Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Вчора мав несподівану зустріч по роботі. Такий собі Mark Schifter. Працював отут, був співвласником цієї компанії, а віднедавна має власну фірму Vera-Fi Audio. Я почитав, відгуки на їхню продукцію дуже хороші. Виявляється, його бабуся з Запоріжжя, а дідо з Києва. Він дуже втішився, що ми перетнулись, явно мав охоту поговорити) Дав мені величезну знижку на всі їхні продукти. Так що в мене буде поповнення через кілька місяців ;) Коли допливе.
Ще казав, що вони готують тавери до випуску, і обіцяв, що буде вау :)
спойлер
Screenshot 2026-01-19 042259.png
А стосовно моєї кімнати і планів. Ну я думаю, що можна буде спробувати взяти більшу акустику і поставити по боках стола. Я щороку виділяю певний бюджет на хобі, в основному копм, але так як зараз все дороге, то я краще куплю хорошу акустику замість брати якусь недовідеокарту за 100500 доларів.
А ті колонки, що маю зараз, можу лишити, можу продати. Дурно не пропадуть. Я там замовив якийсь дешевий але наче непоганий мікрофон. Буду мати для розмов, заодно зможу записати як грають.

Відправлено через 36 хвилин 22 секунди:
Filabatya: 18.01.2026 22:31 якщо пріорітет музика, то стійки вперед на діван для рівностороннього трикутника(2 полоси зійдуться)
В вас хроша кімната, 3 полоси зійдуться, тоді вже будете вкладатися, якщо вштирить :eek:
Типу поставити стійки посеред кімнати і направити на диван? Я не зрозумів
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 19.01.2026 15:01Ну я думаю, що можна буде спробувати взяти більшу акустику і поставити по боках стола
Цікавий двіж в тебе пійшов. Отже в тебе буде 2 пари акустики, от там і подивишся, що тобі комфортніше. Може взагалі замість Калі взяти щось компактніше для близького поля, типа iLoud Micro, одне джерело з перемиканням виходів. У такому конфігу наврятче два джерела потрібні
Filabatya
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
або підсунути діван і поставити стійки біля столу, послухати так хоч з тиждень, щоб знати, яку сцену можуть малювати ваші красуні :super:
підготовка до пасива, про який ви говорите, заодно і взнаєте, може вам і великих колонок і не треба в кімнаті 18 квадратів :shuffle:
спойлер
стіл, то як мінен, з нього все тільки починається :gigi:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 19.01.2026 15:43може вам і великих колонок і не треба в кімнаті 18 квадратів
Так, гарне зауваження
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
До речі, то була гарна ремарка, що напольники у 16 квадратів можуть бути занадто.
Отримаєш +10дб на 55 Гц та капець і це ніяк не лікується
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.01.2026 16:00
Filabatya: 19.01.2026 15:43може вам і великих колонок і не треба в кімнаті 18 квадратів
Так, гарне зауваження
Зрозуміло. Ну в мене ще є вітальня 6м на 4м, але я там не планую ставити. Тільки тут в кабінеті.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 20.01.2026 21:21Тільки тут в кабінеті
А який взагалі планується режим прослуховування, якщо то кабінет? У кабінетах же працюють
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

В кабінеті в мене і праця, і перегляд фільмів, і прослуховування музики, і просто сиджу за компом у вихідні. В мене нема телевізора чи якогось монітора в хаті ніде окрім як на робочому столі. Ну і в мене роботодавець не наполягає на користуванні робочим ноутом, то я собі працюю з домашнього пк, з якого і слухаю музику.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Я от думаю, може Калі на дальнє, а під роботу щось поліпше. Типа iLoud MTM + цап? Залежить від того де більше часу треба. Поміркувати тема
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
CARA Software
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Radio Bay
Ну це вже серйозно. Я ше не дойшов до рівня моделювання кімнати)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 21.01.2026 23:56Ну це вже серйозно. Я ше не дойшов до рівня моделювання кімнати)
Я колись бавився. Може цікаво буде потицкати у вільній час. Але тепер хоч відомо, що таке є у всесвіті :)
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

Короче, якщо хтось шукає бюджетний вміняємий DDC конвертер, то я дуже рекомендую, прям от дуже рекомендую Matrix Audio X-SPDIF 3. За свої кошти це просто імба. В моїх Дінах і так динаміка були просто шикарна, але тут...ну найкраще підійде слово - фактурність, релʼєф звуку, наче "їдеш" по звуку, по всім кочкам, горбинкам і впадинам, я не знаю як описати:)

А взагалі, в мене ціль на Dynaudio Confidence 20A :rolleyes:
Чи то занадто?)
Radio Bay
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 22.01.2026 18:41А взагалі, в мене ціль на Dynaudio Confidence 20A
Чи то занадто?)
У ближнє? :eek:

Активні, взагалі цікаво
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

ну в мене є нижня ціль і верхня.
Нижня ціль - PMC Twenty5.22 Active - слухав і знаю як грають, 10/10/ Вони приблизно однокласники моїх Фокусів.
Верхня ціль - Dynaudio Confidence 20A - слухав і знаю як грають - 12/10. Але в них є нюанс. Підключення цифри суто через AES/EBU. Іншого просто нема. Ну тобто тобі сам вендор каже, якщо ти купуєш акустику за 23куе, то уж буль добр і транспорт нормальний зробити :) Ну це вже типу реальний HI-End.

Або як варіант - Genelec 8361A пара - Саме ці не слухав, але раніше мав 8260, це просто endgame монітори.
Але дуже хочу Конфіденси. Як вони грають і виглядають...Є трохи той, як його називають Paywall gate. Треба себе перебороти, що вони мені треба :)
спойлер
Зображення
спойлер
Це вам не 5090 по туалетам тирити :D
Востаннє редагувалось 23.01.2026 17:00 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 7 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 22.01.2026 18:41Matrix Audio X-SPDIF 3
Цкава цацка Матрікси вміють у цифру
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

Radio Bay: 23.01.2026 17:23Цкава цацка Матрікси вміють у цифру
спойлер
Зображення
Ось привіз другий екземпляр, бо перший був з косметичними дефектами, то мені поміняли.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 22.01.2026 18:41 бюджетний вміняємий DDC конвертер
Бюджетний? :spy:
спойлер
Screenshot 2026-01-23 174839.png
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

Ну все відносно:) але взагалом, так - це бюджетний. Дорослі DDC конвертори від dCS або Wadax або MSB - там просто за "опції" йде +5-10-50-20к USD
Востаннє редагувалось 23.01.2026 18:20 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Для DCC це в районі ніжної ланки. Усякі Топпінги не беремо, вони мене давно лякають.
Швидкий список
Відповісти