Тільки справа в тому, що мені з моєю 7800 ХТ навіть поганої "підтримки" не дали, а у мене ще рік гарантії на відеокарту. В той час як минуле покоління нвідії має підтримку. І не потрібно тут розповідати про тензори і застарілу архітектуру. Користувач взагалі не зобов’язаний розбиратися, що там в тій відеокарті є і чому амд не може зробити фср4 на 7000-серії – а я знову нагадую, що це актуальні відеокарти, які ще на гарантії. Більш того, вони ще продаються в магазинах. Користувач бачить, що у конкурента є підтримка відеокарт минулого покоління, а у амд – немає. Які висновки він зробить? Це вже не кажучи про те, що ігор з фср менше, ніж ігор з длсс.bombeybox: ↑ 13.01.2026 12:14З самого дня презентації казав, що DLSS 4.5 - тільки для RTX50 і частково для RTX40. RTX20\30 так само не можуть в нові моделі як і старі АМД, і ті і ті погані, хороших немає. Але, бляха, "зелене" панство тут взагалі неадекватне. Доводить щось там про "підтримку" старих карт. Ага, які працюють гірше Нейтиву в новій моделі...
Новини
Останні статті і огляди
Тестування NVIDIA DLSS 4.5 показало сильне падіння продуктивності на старих GeForce RTX
-
Kirakishou
Member
-
erkins007
Member
Ах, эти замечательные попытки радеонщиков хоть как-то хайпонуть на 4.5bombeybox: ↑ 13.01.2026 12:14RTX20\30 так само не можуть в нові моделі як і старі АМД, і ті і ті погані, хороших немає
Вот только вы забыли что у 20/30 помимо 4.5 есть и 4.0, который лучше фср 4.0.
Что есть у АМД? У аналога 40 серии(у которой и с 4.5 все замечательно) 7000 линейки нет вообще никакого апаратного апскейлера и прочих функций.
Про 5000/6000 что является аналогом 20/30 я вообще молчу, им не так давно хотели дрова полностью прикрыть.
Попытки сравнения провалились, старайтесь лучше.
-
bombeybox
Member
Дяку що вкотре довів що ти ідіот (заміть, не я перейшов на особистості)fantomrulezz: ↑ 13.01.2026 14:19І там апріорі неможлива повністю штучна описана криводупими журналістами ситуація.
А тепер, ідіоте, запусти програму Нвідіа і зроби всі кроки з офіційного гайду Нвідії на сайті Нвідії :
Яку модель ти отримаєш в своїй грі?How To Enhance Over 400 Games & Apps With NVIDIA DLSS 4.5 Super Resolution
To further enhance the fidelity of your game library, you can apply DLSS 4.5 Super Resolution on a per-game or global basis.
On the Graphics tab of the NVIDIA app, either click a detected game in the list, or click “Global Settings” on the top of the screen. Scroll to the three “DLSS Override” settings, and open the “Model Presets” option.
To apply the latest and greatest models for each of our DLSS technologies, simply click “Latest”, then “Apply”.
Ні про яких розробників мова не йде, ніхто з "400 саппортет тайтлс" і не думає в старих іграх вручну оновлювати свої бібліотеки і підбирати моделі, всі забили болт, бо ж є нвідіа апп для цього.
Відправлено через 3 хвилини 33 секунди:
Я вважаю що "підтримка", яку дає Нвідіа - це десь на рівні АМД, типу - в вас є можливість включити, але воно працює гірше нативу.Kirakishou: ↑ 13.01.2026 14:21Тільки справа в тому, що мені з моєю 7800 ХТ навіть поганої "підтримки" не дали,
Був би я власником RTX20\30 - я б сам нізащо не вмикав DLSS далі моделі CNN, тому що дуже велика просадка по фпс при мінімальній різниці в якості, граючи з телевізору (мій юзкейс). Я і на RTX50 не планую вмикати Transformer 2 по цій причині.
Але я розумію, що ви відчуваєте як кінцевий споживач і це прикро
-
fantomrulezz
Member
bombeybox
Я чорним по білому тобі так само описав цей процес.
Це повністю ручний костиль.
Який 99% користувачів, які сидять на дефолтних налаштуваннях, не побачать взагалі.
А ті, які самі вручну втручаються в налаштування, можуть так само і вручну обрати конкретну оптимальну модель, яка для більшості режимів - K.
А поки що, якщо вже вручну лізете в ручні налаштування - думайте і обирайте оптимальні налаштування вручну.
Дурнику, ти хоч розумієш значення слово "автомат"?bombeybox: ↑ 13.01.2026 14:08сама ж аппка Нвідії і кожному ЮЗЕРУ ставить автоматом важку модель.
Я чорним по білому тобі так само описав цей процес.
Це не є "автомат" взагалі і ніяк.fantomrulezz: ↑ 13.01.2026 14:19Щоб таке отримати треба саме а) вручну зайти в апку; б) вручну обрати налаштування конкретної гри; в) вручну примусово обрати "latest" модель.
Це повністю ручний костиль.
Який 99% користувачів, які сидять на дефолтних налаштуваннях, не побачать взагалі.
А ті, які самі вручну втручаються в налаштування, можуть так само і вручну обрати конкретну оптимальну модель, яка для більшості режимів - K.
Впевнений, що апку дороблять. Це невелика проблема.fantomrulezz: ↑ 13.01.2026 14:19 Але так, було б добре, щоб апку ще доробили і там з'явилась окрім "latest" опція "optimal".
А поки що, якщо вже вручну лізете в ручні налаштування - думайте і обирайте оптимальні налаштування вручну.
-
bombeybox
Member
Дурнику, як користувачу включити DLSS 4.5? Я знаю як, я гайд нвідії прочитав і тобі його скопіював.fantomrulezz: ↑ 13.01.2026 15:07Це не є "автомат" взагалі і ніяк.
Навіщо мені твій словесний понос про те, що є а що не є автоматом. Ти ж розумієш що я говорив про програму.
я тобі два рази написав це вже, Nvidia App сама ставить пресет M при базовій спробі активувати DLSS 4.5. Все, крапка. Я як юзер не маю лізти в тести і думати, чи потягне моя відеокарта Пресет М, чи все ж таки бажано його понизити в якості. Ні я це не думаю, ні Нвідіа Апп за це про мене не думає. Такий от стан речей на сьогодні.
-
fantomrulezz
Member
Журналіст хотів їхати по трассі 100 км/г і вручну ввімкнув на тойоті ленд круйзер режим знижайки.bombeybox: ↑ 13.01.2026 15:11Дурнику, як користувачу включити DLSS 4.5? Я знаю як, я гайд нвідії прочитав і тобі його скопіював.
Навіщо мені твій словесний понос про те, що є а що не є автоматом. Ти ж розумієш що я говорив про програму.
я тобі два рази написав це вже, Nvidia App сама ставить пресет M при базовій спробі активувати DLSS 4.5. Все, крапка. Я як юзер не маю лізти в тести і думати, чи потягне моя відеокарта Пресет М, чи все ж таки бажано його понизити в якості. Ні я це не думаю, ні Нвідіа Апп за це про мене не думає. Такий от стан речей на сьогодні.
Чомусь після цього авто стало їхати повільніше.
Замість того, щоб прочитати мануал і зрозуміти, що режим знижайки призначений не для трасових швидкостей, а для бездоріжжя, некомпетентний журналіст висосав з пальця дурню про "коробки тойоти лайно".
Що це говорить про розумові здібності журналіста?
Що це говорить про розумові здібності тих, хто носиться з його потоком свідомості?
-
vsx
Member
у него в профиле RTX 5080erkins007: ↑ 13.01.2026 14:33 Ах, эти замечательные попытки радеонщиков хоть как-то хайпонуть на 4.5
-
bombeybox
Member
Це дурна аналогія. Вже якщо про автомобілі заговорив, то роби це так:fantomrulezz: ↑ 13.01.2026 15:22Журналіст хотів їхати по трассі 100 км/г і вручну ввімкнув на тойоті ленд круйзер режим знижайки.
Журналіст мав Теслу в старому кузові, Тесла випустила оновлення яке дає можливість машині їхати швидше, журналіст поставив це оновлення і здивувався, що саме його машина замість того щоб їхати швидше - їде повільніше. На що Тесла йому відповіла, що оновлення пришвидшує тільки машини в новому кузові в якому стоять Магнітні, а не Індукційні мотори, а на старі кузови ця опція може мати негативний вплив, але ж, бляха, оновлення то рекламувалось як для всіх Тесл, завантажити і активувавати його можна будь-кому, це виходить перед кожним таким оновленням користувачі мають запитувати в Тесли чи можна їм його ставити та активовувати?
То хто винен в цій ситуації? Журналіст чи Компанія?
Відправлено через 42 секунди:
я навіть таким не відповідаю вже, якась дурістіка з цими таборами - амдшники, нвідійщики, інтелщики...vsx: ↑ 13.01.2026 15:47у него в профиле RTX 5080
-
Kirakishou
Member
Вибачте, але до чого тут 2000 і 3000 серія відеокарт NVIDIA? Це не минуле покоління, минуле це 4000 серія відеокарт. І, наскільки я зрозумів, у неї немає проблем з підтримкою нового DLSS 4.5, в той час як у AMD минуле покоління це 7000 серія і вона не має і не матиме підтримки FSR 4. На сайті так і написано, що available exclusively on the AMD Radeon™ RX 9000 Series graphics cards.bombeybox: ↑ 13.01.2026 15:02Я вважаю що "підтримка", яку дає Нвідіа - це десь на рівні АМД, типу - в вас є можливість включити, але воно працює гірше нативу.
Був би я власником RTX20\30 - я б сам нізащо не вмикав DLSS далі моделі CNN, тому що дуже велика просадка по фпс при мінімальній різниці в якості, граючи з телевізору (мій юзкейс). Я і на RTX50 не планую вмикати Transformer 2 по цій причині.
Але я розумію, що ви відчуваєте як кінцевий споживач і це прикро
Але ж через випадково злиту бібліотеку підтримка FSR 4 вмикається. Так, з падінням продуктивності в порівнянні з FSR 3, але не в порівнянні з нативом. Де натив не вивозить, то FSR 4 на 7800 ХТ вивозить – і це навіть не офіційна підтримка, офіційна працювала б ще краще. Навіть в режимі Performance FSR 4 значно краще ніж FSR 3.1 Quality. Я особисто це перевірив на своїй відеокарті.
Тепер питання, якщо через випадково злиту розробникам AMD бібліотеку FSR 4 працює на 7000 серії відеокарт, то чому AMD не додає підтримку FSR 4 для 7000 покоління відеокарт? NVIDIA додала новий DLSS не тільки для 4000 серії, а й для попередніх поколінь відеокарт. AMD кинула покупців своїх відеокарт і вважає їх за телепнів, розповідаючи, що FSR 4 не працює на 7000, але це не так і це доведено. Як після цього можна вірити AMD?
Особисто я висновки зробив – Never Again AMD GPUs.
Але основна претензія навіть не до цього, а до того, що в більшості ігор, в які я граю, є підтримка DLSS, але взагалі немає ніякого FSR, навіть FSR 3, не кажучи вже про FSR 4.
Для мене апскейлери зараз дуже актуальні, адже я граю від EcoFlow. Апскейлер дає кращу картинку, ніж просто зменшити роздільну здатність екрану, і водночас дає можливість зекономити ресурс акумулятора.
-
vsx
Member
Мне так нравятся подобные заявления. Очень удобно что-то помнить а что-то при этом не помнить и постоянно писать одно и то же.erkins007: ↑ 13.01.2026 14:33 Вот только вы забыли что у 20/30 помимо 4.5 есть и 4.0, который лучше фср 4.0.
Что есть у АМД? У аналога 40 серии(у которой и с 4.5 все замечательно) 7000 линейки нет вообще никакого апаратного апскейлера и прочих функций.
Про 5000/6000 что является аналогом 20/30 я вообще молчу, им не так давно хотели дрова полностью прикрыть.
По поводу того как АМД всех кинула. АМД оставила возможность использовать фср 3.1 для всех старых карт. Да он не такой качественный но это лучше чем ничего. Для сравнения когда вышел DLSS, владельцы GTX коих на тот момент было большинство получили именно что ничего. Хотя я раньше тут писал что до версии 2.0 ДЛСС мог работать на шейдерах, это именно намеренно ограничение пользователей а не техническая проблема как в случае с FSR 4.
Кстати когда вышла первая версия фср (которая между прочим была в огромном кол-ве игр включая таких современные хиты как BG3) то она могла работать на любой карте поддерживающей асинхронные вычисления, а это кстати говоря HD 6000 серии. Ее соперником были GTX 400, у меня была такая и я даже во сне не смогу представить что на ней можно включить апскейлер. Асинхронные вычисления у нв появились лишь в максвеле кажется, а это GTX 900 если я правильно помню. Это к слову о технолочности зеленых карт.
Востаннє редагувалось 13.01.2026 16:08 користувачем vsx, всього редагувалось 1 раз.
-
Filabatya
Member
Kirakishou
Ви як побачили новину що фср4 тільки для 9лінійки, відразу свою на продаж з залишковою гарантією мали виставляти)
Хлопаки зверху, ті що чубляться, якщо я в кожній грі просто поставлю лейтест і не буду в пресети лізти, то в мене нубака, все буде гуд на 5070? Сьогодні ж 13
Ви як побачили новину що фср4 тільки для 9лінійки, відразу свою на продаж з залишковою гарантією мали виставляти)
Хлопаки зверху, ті що чубляться, якщо я в кожній грі просто поставлю лейтест і не буду в пресети лізти, то в мене нубака, все буде гуд на 5070? Сьогодні ж 13
-
bombeybox
Member
До всього. Ми зараз перебуваємо в темі, де обговорюється саме значне падіння продуктивності від нового апскейлера на старих відеокартах. Можливо ви просто не зрозуміли основний сабж.Kirakishou: ↑ 13.01.2026 16:01Вибачте, але до чого тут 2000 і 3000 серія відеокарт NVIDIA?
Мені немає як і чим для вас виправдати вчинок АМД з підтримкою, та і для чого це робити, так? Це компанія, яка весь свій відеокартний шлях породжує факап за факапом і не може зрозуміти, вона юзерфрендлі, чи таки бізнесорієнтед))
Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
НЕ можна так робити. Ставити нову модель ДЛСС 4.5 Вам можна тільки в тому випадку, якщо до того ви грали в режимі DLSS Performance. Якщо ні - просто нічого не вмикайте.Filabatya: ↑ 13.01.2026 16:06якщо я в кожній грі просто поставлю лейтест і не буду в пресети лізти, то в мене нубака, все буде гуд на 5070?
-
bombeybox
Member
До 20% падіння продуктивності між DLSS 4 та DLSS 4.5 в режимі DLAA на вашій відеокарті (DLAA просто найважчий, треба це враховувати). Якщо можливість виділити ці вільні ресурси є - то просто встановіть Лейтест пресет в аппці і все буде.Filabatya: ↑ 13.01.2026 16:18 заплатити 10% продуктивності за кращу картинку в длаа в рдр2 я готовий
Востаннє редагувалось 13.01.2026 16:24 користувачем bombeybox, всього редагувалось 1 раз.
-
Kirakishou
Member
І що? В темах дискусія часто розвивається і не обмежується виключно заголовком новини.bombeybox: ↑ 13.01.2026 16:09До всього. Ми зараз перебуваємо в темі, де обговорюється саме значне падіння продуктивності від нового апскейлера на старих відеокартах. Можливо ви просто не зрозуміли основний сабж.
Наскільки я зрозумів, то на 2000 і 3000 серії відеокарт NVIDIA потрібно вмикати режим Performance. І, судячи з відео, яке виклали трохи вище, де якийсь пан порівнював DLSS 4.5 Performance і FSR 4 Quality – DLSS Performance дає як мінімум не гіршу, а на дрібних деталях навіть кращу картинку. Крім того, наскільки я розумію, DLSS 4 ніхто не прибрав. То і де тут обдурювання користувачів 2000 і 3000 серії відеокарт?
-
bombeybox
Member
Ні, Нвідіа Не рекомендує взагалі вмикати DLSS 4.5 на цих відеокартах. А просить обмежитись DLSS 4. Незалежно від пресету. Через надзвичайно важкий удар по продуктивності.Kirakishou: ↑ 13.01.2026 16:24Наскільки я зрозумів, то на 2000 і 3000 серії відеокарт NVIDIA потрібно вмикати режим Performance.
Про "перформанс" - це, знову ж таки, рекомендація Нвідії - Вмикати DLSS 4.5 на RTX 40 та 50 тільки якщо ви граєте в пресеті DLSS Performance та Ultra Performance, а Balanced, Quality та DLAA - залишити на DLSS 4.
-
AR_De
Member
bombeybox
може не варто настільки позоритись?
ніщо не заважає ввімкнути Performance М і отримати кращу картинку за Balanced К при рівній швидкодії?
може не варто настільки позоритись?
ніщо не заважає ввімкнути Performance М і отримати кращу картинку за Balanced К при рівній швидкодії?
-
bombeybox
Member
Ти ще звідки виліз і чого тобі треба?AR_De: ↑ 13.01.2026 16:56може не варто настільки позоритись?
Це хто сказав? Ти? Ти знаєш, що Пресет M вважається гіршим з двох моделей DLSS 4.5, тому що аномально овершарпить зображення (більше ніж 4.0), і для найточнішої картинки без гоустінгу треба юзати саме Preset L - який ще більше з'їдає продуктивності відеокарти будь-якого покоління нвідії? Не знаєш? Ну то хто позориться?AR_De: ↑ 13.01.2026 16:56Performance М і отримати кращу картинку за Balanced К
Якись не форум з обговоренням, а збіговисько неадекватів.
-
Геральт
Member
Бо за випадково злиту бібліотеку не торчить ніхто, а за офіційну підтримку буде торчати АМД. І ви перший почнете верещати "в мене в сапері FSR4.0 не(криво) працює, караул! Чому ніхто не розглядає мої репорти, які я ще післявчора надіслав?" і т.д. Коротше, припускаю, що не в пріорітеті.Kirakishou: ↑ 13.01.2026 16:01 Я особисто це перевірив на своїй відеокарті.
Тепер питання, якщо через випадково злиту розробникам AMD бібліотеку FSR 4 працює на 7000 серії відеокарт, то чому AMD не додає підтримку FSR 4 для 7000 покоління відеокарт?
FPS кап дає кращу картинку, ніж апскейлер і водночас дає можливість зекономити ресурс акумулятора. 11Апскейлер дає кращу картинку, ніж просто зменшити роздільну здатність екрану, і водночас дає можливість зекономити ресурс акумулятора.
-
AR_De
Member
bombeybox
Зареєстроований:21.03.2016 09:18
і мені треба щоб кловани не перетворювали сайт на неадекватну фанатську помийку!
і так я сказав, бо я перевірив пресети і швидкодію на 3080 на відміну від твого потоку фанатської маячні!
Зареєстроований:21.03.2016 09:18
і мені треба щоб кловани не перетворювали сайт на неадекватну фанатську помийку!
і так я сказав, бо я перевірив пресети і швидкодію на 3080 на відміну від твого потоку фанатської маячні!