Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Ха, у Дженелів металевий дивної форми, але з деревиною все зрозуміліше, просто вага. Корпус у них важкий, звук глухий, ще гумові підставки ISO-POD, чудова конструкціяHotspur: ↑ 06.01.2026 15:38ну корпус ще товстий треба. щоб резонансу не було
-
feson
Member
Ну фігня - не фігня зараз 150 баксів.Filabatya: ↑ 06.01.2026 00:45 це якась фігня ці ваші 150 баксів, якщо мені наприклад треба вушний усь, блутуз для телефона і повністю балансну схему з балансним виходом 4,4 на морду девайсу то чи переплачу я за це 50 баксів до 150, звичайно що так! так само за гарний(метал) вигляд девайсу 10-20 баксів не жаль, при його ціні 200
о як к13 розмели, коли він був дешевше ніж на алі щей з гарантію рік і в оплату частинами, нема поганий девайсів є тільки погана ціна. якщо ставити себе в конкретні рамки то можна за тисячку зверху пропустити шикарний девайс![]()
В нас з Вами - просто різні критерії оцінки девайсів. Я оцінюю з точки зори технологічності та наповнення цапа якісними компонентами.
Корпус цапа - може бути бамбук або солома чи пластик - мені головне якість звучання.
До речі хочу Вас спитати - для чого Вам балансний виход взагалі? Балансні виходи - були зроблені для концертної та студійної апаратури яка має
свої специфічні властивості. Для домашнього використання - ця цяця якась безглузда. Якщо Ви не проживаєте у Маріінському палаці.......
Але аудіофілів непрошибеш - давай їм баланс на морду.....
Отправлено спустя 4 минуты 31 секунду:
Розкажіть мені як інженеру - нафіга Вам баланс при довжині проводів 1-2 метри.......
-
Filabatya
Member
В мене довжина аж цілих 3 метра і я прям чую як ці перешкоди лізуть в тракт, земляна петля на шиї не дає розслабитись, коли провід торкається силового кабелю лівого монітора
навіть після того як сходив в туалет не відпускає
- спойлер
- А якщо серйозно, на пресонусах ж баланс є, якщо цап буде балансний то чому не підєднатися до вдвічі чи навіть втричі сильнішої дірки для вух, контроль басу буде кращим і майже любі вуха можна конектити
-
feson
Member
Як іронічно - це вже практично шлях до одуження...Filabatya: ↑ 07.01.2026 05:22 В мене довжина аж цілих 3 метра і я прям чую як ці перешкоди лізуть в тракт, земляна петля на шиї не дає розслабитись, коли провід торкається силового кабелю лівого моніторанавіть після того як сходив в туалет не відпускає
![]()
- спойлер
- А якщо серйозно, на пресонусах ж баланс є, якщо цап буде балансний то чому не підєднатися до вдвічі чи навіть втричі сильнішої дірки для вух, контроль басу буде кращим і майже любі вуха можна конектити
![]()
Так - чому не підєднатися до вдвічі чи навіть втричі сильнішої дірки балансної для вух. Особливо тому що там є декілька комплектів підсилення зі своїми параметрами ОУ та
різними С та R. На заводах їх же вручну підбирають - тестуючи щоб всі компоненти були максимально однакові...так ага авжеж...
Що можна на концертах - удома не дуже доречно.
Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
Хоча деякі спотворення звуку ...дуже приємні для вух......
Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
Вухами канешна різницю між двома ОУ не почути....але вона там таки є.....
Отправлено спустя 1 минуту 30 секунд:
А от з різних партій ОУ (заводів) - буває люди і вухами чують різницю.....
Отправлено спустя 1 минуту 4 секунды:
Це як процессори - один краще гониться інший ні....
-
Radio Bay
Member
Та ладно, DacMaster робив порівняльні демки. Важливо, що миттєве перемикання по треку.feson: ↑ 08.01.2026 09:03Вухами канешна різницю між двома ОУ не почути....але вона там таки є.....
- Сравнительное прослушивание дискретных ОУ: Burson V7, Sparkos, Sonic Imagery
-
Firebrand
Member
Radio Bay
Я ,на текущий момент, склоняюсь к тому,что дакмастер все таки прожженый аудиофил и сделав очередной апгрейд,расскажет ,что звук изменится в лучшую сторону на 30-50%,после замены оу, кондеров и еще чего то.
На практике же,кто реально слушал, разница там будет,хорошо если макс 10% и то, ее еще надо услышать. Короче, все это безумие какое то.
Отличия, в тонких нюансах. Если после смены оу, в каком либо устройстве,звук резко заиграл живыми красками/мышцами/эмоциями,это значит,что изначально в том устройстве стояло дешманское палево.Та ладно, DacMaster робив порівняльні демки
Я ,на текущий момент, склоняюсь к тому,что дакмастер все таки прожженый аудиофил и сделав очередной апгрейд,расскажет ,что звук изменится в лучшую сторону на 30-50%,после замены оу, кондеров и еще чего то.
На практике же,кто реально слушал, разница там будет,хорошо если макс 10% и то, ее еще надо услышать. Короче, все это безумие какое то.
-
Radio Bay
Member
Более менее согласен, кривой девайс микрухой не выправишь, но когда ты привык к звуку, еще и в живую, то, когда тебе дают эти нюансы, по ты оу как доволен.Firebrand: ↑ 09.01.2026 14:12Если после смены оу, в каком либо устройстве,звук резко заиграл живыми красками/мышцами/эмоциями,это значит,что изначально в том устройстве стояло дешманское палево
А он никогда не не высказывает таких мнений, он просто выкладывает демки. Сами решайте. Вообще ни разу не видел от него каких-то описательных стримов о магическом увеличении воздуха на 40%. Я эти описания звука с охами и ахами вообще никогда не слушаю, как и вообще какие-то пересказы, что там кто-то услышалFirebrand: ↑ 09.01.2026 14:12что дакмастер все таки прожженый аудиофил и сделав очередной апгрейд,расскажет ,что звук изменится в лучшую сторону на 30-50%,после замены оу, кондеров и еще чего то
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Оценивать звук в процентах вообще такое себе )
-
Firebrand
Member
Radio Bay

Он так ответил моему знакомому, когда тот обратился к нему по поводу апгрейда. В итоге, апгрейд решил не делать..А он никогда не не высказывает таких мнений, он просто выкладывает демки. Сами решайте. Вообще ни разу не видел от него каких-то описательных стримов о магическом увеличении воздуха на 40%. Я эти описания звука с охами и ахами вообще никогда не слушаю, как и вообще какие-то пересказы, что там кто-то услышал
-
Radio Bay
Member
То я не знаю, кому он что ответил, не был там, я на такие ответы и высказывания кручу пальцем у вискаFirebrand: ↑ 09.01.2026 14:55Он так ответил моему знакомому, когда тот обратился к нему по поводу апгрейда
-
feson
Member
Я мав на увазі - однакові ОУ які стоять в балансі. Тобто LM49720 та друга LM49720.Radio Bay: ↑ 09.01.2026 07:47Та ладно, DacMaster робив порівняльні демки. Важливо, що миттєве перемикання по треку.feson: ↑ 08.01.2026 09:03Вухами канешна різницю між двома ОУ не почути....але вона там таки є.....
- Сравнительное прослушивание дискретных ОУ: Burson V7, Sparkos, Sonic Imagery
А різні ОУ канешна звучать по різному.....
Отправлено спустя 3 минуты 26 секунд:
Степень или поценты улучшания звучания цапа после папгрейда зависят только от того какая поганая схемотехника или деталиFirebrand: ↑ 09.01.2026 14:55 Radio BayОн так ответил моему знакомому, когда тот обратился к нему по поводу апгрейда. В итоге, апгрейд решил не делать..А он никогда не не высказывает таких мнений, он просто выкладывает демки. Сами решайте. Вообще ни разу не видел от него каких-то описательных стримов о магическом увеличении воздуха на 40%. Я эти описания звука с охами и ахами вообще никогда не слушаю, как и вообще какие-то пересказы, что там кто-то услышал![]()
стоят с завода в этом цапе.
Если с завода все ОК - то улучшения надо с лупой выискивать......
А если с завода даже АЧХ кривая после цапа как у Ifi - то тогда прооценты апгрейта будут расти.....
В принципе чем хуже сделан ЦАП - тем лучше для апгрейда.....
-
Radio Bay
Member
Навіть при нормальній схемотехниці економлять на усьому + можуть спеціально зарубати, що підрівняти якість/ціну у лінійці.feson: ↑ 09.01.2026 20:18В принципе чем хуже сделан ЦАП - тем лучше для апгрейда.....
Класичний твік підсилювачів - кондери по живленню із збільшенням номіналу. Дивишся на нормальні усі, не розміром зі стакан, але впевнені, у бюжеті якісь фітюльки. Після апу одразу і бас і панч з'являється звідкілясь, чув пару таких апів до і після. Туди ж проводка у АС та кондюки у кросоверах
-
MSiAventador
Member
Кондюки у кросоверах акустики - це перше діло.
Прохідний кондюк після чипу ЦАПа перед RCA виходом - це друга справа.
Посріблені дроти - це третя річ.
3-и прості речі які "знімають марлю з звуку".
-
DEVES
Member
MSiAventador
Сам придумал или кто подсказал?
Сам придумал или кто подсказал?
-
Radio Bay
Member
Під питанням, я б ставив гарну мідяху, не супер коштовну, $10-25/m на зразок Oyide Explorer чи навіть Neotech NES-5002. Щось дуже нейтральне. Просто гарна мідяхаMSiAventador: ↑ 09.01.2026 22:17Посріблені дроти - це третя річ
-
MSiAventador
Member
На заборе прочитал
-
Hotspur
Member
конденсатори я згоден. дроти ніMSiAventador: ↑ 09.01.2026 22:17 Кондюки у кросоверах акустики - це перше діло.
-
Radio Bay
Member
Ліпше зробити та шкодувати, ніж шкодувати, що не зробив. Ціна питання $20 (вище посилання). До того ж усі клемні з'єднання замінюються на пайку. Ще катухи міняють, але там проблеми з номіналами. Ми колись міняли, та промазали трохи, було цікаво, усе супер, але частота зрізу поплила. Доводили на вухо, 2 дні. Довели. Камрад паяв, я говорив "так - ні". Потім привезли до нього, у нього були якісь коаксіальні Таної, попали. Тестовий трек для цього - Led Zeppelin - Immigrant song. Там як раз Плант читко на частоті зрізу валає, чути хоч з іншої кімнати провал, чи сторчить.Hotspur: ↑ 10.01.2026 01:58дроти ні
- А-а-а-а для підстройки частоти зрізу )
-
mult
Member
Підкажіть будь ласка.
Хочу взяти якийсь цап для навушників.
Щось стаціонарне мабуть.
Хочу використовувати в основному для ПК, ну ще періодично телевізор, олед є lg c1.
Цікавить на яку вартість цап варто дивитись?
Хочу якісне, це головне, з мінімальними шумами і спотвореннями, але і без супер аудіофільських примочок, які я ніколи не буду використовувати.
Тим більше не маю якихось крутих навушників.
Є epos h6pro і fiio jt3.
Ну це мабуть такі собі навушники, можливо в майбутньому докуплю щось більш якісніше повнорозмірне.
У fiio бачив є бюджетні планари наприклад.
Але навряд чи буду брати якісь дійсно круті від 20 тисяч.
Хочу взяти якийсь цап для навушників.
Щось стаціонарне мабуть.
Хочу використовувати в основному для ПК, ну ще періодично телевізор, олед є lg c1.
Цікавить на яку вартість цап варто дивитись?
Хочу якісне, це головне, з мінімальними шумами і спотвореннями, але і без супер аудіофільських примочок, які я ніколи не буду використовувати.
Тим більше не маю якихось крутих навушників.
Є epos h6pro і fiio jt3.
Ну це мабуть такі собі навушники, можливо в майбутньому докуплю щось більш якісніше повнорозмірне.
У fiio бачив є бюджетні планари наприклад.
Але навряд чи буду брати якісь дійсно круті від 20 тисяч.
-
Radio Bay
Member
https://portativ.ua/ua/product_34624.htmlmult: ↑ 11.01.2026 13:23Цікавить на яку вартість цап варто дивитись?
Щоб довго не міркувати
-
mult
Member
Radio Bay
Приблизно на таку суму я і подивляюсь якраз
десь від 5000 до 15 мабуть.
Не знаю чи варто розглядати щось до 5000, бо не розуміюсь які характеристики мені потрібні а які лишні.
Те що по вашому посиланню немає виходу на 3.5 джек навушників це критично чині.
У мене з навушниками fiio є в комплекті перехідник на 6.3.
Можна ще купити перехідник на 4.4.
Використання з такими переходніками навушників, воно не зашкодить навушникам наприклад, чи ще щось?
Бачу у fiio к11 r2r теж нема 3.5
Приблизно на таку суму я і подивляюсь якраз
Не знаю чи варто розглядати щось до 5000, бо не розуміюсь які характеристики мені потрібні а які лишні.
Те що по вашому посиланню немає виходу на 3.5 джек навушників це критично чині.
У мене з навушниками fiio є в комплекті перехідник на 6.3.
Можна ще купити перехідник на 4.4.
Використання з такими переходніками навушників, воно не зашкодить навушникам наприклад, чи ще щось?
Бачу у fiio к11 r2r теж нема 3.5