Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 04.01.2026 23:47Дякую за відповіді, бачу ви голосуєте за Schiit. Ну оцей наче цікавий. Живиться по usb-C, що зручно, має крутилку (тільки чомусь дуже малу, жалко їм більшу в діаметрі зробити?), і має XLR виходи, тобто я його зможу одразу підключити тим що в мене є на руках, а не купувати додаткові дроти. І музики в ньому має бути багато як для початківця?
народ упоровця в ЦАПи що не вірно з точно зору це ТОП компонентів
Filabatya
Member

Повідомлення

Hotspur
система грає по найслабшому компоненту(я в курсі, що там свій дак в акустиці), система не на все життя :gigi:
Piter Cantrope
ми конкретно за шіти говорили, щоб після покупки не попасти в просак :)
Востаннє редагувалось 05.01.2026 00:27 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Filabatya: 04.01.2026 23:52 той синій тублер то корекція по низьких і високих, ви ж не випадково його наклацали, порівняв з повним фото, наче все по 0 :up:
на 110 ви не зрозуміли, це не бж пк, воно тупо від 220 не буде працювати
А, поняв. Ну так, я пробував різні позиції, більшість не сподобались, +2 low було цікаво, але поставив назад на нуль.
Ну а по живленню, я не аж такий бевзь. Я розумію, що якщо буде тільки 110V, то в нас не запрацює. Але бачив від інших виробників 110-230V.
Оцей приймає 100-240, а в цього є світч щоб переключатися між нашими і їхніми мережами.
Hotspur: 04.01.2026 23:45 все обмежене рівнем акустики
щоб купляти дорогий ЦАП продаєш колонки і купляєш якість Кантони по ціні б у шкоди :gigi: для початку
Шо, погана в мене акустика? Не заслуговує на цап)?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 04.01.2026 23:47Ну ж доволі багато техніки йде 110-230V
Момент, не плутай типи БЖ, лінійний та імпульсний
Piter Cantrope: 04.01.2026 23:47Ну оцей наче цікавий
Так, й XLR є для початку

Я сумнівася чи піде розмір, тому два. Для мене завеликий.
Взагалі, я прихильник мультібіту, але то мої смаки.
От тут гілка по ньому https://www.head-fi.org/threads/schiit- ... ac.933895/
Piter Cantrope: 04.01.2026 23:47має крутилку
То кнопка Стр.2 :)

Також спитати:
IN THE BOX
(1) Modius
(1) 5V USB Wall-Wart
(1) USB Micro Cable
Piter Cantrope: 04.01.2026 23:47а не купувати додаткові дроти
Це може якось потім, головне одразу вімкнути, та кайфанути :)
Piter Cantrope: 04.01.2026 23:47І музики в ньому має бути багато як для початківця?
Вище даху

Відправлено через 7 хвилин 48 секунд:
Навіть Амір не ниє :D
MSiAventador
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 05.01.2026 00:25
Шо, погана в мене акустика? Не заслуговує на цап)?
Ми не знаємо яка якість АЦП в цих колонках, тому обережно можу рекомендувати вибрати з дешевих Type-C цап-ів на АКМ 4493 чи ESS 9038Q2M.
Firebrand
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
.Шо, погана в мене акустика?
Пане,неужели вы не видите, что вас обступили, со всех сторон,аудиофилы?
Евгений King
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 04.01.2026 21:35
Порадьте мені 2 варіанти:
1) Щось початкове, відносно дешеве, десь за 3.5 тис. гривень, щоб можна підключити комп не через вбудований звук

В обох випадках не боюсь б.у. в нас на місці або open box з-за кордону, якщо на цьому можна зекономити і купити девайс вищого класу.
спойлер
viewtopic.php?p=4068783#p4068783
;)
Ось гарний свисток, не за всі гроші світу
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 05.01.2026 00:25Шо, погана в мене акустика? Не заслуговує на цап)?
акустика краща Едіфаерів що зазвичай беруть. Любий ЦАП дороще 150-буде сильний перебор
Filabatya
Member

Повідомлення

По балансу там теж йде подвійне перетворення?
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

MSiAventador: 05.01.2026 12:13 Ми не знаємо яка якість АЦП в цих колонках, тому обережно можу рекомендувати вибрати з дешевих Type-C цап-ів на АКМ 4493 чи ESS 9038Q2M.
Розумію. Я, до речі, полазив по оглядах і відгуках, ніхто не знає, що там всередині. І ніхто не розбирав, щоб глянути на нутрощі. Але пишуть, що наче норм:
"Another negative is zero information on the Onboard DAC for the fiber connection, but it sounds great, though less colored."
"I own the MM-6 as well. The built in DAC is totally competent."

Ну вони створили цю версію спеціально для можливості підключення через оптику (бо є LP-6 V2 для аналогових сигналів), тому можна зробити припущення, що перетворювач всередині не зовсім поганий. Тобто теоретично я навіть можу купити щось дешевше щоб підключитись з компа, типу отакого девайсу. І покладатись на те, що всередині.
А тоді вже дозрію до справжнього цапа, і не пожалію грошей на якийсь хороший.
Radio Bay: 05.01.2026 07:45 Я сумнівася чи піде розмір, тому два. Для мене завеликий.
Проблем з місцем не маю. Замовив собі 220х80см поверхню для стола Krono, і дуже задоволений. Місця вистачає на все :)
Овва, то просто кнопка. А я думав, що то крутилка гучності :-/ Не страшно, але невеличкий мінус.
Radio Bay: 05.01.2026 07:45 Також спитати:
IN THE BOX
(1) Modius
(1) 5V USB Wall-Wart
(1) USB Micro Cable
Спитав. Коробки, оригінального кабеля чи зарядки нема. Ну і я додивився, там вхід для живлення і даних не USB-C, а Micro USB. Це, мабуть, трохи старіший девайс. Теж не страшно як для мого сценарію, але якщо буде бажання підключити телефон, то треба буде якийсь донгл чи перехідник.
Radio Bay: 05.01.2026 07:45 Так, й XLR є для початку
Filabatya: 04.01.2026 23:52 баланс забере цей шум що ви записували
Так, я почитав, що балансий вихід через XLR забирає шуми, які виникають через ground loop. А в мене є ця проблема вдома. Ще одна причина взяти такий цап.
Hotspur: 05.01.2026 14:06 акустика краща Едіфаерів що зазвичай беруть. Любий ЦАП дороще 150-буде сильний перебор
спойлер
Дорожче :shuffle: А взагалі-то правильно дорожчий, бо перетворювач (ч.л.)
Ну я вдало купив цю акустику. Перша колонка за $150, до другої дали знижку 10% за першу покупку, і вона вийшла $135, і ще два XLR кабелі задурно поклали, дай їм Бог здоров'я. Доставка $30 за кожну, разом $345. А це навіть трохи дешевше, ніж зараз в нас продають Kali Audio LP-UNF. Ну і Edifier за такі гроші так не звучатиме. То я подумав, що раз вдало купив акустику, то зможу задушити жабу, і купити непоганий цап.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 05.01.2026 15:02Теж не страшно як для мого сценарію
Так, не така вже проблема.
Piter Cantrope: 05.01.2026 15:02Ну вони створили цю версію спеціально для можливості підключення через оптику
У отпики проблема, що передавачі лайно. З портами на цій мамці не знаю як, але то легко лікується окремою юсб картою або навіть планкюю USB 2.0 на корпус. Там цей роз'єм подалі від всього шумного
Piter Cantrope: 05.01.2026 15:02Тобто теоретично я навіть можу купити щось дешевше щоб підключитись з компа, типу отакого девайсу. І покладатись на те, що всередині
Те, що всередині буде примати не зрозуміло який сигнал з ціє' байди. Що воно буде ніхто не знає
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Евгений King: 05.01.2026 13:57
спойлер
viewtopic.php?p=4068783#p4068783
;)
Ось гарний свисток, не за всі гроші світу
Та ні, дякую. Мені таке не треба.
Radio Bay: 05.01.2026 15:53 У отпики проблема, що передавачі лайно. З портами на цій мамці не знаю як, але то легко лікується окремою юсб картою або навіть планкюю USB 2.0 на корпус. Там цей роз'єм подалі від всього шумного
Radio Bay: 05.01.2026 15:53 Те, що всередині буде примати не зрозуміло який сигнал з ціє' байди. Що воно буде ніхто не знає
Ну купити PCIe карту з usb не проблема і не дорого, тут на форумі думаю знайдеться) Вільний PCIe на материнці є.
Або взагалі PCIe звукову зі SPDIF. Це буде найдешевше, найшвидше, і дозволить перечекати поки не наважусь на покупку цапу. Кину тим часом оголошення на барахолку, подивлюсь що запропонують.
Жабу вже майже задушив. Але щось так багато витрат останнім часом, і вона пручається, і підшіптує на вухо "11к за цап - то багато для такого нуба в музиці, як ти"...
Ще спробую поторгуватись на OLX з тим чуваком з Schiit.
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 05.01.2026 15:02Ну я вдало купив цю акустику. Перша колонка за $150, до другої дали знижку 10% за першу покупку, і вона вийшла $135, і ще два XLR кабелі задурно поклали, дай їм Бог здоров'я. Доставка $30 за кожну, разом $345. А це навіть трохи дешевше, ніж зараз в нас продають Kali Audio LP-UNF. Ну і Edifier за такі гроші так не звучатиме. То я подумав, що раз вдало купив акустику, то зможу задушити жабу, і купити непоганий цап.
загальне правильно. воно не універсальне але загалом працює. акустика має бути дороще за ЦАП/звукову в 7-10 разів. З навушниками 3-5 разів
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Hotspur
Це загальноприйняте правило в музичному світі, чи формула пана Хотспура)?
Це як в іншій темі - або Deye, або самозбір. А все інше - гроші на вітер? :)
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 05.01.2026 18:02Це загальноприйняте правило в музичному світі
ну погугли :rotate:
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Hotspur: 05.01.2026 14:06 Любий ЦАП дороще 150-буде сильний перебор
Спитав скільки має коштувати цап для пари колонок за $420 (за стільки їх продають на офіційному сайті).
спойлер
Screenshot 2026-01-05 195524.png
Знімаю капелюха перед паном Хотспуром. :pray:
feson
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 05.01.2026 20:01
Спитав скільки має коштувати цап для пари колонок за $420 (за стільки їх продають на офіційному сайті).
спойлер
Капелюха знімати не перед ким не потрібно.

Є якійсь загальні роздуми щодо співвідношення вартості цапу або звукової карти до вартості акустики.
Але....ніхто не заперечує обрати кращу пропозицію за більший або меньший бюджет.

Тут треба тільки брати до уваги власні потреби та хотілки того чого Ви хочете отримати.
Який функціонал тобто.

Та й зараз ціна - не дуже відповідає внутрощям Цапів....є таке лайно за якійсь такі великі гроші...

Але я міркую що зараз Вам більше ніж 100-150уе вкладати в ЦАП нема сенсу.
Ціни вище - це вже аудіофілія чи релігія.....от коли будете в цьому колі....тоді інша справа....
хоч будете знати що Вам до смаку.

Але й покупати свістка - думаю непотрібно.
Це мобільний сегмент а у Вас - стаціонарна акустика.
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 05.01.2026 20:01Знімаю капелюха перед паном Хотспуром.
ха :lol: ти зря думав що я шуткую :lol:
Filabatya
Member

Повідомлення

це якась фігня ці ваші 150 баксів, якщо мені наприклад треба вушний усь, блутуз для телефона і повністю балансну схему з балансним виходом 4,4 на морду девайсу то чи переплачу я за це 50 баксів до 150, звичайно що так! так само за гарний(метал) вигляд девайсу 10-20 баксів не жаль, при його ціні 200 :rolleyes:
о як к13 розмели, коли він був дешевше ніж на алі щей з гарантію рік і в оплату частинами, нема поганий девайсів є тільки погана ціна. якщо ставити себе в конкретні рамки то можна за тисячку зверху пропустити шикарний девайс :up:
Востаннє редагувалось 06.01.2026 00:49 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
corruptedflesh
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 05.01.2026 20:01
спойлер
Не знімай нічо))
мої кліпші на релізі в 2015 - 600 коштували (те що я їх за 225 взяв це інше питання), в принципі як і зараз нові версії 600х з урахуванням інфляції, але якби я з їх мсрп виходив, то нічого б ніколи і не купив :D
А ну і це не заважає місцевим експердам обсирати, тут тільки дай привід, а ти вже капелюха зняв :D

Краще подумай шо тобі в тому девайсі крім цапа треба.
Я от віім ультра взяв і це тупо найкраща покупка останніх років по зручності і юзабіліті.
Відповісти