Sony створює ШІ, який зможе проходити складні моменти в іграх на PlayStation замість користувача

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Sony створює ШІ, який зможе проходити складні моменти в іграх на PlayStation замість користувача
Від AIM асісту, до ШІ проходження :-/

Модель буде навчатися на наявних відеоматеріалах гри
Глічі/баги також буде абюзити :D
KimRomik
Member

Повідомлення

В мене таке враження, що люди просто тупішають і замість того щоб постаратись дослідити та перепройти локацію вони дають це на корм для ШІ. Ніяк, крім банальна лінь, це по іншому не назвати... :facepalm:
maxn
Member

Повідомлення

Так в играх и так все скалы и проходы помечены желтой красной и стрелками куда идти надо. Я даже и не помню когда последний раз терялся.
Bukakanga
Member

Повідомлення

фигня на постном масле, такая приблуда всегда называлась "младший/старший брат". Ну, если братьев нет, то можно соседа позвать.

но вообще - в чем тогда смысл игры? Можно и на ютубе прохождение посмотреть
waryag
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
Tetronga
Member

Повідомлення

А де вони бачили складні моменти в іграх останніх років... не знаю, 10?
Bukakanga
Member

Повідомлення

Tetronga: 07.01.2026 17:13 А де вони бачили складні моменти в іграх останніх років... не знаю, 10?
дарк соулс и все его клоны и последователи. Не то, чтобы там прям сложно, но часть инфы или неочевидна или иногда даже отсутствует в самой игре.
VovaII
Member

Повідомлення

А чіти також буде використовувати? — «побачить» же в когось?
CrypteX
Member

Повідомлення

А зачем тогда вообще геймплей в игру вставлять и уровни сложности, делайте тогда просто кинцо длинное. Вполне в стиле сони будет.
Ararat
Member

Повідомлення

Трындец. Запатентовать прохождение игр. У меня такое чуство что патенты на что угодно раздают лишь бы деньги за их регистрацию и поддержание платили.
waryag
Member

Повідомлення

Tetronga: 07.01.2026 17:13А де вони бачили складні моменти в іграх останніх років... не знаю, 10?
:facepalm:
Devijack
Member

Повідомлення

Не кажіть про це соні, але можна добавити кнопку щось накшталт "скіп складного босса за 5$" :D
waryag
Member

Повідомлення

Bukakanga: 07.01.2026 17:14дарк соулс и все его клоны и последователи. Не то, чтобы там прям сложно, но часть инфы или неочевидна или иногда даже отсутствует в самой игре.
Не тільки. Хоча й там розробникам інколи доводиться правити баланс.

Метроїдванії з платформерами можуть створювати не менший челенж, інколи - без можливості полегшити життя поламаним білдом, як в соулсах.
Різноманітна індюшатина - взагалі легко, на рівному місці. Просто тому, що твій мозок може працювати по-іншому, ніж в автора, а прослідити цей момент нікому. І добре, якщо є проходження.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

насправді ШІ помічників можливо нормально інтегрувати в гру, нпс, який підкаже як і що можливо спробувати, замість того щоб люди альтабались в гугл і шукали там підказки\білди і тд.
арк райдерс прикольно використовуює ші щоб розвивати арків у грі, вони додають нові патерни, шляхи, навчаючись на поведінці гравці, поди навчились перестрибувати вогонь, та взагалі стрибати, ліпери в шахту стрибають і тд - це прикольно, таку тему круто було б розвинути в умовному соул лайк проекті, де боси навчались би на гравцях і мали більш несподіваний мувсет, щоб розбавити застарілу формулу "завчити мувсет"
Востаннє редагувалось 07.01.2026 17:39 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
tornadox
Member

Повідомлення

Bukakanga: 07.01.2026 17:09фигня на постном масле, такая приблуда всегда называлась "младший/старший брат". Ну, если братьев нет, то можно соседа позвать.

но вообще - в чем тогда смысл игры? Можно и на ютубе прохождение посмотреть
Соні вивчає свою аудиторію, мабуть бачать що є великий % геймерів які застрягають на якісь грі і закидають її. Аудиторія геймерів молодшає і з того що я бачу зараз менше тих хто шукає відео чи текстові гайди проходження. Сам недавно проходив Teslagrad і деякі моменти було важко самому догадатися.
n6407
Member

Повідомлення

бредятина какая, понижайте сложность при прохождении или старайтесь лучше, но что бы ИИ проходил, в чём тогда смысл? тогда уж на ЮТУБе лучше проходить и денег не нужно тратить, ни на игры, ни на консоль/ :-/ ПК
AlexWest
Member

Повідомлення

KimRomik: 07.01.2026 17:06 В мене таке враження, що люди просто тупішають і замість того щоб постаратись дослідити та перепройти локацію вони дають це на корм для ШІ. Ніяк, крім банальна лінь, це по іншому не назвати... :facepalm:
Ну, треба ж відповідати сучасним трендам отупіння людства. От тільки це можна інтегрувати і без ШІ. Пхають ці дві букви всюди, бо тренди і понти. В Death Stranding 2 можна скіпати босів (чи автобій чи ролик чи просто скіп – ще не перевіряв). В стареньких HOMM був автобій. І т.д. Тобто, звучить це пафосніше, ніж є по факту.
Щодо отупіння, то це не міф, бо іноді переграєш древні ігри, як от Arx Fatalis, і розумієш, що в дитинстві легше давалося. Що буде з людьми далі – і смішно і страшно.
xIIImaL
Member

Повідомлення

Tetronga: 07.01.2026 17:13 А де вони бачили складні моменти в іграх останніх років... не знаю, 10?
спойлер
:gigi:
2026-01-07 17.49.22.jpg
FarCry
Member

Повідомлення

Пора розпаковувати бородаті меми...
Зображення
cspp
Member

Повідомлення

В играх бывает подсказка есть, но ее озвучивают однократно, ты прозевал и бегаешь потом не зная что делать, искать прохождение на Ютубе минимум 10 минут чтобы найти то самое и конкретно отмотать на нужное место и просмотреть, за то время вероятно можно и самому догадаться, в общем имеет место быть как доп.подсказка
Відповісти