Acer представила 6K-монітор ProDesigner PE320QX, а також Predator XB273U F6 з частотою оновлення до 1000 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
xIIImaL
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Acer представила 6K-монітор ProDesigner PE320QX, а також Predator XB273U F6 з частотою оновлення до 1000 Гц
1000 Гц, щоправда, роздільна здатність у такому режимі зменшиться до 1280×720 пікселів.
спойлер
:gigi:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Ох вже ці мракетингові іміджеві 1 ггц в 720р :laugh:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Наступний чекаємо 1500гц у 1024х576
l-m
Member

Повідомлення

IPS фізично не може коректно відображати реальні 500 Гц, й тим паче 1000. Для цього треба час відгуку не більше 2 мс та 1 мс відповідно. Навіть TN з такою швидкістю не існує, тільки OLED (0.2-0.3 мс).
Acer це наче не ноунейм китай, а поводиться так само :-/
Telcontar
Member

Повідомлення

Більше цікавить 5к/QHD монітор. Шикарна річ для роботи-геймінгу без компромісів у вигляді 720p :facepalm:
waryag
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 06.01.2026 15:34Ох вже ці мракетингові іміджеві 1 ггц в 720р :laugh:
1 кілогерц :D
Гігагерц буде хіба в 144р (мабуть ще менше)
Kassatka
Member

Повідомлення

Telcontar: 06.01.2026 17:50 Більше цікавить 5к/QHD монітор. Шикарна річ для роботи-геймінгу без компромісів у вигляді 720p :facepalm:
Більше цікавить 8K/4K монітор з діагоналлю мінімум 43", а бажано 46"-47". Шикарна річ для роботи-геймінгу без компромісів у вигляді 720p-1440p :facepalm:
8K режим 60 Гц, а 4K режим можна 120-240 Гц.
Alligator
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 06.01.2026 15:34 Ох вже ці мракетингові іміджеві 1 ггц в 720р :laugh:
1000 Гц = 1 кГц
1000 Гц = 0,000001 ГГц
З Днем програміста :rotate:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Alligator
Нічого, вони колись і до 1 ггц дійдуть :rotate:
Telcontar
Member

Повідомлення

Kassatka: 06.01.2026 22:47 Більше цікавить 8K/4K монітор з діагоналлю мінімум 43", а бажано 46"-47". Шикарна річ для роботи-геймінгу без компромісів у вигляді 720p-1440p :facepalm:
Не всім потрібні "телевізори" на столі, та й для 4К бажано відеокарта рівня RTX**90. Хіба для гравців у невимогливі тайтли :beer:
Filabatya
Member

Повідомлення

8к 60гц популярний товар буде на 50 дюймів перед харею :lol: топовий моніторище :up:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Telcontar
Він в стратєжкі гоняє
xIIImaL
Member

Повідомлення

Filabatya: 07.01.2026 09:07 8к 60гц популярний товар буде на 50 дюймів перед харею :lol: топовий моніторище :up:
Вот у меня практически 50 дюймов перед харей , в профиле . Вполне удобно. Важен формат :learn:
Filabatya
Member

Повідомлення

xIIImaL
В вас інше, в вас дві 27ки 2к по висоті. 16 9 48ка вища набагато. Коли відстань перегляду більше витягнутої руки, це вже не робота, а розваги :)
NST1983
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 07.01.2026 08:56 Alligator
Ніколи не кажи ніколи) Наші внуки колись будуть реготати дізнавшись по 144 герцовку у ігровому моніторі :)
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

NST1983
От і я за те кажу ;)
dead_rat
Member

Повідомлення

Kassatka: 06.01.2026 22:47
Telcontar: 06.01.2026 17:50 Більше цікавить 5к/QHD монітор. Шикарна річ для роботи-геймінгу без компромісів у вигляді 720p :facepalm:
Більше цікавить 8K/4K монітор з діагоналлю мінімум 43", а бажано 46"-47". Шикарна річ для роботи-геймінгу без компромісів у вигляді 720p-1440p :facepalm:
Купи вже телевізор і заспокойся

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
NST1983: 07.01.2026 09:22
AntonyKandaurov: 07.01.2026 08:56 Alligator
Ніколи не кажи ніколи) Наші внуки колись будуть реготати дізнавшись по 144 герцовку у ігровому моніторі :)
Не факт, технологія може спокійно дійти до ліміту.

Наприклад колонки і навушники сильно змінилися за останні 20 років? Навіть мобілки останні років 10 вже принципово не відрізняються
The original Beyerdynamic DT 770 PRO headphones debuted in the 1980s
І досі одні з найпопулярніших навушників
FirstTDM
Member

Повідомлення

NST1983: 07.01.2026 09:22Ніколи не кажи ніколи) Наші внуки колись будуть реготати дізнавшись по 144 герцовку у ігровому моніторі
Очень вряд ли... там, где всё завязано на органы чувств человека - прогресс начинает останавливается...

Клавиатуры и мышки напрямую связаны с размерами рук и алфавитом - тут уже трудно что-то принципиально новое придумать... картинка на экране в кино после 120Гц уже почти не требует улучшений... про акустику даже лень напоминать - колонки и наушники практически такие же как и 20-30 лет тому назад - уши не меняются... да и смартфоны остановились в размерах... :)
dead_rat: 07.01.2026 12:27Наприклад колонки і навушники сильно змінилися за останні 20 років?
Полностью поддерживаю!
Kassatka
Member

Повідомлення

dead_rat: 07.01.2026 12:27 Купи вже телевізор і заспокойся
А я таки його куплю! Цей 55-дюймовий 8K-телевізор Samsung QE55QN700C 2023 року. Я думав, що зараз такі непрості часи, що це не на часі й краще відкласти подібну розкіш на кілька років, але якщо його не купити в найближчі півроку, то потім можна втратити можливість назавжди, або ж принаймні на пару десятиліть, якщо раптом розвиток технічного прогресу знову спонукає до просування формату 8K на заміну 4K. Та ще й на б/в ринку хрін відшукаєш таку рідкість, на відміну від досить моднявого у свій час 3D.
Бо от на рік старіша аналогічна модель QE55QN700B уже практично зникла з онлайн-магазів або ж продається за скажений оверпрайс (за 230 та 245 тис. грн., хоча от сьогодні бачу є в третьому магазі за адекватні 32,5 тис, але можливо відбраковка з дуже неприємними битими пікселями, засвітами, тощо).
Як раз 1-го числа у чаті зайшла мова про ноутбуки й мені прийшла у голову ідея, що я ж можу продати свій "ігровий" ноут, який купував за 44К півтора роки назад у Розетці.
Детальніше
Гарантія вже пройшла, користувався я мало й акуратно, зараз за такий просять на Хотлайні 38 тис, а на ЛОХу 35-40 тис. Усе рівно він мені саме такий не потрібен. У нього є дискретна відяха, яка в мене в умовах відключень електрики завжди була вимкнена, а також як у ігрової моделі автономність не дуже, хоча і акум місткий. І не бачу можливостей цей Asus виділити вручну пам'ять під інтегроване відео, а також налаштувати на максимально економний режим енергоспоживання. Для мене краще була б якась дуже автономна модель на U-процесорі без дискретної відеокарти й без непотрібних 144 Гц на екрані, а взагалі після купівлі зарядної станції мені по суті цей ноут більше не потрібен. Якщо потрібна максимальна економія електрики, то все рівно сам телевізор при вимкненому компі зі зниженою яскравістю в темній кімнаті споживає мабуть навіть менше, ніж ноут. Також можна докупити до телевізора у майбутньому якийсь дешевенький неттоп/міні-ПК зі споживанням в р-ні 15 Вт чисто для браузера/месенджера.
За ноут можна покрити більше половини вартості телевізора, залишиться роздобути в найгіршому випадку 20-25 тис. грн.
Ноут я завжди зможу купити і потім при бажанні й вже більш вдалу модель, а купити 8К телевізор можу втратити нагоду назавжди. Я от навіть жодної гри не купив на зимовому розпродажі Стім і DLC до Diablo 4 теж не буду передзамовляти, краще куплю потім на розпродажу колись за півціни, все рівно за передзамовлення навіть жодної косметичної плюшки не залишиться в порівнянні з тими, хто купує після релізу.
Telcontar: 07.01.2026 09:03 Не всім потрібні "телевізори" на столі, та й для 4К бажано відеокарта рівня RTX**90. Хіба для гравців у невимогливі тайтли :beer:
Я чудово розумію, що не всім потрібні. Але принаймні на кілька мільярдів населення Землі мають бути бажаючі використовувати великі екрани на все поле зору з типової мотіторної відстані як для робочого софта, так і для геймінгу. А там повинна також виникнути потреба і в високому dpi (як у 4K на 24-27-дюймах), і у надвеликій роздільній здатності 5K/6K/8K на цих діагоналях 43-55 дюймів, а не лише один 4K, асортимент і доступність моделів якого у 43-55 дюймів замість того, що збільшуватися, навпаки ще й зменшується. Натомість монітори у 16:9 виготовляють як правило максимум у 32 дюймах. Ну або ж танкові щілини Ultrawide, які якраз не виконують задачі заповнити все поле зору, бо не заповнюють його по висоті, а лише по ширині. Ну а телевізори 8K схоже не злетіли і зникають як клас, подібно до того, як зникли :weep: стерео-3D , або ж залишаться лише як дорога рідкісна диковинка для дуже багатих у дуже великих діагоналях, непридатних для використання у ролі монітору на відстані витягнутої руки, особливо при схильності до короткозорості.
Rex
Member

Повідомлення

Який сенс в такій великій частоті оновлення, якщо людське око не бачить і не розрізняє більше 24 кадрів на секунду?
Відповісти