Артефакти на RX6700XT

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
Amazoogle
Junior

Повідомлення

waryag: 06.01.2026 07:22
Amazoogle: 27.12.2025 02:10Спробував андервольт відеокарти і навіть мінімальна зміна з дефолтних 1200mV до 1150mV викликає чудо промені вже навіть не в іграх, а на робочому столі без жодних запущених програм (
Спробуйте зменшувати напругу і частоту.

Відправлено через 5 хвилин 26 секунд:
І ще - є візуальний прогин відяхи?
Спробував, навіть при мінімальних змінах проблему це не вирішує (тобто вимогливі ігри все одно не запускаються) але навіть при спогляданні робочого столу через деякий час виникає збій і адреналін сам перемикає режим в дефолтний (

Стосовно візуального прогину, в мене корпус в котрому материнкська плата "лежить" горизонтально, тобто картка перпендикулярно підлозі увімкнена ще й на заводському водоблоці Gigabyte rx 6900 xt waterforce що по ідеї також має знижувати вагу карти в порівнянні з "повітряним" варіантом
Востаннє редагувалось 06.01.2026 10:26 користувачем Amazoogle, всього редагувалось 2 разів.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Amazoogle
Приблизно так сдохла у мене в далекому 17 році ноутбучна 650 жирафіна. Ну і купа тем до вашої, де симптоми схожі а результат один і те ж самій - відвал кристала від підложки чіпа і карта в смітник.

Відправлено через 58 секунд:
Amazoogle: 06.01.2026 10:10Спробував, навіть при мінімальних змінах проблему це не вирішує (тобто вимогливі ігри все одно не запускаються)
Це відвал, даю 146% гарантію.
Amazoogle
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 06.01.2026 10:13 Amazoogle
Приблизно так сдохла у мене в далекому 17 році ноутбучна 650 жирафіна. Ну і купа тем до вашої, де симптоми схожі а результат один і те ж самій - відвал кристала від підложки чіпа і карта в смітник.

Відправлено через 58 секунд:
Amazoogle: 06.01.2026 10:10Спробував, навіть при мінімальних змінах проблему це не вирішує (тобто вимогливі ігри все одно не запускаються)
Це відвал, даю 146% гарантію.
Дякую за моральну підтримку! Спробую ще знайти бж щоб перевірити але так скоріше за все це габела.
П.С. В людини котрої її купляв таких було 6шт, тож це скоріше за все після майнингу, але сподівався що якщо вода то може ще послужить. Не зрослося (
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Amazoogle
6000 встигли повертіти коіни, тож шкода :rip:
Тим паче в такий бурхливий час коли у людей б/в картки вгору пішли бо всюди пішов ріст ціни.

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Amazoogle: 06.01.2026 10:24якщо вода то може ще послужить
Стоп стоп, картка із коррозією радіатора була?

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Ааа, дочитався, водоблок. Вибачаюсь. Ну вам просто не пощастило.
Amazoogle
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 06.01.2026 10:47 Amazoogle
6000 встигли повертіти коіни, тож шкода :rip:
Тим паче в такий бурхливий час коли у людей б/в картки вгору пішли бо всюди пішов ріст ціни.

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Amazoogle: 06.01.2026 10:24якщо вода то може ще послужить
Стоп стоп, картка із коррозією радіатора була?

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Ааа, дочитався, водоблок. Вибачаюсь. Ну вам просто не пощастило.
Ну принаймні всі 4 місяці поки не відкисла нарадуватися не міг, дійсно потужна відяшка навіть під 4к, ще й з водоблоком за 15.5к. Але як казав Конфуцій "Краще переплатити, а ніж потім сидіти з неробочою фігнею"
Нехай і негативний але досвід!
Евгений King
Member

Повідомлення

Amazoogle: 06.01.2026 10:24
Дякую за моральну підтримку! Спробую ще знайти бж щоб перевірити але так скоріше за все це габела.
П.С. В людини котрої її купляв таких було 6шт, тож це скоріше за все після майнингу, але сподівався що якщо вода то може ще послужить. Не зрослося (
Навряд там майнінг винен як першопричина.
У мене нова 6900XT через 2 тижні з коробки видала ті самі артефакти. Причому ради поржати я опісля того запустив її в майнері, вона всі свої хеші видала, навіть з дефектним чипом.
Опісля 6900XT мав ще 6700XT, та просто падала в блек скрін періодично, це теж такий собі дефект але вже з живленням там щось і знову таки її у мене майнери викупили і як знаю вона успішно собі копала.
У AMD багато браку було, особливно на самому релізі 6000ї лінійки. А майнінг як такий, з контролем температури, без фанатизму з розгоном, нічим не відрізняється від штатної експлуатації. Більш того є люди, що мають зворотню думку, що майнінг не так шкідливий, як постійні ігрові сесії де карта то гріється, то відпочиває і переживає постійні температурні коливання.
Брав з майнінгу дві RX580, одну брату поставив, другу товариш забрав, то опісля майнінгу вони ще по 4 роки відходили. Брали ще з майну 1070 та 1080ti, перша ще 4 роки відробила, друга жива досі не зважаючи на двовентильний дизайн і відносно тонкий радіатор та гарячий характер.
Все це одним словом лотерея, та в більшості випадків, якщо майнили не в підвалі/гаражі, а в контрольованих умовах і без фанатизму - карти спокійно собі живуть далі і служать типовий період в 6-7 років до смерті з банальних причин старості.
Amazoogle
Junior

Повідомлення

Евгений King: 06.01.2026 11:00
Amazoogle: 06.01.2026 10:24
Навряд там майнінг винен як першопричина.
У мене нова 6900XT через 2 тижні з коробки видала ті самі артефакти. Причому ради поржати я опісля того запустив її в майнері, вона всі свої хеші видала, навіть з дефектним чипом.
Опісля 6900XT мав ще 6700XT, та просто падала в блек скрін періодично, це теж такий собі дефект але вже з живленням там щось і знову таки її у мене майнери викупили і як знаю вона успішно собі копала.
У AMD багато браку було, особливно на самому релізі 6000ї лінійки. А майнінг як такий, з контролем температури, без фанатизму з розгоном, нічим не відрізняється від штатної експлуатації. Більш того є люди, що мають зворотню думку, що майнінг не так шкідливий, як постійні ігрові сесії де карта то гріється, то відпочиває і переживає постійні температурні коливання.
Брав з майнінгу дві RX580, одну брату поставив, другу товариш забрав, то опісля майнінгу вони ще по 4 роки відходили. Брали ще з майну 1070 та 1080ti, перша ще 4 роки відробила, друга жива досі не зважаючи на двовентильний дизайн і відносно тонкий радіатор та гарячий характер.
Все це одним словом лотерея, та в більшості випадків, якщо майнили не в підвалі/гаражі, а в контрольованих умовах і без фанатизму - карти спокійно собі живуть далі і служать типовий період в 6-7 років до смерті з банальних причин старості.
Перейшов з 1080ТІ і на неї і повернуся зараз, її також брав у б/в тільки в складі пк на кастомній воді. Поміняв 1080ТІ тільки з причини що для 4К зовсім сумно було, драйвери перестали оновлюватися, ще й 6900ХТ наче як за адекватною ціною підвернулася в продавця в котрого вже купляв до того і жодних нарікань не було.
Відповісти