Новини
Останні статті і огляди
Выбор акустики
-
RoMiLiUs
Member
Filabatya
І вас)
Я от думаю чи брати REL T5x до своїх Дінів...зробити собі подарунок. За 25к віддають новий. Баса вистачає, але..хочеться)
І вас)
Я от думаю чи брати REL T5x до своїх Дінів...зробити собі подарунок. За 25к віддають новий. Баса вистачає, але..хочеться)
-
Radio Bay
Member
GenelecRoMiLiUs: ↑ 01.01.2026 00:56Я от думаю чи брати REL T5x до своїх Дінів.
-
RoMiLiUs
Member
Нє) Я дуже люблю дженелекі, але не їх саби. Те що я чув дешеве - дуже посереднє, якщо не сказати гірше.Radio Bay: ↑ 01.01.2026 13:10Genelec
Саби Genelec це не найсильніша сторона Genelec.
Ну і концептуально, я розглядаю тільки саби в ЗЯ.
Востаннє редагувалось 01.01.2026 13:29 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 5 разів.
-
Piter Cantrope
Member
Radio Bay: ↑ 31.12.2025 03:16Звісно, поганий сигнал перетворять на поганий, ліпший на ліпший. Це як чи є рінниця між дешевим сівушним віскарем з колою, та гарним у такому ж коктейліPiter Cantrope: ↑ 31.12.2025 03:07 Виникає питання: я почую модний зовнішній цап, якщо мої колонки все одно той сигнал 2 рази перетворять і видадуть щось своє?
Бачу, що думки розділились. Я ще полазив в інших темах, там теж різні думки з приводу акустики, в якої АЦП + ЦАП всередині.Firebrand: ↑ 31.12.2025 09:41 Да,но не ждите чего то запредельного. Услышите нюансы/тонкости, не более.![]()
Треба буде таки перевірити на своєму сетапі на власній шкурі, словом. В мене тут в місті є магазин аудіотехніки, але вони не захотіли давати мені ніякий ЦАП чи інший девайс в оренду.
Можна звичайно замовити з інтернету і повернути в встановлений термін, але я не настільки наглий...
А ще я для ближчого знайомства з аудіотехнікою дістав старий домашній кінотеатр 5.1, і підлкючив. Так чисто щоб глянути як воно. Прикольно, тільки з вуфера набридливий ритмічний шум. Я колись кілька місяців перебивався взагалі без колонок, і коли сидів без навушників, то використовував вбудовані в монітор динаміки, з якими навіть відео в ютубі дивитись неприємно. Якби додумався, то підключив би ще тоді оцей центр, як мінімум front колонки.
Тут мені згадалась історія, що моя колишня збиралась викинути кінотеатр свого тата небіжчика. Може це навіть була якась акустична система, а не кінотеарт. З її розповідей, батько наче як любив і розбирався в музиці. Я бував кілька разів в неї вдома, вона мене якось попросила перенести ту систему з вітальні в комірчину. Хоч нічого в музиці не шарив, я зміг оцінити як мінімум розмір, якість дерева і збірки. Не пам'ятаю назви, але точно не SVEN чи LG. Цей простенький кінотеатр, що в мене вдома, і близько не стояв.
Дівчина була з тих людей, які люблять все викидати. "Прибрати візуальний шум", як вона казала. Я сказав їй почекати, думав кинути оголошення хай хтось забере на OLX. Але розійшовся з нею буквально через тиждень, і доля тієї системи мені невідома. Там ще окрім самої системи були два девайси - мабуть, програвач, і можливо навіть підсилювач. На вигляд дуже якісний, і важкий в руках. Шкода, що я тоді цим не цікавився. Міг собі то все забрати, і мав би забавку вдома.
І в мене сусід через дорогу - колишній депутат ВР двох скликань. Від "Нашої України".) Але такий чесний як ніхто. Живе в старій хаті, їздить на 15-річній погнилій "Шкоді", і сапає городи. Дочка лікаркою працює в поліклініці. Я бував в нього вдома, коли він просив з компом йому допомогти. З цікавого, в нього стоїть на вигляд дуже якісний кінотеатр. Не знаю чи сам купив, чи подарували. І не древній. Наскільки розумію, йому він зовсім не потрібен, і стоїть не підключений.
Може б то собі той кінотеатр роздобути. Відкупити, чи як...
-
Radio Bay
Member
То найліпше, ну, і сюди напишиPiter Cantrope: ↑ 01.01.2026 16:02Треба буде таки перевірити на своєму сетапі на власній шкурі
Відправлено через 38 хвилин 5 секунд:
Dynaudio?RoMiLiUs: ↑ 01.01.2026 13:15Ну і концептуально, я розглядаю тільки саби в ЗЯ
Чим закінчилась історія з карткою?
-
Radio Bay
Member
Чудова ціна, тільки не дуже врозуиіло, як його підкRoMiLiUs: ↑ 01.01.2026 00:56Я от думаю чи брати REL T5x до своїх Дінів...зробити собі подарунок. За 25к віддають новий
лючити.
REL HT/1003, Dynaudio Sub 3, SVS SB-1000 зарозуміло, тут не дуже
-
RoMiLiUs
Member
Оно валяється з лінійним БЖ(правда з АЛІ). Думаю чи виставляти на продаж чи може ще нехай полежить, бо я цю заразу довго шукав. Якось шкода)Radio Bay: ↑ 02.01.2026 22:27Чим закінчилась історія з карткою?
На Дінах є вихід на саб.Radio Bay: ↑ 03.01.2026 04:32Чудова ціна, тільки не дуже врозуиіло, як його підключити.
Вони в мануалі пишуть типу на сабі поставити максимальній Hi-Pass фільтр до упора і все. На самих колонках частоту зрізу виставити не можна. Ну типу є деяка оптимальна частота, яку зашили в прошивці і все.
На моїх попередніх KEF можна було гратись. Ну але тут Dinaudio знає як краще)
-
Radio Bay
Member
О, а то ж я не пам'ятаю що там за Діни. Пам'ятаю лише, що навіть з мобіли вони грають як треба.RoMiLiUs: ↑ 03.01.2026 14:23На Дінах є вихід на саб
Мабуть 85, в мене так. З профіту, розвантаження динаміка від складного діапазону НЧ.RoMiLiUs: ↑ 03.01.2026 14:23Ну типу є деяка оптимальна частота
Дивній для мене результат, бо по ЮСБ в мене грає дуже круто. Варіант крівих вух не розгрядаю, досвіду достатньоRoMiLiUs: ↑ 03.01.2026 14:23Оно валяється з лінійним БЖ
Ну, то згеренувати сигнал 50-120 дБ у СаундФорджі та виставити гучнистьRoMiLiUs: ↑ 03.01.2026 14:23Вони в мануалі пишуть типу на сабі поставити максимальній Hi-Pass фільтр до упора і все
-
Piter Cantrope
Member
Купив татові Battlefield 6, і поки встановлюю, вирішив заодно порівняти звук. MSI Z270 SLI (1220) і Asrock B650M HDV (897).
В навушниках різницю дуже чути. Не сказав би що в кращій материнці звук аж ах, але в простій Asrock зовсім якийсь глухий, і аж неприємний. З моєю акустикою різниця менша, і треба вслухатись. Але вона є.
І по Bluetooth з LDAC з телефону звук набагато кращий, ніж з обох материнок.
І ще згадав свою стару історію з шумом з колонок, і вирішив подивитись, чи є така ж проблема з іншим системником.
https://drive.google.com/file/d/1Se9cWN ... drive_link
Зі старими колонками таких пригод не було. Підключав домашній кінотеатр, то теж не було нічого подібного. А чомусь ця акустика Kali Audio MM-6 так себе поводить (обидві колонки активні зі своїми дротами живлення).
В навушниках різницю дуже чути. Не сказав би що в кращій материнці звук аж ах, але в простій Asrock зовсім якийсь глухий, і аж неприємний. З моєю акустикою різниця менша, і треба вслухатись. Але вона є.
І по Bluetooth з LDAC з телефону звук набагато кращий, ніж з обох материнок.
І ще згадав свою стару історію з шумом з колонок, і вирішив подивитись, чи є така ж проблема з іншим системником.
Проблема є і з іншим компом. Якщо комусь цікаво, записав що можна почути з колонок, коли вони з системником на одному подовжувачі (фільтрі).Piter Cantrope: ↑ 23.11.2024 11:33Ввікнув комп в інший подовжувач, окремо від акустики, і шуми пройшли.Filabatya: ↑ 21.11.2024 13:04 в мене шуміли колонки коли земля в свенці(переносці) була разом з компом, запхав перехідники щоб земля не торкалась і шум майже зник, якусь фігню написав, можливо вам допоможе![]()
![]()
https://drive.google.com/file/d/1Se9cWN ... drive_link
Зі старими колонками таких пригод не було. Підключав домашній кінотеатр, то теж не було нічого подібного. А чомусь ця акустика Kali Audio MM-6 так себе поводить (обидві колонки активні зі своїми дротами живлення).
-
Radio Bay
Member
Жорстко, гарний досвідPiter Cantrope: ↑ 04.01.2026 13:10записав що можна почути з колонок
В мене таж був Асрок навіть поліпше, теж погана встрійка. На профільному MSI значно ліпшаPiter Cantrope: ↑ 04.01.2026 13:10але в простій Asrock зовсім якийсь глухий, і аж неприємний
-
Filabatya
Member
Piter Cantrope
А земля колонок зєднана з переноскою? В себе через перехідники відєднав
Ех, треба свою заслухати, поки не відключив, як графіку, маю топову встрійку наче
А земля колонок зєднана з переноскою? В себе через перехідники відєднав
Ех, треба свою заслухати, поки не відключив, як графіку, маю топову встрійку наче
-
Piter Cantrope
Member
Почитав вчора про ground loop. Це дуже добре пояснює, що в мене відбувається. То виходить, що я розбив цю петлю, перекинувши комп і колонки на різні розетки в хаті. А ви то зробили через перехідники.Filabatya: ↑ 04.01.2026 17:14 А земля колонок зєднана з переноскою? В себе через перехідники відєднав
-
Filabatya
Member
То саме що ви, просто жовтий провід відєднав(два вусика в переносці) 
-
Hotspur
Member
саме смішне я з ним згоден
-
Евгений King
Member
Діда Edifier не слухав, от і все
-
Radio Bay
Member
Евгений King: ↑ 06.01.2026 09:18Діда Edifier не слухав, от і все
Відправлено через 17 хвилин 41 секунду:
Саунд тести б робив, а то бла-бла-блаHotspur: ↑ 06.01.2026 07:19саме смішне я з ним згоден
-
Hotspur
Member
він там слухав більшістьRadio Bay: ↑ 06.01.2026 10:48Саунд тести б робив, а то бла-бла-бла
-
Radio Bay
Member
Маю надію, що він не просто звіздобол, але він сам говорить про суб'ективність сприйняття. Це як мультібіт проти дельта-сігми. Одним подобається те, другим це. Я тут спеціально закидував саундтест Modi Multibit проти простого. От мені цей жир МБ до вподоби, а Фесону сподобався простий і сперечатися не має сенсуHotspur: ↑ 06.01.2026 13:20він там слухав більшість
-
Hotspur
Member
у Едіфаера погано з вище ніж середнім сегментомЕвгений King: ↑ 06.01.2026 09:18Діда Edifier не слухав, от і все
-
Евгений King
Member
S3000 Pro радують вже котрий рік, а враховуючи за які смішні гроші я їх взяв - то взагалі нема реального сенсу десь рипатисьHotspur: ↑ 06.01.2026 15:43у Едіфаера погано з вище ніж середнім сегментомЕвгений King: ↑ 06.01.2026 09:18Діда Edifier не слухав, от і все
Чорт з ним що вони з АЦП + ЦАП, на підсилювачах D класу і взагалі якщо аудіофілів послухати, то якісь не такі, я кардинальної різниці в деталізованості моміж ними і DT770 Pro / Meze 99 не помітив. Звучать вони на голову вище більш дешевих моделей, а коли порівнював з R2700 + T5 та S360DB то взагалі відвал башки був, наскільки вони краще на фоні трифоніків і старих Едіків.
А брати сетап в двічі-тричі дорожчий з пасивок + підсилювач, чи які монітори в ціну одного як ціна моєї пари - то вважаю щось на богатому, коли гроші вже нема куди витрачати і треба внутрішню Галю побалувати чимось витонченим
Єдине облизуюсь на S3000 MKII, вони технічно трохи просунутіші, та й в моїх мертвий USB, за роки я так його і не зремонтував, а хотілось би мати його, щоб виводити звук напряму, без ЗК