так, я мав на увазі зовнішній com через цей коннекторAvant: ↑ 10.12.2025 16:59
+-, але там не такий, як Ви прислали, а внутрішній коннектор. Під штекер, як на фотоПан ApostolCV правильно підказав шукати чіп, і відповідний чіп знайшовся прямо над коннектором на панелі, значить можна пхати в COM. В ділі поки що не тестив, ще не все барахло отримав, щоби навіть тільки корпус в купу скласти.
- спойлер
![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор темы:
mklm
-
OldGoodGames
Member
-
Бумик
Member
Всіх форумчан з Новим Роком!
Щось топік заглух.Хто зможе допомогти у Київі з прошиванням на програматорі флешкі біосу відеокарти?
Відеокарта така
Ось його месага.
А програматора такого,щоб прошити рідну флешку ( DIP 28),в мене нема.Є тільки дешманський СН 341 під чипи 24\25 серій,тобто під 8-пінові.
А на компі начебто ніяк флеху не прошити,так розумію?
Сам файл біосу я знайшов ,але його треба якось прошити.
Відправлено через 42 хвилини 22 секунди:
А ось напис на самій флешці
Щось топік заглух.Хто зможе допомогти у Київі з прошиванням на програматорі флешкі біосу відеокарти?
Відеокарта така
- спойлер
- спойлер
Ось його месага.
- спойлер
А програматора такого,щоб прошити рідну флешку ( DIP 28),в мене нема.Є тільки дешманський СН 341 під чипи 24\25 серій,тобто під 8-пінові.
А на компі начебто ніяк флеху не прошити,так розумію?
Сам файл біосу я знайшов ,але його треба якось прошити.
Відправлено через 42 хвилини 22 секунди:
А ось напис на самій флешці
- спойлер
-
Prescot478
Member
Трохи з запізненням, але мушу відреагувати.
-Дуже шкода, не знав що порушив канони, нижче питав за цю систему та заперечень не було ніяких
стосоно актуальності платформи, думав що 1156 старе як #івно мамонта ))) соррі.
-1156 платформа досить шустра!!! це зародрк легендарного Сендібрідж від Інтел.
система без прогону досить жвава і енергоефективна.
-соррі, не знав про обмеження 775, але 1156 хороший кандидат, навіть кращий за 775)))
Усіх З Новим роком!!! і дякую за спілкування.
-Так, тільки 16 гіг, поставив дві по-8/1866 памяті все гарно запрацювало більше непотрібноБумик: ↑ 07.12.2025 20:10 Prescot478
По перше,ця материнка підтримує тільки 16 гіг,спробуйте ставити або дві по 8 гіг,або краще 4 штуки по 4 гіга
По друге,в цьому топіку спілкуються взагалі по старому залізу,максимум 775 та АМ3 хоча би.
Я на конфігі 1156 з процом і7 860 гамав Фар Край 6,ледве витягує,але грабельно.То яке це старе залізо?Є профільні топіки для більш менш сучасного заліза.
-Дуже шкода, не знав що порушив канони, нижче питав за цю систему та заперечень не було ніяких
стосоно актуальності платформи, думав що 1156 старе як #івно мамонта ))) соррі.
-1156 платформа досить шустра!!! це зародрк легендарного Сендібрідж від Інтел.
-Підняв бцлк, усе працює, і память запрацювала на 1866, і проц погнався, але все вернув назад,
система без прогону досить жвава і енергоефективна.
-підняв бцлка все запрацювало.ApostolCV: ↑ 07.12.2025 20:30 mklm, все вірно BCLK @186
SA-> 1.3-1.35V
І так ця тема неофіційно обмежена 775.
-соррі, не знав про обмеження 775, але 1156 хороший кандидат, навіть кращий за 775)))
-100% )))
-Ви знаєте, 10-ка досить гармонічно себе почуває вкупі з і7 860, і так, платформа вже непершої свіжості тому не тягніть з новим кандидатом для обговорень.spoglyadach: ↑ 08.12.2025 04:20 Враховуючи що якісь самі актуальні версії 10ки на таку систему вже можуть і не встановитись, то все ж мабуть з цією платою вже в цю гілку можна стукати, прямо самою платою і стукайте![]()
Усіх З Новим роком!!! і дякую за спілкування.
-
Бумик
Member
Застосував утілітку NSSI,щоб подивитись,яку інфу по карті видає з флехою біосу від Трайдент 9000Бумик: ↑ 01.01.2026 07:54 Сам файл біосу я знайшов ,але його треба якось прошити.
З флехою від 9000І
- спойлер
- спойлер
Але ж знов таки 256 кБ,можливо різний тип памяті,тому воно не усю відображає? Ще утіліта може робити бекап біосу, але прошивати - ні.
Є якась подібна утіліта з можливостю прошити карту?Можливо хтось зтикався?
-
phobosse
Member
500 гривень і я насолоджуюсь улюбленими іграми юності на шикарному 4:3 дисплеї
- спойлер

-
radical
Member
О, пан справжній любитель ретро, як я бачу, ще вінраром користується
Для 98 і доса я колись купив собі тошибу 2800-400, там третій пень, ямаха 754 з вбудованим сабом, а що мені ще особливо подобається, гучність там регулюється аналоговим коліщатком.
Для 98 і доса я колись купив собі тошибу 2800-400, там третій пень, ямаха 754 з вбудованим сабом, а що мені ще особливо подобається, гучність там регулюється аналоговим коліщатком.
-
ApostolCV
Member
radical, WinRAR навіває теплі спогади про Win95 , та його кольорове меню.
Хоча в той час більшість дисків з іграми використовували self-extracted-archive.
Хоча в той час більшість дисків з іграми використовували self-extracted-archive.
-
Бумик
Member
Щось затик пішов з Він 95.Не хоче завантажувати Вінду.Хоч вибереш *норм режим* чи *безпечний режим*,пошелестівши хардом,викидає напис *Тепер живлення компютера можна відключити*.Що може бути?Конфіг не мінявся,тільки пару прог встановив,може вірусняк закинуло?Скандіском з під ДОСу вінт перевіряв-пише,помилок не знайдено.
Але перед цим щось свариться на драйвер миши.
Але перед цим щось свариться на драйвер миши.
- спойлер
- спойлер
-
radical
Member
Йой, ставте краще англійскі версії 95/98 вінди
В них і глюків меньше, і не доводиться потім ворожити на крокозябрах.
Вінда 9х запросто бекапиться простим копіюванням всього системного розділу в теку на іншому диску.
В них і глюків меньше, і не доводиться потім ворожити на крокозябрах.
Вінда 9х запросто бекапиться простим копіюванням всього системного розділу в теку на іншому диску.
-
Anifix
Junior
в дос можно загрузиться?Бумик: ↑ 03.01.2026 14:44 Щось затик пішов з Він 95.Не хоче завантажувати Вінду.
тогда попробуйте System File Checker (SFC)
или как говорили выше скоприруйте системные файлы ( *.dll, *.vxd и т.п.) из папки \Windows\System с установочного диска
явно что то установлили и виртуальный драйвер повредился или что типа того.
В свое время самым простым способом было переустановить и на будущее сделать себе копию образа системного раздела
-
Бумик
Member
radical
Anifix
Вже перевстановив Вінду,все добре.Зараз з 8 мБ памяті комп *літає*,а з 4-ма був ну просто гарбуз .
Anifix
Вже перевстановив Вінду,все добре.Зараз з 8 мБ памяті комп *літає*,а з 4-ма був ну просто гарбуз .
-
Бумик
Member
Що за відеокарта?Хто вгадає,не гуглячи?
Повністю справна,Марк проходить на відмінно.Трохи поповнив своє маленьке вже зібрання.
Повністю справна,Марк проходить на відмінно.Трохи поповнив своє маленьке вже зібрання.
- спойлер
-
offece-trader
Member
Было время решил протестировать старые материнки и процы. По результатам тестов прошу советов.
1. 486DX-40 при вытаскивании из сокета, надорвалось одна нога. Не сам штырек, а вот вместе с куском который к керамике крепиться, такое вообще лечится в бытовых условиях ? Как вообще контакт ноги и через керамику проходит то ? Проц был рабочий
Фото:
3. Материнка ASUS PVI-486SP3 при старте на экран сыплет разноцвет всякий на иса видеокартах, на пци не стартует, потом экран становиться чище и видно надписи про биос чек сум еггог. Мануал читал, про сброс биоса ничего не нашел, кроме того как его апдейтить. На другой материнке можно попробовать прошить его наживо или все таки искать программатор ?
1. 486DX-40 при вытаскивании из сокета, надорвалось одна нога. Не сам штырек, а вот вместе с куском который к керамике крепиться, такое вообще лечится в бытовых условиях ? Как вообще контакт ноги и через керамику проходит то ? Проц был рабочий
- спойлер

3. Материнка ASUS PVI-486SP3 при старте на экран сыплет разноцвет всякий на иса видеокартах, на пци не стартует, потом экран становиться чище и видно надписи про биос чек сум еггог. Мануал читал, про сброс биоса ничего не нашел, кроме того как его апдейтить. На другой материнке можно попробовать прошить его наживо или все таки искать программатор ?
-
Бумик
Member
offece-trader
Стосовно материнок-там на них звичайні батарейки,витягніть батарейку,замкніть секунд на 20 контакти на гнезді материнки,то й буде Clear CMOS.
Якщо нічого не зміниться,можна спробувати поміняти місцями флеши біосу,це дуже схожі мамки,на них однакові чипсети,то можна подивитись буде .,чи перейдуить сімптоми на ту чи іншу мамку.
Відправлено через 2 години 55 хвилин 34 секунди:
Питання до Гуру-що за дивні артефакти?
Карта GF MX440 .Начебто робить нормально,драйвери встановлюються,у 2Д все добре.Але у Маркі 2001 у перших двух тестах отаке
Відправлено через 38 хвилин 6 секунд:
А в Мафіі отакі дива.
Стосовно материнок-там на них звичайні батарейки,витягніть батарейку,замкніть секунд на 20 контакти на гнезді материнки,то й буде Clear CMOS.
Якщо нічого не зміниться,можна спробувати поміняти місцями флеши біосу,це дуже схожі мамки,на них однакові чипсети,то можна подивитись буде .,чи перейдуить сімптоми на ту чи іншу мамку.
Відправлено через 2 години 55 хвилин 34 секунди:
Питання до Гуру-що за дивні артефакти?
Карта GF MX440 .Начебто робить нормально,драйвери встановлюються,у 2Д все добре.Але у Маркі 2001 у перших двух тестах отаке
- спойлер
Відправлено через 38 хвилин 6 секунд:
А в Мафіі отакі дива.
- спойлер
-
acidburn
Member
Це пін Vss (земля), багаторазово дублюється, так що працюватиме і без ньогоoffece-trader: ↑ 04.01.2026 16:24 Было время решил протестировать старые материнки и процы. По результатам тестов прошу советов.
1. 486DX-40 при вытаскивании из сокета, надорвалось одна нога. Не сам штырек, а вот вместе с куском который к керамике крепиться, такое вообще лечится в бытовых условиях ? Как вообще контакт ноги и через керамику проходит то ? Проц был рабочийФото:
-
offece-trader
Member
Спасибо тебе, добрый человек. Вопрос, как как вообще этот контакт переходит от ножки вглубь керамики, потому как я особо никакой контактной площадки не заметил под оторванной блямбой. По поводу материнок что-то подскажешь ?acidburn: ↑ 04.01.2026 22:06Це пін Vss (земля), багаторазово дублюється, так що працюватиме і без ньогоoffece-trader: ↑ 04.01.2026 16:24 Было время решил протестировать старые материнки и процы. По результатам тестов прошу советов.
1. 486DX-40 при вытаскивании из сокета, надорвалось одна нога. Не сам штырек, а вот вместе с куском который к керамике крепиться, такое вообще лечится в бытовых условиях ? Как вообще контакт ноги и через керамику проходит то ? Проц был рабочийФото:
-
acidburn
Member
Може дремелем трохи сточити і буде видно? Там мідь від центрального кристала розходиться в кілька шарів, сигнальні піни тонкими проводками, живлення широкими, а буває що деякі взагалі не підключені.offece-trader: ↑ 04.01.2026 22:34 Спасибо тебе, добрый человек. Вопрос, как как вообще этот контакт переходит от ножки вглубь керамики, потому как я особо никакой контактной площадки не заметил под оторванной блямбой. По поводу материнок что-то подскажешь ?
А по материнках це гадання на таро, може й конденсатори, може корозія чи непропай, бувало що навіть контакт в іса-слоті залип і викликав глюки. Спочатку біос, дійсно його найпростіше перевірити в іншій аналогічній мамці або перепрошити.
-
spoglyadach
Member
AbitБумик: ↑ 04.01.2026 15:55 Що за відеокарта?Хто вгадає,не гуглячи?
Повністю справна,Марк проходить на відмінно.Трохи поповнив своє маленьке вже зібрання.Також додалася ще одна,але менш цікава- Радеон 7000 VE (64 біта,хай йому грець.Може піде до збіркі АМД К6-2 ( сокет 7 Супер).
- спойлер
- IMG_20260104_153842.jpg
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Не факт що він туди переходив, можливо що він кріпився до земляного полігона навколо, якщо почухати кераміку то навколо і буде його велика доріжка. Чи варто це робити окреме питанняoffece-trader: ↑ 04.01.2026 22:34Спасибо тебе, добрый человек. Вопрос, как как вообще этот контакт переходит от ножки вглубь керамики, потому как я особо никакой контактной площадки не заметил под оторванной блямбой. По поводу материнок что-то подскажешь ?acidburn: ↑ 04.01.2026 22:06 Це пін Vss (земля), багаторазово дублюється, так що працюватиме і без нього
Відправлено через 4 години 33 хвилини 49 секунд:
Відкриваєм тоталізатор для ретро-факерів, приймаю ставки на працює/непрацює. Ще не вмикав, хай добре просохне
Хто любить брудних мамок - ставить лайк, хто любить чистих мамок - ставить два лайка
-
radical
Member
Плата не дуже рідкісна, так що знайти іншу не важко. Краще шукати новіші ревізії, у неї твердотілі конденсатори навколо сокету.spoglyadach: ↑ 05.01.2026 18:16 Відкриваєм тоталізатор для ретро-факерів, приймаю ставки на працює/непрацює.
Слабкі місця плати:
Ключ під слотами RAM зажарюється
Пухнуть електроліти навколо сокету
Не знаю, по якій причині, плата не тримає шину 1066 і вище. Нормальна плата в мене тримала 299 з модбіосом. Перевіряти плату краще процом з 800 шиною.
Радіатор на чипсет можна взяти з якогось асуса s478 на і865.
Якщощо, у мене декілька таких зайвих плат було.
-
spoglyadach
Member
Так, це не перша моя P5PE-VM але вирішив по приколу взяти, коштувала 150 гривень разом з процом. Ключ той що пишете традиційно пофарбував текстоліт в коричневий. Конденсатори я маю з донорів та й нові теж є, якщо працює то перепаяю їх одразу, може навіть нарощу номінали, ну і радіків треба замовити на аліку під розмір цих ключів. Там наче ще в районі AGP гріється сильно, чи може плутаю з асрокою VSTA.
А щодо радіка на чіпсет то дякую, в мене наче щось валялось таке на двох скобах, якщо не знайду то може попрошу одного
Ще маю від P5K але там теплотрубка з'єднує чіпсетний і vrm то треба або трубку відрізати або гнути ту змію коасиво у якусь скульптуру. Щось будем думать 
А щодо радіка на чіпсет то дякую, в мене наче щось валялось таке на двох скобах, якщо не знайду то може попрошу одного