Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Avant
Member

Повідомлення

Хлопці, відновлюю вітчизняне диво на базі Golden Field 7225b. Пам'ятаю, що частина функцій сенсорної панелі в його часи не працювала. В гамузі дротів від панелі знайшов непідписаний 9-пін. По ключу лізе тільки в COM. Відмітив червоним, які піни є в колодці, всіх інших нема. Є якійсь здогадки, що це може бути і чи безпечно його пхати в COM?
спойлер
Зображення
Мануалів, що на свій, що на Goldenfield не знайшов. Панель має реобас (при цьому не має виходів під кульки, всі фішки на самій платі зайняті), дату\час (який не можливо встановити), чи може все це бути пов'язано бути з цим дротом?
ApostolCV
Member

Повідомлення

Зазвичай виходи на COM порт конектятся через чіпи які змінюю напругу сигналу. Це аналогові мікросхеми які мають бути не далеко біля цієї гребінки.
Знайдіть її, потім продзвоніть піни. Якщо є даташит взагалі -свято.
Avant
Member

Повідомлення

ApostolCV
Справді знайшовся чіп MAX3232 прямо поряд з фішкою, виходить, можна пхати в COM. Щоправда, що з даташиту, що з доріг на псб, так і не можу зрозуміти, яку саме функцію він тут виконує. Буду перевіряти підключенням тоді. Дуже дякую!
spoglyadach
Member

Повідомлення

Щось тут зовсім тихо стало :-/
Шановні, а нагадайте хто тут писав про прошивку ASUS P5E3 Deluxe бівасом від Rampage? Там можна просто брати останній бівас з офіційного сайту, чи може якийсь MOD потрібен і як його краще зашивати, або може десь глянути почитати правильний гайд? Я на ютубі один знайшов, але він такий трохи сумнівний -
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Була в мене P5E прошита в Rampage Formula, таку вже придбав.
З DDR3 там якийсь воркстейшн шився, точно не пам'ятаю.
mklm
Member

Повідомлення

spoglyadach: 07.12.2025 08:36 Щось тут зовсім тихо стало :-/
Шановні, а нагадайте хто тут писав про прошивку ASUS P5E3 Deluxe бівасом від Rampage? Там можна просто брати останній бівас з офіційного сайту, чи може якийсь MOD потрібен і як його краще зашивати, або може десь глянути почитати правильний гайд? Я на ютубі один знайшов, але він такий трохи сумнівний -
https://youtube.com/watch?v=8HXQ5V_9fuw
spoglyadach
Member

Повідомлення

О, дякую. Я якраз цей відос і дивився, прев'юшки переплутав
А часто той бівас крашиться і потребує перепрошивки? Може є сенс якусь стару флешку зробити та залишити її на чергуванні, що б при потребі флешнути, читав що можна іноді вже не бутнутись успішно.

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Mykolay3ack: 07.12.2025 09:51 Була в мене P5E прошита в Rampage Formula, таку вже придбав.
З DDR3 там якийсь воркстейшн шився, точно не пам'ятаю.
Таку теж маю, якось тут викладав фото як я її відновлював після доставки укрпоштою з добряще пом'ятим радіатором. А є сенс її шити під оверклоцкінг там є реальний профіт?
Бумик
Member

Повідомлення

Можливо когось зацікавить.
viewtopic.php?t=292426
Prescot478
Member

Повідомлення

Prescot478: 01.11.2025 14:17 Доброго дня, даруйте, можливо не тут питаю хоча залізо вже не першої свіжості, так от,
є материнка ASUS P7H55M-PRO на 1156 сокеті, до неї придбаю процесор i7-870 або i7-860, і память.
Інтел вказує що контролер памяті в даних процесорах підтримує частоту лиш (DDR3-1066, DDR3-1333),
а материнка підтримує частоту (DDR3 2133(O.C.)*/1333/1066),
питання: яку взяти оптимальну память, з якою частотою, не переплачувати і брати на 1333мгц, чи з запасом на 1600мгц !??
Планую взяти 4-планки по 2гігабайти щоб було 8-гіг в двоканалі. Дякую.
І в продовження теми, значить придбав проц 860ий, придбав память 4*8гіг 1866мгц, все встановив на плату ASUS P7H55M-PRO, хард приєднав з готовою 10ою віндою тільки обновив драйвера, що характерно:
-в біосі хотів виставити максимальну память на 1866мгц, в біосі максимальна память чомусь лиш 1600 !? пробував перепрошити материнку, ез-флеш на флешку не реагує, корочче я збився з цього поновлення біосу.
- час від часу чомусь пропадають юсб порти, думав портам гаплик але після перезавантаження працюють.
-пропав намертво лан порт хоча в попереднього власника на 7-ці він працював !??
корочче, з 10кою система нестабільна і трохи тормознута, можливо треба перевстановити 10-ку з нуля на цій материнці тоді все буде адекватно працювати, Висновок: єдине що можу сказати, що попередня система на 775 сокеті була адекватніша з тою 10-ою віндою, 1156 в тому плані чомусь бажає кращого, буду пробувати перевстановлювати вінду з нуля як не допоможе повернусь назад на 775 сокет :-/
Бумик
Member

Повідомлення

Prescot478
По перше,ця материнка підтримує тільки 16 гіг,спробуйте ставити або дві по 8 гіг,або краще 4 штуки по 4 гіга
По друге,в цьому топіку спілкуються взагалі по старому залізу,максимум 775 та АМ3 хоча би.
Я на конфігі 1156 з процом і7 860 гамав Фар Край 6,ледве витягує,але грабельно.То яке це старе залізо?Є профільні топіки для більш менш сучасного заліза.
mklm
Member

Повідомлення

Prescot478
щоб було 1866+ - треба піднімати bclk, по інакшому ніяк
ApostolCV
Member

Повідомлення

mklm, все вірно BCLK @186
SA-> 1.3-1.35V
І так ця тема неофіційно обмежена 775.
mklm
Member

Повідомлення

1156 сокету 15+ років, скоро за пивом зможе ходити :gigi:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Враховуючи що якісь самі актуальні версії 10ки на таку систему вже можуть і не встановитись, то все ж мабуть з цією платою вже в цю гілку можна стукати, прямо самою платою і стукайте :laugh:
OldGoodGames
Member

Повідомлення

І так ця тема неофіційно обмежена 775.
[/quote]
час минає, то і обмеження мають рухатись, бо старість приходить до усього...

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
spoglyadach: 08.12.2025 04:20 Враховуючи що якісь самі актуальні версії 10ки на таку систему вже можуть і не встановитись, то все ж мабуть з цією платою вже в цю гілку можна стукати, прямо самою платою і стукайте :laugh:
на 775 працюють 10,11(не офіційно)
перевірено на власному 775 :)

Відправлено через 8 хвилин 22 секунди:
Prescot478: 07.12.2025 18:06
Prescot478: 01.11.2025 14:17 Доброго дня, даруйте, можливо не тут питаю хоча залізо вже не першої свіжості, так от,
є материнка ASUS P7H55M-PRO на 1156 сокеті, до неї придбаю процесор i7-870 або i7-860, і память.
Інтел вказує що контролер памяті в даних процесорах підтримує частоту лиш (DDR3-1066, DDR3-1333),
а материнка підтримує частоту (DDR3 2133(O.C.)*/1333/1066),
питання: яку взяти оптимальну память, з якою частотою, не переплачувати і брати на 1333мгц, чи з запасом на 1600мгц !??
Планую взяти 4-планки по 2гігабайти щоб було 8-гіг в двоканалі. Дякую.
І в продовження теми, значить придбав проц 860ий, придбав память 4*8гіг 1866мгц, все встановив на плату ASUS P7H55M-PRO, хард приєднав з готовою 10ою віндою тільки обновив драйвера, що характерно:
-в біосі хотів виставити максимальну память на 1866мгц, в біосі максимальна память чомусь лиш 1600 !?
і так гарно як на мене бо значно вище за специфікації,
а глюки мабуть через розгін тієї ж пам'яті :)

Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Avant: 05.12.2025 11:25 Хлопці, відновлюю вітчизняне диво на базі Golden Field 7225b. Пам'ятаю, що частина функцій сенсорної панелі в його часи не працювала. В гамузі дротів від панелі знайшов
:)
спойлер
Clipboard_12-08-2025_01.png
Відправлено через 4 хвилини 47 секунд:
radical: 19.11.2025 10:46 OldGoodGames
Можна замінити дві 1гб плашки в каналі одною 2гб плашкою, буде працювати.
одно чи двостороння?
тобто 2+1+1?
radical: 19.11.2025 10:46 Обмеження стосується не більше 16 чіпів на канал, 2х2гб будуть працювати, це у випадку встановлення двох плашок на канал треба, щоб на них було 8 чіпів.
Дякую придбав.
працює
1+1+1+1 одностороння
2+2 двостороння
Avant
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 08.12.2025 04:55 Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Avant: 05.12.2025 11:25 Хлопці, відновлюю вітчизняне диво на базі Golden Field 7225b. Пам'ятаю, що частина функцій сенсорної панелі в його часи не працювала. В гамузі дротів від панелі знайшов
спойлер
Вітчизняна фабрична модифікація на базі Golden field, якщо вже вам так принципова чистота мови. Хоча там від того голденфілда тільки морда реально, навіть шассі відрізняється. На голденфілд зіслався, бо сенсорна панель однакова.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Avant: 08.12.2025 12:35
OldGoodGames: 08.12.2025 04:55 Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:

спойлер
Вітчизняна фабрична модифікація на базі Golden field, якщо вже вам так принципова чистота мови. Хоча там від того голденфілда тільки морда реально, навіть шассі відрізняється. На голденфілд зіслався, бо сенсорна панель однакова.
а що то за девайс у вас такий?
мені самому цікаво хто насправді цей голден філд, бо за свою невелику ціну доволі гарна якість.
Avant
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 10.12.2025 00:14 а що то за девайс у вас такий?
мені самому цікаво хто насправді цей голден філд, бо за свою невелику ціну доволі гарна якість.
Коли зберу все докупи, закину сюди фото, якщо не забуду. Голденфілди китайці, в них на якихось корпусах логотип навіть з ієрогліфами. Плюс, я так розумію, частина корпусів не їх дизайну навіть. Той самий Golden Field 7225b має "брата" по Cooler Master лінії - Ammo 533, вже на іншому шассі. А в мене взагалі третє шассі, яке відрізняється від обох.
Хоча, я згоден, що навіть офісні ящики в них не найгірші.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Avant: 10.12.2025 07:58
OldGoodGames: 10.12.2025 00:14 а що то за девайс у вас такий?
Коли зберу все докупи, закину сюди фото, якщо не забуду. Голденфілди китайці, в них на якихось корпусах логотип навіть з ієрогліфами. Плюс, я так розумію, частина корпусів не їх дизайну навіть. Той самий Golden Field 7225b має "брата" по Cooler Master лінії - Ammo 533, вже на іншому шассі. А в мене взагалі третє шассі, яке відрізняється від обох.
Хоча, я згоден, що навіть офісні ящики в них не найгірші.
Дякую, цікаво буде подивитись :)
А з портом розібрались, що вище запитували?
Не тільки корпуса нормалі, але блоки живлення також дешево та сердито :) Деяки які я знаю працюють вже років 10-15.

Відправлено через 7 хвилин 40 секунд:
Avant: 05.12.2025 11:25 Хлопці, відновлюю вітчизняне диво на базі Golden Field 7225b. Пам'ятаю, що частина функцій сенсорної панелі в його часи не працювала. В гамузі дротів від панелі знайшов непідписаний 9-пін. По ключу лізе тільки в COM. Відмітив червоним, які піни є в колодці, всіх інших нема. Є якійсь здогадки, що це може бути і чи безпечно його пхати в COM?
спойлер
Зображення
гугол каже що це com
https://pinov.net/connector/DB-9
не знаю чи безпечно його підключати ящо є тільки три контакти

Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
Avant: 05.12.2025 11:25 Хлопці, відновлюю вітчизняне диво на базі Golden Field 7225b
такий?
https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 20/111020/
Avant
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 10.12.2025 11:36 Не тільки корпуса нормалі, але блоки живлення також дешево та сердито :) Деяки які я знаю працюють вже років 10-15.
За БЖ не скажу, зліз з ноу-нейм офісних блоків. Навіть з тестового стенду прибрав китайське диво Frontier, купив залмановську бронзу 2022рв.
OldGoodGames: 10.12.2025 11:36 А з портом розібрались, що вище запитували?

гугол каже що це com
https://pinov.net/connector/DB-9
не знаю чи безпечно його підключати ящо є тільки три контакти
+-, але там не такий, як Ви прислали, а внутрішній коннектор. Під штекер, як на фото
спойлер
Зображення
Пан ApostolCV правильно підказав шукати чіп, і відповідний чіп знайшовся прямо над коннектором на панелі, значить можна пхати в COM. В ділі поки що не тестив, ще не все барахло отримав, щоби навіть тільки корпус в купу скласти.
Ну Ви ж мене не чуєте. В мене корпус іншого виробника взагалі, я знаю і виробника, і модель, він в мене більше 10 років. При цьому з заводу має морду від корпуса по лінку (з незначними змінами), і чомусь теж має логотип Goldenfield. Зачекайте трохи, все покажу. Наразі нема чого фотографувати навіть, все в розборі.
При цьому, перші згадки про свій я бачив від 2010р, а голденфілд дебютував в 2013, шось не ліпиться тут :insane:
Відповісти