лячно навіть поворухнути цей 12pin кришталевий фалос, чи не так? чудово розуміюleif: ↑ 28.12.2025 20:24 залишайтесь на лінії (можете все ж таки розібратись, як працює бізнес виробників і продавців відеокарт, і що таке статистика тим часом, а то знову соромитесь зі своїми "21%" ігноруючи таке поняття як похибка і т.д, але то, звісно, навряд. як вже написав: з вами все зрозуміло)
як тільки згорить і я понесу по гаранії -- напишу в деталях і тут і на реддіті) до того часу вам доведеться задовольнятись спогляданням якихось інших роз'ємів в інтернетах, успіхів
Новини
Останні статті і огляди
Користувач зіткнувся з повним вигоранням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090
-
dext
Member
-
leif
Member
dext
Не зрозумів чого мені боятись, якщо карта офіційна, куплена в розетці, на гарантії?
Ну в самому крайньому випадку, навіть, якщо мені не пощастить з роз'ємом, пару тижнів без відяшки посиджу, теж мені проблема
Ви десь бачили повідомлення, щоб юзерам зі згорівшими 5090 відмовили в гарантійний заміні?
Ви там весь редіт по цій темі перечитати, тож мали б побачити
Не зрозумів чого мені боятись, якщо карта офіційна, куплена в розетці, на гарантії?
Ви десь бачили повідомлення, щоб юзерам зі згорівшими 5090 відмовили в гарантійний заміні?
Ви там весь редіт по цій темі перечитати, тож мали б побачити
-
vohasoft
Junior
-
dext
Member
Жодного макро-скріну 12pin від вас як не було, так і немає - це і доводить, що вам нічого боятись, саме так воно і працює: чорне - це біле, відсутність - це доказleif: ↑ 28.12.2025 20:45 Не зрозумів чого мені боятись
-
leif
Member
Ви плутаєте поняття макро-фото з якимось "макро-скріном" (що б це не означало)? Ну, не дивно, якщо чесно.dext: ↑ 28.12.2025 20:53макро-скріну
Ще раз вам кажу, ніяких фото спеціально для вас я робити не буду, і не тому, що мені страшно поворхнути карту: вона у мене спочатку працювала через комплектний перехідник, який я двічі від'єднував, тому що діставав 5090, щоб зробити тести покупцю своєї попередньої карти, яку я виставив на продаж, коли отримав нову карту. потім коли приїхав 12пін кабель, я теж її перепідключав двічі, тому що пробував два варіанти укладання кабелю в кейсі. і нічого якось, нормально працює.
так ось, макро-скрінів (с) ви не побачите, тому що вони нічого не доводять і ви можете їх так просити хоч кожен раз коли виникатиме подібне обговорення, а ще краще кожен день. сьогодні все ок -- завтра ні, і так далі. тому ні: карта або працює і все ок, або ви побачите від мене детальний звіт на сторінках форуму.
але слухайте, колись буду діставати, щоб почистити від пилу -- тоді вже пофоткаю, мені не складно, бо це заодно. залишайтесь на лінії
-
dext
Member
Наприклад ледь помітна зміна кольору (потемніння) - чітко доводить.leif: ↑ 28.12.2025 21:01 так ось, макро-скрінів (с) ви не побачите, тому що вони нічого не доводять і ви можете їх так просити хоч кожен раз коли виникатиме подібне обговорення, а ще краще кожен день
Ну те, що ви макро-скрінів не надасте - мені цілком зрозуміло чому, я це підкреслив (христалевий фалос який лячно поворухнути), і ви це підкреслили (швиденько обміняєте щоб ніхто не побачив), просто фіксація позицій
-
leif
Member
"макро-скріни" (с) будуть, коли буде чистка від пилу і не раніше, як би ви не пижились. до того часу можете думати все, що вам завгодно.dext: ↑ 28.12.2025 21:11Ну те, що ви макро-скрінів не надасте - мені цілком зрозуміло чому
"роз'єм потемнів", "майже згорів", "вже поплавився" -- take a wild guess, як то кажуть, фантазуйте на здоров'я
-
leif
Member
ой, забув
також макро-скріни (с) будуть, якщо роз'єм згорить. ще раз вам кажу, що ніякої домовленості з хуангом у мене немає. згорить так згорить, народ на оверах має право знати правду, якщо я вже почав описувати пригоди моєї карти)
також макро-скріни (с) будуть, якщо роз'єм згорить. ще раз вам кажу, що ніякої домовленості з хуангом у мене немає. згорить так згорить, народ на оверах має право знати правду, якщо я вже почав описувати пригоди моєї карти)
-
dext
Member
ех, не розвести щасливого та впевненого володаря 5090 навіть на зайве перимикання кришталевого фалосу "надійного 12pin"
куди там мені, зі скальпуванням абсолютно всіх власних ЦП з 2020-го, зі 100% втратою гарантії з day-1 ...
які часи - такі і "ентузіасти"
куди там мені, зі скальпуванням абсолютно всіх власних ЦП з 2020-го, зі 100% втратою гарантії з day-1 ...
які часи - такі і "ентузіасти"
-
Ektalion
Member
Ти ще не враховуєш, що нормальні БЖ витримують короткочасні навантаження понад ліміт. Допустим мій 850-ватний титан може короткочасно витримати 1квт навантаження.Filabatya: ↑ 28.12.2025 12:15 The RTX 5090 has significant power spikes, reaching over 700W and even close to 900W in milliseconds, requiring a high-quality, high-wattage PSU (1200W-1500W recommended) with excellent transient response, ideally an ATX 3.0/3.1 unit with the native 12V-2x6 connector, to prevent system shutdowns and ensure stability, as older or lower-wattage PSUs often can't handle these brief, extreme demands.
Перше що загуглив, це треба добре в сосну забігти, щоб економити на блоці на карті з тдп 600ват і вартістю пару К баксом, по калькулятору бікваєт з сайта собі споживання порахувати![]()
Якогось нормального не супер-пупер 1квт БЖ для 5090 з головою.
-
kev4ev
Member
немає більше сечі терпіти ці борошнаyariksom: ↑ 27.12.2025 12:18Дійсно, з харчуванням все погано, тре бавовну їсти і відеомапу обновитиHagen: ↑ 27.12.2025 12:17 Купити дешманський блок харчування до дорогущої відеомапи - що ж могло піти не так?)![]()
-
Filabatya
Member
Ektalion
супер точний діп кул калькулятор дав споживання системи 9800х3д 5090 2ссд, 4кулька, водянку на проц з 3ма кульками в 862ватт
якщо дати хоч 30% запасу то вже 1121, я би мінімум брав 1200 з запасом на наступне покоління відяхи
Cirax
я би просто дивився по різниці в ціні якщо між 1квт і 1,2 тисячка чи менше то взяв би 2гий тай все з жадібності, все в вас буде чудово на кіловатнику топовому з нормальними картами для ігор, а не цим ейай монстром
та сама система на 9070хт вже споживає 600ватт, 250+ватт різниці 
супер точний діп кул калькулятор дав споживання системи 9800х3д 5090 2ссд, 4кулька, водянку на проц з 3ма кульками в 862ватт
якщо дати хоч 30% запасу то вже 1121, я би мінімум брав 1200 з запасом на наступне покоління відяхи
Cirax
я би просто дивився по різниці в ціні якщо між 1квт і 1,2 тисячка чи менше то взяв би 2гий тай все з жадібності, все в вас буде чудово на кіловатнику топовому з нормальними картами для ігор, а не цим ейай монстром
Востаннє редагувалось 28.12.2025 23:51 користувачем Filabatya, всього редагувалось 10 разів.
-
Cirax
Member
Чёт я мелкий блок питания заказал.Filabatya: ↑ 28.12.2025 23:24 Ektalion
супер точний діп кул калькулятор дав споживання системи 9800х3д 5090 2ссд, 4кулька, водянку на проц з 3ма кульками в 850ватт
якщо дати хоч 30% запасу то вже 1105, я би мінімум брав 1200 з запасом на наступне покоління відяхи![]()
Взял на 1000Вт, под 9950x3d, видео пока что 3080.
Кто -бы сказал 10 лет назад что видео будет жрать под 1кВт, и нужны блоки по 1,5кВт
-
KPOB_3_MEDOM
Junior
-
xIIImaL
Member
Cirax: ↑ 28.12.2025 23:36 Чёт я мелкий блок питания заказал.
Взял на 1000Вт, под 9950x3d, видео пока что 3080.
Кто -бы сказал 10 лет назад что видео будет жрать под 1кВт, и нужны блоки по 1,5кВт![]()
Не нужны . 9950x3d+5090 прекрасно пашет на 1квт , причем на atx2.4
-
QFlash
Member
Багато моментів, так просто нічого не вигорає. Невідповідність, не той баланс подачі живлення, банально кондери дохлі або неякісні, та там куча чого може бути. То треба дивитись з тестером і т.д.
-
leif
Member
ну ви ціни бачили? на скільки вистачило
- спойлер
- кілька років нічого не сабмітив на хвбот, трохи не додивився
-
oversteve
Member
у чувака там вавка в голові, він причепився суто до перетину піну-папи на роз'ємі ігноруючи все інше, так що якоїсь адекватної відповіді ви не дочекаєтесьvmsolver: ↑ 28.12.2025 19:36Судя по всему, численный ответ ждать не стоит. Понятно.dext: ↑ 28.12.2025 19:32
Як бачимо - достатньо для прискореної деградації якості контактів та фінального прогару
-
vmsolver
Member
Да, была попытка показать, что в абсолютном выражении там всё ок, даже формулу подсказал, но по всей видимости, ныть про сечение проводника это и есть цель. Наука тут безсильна.oversteve: ↑ 29.12.2025 12:20 у чувака там вавка в голові, він причепився суто до перетину піну-папи на роз'ємі ігноруючи все інше, так що якоїсь адекватної відповіді ви не дочекаєтесь![]()
-
Alexsandr
Member
Ну все смотрю на месте. Виноват БП, нет 1киловатта, есть крики что нужно не меньше. Есть киловатт, нужно 2 киловатта. Нет ATX 3.1, крики что это причина. Есть ATX 3.1, крики что все равно не такой, нужно в несколько раз дороже. Но во всех случаях БП остается жив, напряжение не снижается ниже допустимого, а плавится переход кабель-кабель, где и есть узкое место, усугубляемое сопутствием отсутствия распределения нагрузки на видеокарте по жилам.