Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 26.12.2025 18:26А чи є сенс і навушники які приглянути?
Он не преба усе в одну купу, спочатку одне, потім друге, якщо буде бажання
feson: 26.12.2025 18:56Якщо ні - K11 r2r буде достатньо на сьогодні....
Але потім буде свірбіти .чи не про*бав я :)
feson: 26.12.2025 18:56А з якого такого дива Meze 99 Neo могли бути краші ніж DT 770 Pro
Різна модель звуку, якась подобається більше
Entar: 26.12.2025 18:26і от на роботі з корпоративного dell latitude встройки воно зовсім по іншому грає ніж з старенького цапа smsl m3
Звісно, щє буде відкриття - різна якість у різних радіостанцій
l-m
Member

Повідомлення

feson: 26.12.2025 18:56А з якого такого дива Meze 99 Neo могли бути краші ніж DT 770 Pro.........

Що вже китайчатина стала краща ніж бренди світового аудіо?........... :D
Маячню несеш, Meze це Румунія, а не Китай.
Z440_User
Member

Повідомлення

прикольний експірієнс, однако...
Поки що фініш мого аудіо шляху виглядав так:
Естонія УП+УМ 010 -> Optonica SM 7100 -> Optonica SO+SX 9100
Приперли на днях мені Естонію 010 привести до тями. Зробив, налагодив, вирішив порівняти з наявними Optonica, згадати як вона звучить. Бавився в комбінаціях уп оптоніки+УМ Естонії / УП Естонії+УМ оптоніки... Грало і на STE1150 і на Естонія 35АС-021.
УМ у Естонії досить непоганий, різниця з SX-9100 на STE-1150 десь на рівні близькому до самообману. Не впевнений щоб на сліпому тесті відрізнив.
УП - біда, програє навіть 7100 моделі оптоніки. Але! Тонкомпесація в ньому зроблена під тугі важкі сотові 35АС-021. На STE-1150 треба було насипати гучності щоб перестало бубоніти, коли на 35AC-021 бубоніння не було.
Спитав у замовника з якими АС буде слухати Естонію та зменшив атаку тонкомпесації та положення регулятора гучності на якій вона працює. Міняв протертий радянський СП3-30е двійний з двома відводами на тонкомпесацію на кожний канал. Ставив дискретний ALPS і підпаюював виводи тонкомпесації на відповідних положеннях як у рідного.
Вона там працює: до окремої зони гучності корекція НЧ, після другої зони корекція ВЧ.
Людське вухо на малих гучностях (тиха спокійна бесіда) не чує басів, на великих гучностях (вже треба крикнути щоб почули) здохне від ВЧ (свист на 6-12кГц замість розбірливого звуку)
Коротше, після допилювання Естонії під уточнене ТЗ - вона доволі непогано співає. Але загалом оптоніка 7100 краще. Хоча і не так щоб прям аж...
feson
Member

Повідомлення

Z440_User: 26.12.2025 20:15 прикольний експірієнс, однако...

В нас тут - про звукові карти.
Металобрухт аудіо 50 річної давнини - то інша тема..................... :laugh:

Отправлено спустя 2 минуты 11 секунд:
Естонію 010 - мені важко уявити що там з контактами кондерами та іншим......це просто купа витраченого часу....некрофілія...... :lamer:

Отправлено спустя 5 минут 55 секунд:
А коли я бачу в аудіо оу 157уд та слюдяні конденсатори - я падаю в обморок.... :insane:

accuphase c3850 +LM49720 + Wima - оце фініш аудіошляху.......... :super:

Отправлено спустя 4 минуты 8 секунд:
В нас тут обговорення звукових карт та цапів з THD 0,0005 - а у Вас потім....оу 157уд..... :laugh:

Отправлено спустя 3 минуты 1 секунду:
Для тих хто не в курсі - 157уд це крива (за часів CРCP) копія JRC4556....... :lol:

Отправлено спустя 32 секунды:
А JRC4556 - я просто викидаю....на сміття....

Отправлено спустя 34 секунды:
У вже майже 2026 році.
Entar
Member

Повідомлення

Нові відкриття нуба продовжуються :)
В своєму smsl m3 (який я вже думаю перевезти на роботу після покупки нового цапу) замінив підключення до пк через usb на підключення по оптиці.
І воно ЗОВСІМ по іншому звучить. Набагато краще і детальніше, прямо суттєво
Hotspur
Member

Повідомлення

Entar: 28.12.2025 12:02В своєму smsl m3 (який я вже думаю перевезти на роботу після покупки нового цапу) замінив підключення до пк через usb на підключення по оптиці.
тут половина теми про шнурки :rotate: . це не жарт
Entar
Member

Повідомлення

Hotspur: 28.12.2025 12:19
Entar: 28.12.2025 12:02В своєму smsl m3 (який я вже думаю перевезти на роботу після покупки нового цапу) замінив підключення до пк через usb на підключення по оптиці.
тут половина теми про шнурки :rotate: . це не жарт
Ну я просто як розумію, само по собі живлення має значення, а коли живлення і звук йдуть через юсбі з материнки де можуть бути погане екранування, наводки відеокарти тощо то це реально погано, щось я довго цим нехтував)

Як я розумію k11/k13 r2r теж краще буде по оптиці підключати?)
Я свій smsl хочу на роботу забрати ... А там у ноута немає оптичного виходу, що робити?)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 28.12.2025 14:21Як я розумію k11/k13 r2r теж краще буде по оптиці підключати?)
Ліпше там де ліпше передавач/приймач.
Вважаю оптику самим неперспективним типом підзключення, USB - самим гнучким. SPDIF та різні i2S не обговорюємо, там свої приколи.

Чому так в тебе з оптикою треба дивитися, але наврятче має сенс зараз. Може бути просто погані для аудіо порти. Може кабелюка принтерна за $2, може трешовий приймач на цапі, може усе разом. Треба мацати по місцю. В мене оптитка погано грає порівняно навіть з StLab U710 не говорячи про Jcat femto. Ватний звук
Entar: 28.12.2025 14:21Я свій smsl хочу на роботу забрати ... А там у ноута немає оптичного виходу, що робити?)
USB + Ugreen або Inakustik Premium
StTechnik
Member

Повідомлення

Entar
Як я розумію k11/k13 r2r теж краще буде по оптиці підключати?)
Если тебе не нужно больше 92к (или 96 - не помню уже) частота дискредитации - можно по по оптике. Просто по оптике это минус dsd native, и все что выше по частоте 96к.
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 28.12.2025 16:23можно по по оптике
Частота дискретизации там не при чем. У меня на всех частотах характер одинаковый
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay
характер
А…. Ну да. Вот это волшебное «играет». :insane:
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 28.12.2025 16:29А…. Ну да. Вот это волшебное «играет»
Играет так же, просто так же, как хайрез, надо понимать что такое характер звука - это общие черты
Entar
Member

Повідомлення

Radio Bay: 28.12.2025 16:16 USB - самим гнучким. SPDIF та різні i2S не обговорюємо, там свої приколи.
Але ж юсбі дають "наводки" з компа, хіба це добре?
Radio Bay: 28.12.2025 16:16 Чому так в тебе з оптикою треба дивитися, але наврятче має сенс зараз. Може бути просто погані для аудіо порти. Може кабелюка принтерна за $2, може трешовий приймач на цапі, може усе разом.
Порт usb в компі - був просто одним з портів материнки. Кабель рідний від smsl m3

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
А для чого цей прінтерний кінець? Я ж раніше просто в мікро юсбі на цапі підключав.

Отправлено спустя 35 секунд:
StTechnik: 28.12.2025 16:23 Если тебе не нужно больше 92к (или 96 - не помню уже) частота дискредитации - можно по по оптике. Просто по оптике это минус dsd native, и все что выше по частоте 96к.
А я не знаю чи потрібно мені :) Звук - з відеоігр, і спотіфай
StTechnik
Member

Повідомлення

Entar
Але ж юсбі дають "наводки" з компа, хіба це добре?
нормальный юсб кабель поставь. И не будет никаких наводок.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 28.12.2025 16:46Але ж юсбі дають "наводки" з компа, хіба це добре?
Тому ліпше ставити окрему карту.
Entar: 28.12.2025 16:46А для чого цей прінтерний кінець? Я ж раніше просто в мікро юсбі на цапі підключав
А, я думав там нормальний порт, тоді той же Ugreen але з тими портами, що потрібні
https://ugreen-ukraine.com.ua/kabel-ugr ... -2a-black/
Entar: 28.12.2025 16:46Порт usb в компі - був просто одним з портів материнки
Самі погані порти, в мене навіть з планки USB 2.0 грало ліпше. Але тут від мамок залежить. На мегатопах начебто непогано
feson
Member

Повідомлення

Entar: 28.12.2025 12:02 І воно ЗОВСІМ по іншому звучить. Набагато краще і детальніше, прямо суттєво
По перше.
По USB входу карти та входу оптики - стоять різні мікросхеми з різним рівнем якості подачі I2S на цапу.

По друге.
Живлення МП USB 5В те що позаду - йде з лінії 12В.....а там на цих 12В сидять всі фази твого процессору та відеокарти....і сруть туди.....перешкодами.
Вихід - окрема плата USB яка чомусь отримує живлення з 5В лінії БП - а там зараз нікого нема ні проца ні відеокарти....там пусто та чисто..... :up:

Отправлено спустя 13 минут 18 секунд:
RMAA це теж чудово показує.
Зелений графік - з USB материнської плати.
Білий графік - з USB NEC.

Отправлено спустя 8 минут 14 секунд:
В ноуті - все може бути краще по USB - там акумулятор та нема стільки фаз живлення процессора та відеокарти - це ж РОБОЧИЙ ноут......... :laugh:
Вкладення
11.jpg
QFlash
Member

Повідомлення

У мене була звукова Asus xonar ds, продав оскільки PCI в Z370PD3 не стикується. Хоча дана карточка є початкового та середнього рівня відносно.
Це все цікаво, але головне нормальний УНЧ, ось McIntosh MA8950 видає звукову картинку, що на спотворення в джерелі ПК мені до лампочки.
Теж на MX50SE хороша подача звукової картинки, але на малій гучності.
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 28.12.2025 17:31В ноуті - все може бути краще по USB - там акумулятор та нема стільки фаз живлення процессора та відеокарти - це ж РОБОЧИЙ ноут.........
До речі так, в мене знайомий цим аргументує, чому від застосовує ноут, як джерело
Hotspur
Member

Повідомлення

Entar: 28.12.2025 14:21Як я розумію k11/k13 r2r теж краще буде по оптиці підключати?)
r2r специфічні речі, краще послухай спочатку
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 28.12.2025 19:12r2r специфічні речі
Нічого там нама специфічного, гарний меломанський звук, а не ццц-ццц. У багато кого нема змоги послухати, якщо є, я тільки "за"
Відповісти