Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
lewerlin
Member

Повідомлення

West20105: 22.12.2025 08:09Бо в мене стіл чисто руки покласти і чашку перед собою поставити :gigi:
В мене теж :gigi: . Але з Фіфіном в комплекті йшов адекватний пантограф... :super:

Отправлено спустя 6 минут 56 секунд:
Евгений King: 22.12.2025 21:45ніж будь-які вуха з вбудованого реалтеку
Ріалтек зараз дуже різний. В гарних мамах може до рівня старих дискреток дотягувати.
Radio Bay: 22.12.2025 18:31Такстари різні є за 4К, але вони 96дБ, туговаті
Вищезгадані Takstar GM200 - 26/116. Там гарний мік.
І вони виявляється лежать на Розетці за 3к, як Takstar SHADE.
Евгений King
Member

Повідомлення

lewerlin: 22.12.2025 23:11 Ріалтек зараз дуже різний. В гарних мамах може до рівня старих дискреток дотягувати.
Боюсь це трердження вже не актуальне.
По перше плату з реально норм кодеком знайти вже важко, тільки на старших чипсетах, навіть на B чипсетах гарний звук треба ще пошукати. По друге не одним кодеком єдині, окрім кодеку бажано щоб звукова була гарно ізольована від плати і мала якесь додаткове підсилення для вух, хоча б щоб 80-100Ом качнуло. Пару поколінь заліза тому навіть в А чипсетах попадались плати з ALC1200+, недавно дивився - жодної плати з натяком на норм звук поміж A та B чипсетів не було.
По друге, виробники пішли шляхом обмазування гівняного кодеку софтом. Після того, як під реалтек почали підмішувати просто ТОННУ софту і вкрутили йому покращення сигналу в шинді, він вже не те що не айс, а повний шлак. Аудіотракт й так сама повільна і лагуча ланка наразі в системі, а вони його ще 10 разів через софт ганяють :gigi:
Сидів довго на зовнішній звуковій, потім дай думаю врублю реалтек - весь монітор обплював, відчуття що трек просто пливе, наче в нього не стала швидкість відтворення а динамічна, питання деталей треку і всього іншого то я взагалі опущу, це я думаю очевидно. Я очікував що звук буде норм, може не сильно детальний, але терпимий - проте я почув повну кашу, котру неможливо було слухати.
Людина на попередній сторінці вказала що у неї ALC892, я гарантую що будь-які дротові вуха на ній будуть грати просто ніяк, а якщо щось тугеньке високоомне взяти - то взагалі гроші на вітер.
Відповідно тому я й порадив одразу щось притомне з wireless 2.4Ггц, там не треба звукова, якщо не лізти в EQ і всілякі покращення звуку, DTS, прикраси шинди, то таке рішення буде набагато краще зв'язки середніх вух і гівняної звукової.
Ну або брати вуха з своєю комплектною USB звуковою...

Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
lewerlin: 22.12.2025 23:11 Вищезгадані Takstar GM200 - 26/116. Там гарний мік.
І вони виявляється лежать на Розетці за 3к, як Takstar SHADE.
Рахуйте ще якусь звукову туди і бюджет гарно міняється
Під них треба хоча б Creative SXFI AMP (X1), тому 3к множте на 2 :rotate:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Евгений King: 23.12.2025 00:59Відповідно тому я й порадив одразу щось притомне з wireless 2.4Ггц, там не треба звукова
Так, джерело мене теж турбує. 26/116, як пише lewerlin легке навантаження, але що там за встрійка то питання
lewerlin
Member

Повідомлення

Евгений King: 23.12.2025 00:59одразу щось притомне з wireless 2.4Ггц
"Щось притомне на 2.4Ггц" - по перше недешево(ніяк не дешевше Такстарів/Фііо/аналогів+свисток), по друге, що людині важливіше, це +вага(начиння і аккум).

Отправлено спустя 4 минуты 30 секунд:
Schiit GUNNR відразу тоді, гуляти так гуляти. Запит же був не про звук, а про комфорт, щоб зразу городити тракт.
Евгений King
Member

Повідомлення

lewerlin: 23.12.2025 11:01
Евгений King: 23.12.2025 00:59одразу щось притомне з wireless 2.4Ггц
"Щось притомне на 2.4Ггц" - по перше недешево(ніяк не дешевше Такстарів/Фііо/аналогів+свисток), по друге, що людині важливіше, це +вага(начиння і аккум).

Отправлено спустя 4 минуты 30 секунд:
Schiit GUNNR відразу тоді, гуляти так гуляти. Запит же був не про звук, а про комфорт, щоб зразу городити тракт.
Сказали А, кажіть й Б
Я чітко раніше запропонував НОВІ HyperX Cloud III Wireless, за 4-4.5к з OLX/сіровозів
Такстари 3к, ану нарішайте під них в 1-1.5к звукову, щоб в купі вийшло краще за готове рішення HyperX, та ще й настільки краще, щоб можна було ігнорувати бонусні плюшки Wireless гарнітури.
lewerlin
Member

Повідомлення

Евгений King: 23.12.2025 12:03бонусні плюшки Wireless гарнітури.
В конкретному випадку, це мінуси, а не плюшки. Людина ставила пріоритетом фізичний комфорт і посадку. Бездріт це завжди відчутна +вага.
Евгений King: 23.12.2025 12:03готове рішення HyperX
Це жарт? Вбудованка хайпера краще умовного JM20? Серйозно?
Евгений King
Member

Повідомлення

lewerlin: 23.12.2025 13:01
Евгений King: 23.12.2025 12:03бонусні плюшки Wireless гарнітури.
В конкретному випадку, це мінуси, а не плюшки. Людина ставила пріоритетом фізичний комфорт і посадку. Бездріт це завжди відчутна +вага.
Людина питала про бездротові вуха так то теж
Різниця поміж 240г, але на шнурі та 340г бездротові - то вже якась нісенітниця, ладно б то які легенькі навушники були вами наведені, але шукати суттєву різницю в комфорті посадки на 100 грамах... Юзаємо з дівчиною вдвох Cloud III S Wireless, жодного дискомфорту, сиди поки оййййййй! не лусне сидіти, вага не відчувається взагалі.
Клауди некомфортні вуха, запам'ятаю цей жарт :lol: Чомусь половина геймерів їх саме за зручність і комфорт і норм звук беруть
Wireless це мінус :facepalm: Оце ж я лопух, продав все дротове лайно, Meze, Баєри, взяв бездротове, як тепер жити, тепер нема куди звукову вставляти і шнури з хвоста единорога :yes:
Якщо ви не мали клаудів і не слухали їх і не юзали їх довгий час, то сидіть далі в своїх проводах, я не проти
Маю дуже великі сумніви стосовно здатності китай такстарів за 3000грн з 40мм дирайверами якось сперечатись в звуку навіть з бездротовими клаудами
lewerlin
Member

Повідомлення

Евгений King: 23.12.2025 13:14Юзаємо з дівчиною вдвох Cloud III S Wireless, жодного дискомфорту
Є люди, котрим сенхи 5хх важкі і давлять. Вище людина прямо вказала - Револьвери(інші Клауди котрі в неї наразі) некомфортні, великі, з тиском на вилиці(при тому, що конструктив там до цього навіть менш схильний, ніж в Клауд ІІІ). А ви її радите ще більші чашки, знов без довороту в сторону, і +вагу зверху, тому що у вас такі.
dr-kart
Member

Повідомлення

(вынеся за скобки беспроводность) если сравнивать предложенные Евгений King
Cloud III S Wireless
с одной стороны и
связку FiiO JT3 + условный KA11 (или Fosi K5 Pro, или свой вариант предложите)

то какие аргументы против будут у второго варианта? по цене +/- они сопоставимы
Radio Bay
Member

Повідомлення

Докинути до Fiio K5 бо Fosi K5 Pro то темна конячка?
Filabatya
Member

Повідомлення

І зразу до ft1 ft1pro :gigi:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 26.12.2025 05:56І зразу до ft1 ft1pro
Я намагаюсь не зашкварюватися, а пропонувати щось реальне, а то мої фантазії можуть бути безмежні :D
dr-kart
Member

Повідомлення

heidfeld: 22.11.2025 13:27 А о FiiO JT3 кто-то что-то может сказать? Там и сопротивление 80 Ом, и типа модель выше уровнем. Лучше чем JT1 по звуку?
В пользовании открытые (open-back) jt3 вместе с ka15 цап.
Теплый звук с достаточным басом.
Не люблю цыканья(сверления) из-за избытка верхов. Но тут детальности верхов явно не хватает. Что вызвало разочарование.
В проге для цапа fiio control есть возможность подгружать настройки эквалайзера, которые выкладывает народ. Также есть вкладка "official" тоже для скачивания настроек eq (правда там их не больше десятка, в отличии от "народной" вкладки), где обнаружил настройку с названием "for jt1". Применил - и jt3 зазвучали. Появилась детализация, чуть ушла немного лишняя середина.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Чем и куда подключен?
dr-kart
Member

Повідомлення

ka15 подключался ч/з usb комплектным кабелем (type-c type-c)
ноуту, пк, телефону
Radio Bay
Member

Повідомлення

dr-kart: 28.12.2025 18:12ноуту, пк, телефону
Характер звука один и тот же?
dr-kart
Member

Повідомлення

Характер звука один и тот же?
разницы не заметил.
спойлер
Также для эксперимента подсунул на выход цапа акустику edifier R1900TIII. Выключил эквалайзер и оверсамплинг в цапе. Чтоб сравнить со звуком колонок но от встроенной в мать Realtek ALC887. Разница разве что в немного большей глубине баса. И то не существенно. Поэтому - полагаю - edifier тут решает. Хотя ранее подключал их ч/з звуковуху asus xonar DS. Вот там звучание конечно было заметно детальнее и ярче.
Radio Bay
Member

Повідомлення

dr-kart: 28.12.2025 18:33разницы не заметил
О, отлично, тогда вопрос о проблемном подключении отпадает. Нормальный спектр тестов, еще и с картой, вообще нормальный подход :up:
Entar
Member

Повідомлення

Сам того не плануючи, вперше послухавши придбав FiiO FT1 Pro. Це мої перші навушники такого типу.
Вау ефект справило те, наскільки цікаво в них було дивитися ігрові сінематик ролики - ефект який складно описати, такого об'єму, простору, присутності. Саме те що я завжди хотів почути в таких роликах в навушниках, але ніколи не чув.

Музику в них слухати... дуже незвично. Складно описати що саме. Треки Найтвіш, візін темпейшн, і взагалі весь павер метал звучить настільки круто що 10 із 10. А ось щось більш швидке і "хардове" типу да простять мене Пневмослона чи Б.А.У... я не можу сказати що воно звучить погано, але якось дуже незвично.

Отправлено спустя 13 минут 28 секунд:
Один в них недолік. Я в них чую як я голосно по клаві клікаю :D А я ж спеціально ще брав механічну клаву з яскраво вираженим кліком щоб відчувати кнопочки :D
Евгений King
Member

Повідомлення

Entar: 31.12.2025 00:38 Один в них недолік. Я в них чую як я голосно по клаві клікаю :D А я ж спеціально ще брав механічну клаву з яскраво вираженим кліком щоб відчувати кнопочки :D
Тому я відкриті вуха не зміг юзати, бо в них чути все, нуль звукоїзоляції як для себе, так і для оточуючих
Відповісти