acm_fan: ↑
28.12.2025 01:37
Вы сейчас описали
не будущую модель их существования, а буквально оформляющуюся.
Вот смотри какое крутое предложение! Ты же это искал? 
(Нет).
так gpt знайшов поганий варіант ? чи у вас є кращий чи загалом варіант поганий що ви мали на увазі ? запропонуйте кращу готову зібрану АКБ на 12 вольт з активним балансиром
начеб то цікаво з вами дискутувати , і начеб то розумні речі пишете, але от манера викладення\ стиль з недомовками\наятками , щось для мене зовсім не зрозумілий. Натяки я не розумію
28.12.2025 01:37
Проблема сохраняется, потому что сюрпризный элемент может быть где угодно. И как только на 30 % остатков отваливается одна, то на вторую / остальные растёт нагрузка и стремление к проседанию напряжения только больше

Цепная реакция
28.12.2025 01:37 Возможно проще будет заказать "мощность на все деньги" ("тупые" батареи), чтобы иметь гарантированный запас
и вообще никогда никуда не смотреть.
ці дві виділених тези не суперечать одна одній ? 1) кілька АКБ в паралель ( тупе нарощування потужності) з ваших слів
і 2)
28.12.2025 01:37 Возможно проще будет заказать "мощность на все деньги" ("тупые" батареи), чтобы иметь гарантированный запас
и вообще никогда никуда не смотреть.
==============================================================================================================
Моє припущення що при сильному розбалансі буде видно не коректну роботу АКБ ще задовго
до критичної ситуації. Якщо звісно хоч якось за цим спостерігати . Особливо при наявності зв'язку з інвертором, наші люди, діляться на два типи 1-й ( таких меншість) мені всерівно що там хай спец налаштовує і повторюсь 2-й тип - фанатично відслідковують кожен 1% зносу АКБ на айфоні і майже так само кожну 0,01 Вольта розбалансування на АКБ 12В 100А з блютуз придбаному в Україні
типу новим за 6 тис грн ( ми ж надіюсь розуміємо що за такі гроші в Україні нову АКБ з новими комірками з блютуз такого типу купити не реально). І такі панікери таки помітять негаразди і будуть бити в рельсу задовго до аварійного вимкнення БМС.
Відправлено через 24 хвилини 39 секунд:
Cirax: ↑
27.12.2025 22:20
The_Rusik: ↑
27.12.2025 21:56
Почитал тему, что эти ваши хваленые батареи, полное... Стоит дорого, и толку нет, сидеть пылинки с нее сдувать и молится, чтобы что-то не здохло в любой момент.
Лучше уже тогда переплавить и купить готовую станцию, или обычный АКБ + инвертор.
Только не нужно говорить, что обычный АКБ быстро сдохнет, за цену нормальной готовой липефо можно 4шт купить как минимум, если одна выйдет из строя, поменял и забыл, на время отключения света хватит. Война не безконечна. И реально, передавать в наследство что-ли ее...
В готовой станции те-же lifepo4.
Случаев выхода со строя, по причине разбаланса элементов немеренно.
The_Rusik поважна спільнота форуму стверджує що проблема розбалансу стосується в тому числі і дорогих готовий фірмових акумуляторних батарей
типу deye
( та інших брендів deness pylontech що там ще популярно) на 5-10-15 кВт
і тому подібне оскліьки сама пасивна технологія балансування використана в них не досконала та не підходить до наших сценаріїв. На що в мене є кілька заперечень, припущень про що далі і йде дискусія. В той час є дуже просте рішення готова акумуляторна батарея lifepo4 з активним балансиром. Я запропонував спільноті просте вирішення ( офіс простих рішень

) просто обрати акб з активним балансиром з того готового що є на ринку я знайшов два бренди:
український ( звісно зроблено в Китаї)
БІОМ та чистопородний якісний (?) Китай
tewaycell https://tewaycell.com/collections/home- ... age-system ( хороші позитивні відгуки від США ютуб блогерів) . Якщо БІОМ ( те саме від укр блогерів) має потужну рекламну компанію в Україні і платить інфлюенсерам (ютуб блогерам даної тематики) за просування, це не робить його автоматично найкращим рішенням. Тож я пропоную спільноті погодитися або заперечити таке вирішення проблеми ( готовий акб з активним балансиром ) і запропонувати топ 5 (10) брендів бо я шляхом 2 хв пошуку

знайшов два таких бренди я думаю що спільнота може запропонувати ще з 10-ок.
від
Cirax та інших хотілось б побачити почути\побачити посилання на ютуб \ статті формуми\відео про
Случаев выхода со строя, по причине разбаланса элементов немеренно. [
. Я наприклад в цій темі більше 1,5 року, , і якось не бачив\ не чув такої масової проблеми, тобто від власників
Deye не пригадую скарг в публічному просторі на виход з ладу інверторів deye через цю проблему. Якби ця проблема була то нею б був наповнений весь інтернет простір