Не включается компьютер

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Member

Book3r: 07.12.2025 13:16
Бп который был gps 600a8 600w
Который поставил потом: Deepcool pl750d
Вітаю економте на бп і надалі... :gigi: :gigi:
Book3r
Junior

sensey: 21.12.2025 11:43
Book3r: 07.12.2025 13:16
Бп который был gps 600a8 600w
Который поставил потом: Deepcool pl750d
В сц сказали що проблема не в бп
Fen0m3n
Junior

Очень странные дела, автор хотел собирать на амудэ комп, а под крышку проца не соизволил заглянуть перед тем как нести в сц :gigi:
Пс. RIP
sensey
Member

Скоріше за все, через погану фільтрацію блоком живлення і гарний початковий імпульс по 5ВСБ чи просто 5В (що там живить драйвери управління мосфетами бо схеми у вільному доступі немає але з досвіду тут 5в на пряму із колодки 24 атх (що доречі дуже тупо)) драйвер "глюканув чи просто вийшов покурити" і тим самим відкрив верхнє плече намертво з якого на пряму потікло +12 на нижнє плече пробивши його і підсмаживши цп і по фідбеку сам шим в кінці. Думаю шим помирав останнім. (по фото). Якби був нормальний бж такого б не трапилось!!!!.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Book3r: 21.12.2025 12:01
sensey: 21.12.2025 11:43

судячи з того що в них немає на чому перевірити память. Хороший СЦ. :lamer: :lamer: :lamer:
Book3r
Junior

Fen0m3n: 21.12.2025 12:01 Очень странные дела, автор хотел собирать на амудэ комп, а под крышку проца не соизволил заглянуть перед тем как нести в сц :gigi:
Пс. RIP
Не було часу возитись+ хотів щоби бп перевірили, бо на ньому хочу збирати новий пк

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
sensey: 21.12.2025 12:05 Скоріше за все, через погану фільтрацію блоком живлення і гарний початковий імпульс по 5ВСБ чи просто 5В (що там живить драйвери управління мосфетами бо схеми у вільному доступі немає але з досвіду тут 5в на пряму із колодки 24 атх (що доречі дуже тупо)) драйвер "глюканув чи просто вийшов покурити" і тим самим відкрив верхнє плече намертво з якого на пряму потікло +12 на нижнє плече пробивши його і підсмаживши цп і по фідбеку сам шим в кінці. Думаю шим помирав останнім. (по фото). Якби був нормальний бж такого б не трапилось!!!!.

судячи з того що в них немає на чому перевірити память. Хороший СЦ. :lamer: :lamer: :lamer:
Так все ж таки проблема в бп? Я не зовсім розумію технічну мову. Є загроза для нових комплектуючих? Asus tuf b850 gaming plus wifi +r5 9600x+ rx 9070
sensey
Member

Book3r: 21.12.2025 12:16

Так все ж таки проблема в бп? Я не зовсім розумію технічну мову. Є загроза для нових комплектуючих? Asus tuf b850 gaming plus wifi +r5 9600x+ rx 9070
Ви читаєте якось по діагоналі мабуть :rolleyes:
sensey: 21.12.2025 11:43 Вітаю економте на бп і надалі... :gigi: :gigi:
sensey: 21.12.2025 12:05 Якби був нормальний бж такого б не трапилось!!!!.
Последний раз редактировалось sensey 21.12.2025 12:51, всего редактировалось 1 раз.
Filabatya
Member

sensey
На вашу думку 10+ річний сіасонік голд х850 км3 такий по якості як цей діпкул 750тка? Мав намір на нього 5070 чи 9070 повісити?
Весь час майже простояв з 1030 видавав до 200 ват)
Сорі тс що влізаю :shuffle:
Последний раз редактировалось Filabatya 21.12.2025 12:56, всего редактировалось 1 раз.
XXXshadyXXX
Member

Ну у них как раз гарантия 10 лет..
:rotate: Шукайте корсары RM(RMx) версию 5 летние б.у если уж на то пошло и надо сэкономить или на крайняк TX Corsair что тоже Gold, но полу модульный. Камон под RTX 5070 ставить 10+ лет БП.... :-/
sensey
Member

Filabatya: 21.12.2025 12:45 sensey
На вашу думку 10+ річний сіасонік голд х850 км3 такий по якості як цей діпкул 750тка? Мав намір на нього 5070 чи 9070 повісити?
Сорі тс що влізаю :shuffle:
Не берусь судити що і де 10 років відбувалося з тим блоком але нові блоки не закінчились. ;)
Book3r
Junior

Я просто хочу дізнатись, воно вийшло з ладу все ж таки ще на старому бп і на новому дійшло до логічного кінця, чи все ж таки у всіцілій прожарці винен бп діпкул і на нові комплектуючі його неможна ставити? Дякую
XXXshadyXXX
Member

Book3r
Думаю чифтек убивал питалово мат платы, а дипкул просто подставили, он не при делах, просто был не в том месте не в то время :gigi: ) Бронзовый Deepcool pl750d если он изначально был исправен, не мог там набедакурить уж ни как, все таки неплохая бронза(по обзорам).
sergant2020
Junior

Колись в мене також згоріла мамка з процом. Блок живлення зразу продав, і в нову збірку не залишав, а купив новий. Ризукивати новими комплектуючими така собі справа. Краще взяти новий і не паритися, не бу
Book3r
Junior

XXXshadyXXX: 21.12.2025 15:03 Book3r
Думаю чифтек убивал питалово мат платы, а дипкул просто подставили, он не при делах, просто был не в том месте не в то время :gigi: ) Бронзовый Deepcool pl750d если он изначально был исправен, не мог там набедакурить уж ни как, все таки неплохая бронза(по обзорам).
Зрозумів, дякую
Дима Динамит
Member

sensey: 21.12.2025 12:05 Скоріше за все, через погану фільтрацію блоком живлення і гарний початковий імпульс по 5ВСБ чи просто 5В (що там живить драйвери управління мосфетами бо схеми у вільному доступі немає але з досвіду тут 5в на пряму із колодки 24 атх (що доречі дуже тупо)) драйвер "глюканув чи просто вийшов покурити" і тим самим відкрив верхнє плече намертво з якого на пряму потікло +12 на нижнє плече пробивши його і підсмаживши цп і по фідбеку сам шим в кінці. Думаю шим помирав останнім. (по фото). Якби був нормальний бж такого б не трапилось!!!!.

та да, уже ддр4 или ддр5 не знаю что у автора и видяху могли б проверить

п.с. а сколько взяли за диагностику? тут и без диагностики все ясно))
sensey
Member

Book3r: 21.12.2025 15:40
Зрозумів, дякую
Виглядає дивно. Коли декілька разів пишеш що блок поганий ви кажете, що не розумієте. Але, коли хтось пише що "ніби ок" вам все відразу зрозуміло. То вам не пояснення потрібні а підтвердження вашого вибору бж? Мені все рівно, користуйтесь чим завгодно бо ви за це несете матеріальні витрати не я. :laugh: :laugh: Дуже по тупому виглядає ситуація коли на відеокарту 40К є а на блок за умовних 9к немає. І купується якесь непорозуміння за 2-4К аби було. Я тільки зробив висновок що вас ця ситуація нічому не навчила. Тай схоже не навчить. У вас дуже специфічне сприйняття інформації. Мабуть якась вада

Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
Дивно та хронологія подій каже, що було навпаки: чифтек працював "відносно нормально" а саме новий блок прикінчив і не ввімкнув захист від короткого (я розумію немає захисту по 5в лініїї у дешманського бж але коли потікли 12в напряму в цп то чому не спрацював захист?).
І таке питання: де ви той огляд знайшли, (чи то для самонавіювання ) бо на перевірених сайтах де є список хороших бж жодного діпкула не помічено, там не всі сісоніки присутні. :gigi:
Book3r
Junior

sensey: 22.12.2025 03:06
Book3r: 21.12.2025 15:40
Зрозумів, дякую
Виглядає дивно. Коли декілька разів пишеш що блок поганий ви кажете, що не розумієте. Але, коли хтось пише що "ніби ок" вам все відразу зрозуміло. То вам не пояснення потрібні а підтвердження вашого вибору бж? Мені все рівно, користуйтесь чим завгодно бо ви за це несете матеріальні витрати не я. :laugh: :laugh: Дуже по тупому виглядає ситуація коли на відеокарту 40К є а на блок за умовних 9к немає. І купується якесь непорозуміння за 2-4К аби було. Я тільки зробив висновок що вас ця ситуація нічому не навчила. Тай схоже не навчить. У вас дуже специфічне сприйняття інформації. Мабуть якась вада

Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
Дивно та хронологія подій каже, що було навпаки: чифтек працював "відносно нормально" а саме новий блок прикінчив і не ввімкнув захист від короткого (я розумію немає захисту по 5в лініїї у дешманського бж але коли потікли 12в напряму в цп то чому не спрацював захист?).
І таке питання: де ви той огляд знайшли, (чи то для самонавіювання ) бо на перевірених сайтах де є список хороших бж жодного діпкула не помічено, там не всі сісоніки присутні. :gigi:
Я розумію чому ви так думаєте, вцілому логічно, але це моя спеціалізація виявляти вади у інших, не відбирайте мій хліб, будь ласка) я всього лише хотів дізнатись ймовірності вини того чи іншого бп, а ви переходите на особистості. Великого сенсу вести з вами діалог не бачу. Дякую за розуміння)
QFlash
Member

Дуже цікаво. Якби це не звучало, був у мене випадок коли носив PC в СЦ десь у 2011 році і то щоб перешили флешку мікропрограми, я сам її запоров а програматора не було в тому часі. В сьогоденному часі ніколи не здаю PC в сервіс, по можливості виправляю. Проте є моменти які неможливо виправити.
Купляю нову материнку. Хоча з платами Gigabyte не було жодних проблем, ніколи. Це дуже хороші плати.
Vitus
Junior

Нормально там все з блоками живлення, просто у другого струм кз набагато вищій. Якби кіловатник поставили, той взагалі комп спочатку підпалив, а потім вимкнувся. А на платі просто був бракований або непропаяний або заморений через нагрів/остивання транзюк, який поступово деградував і пробився.
XXXshadyXXX
Member

Vitus
Ты не шаришь, вот если бы был платиновый Seasonic...
Alexsandr
Member

sensey: 21.12.2025 12:05 Скоріше за все, через погану фільтрацію блоком живлення і гарний початковий імпульс по 5ВСБ чи просто 5В (що там живить драйвери управління мосфетами бо схеми у вільному доступі немає але з досвіду тут 5в на пряму із колодки 24 атх (що доречі дуже тупо)) драйвер "глюканув чи просто вийшов покурити" і тим самим відкрив верхнє плече намертво з якого на пряму потікло +12 на нижнє плече пробивши його і підсмаживши цп і по фідбеку сам шим в кінці.
Думаю, что драйвер мог и сам помереть. Все когда-то ломается. А создать импульс который все пробьет думаю не так и просто для БП.

Отправлено спустя 3 минуты 48 секунд:
Book3r: 21.12.2025 14:32 Я просто хочу дізнатись, воно вийшло з ладу все ж таки ще на старому бп і на новому дійшло до логічного кінця, чи все ж таки у всіцілій прожарці винен бп діпкул і на нові комплектуючі його неможна ставити? Дякую
Осцилограф и нагрузки на БП для того, что бы понять. Остальное просто гадание. Были и есть дешманские МП который на таких же БП работали долго и счастливо, а бывало "нормальный" БП, но сгорал.
Ответить