Arctic розпочала постачання універсальної термопасти MX‑7

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Megaclite: 16.12.2025 15:49Супер, нарешті Arctic зробили хорошу пасту і ціна файна
Давно вже. Називається МХ4.

Хороша ціна 15 ойро за 2грама? :lol: :facepalm:
dreamcome
Junior

Повідомлення

Якраз купив Honeywell PTM7950 на AliExpress, а всередині виявилася підробка: прокладка не прилипає ні до чипа, ні навіть до пальця, а від запальнички згорає в труху. Добре, що в мене був оригінал з OLX і було з чим порівняти — через спір повернули гроші за кілька годин. До речі, рекомендую для CPU та GPU.
HazardVadim
Junior

Повідомлення

в Англии на Амазаоне цена намного дешевле. Странно. 8 гр - €8.44
Зображення
Сам использую Honeywell PTM7950 , пасты надоели, каждые 6 месяцев hotspot улетает, ладно себе еще могу поменять, но не буду я каждому знакомому 2 раза в год компьютер разбирать
Зображення
€31.70 за кусочек 80х80мм (16 чипов размером 400мм2 или 21 чип поменьше 300мм2), да это где то €2 за карту, зато можно не трогать много лет

Кому интересно вот RTX 3080, 9 месяцев назад обслужена Arctic MX-6, оригинал брал на Амазоне с их официального магазина. Знакомый начал жаловаться на шум и тротлинг. Поменял на PTM7950
Зображення Зображення Зображення
Megaclite
Member

Повідомлення

Sanьka: 16.12.2025 19:17
Megaclite: 16.12.2025 15:49Супер, нарешті Arctic зробили хорошу пасту і ціна файна
Давно вже. Називається МХ4.

Хороша ціна 15 ойро за 2грама? :lol: :facepalm:
mx-4 шляпа
daesz
Member

Повідомлення

kairo: 16.12.2025 17:29У фазового переходу недолік, якщо перевстановити СО, треба ліпити новий. Наприклад, при заміні термопрокладок на відясі, там полюбому треба пару разів все перевстановити, щоб був хороший контакт усюди.
Хто вам таке сказав? 1 пед можна реюзати скільки мінімум декілька раз.
+ ефект від того як він встановлений сильно перебільшений (на відміну від термопасти, де фігово намазав - гц, йди перемазуй заново).
18.40
kairo: 16.12.2025 17:29 Та й по температурам фазовий програє кращим термопастам.
А цю дурницю вам хто сказав?
спойлер
спойлер
https://www.tomshardware.com/best-picks ... rmal-paste
спойлер
https://www.igorslab.de/en/overhyped-ho ... s-cards/5/
kairo: 16.12.2025 17:29По Ханівел ще проблема, що вони офіційно в роздріб не продаються і купа підробок.
Це, по суті, єдина проблема із ним. В нас на форумі продає Євгеній і має багато відгуків.
pelia
Member

Повідомлення

unique-neon: 16.12.2025 16:01 Примітика для себе - більше не брати тюбики по 8 грам. Після багатьох використань ще з 6 грам лишилиось від MX-6 з 23-го року
У мене шприц мх-4 на 20 грам, ще на років 5+ хватить всім все обмазувати :rotate:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Не знаю, постоянно собираю клиентам ПК и наношу термухи что идут в комплекте с охладом, либо беру на угад с мешочка шприц с термухой, будь то будет mx4, mx6, noctua, deepcool, id cooling и т.д., + перемазываю ноуты. Gd2 тоже юзал постоянно. Фазовый переход использую только когда охлад плохой, либо кривой. Но вот что бы постоянно упарываться фазовым переходом и на все чипы поголовно его наносить... Не :rotate:
daesz
Member

Повідомлення

pelia
теж саме, тільки мх5. Купив тюбик 4г в 2022 (здається), навіть незнаю що із нею робити, мазав раз 10 вже (різні системи й не тільки собі) і її ще більше половини. В наступній системі вирішив взяти взагалі птм, бо на ам5 температури завжди вилітають за 60*С тож ефект від птм завжди буде кращим (особливо із часом). Більше ніколи не куплятиму пасту більше ніж 1-2г (особливо враховуючи що в комплекті із кулерами дають також не найгіршу пасту (тестив умовний TF7 та TF8, які йшли в комплекті із різними термалрайтівськими кулерами - і температури в навантаженні абсолютно 1в1 з тими, що на мх5; тільки трохи гірші температури були в простої).
kairo
Member

Повідомлення

daesz: 16.12.2025 22:46Хто вам таке сказав? 1 пед можна реюзати скільки мінімум декілька раз.
Наносив особисто на ГПУ 4090, повторні встановлення погіршили температури.
А цю дурницю вам хто сказав?
Ви взагалі дивились графіки, які скинули? Дорогущий фазовий перехід від Термал Грізлі програє дешевій МХ6.
спойлер
Зображення
Більше того, на тому ж tomshardware чітко вказано, що для PTM треба високий тиск, якого СО ГПУ немає.
HazardVadim: 16.12.2025 21:40пасты надоели, каждые 6 месяцев hotspot улетает
Це ви чим таким мажете, що у вас хотспот за пів року вилітає? Повно густих паст на ринку, які не мають пампауту та не висихають через рік.
S0N1C
Member

Повідомлення

8г шприци - це якось не серйозно :shuffle: :laugh:
спойлер
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

kairo: 16.12.2025 23:31Ви взагалі дивились графіки, які скинули?
0.1*С на проці? При тому, що ці тести зроблені в межах декількох днів (максимум; швидше за все що взагалі намазали, заміряли 3-5 раз і далі перемазали вже наступну пасту), птм після нанесення та 10-15 днів потрібно затягнути круплення ще більше для кращого прижиму і це ніхто 100% не робив для цього тесту.

Відправлено через 31 секунду:
kairo: 16.12.2025 23:31що для PTM треба високий тиск, якого СО ГПУ немає.
Про що я й написав в цьому повідомлення вище.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Пасты уже дохлый номер на гпу и мобильные цпу. МХ-4 уже пересыхала на 200+ ваттных Веге 64 и 1080.
S0N1C: 16.12.2025 23:39 8г шприци - це якось не серйозно :shuffle: :laugh:
спойлер
Зображення
Уважаю. Я свой 20 грамовый МХ-4 истратил только наполовину за 8 лет.
waryag
Member

Повідомлення

daesz: 16.12.2025 23:59швидше за все що взагалі намазали, заміряли 3-5 раз і далі перемазали вже наступну пасту
і ще добре, якщо взяли середнє, а не по зручному результату )
big_bang
Member

Повідомлення

Melofon: 16.12.2025 16:53 По мне так все эти термопасты от актик, ноктуа, термал гризли отдыхают в сравнении с серверными термоинтерфейсами от DOW CORNING и Honeywell :shuffle:
в якому магазині продаються вище згадані ?
Artem_M
Member

Повідомлення

HazardVadim: 16.12.2025 21:40
спойлер
в Англии на Амазаоне цена намного дешевле. Странно. 8 гр - €8.44
Зображення
Сам использую Honeywell PTM7950 , пасты надоели, каждые 6 месяцев hotspot улетает, ладно себе еще могу поменять, но не буду я каждому знакомому 2 раза в год компьютер разбирать
Зображення
€31.70 за кусочек 80х80мм (16 чипов размером 400мм2 или 21 чип поменьше 300мм2), да это где то €2 за карту, зато можно не трогать много лет

Кому интересно вот RTX 3080, 9 месяцев назад обслужена Arctic MX-6, оригинал брал на Амазоне с их официального магазина. Знакомый начал жаловаться на шум и тротлинг. Поменял на PTM7950
Зображення Зображення Зображення
Чому мій ESET свариться на ваші посилання на зображення?
Загроза: JS/Packed.Agent.N !!!
Buldozer.
Member

Повідомлення

Megaclite: 16.12.2025 15:49 Супер, нарешті Arctic зробили хорошу пасту і ціна файна
буде конкурент ID-cooling frost x45/x25
ну цена так себе, я беру в пром масштабах 45 грамм гдет на 3 месяца + - , иногда больше иногда меньше.

на мх7 можно будет разориться )

45 грамм мх4 стоит сейчас 850грн
dead_rat
Member

Повідомлення

Buldozer.
Ти компи збираєш? Бо мені 45 грам це на все життя і ще онукам лишити
tablestikus
Member

Повідомлення

мені 2г вистача років на 5 :gigi: :D
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

В 2 рази потужніша, ну очевидно ж. Треба брать :D
спойлер
Зображення
Megaclite
Member

Повідомлення

Buldozer.: 17.12.2025 09:24
Megaclite: 16.12.2025 15:49 Супер, нарешті Arctic зробили хорошу пасту і ціна файна
буде конкурент ID-cooling frost x45/x25
ну цена так себе, я беру в пром масштабах 45 грамм гдет на 3 месяца + - , иногда больше иногда меньше.

на мх7 можно будет разориться )

45 грамм мх4 стоит сейчас 850грн
МХ-4 рідка і вона зовсім не підходить для відеокарт, температури на ній більше чим на густих і швидко видавлюється
Відповісти