Arctic розпочала постачання універсальної термопасти MX‑7

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Arctic розпочала постачання універсальної термопасти MX‑7

А як же здорожчання термопасти через АІ?
Megaclite
Member

Повідомлення

Супер, нарешті Arctic зробили хорошу пасту і ціна файна
буде конкурент ID-cooling frost x45/x25
Востаннє редагувалось 16.12.2025 15:53 користувачем Megaclite, всього редагувалось 1 раз.
denizen
Member

Повідомлення

час покаже, чи вона дісно краща за MX-4
unique-neon
Member

Повідомлення

Примітика для себе - більше не брати тюбики по 8 грам. Після багатьох використань ще з 6 грам лишилиось від MX-6 з 23-го року
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Не бачу сенсу за таку ціну і таку теплопровідність при наявності Honeywell ... :-/
Melofon
Member

Повідомлення

По мне так все эти термопасты от актик, ноктуа, термал гризли отдыхают в сравнении с серверными термоинтерфейсами от DOW CORNING и Honeywell :shuffle:
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Melofon: 16.12.2025 16:53 ID-cooling frost x45/x25
dow відпочиває в порівнянні з honeywell, особливо в ноутах де прижим кривий
Melofon
Member

Повідомлення

MAKKACIN

Да ладно, пользовался обоими и обе отлично себя показывали как в ноутах так и на видеокартах, уж я то знаю их отличия, расскажи нам в чём же она отдыхает? И Какие там отличия?

Отправлено спустя 52 секунды:
MAKKACIN: 16.12.2025 16:55
Melofon: 16.12.2025 16:53 ID-cooling frost x45/x25
И при чем здесь ID-cooling frost x45/x25 ? :gigi:
И если что это оба очень старые американские производители и у них есть по нескольку вариантов, серий этих термоинтерфейсов а не по одному у каждого, и они их усовершенствовали годами ещё до появления всех этих арктик, ноктуа и термал гризли, они термоинтерфейсы ещё разрабатывали для космических программ "Апполон" и "Шаттл".
MAKKACIN
Member

Повідомлення

MAKKACIN: ↑ 16.12.2025 16:55
Melofon: ↑ 16.12.2025 16:53
ID-cooling frost x45/x25
:lol: я інше цитував ;)
Да ладно, пользовался обоими и обе отлично себя показывали как в ноутах так и на видеокартах, уж я то знаю их отличия, расскажи нам в чём же она отдыхает? И Какие там отличия?
- скільки облужили ноутів/пквідіків? я наприклад не одну сотню , а то і тисячу, є з им порівняти, дов сильно видавлює як мх6, не як гд900 але всеодно, якшо точно потрібно шоб якісний прижим і надовго прокладка honeywell це зараз максимум по якості і довговічності з того шо я перевіряв на кривих/рівних охладах і різних зазорах :teacher:
zalizo_org
Member

Повідомлення

якщо б діаграма була не маніпулятивна, вона виглядала б так

Зображення

а не так

Зображення

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
unique-neon: 16.12.2025 16:01Примітика для себе - більше не брати тюбики по 8 грам. Після багатьох використань ще з 6 грам лишилиось від MX-6 з 23-го року
Взяв на 20г МХ4 з літа 2023, заюзав 25% :super:
Востаннє редагувалось 16.12.2025 17:25 користувачем zalizo_org, всього редагувалось 1 раз.
Melofon
Member

Повідомлення

MAKKACIN

Если что как раз именно Dow Corning TC-5888 и берут для того чтобы она как можно больше выдавилась и чтобы осталось только самая малая нужная часть бо она как раз и имеет нужные свойства такие как разжиживание под давлением, сама по себе она очень густая но когда на неё подать давление она отлично выдавливается оставляя только нужный минимум, а температуры после этого были одни из самых низких что я видел. А любая МХ по сравнению с Dow это очень жидкая жижа бо она сама очень густая и её очень сложно размазать тонко, только выдавливать под давлением и приходится!
Востаннє редагувалось 16.12.2025 17:14 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
Megaclite
Member

Повідомлення

MAKKACIN: 16.12.2025 17:05
- скільки облужили ноутів/пквідіків? я наприклад не одну сотню , а то і тисячу, є з им порівняти, дов сильно видавлює як мх6, не як гд900 але всеодно, якшо точно потрібно шоб якісний прижим і надовго прокладка honeywell це зараз максимум по якості і довговічності з того шо я перевіряв на кривих/рівних охладах і різних зазорах :teacher:
Купи її на тест, потім розкажеш
ID-COOLING FROST PTM-2
Classic
Member

Повідомлення

MAKKACIN
А що можете сказати за Laird, читав що по якості на рівні Honeywell?
Melofon
Member

Повідомлення

Megaclite

Так это же копия Honeywell :D
И когда это IDCooling стала сама производить термопасты? Если и начала то скорее всего очень недавно т.к. она появилась на рынке только в 2013году!
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Melofon
да ну, скільки дов не брав, він чуть гуще чим мх чи ID-COOLING а от хонівей реально сильно тягучий

Megaclite
я не сильно люблю отакі авантюри, нашо міняти якщо мене влаштовує хонівей, я бачив грізлі птм роблят, ото буде цікаво глянути, чи може id col ptm дуже класна? і то де її оригінал купити шоб не бурду мастити.. А от прокладка Honeyw на кривий охлад ноута на райзені температура з 90 до 70 відразу впала при скачку навантаження і подальшій роботі :)

По Laird - прокладки дуже норм, але основний гігант ринку фазового переходу це не вони, тому сенс шось інше шукати якшо норм інтерфейс не оверпрайс.
Ну і по прокладках, якшо все робе і все норм то краще залишити заводські, НЕ потрібно лізти в працюючий механізм...
Там де рідкі там рідкі, де денка там денка, де тверді там тверді але ставити не дубові(лаірд наприклад сіренькі)
Востаннє редагувалось 16.12.2025 17:33 користувачем MAKKACIN, всього редагувалось 1 раз.
kairo
Member

Повідомлення

У фазового переходу недолік, якщо перевстановити СО, треба ліпити новий. Наприклад, при заміні термопрокладок на відясі, там полюбому треба пару разів все перевстановити, щоб був хороший контакт усюди. Та й по температурам фазовий програє кращим термопастам. Але якщо на ЦП чи ноут і щоб поставив із забув, то звісно супер рішення.

По Ханівел ще проблема, що вони офіційно в роздріб не продаються і купа підробок.
Востаннє редагувалось 16.12.2025 17:31 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
erkins007
Member

Повідомлення

Шестерка очень неплохая была, а вот пятерка это кошмар был
Afit
Member

Повідомлення

Melofon: 16.12.2025 16:53 По мне так все эти термопасты от актик, ноктуа, термал гризли отдыхают в сравнении с серверными термоинтерфейсами от DOW CORNING и Honeywell :shuffle:
За Noctua NT-H2 я бы так не сказал. Дело в том что она затвердевает, но не теряя при этом свою эффективность продолжает служить так же долго. Всё тот же + как и у серверных, не вытекает. Лично у меня не возникало потребности в замене. Только апгрейды заставляли снимать охлад
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

GD-2 - топ за свои деньги :gigi: . Шприц 40 грамм ушел за год)))
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Максимально дивна ціна за 2 грами. Один грам виходить 7+ євро
В тюбику 8 грам менше 3 євро.
Зрозуміло що має бути вигідніше більший об'єм, але такий розводняк за 2 грами перебор.
Хоча бачу до локальних наших цін немає ніякого відношення. Мх6 8 грам коштує менше 300 грн, мх7 має бути десь 400 тоді.
Відповісти