Новини
Останні статті і огляди
Arctic розпочала постачання універсальної термопасти MX‑7
-
dead_rat
Member
Пропоную обговорити Arctic розпочала постачання універсальної термопасти MX‑7
А як же здорожчання термопасти через АІ?
А як же здорожчання термопасти через АІ?
-
denizen
Member
час покаже, чи вона дісно краща за MX-4
-
unique-neon
Member
Примітика для себе - більше не брати тюбики по 8 грам. Після багатьох використань ще з 6 грам лишилиось від MX-6 з 23-го року
-
MAKKACIN
Member
Не бачу сенсу за таку ціну і таку теплопровідність при наявності Honeywell ... 
-
Melofon
Member
По мне так все эти термопасты от актик, ноктуа, термал гризли отдыхают в сравнении с серверными термоинтерфейсами от DOW CORNING и Honeywell 
-
MAKKACIN
Member
dow відпочиває в порівнянні з honeywell, особливо в ноутах де прижим кривийMelofon: ↑ 16.12.2025 16:53 ID-cooling frost x45/x25
-
Melofon
Member
MAKKACIN
Да ладно, пользовался обоими и обе отлично себя показывали как в ноутах так и на видеокартах, уж я то знаю их отличия, расскажи нам в чём же она отдыхает? И Какие там отличия?
Отправлено спустя 52 секунды:
И если что это оба очень старые американские производители и у них есть по нескольку вариантов, серий этих термоинтерфейсов а не по одному у каждого, и они их усовершенствовали годами ещё до появления всех этих арктик, ноктуа и термал гризли, они термоинтерфейсы ещё разрабатывали для космических программ "Апполон" и "Шаттл".
Да ладно, пользовался обоими и обе отлично себя показывали как в ноутах так и на видеокартах, уж я то знаю их отличия, расскажи нам в чём же она отдыхает? И Какие там отличия?
Отправлено спустя 52 секунды:
И при чем здесь ID-cooling frost x45/x25 ?MAKKACIN: ↑ 16.12.2025 16:55dow відпочиває в порівнянні з honeywell, особливо в ноутах де прижим кривийMelofon: ↑ 16.12.2025 16:53 ID-cooling frost x45/x25
И если что это оба очень старые американские производители и у них есть по нескольку вариантов, серий этих термоинтерфейсов а не по одному у каждого, и они их усовершенствовали годами ещё до появления всех этих арктик, ноктуа и термал гризли, они термоинтерфейсы ещё разрабатывали для космических программ "Апполон" и "Шаттл".
-
MAKKACIN
Member
MAKKACIN: ↑ 16.12.2025 16:55
Melofon: ↑ 16.12.2025 16:53
ID-cooling frost x45/x25
dow відпочиває в порівнянні з honeywell, особливо в ноутах де прижим кривий
- скільки облужили ноутів/пквідіків? я наприклад не одну сотню , а то і тисячу, є з им порівняти, дов сильно видавлює як мх6, не як гд900 але всеодно, якшо точно потрібно шоб якісний прижим і надовго прокладка honeywell це зараз максимум по якості і довговічності з того шо я перевіряв на кривих/рівних охладах і різних зазорахДа ладно, пользовался обоими и обе отлично себя показывали как в ноутах так и на видеокартах, уж я то знаю их отличия, расскажи нам в чём же она отдыхает? И Какие там отличия?
-
zalizo_org
Member
якщо б діаграма була не маніпулятивна, вона виглядала б так

а не так

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:

а не так

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
Взяв на 20г МХ4 з літа 2023, заюзав 25%unique-neon: ↑ 16.12.2025 16:01Примітика для себе - більше не брати тюбики по 8 грам. Після багатьох використань ще з 6 грам лишилиось від MX-6 з 23-го року
Востаннє редагувалось 16.12.2025 17:25 користувачем zalizo_org, всього редагувалось 1 раз.
-
Melofon
Member
MAKKACIN
Если что как раз именно Dow Corning TC-5888 и берут для того чтобы она как можно больше выдавилась и чтобы осталось только самая малая нужная часть бо она как раз и имеет нужные свойства такие как разжиживание под давлением, сама по себе она очень густая но когда на неё подать давление она отлично выдавливается оставляя только нужный минимум, а температуры после этого были одни из самых низких что я видел. А любая МХ по сравнению с Dow это очень жидкая жижа бо она сама очень густая и её очень сложно размазать тонко, только выдавливать под давлением и приходится!
Если что как раз именно Dow Corning TC-5888 и берут для того чтобы она как можно больше выдавилась и чтобы осталось только самая малая нужная часть бо она как раз и имеет нужные свойства такие как разжиживание под давлением, сама по себе она очень густая но когда на неё подать давление она отлично выдавливается оставляя только нужный минимум, а температуры после этого были одни из самых низких что я видел. А любая МХ по сравнению с Dow это очень жидкая жижа бо она сама очень густая и её очень сложно размазать тонко, только выдавливать под давлением и приходится!
Востаннє редагувалось 16.12.2025 17:14 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
-
Megaclite
Member
Купи її на тест, потім розкажешMAKKACIN: ↑ 16.12.2025 17:05- скільки облужили ноутів/пквідіків? я наприклад не одну сотню , а то і тисячу, є з им порівняти, дов сильно видавлює як мх6, не як гд900 але всеодно, якшо точно потрібно шоб якісний прижим і надовго прокладка honeywell це зараз максимум по якості і довговічності з того шо я перевіряв на кривих/рівних охладах і різних зазорахДа ладно, пользовался обоими и обе отлично себя показывали как в ноутах так и на видеокартах, уж я то знаю их отличия, расскажи нам в чём же она отдыхает? И Какие там отличия?![]()
ID-COOLING FROST PTM-2
-
Classic
Member
MAKKACIN
А що можете сказати за Laird, читав що по якості на рівні Honeywell?
А що можете сказати за Laird, читав що по якості на рівні Honeywell?
-
Melofon
Member
Megaclite
Так это же копия Honeywell
И когда это IDCooling стала сама производить термопасты? Если и начала то скорее всего очень недавно т.к. она появилась на рынке только в 2013году!
Так это же копия Honeywell
И когда это IDCooling стала сама производить термопасты? Если и начала то скорее всего очень недавно т.к. она появилась на рынке только в 2013году!
-
MAKKACIN
Member
Melofon
да ну, скільки дов не брав, він чуть гуще чим мх чи ID-COOLING а от хонівей реально сильно тягучий
Megaclite
я не сильно люблю отакі авантюри, нашо міняти якщо мене влаштовує хонівей, я бачив грізлі птм роблят, ото буде цікаво глянути, чи може id col ptm дуже класна? і то де її оригінал купити шоб не бурду мастити.. А от прокладка Honeyw на кривий охлад ноута на райзені температура з 90 до 70 відразу впала при скачку навантаження і подальшій роботі
По Laird - прокладки дуже норм, але основний гігант ринку фазового переходу це не вони, тому сенс шось інше шукати якшо норм інтерфейс не оверпрайс.
Ну і по прокладках, якшо все робе і все норм то краще залишити заводські, НЕ потрібно лізти в працюючий механізм...
Там де рідкі там рідкі, де денка там денка, де тверді там тверді але ставити не дубові(лаірд наприклад сіренькі)
да ну, скільки дов не брав, він чуть гуще чим мх чи ID-COOLING а от хонівей реально сильно тягучий
Megaclite
я не сильно люблю отакі авантюри, нашо міняти якщо мене влаштовує хонівей, я бачив грізлі птм роблят, ото буде цікаво глянути, чи може id col ptm дуже класна? і то де її оригінал купити шоб не бурду мастити.. А от прокладка Honeyw на кривий охлад ноута на райзені температура з 90 до 70 відразу впала при скачку навантаження і подальшій роботі
По Laird - прокладки дуже норм, але основний гігант ринку фазового переходу це не вони, тому сенс шось інше шукати якшо норм інтерфейс не оверпрайс.
Ну і по прокладках, якшо все робе і все норм то краще залишити заводські, НЕ потрібно лізти в працюючий механізм...
Там де рідкі там рідкі, де денка там денка, де тверді там тверді але ставити не дубові(лаірд наприклад сіренькі)
Востаннє редагувалось 16.12.2025 17:33 користувачем MAKKACIN, всього редагувалось 1 раз.
-
kairo
Member
У фазового переходу недолік, якщо перевстановити СО, треба ліпити новий. Наприклад, при заміні термопрокладок на відясі, там полюбому треба пару разів все перевстановити, щоб був хороший контакт усюди. Та й по температурам фазовий програє кращим термопастам. Але якщо на ЦП чи ноут і щоб поставив із забув, то звісно супер рішення.
По Ханівел ще проблема, що вони офіційно в роздріб не продаються і купа підробок.
По Ханівел ще проблема, що вони офіційно в роздріб не продаються і купа підробок.
Востаннє редагувалось 16.12.2025 17:31 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
-
erkins007
Member
Шестерка очень неплохая была, а вот пятерка это кошмар был
-
Afit
Member
За Noctua NT-H2 я бы так не сказал. Дело в том что она затвердевает, но не теряя при этом свою эффективность продолжает служить так же долго. Всё тот же + как и у серверных, не вытекает. Лично у меня не возникало потребности в замене. Только апгрейды заставляли снимать охладMelofon: ↑ 16.12.2025 16:53 По мне так все эти термопасты от актик, ноктуа, термал гризли отдыхают в сравнении с серверными термоинтерфейсами от DOW CORNING и Honeywell![]()
-
XXXshadyXXX
Member
GD-2 - топ за свои деньги
. Шприц 40 грамм ушел за год)))
-
aaleksandrenko
Member
Максимально дивна ціна за 2 грами. Один грам виходить 7+ євро
В тюбику 8 грам менше 3 євро.
Зрозуміло що має бути вигідніше більший об'єм, але такий розводняк за 2 грами перебор.
Хоча бачу до локальних наших цін немає ніякого відношення. Мх6 8 грам коштує менше 300 грн, мх7 має бути десь 400 тоді.
В тюбику 8 грам менше 3 євро.
Зрозуміло що має бути вигідніше більший об'єм, але такий розводняк за 2 грами перебор.
Хоча бачу до локальних наших цін немає ніякого відношення. Мх6 8 грам коштує менше 300 грн, мх7 має бути десь 400 тоді.