S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
mult
Member

Повідомлення

Барбарис
Щось буду пробувать звісно, дякую за підказки :)
Вчора просто спробував інші ігри, щоб побачити чи це скрізь таке чи тільки в сталкер.
Вроді тільки сталкер.
Спробував хорайзен зеро давн, там теж відеокарта сильно навантажена, то мерехтіння ніякого немає.
Zealoth
Member

Повідомлення

У меня не мерехтит, а скорее рябит иногда. Эффект чем то похож на радиацию только не такой интенсивный, проявляется в темных местах, или тени артефачат, или "освещение".
Zill0
Member

Повідомлення

Є тут хтось, хто хоч якось пов'язаний із геймдевом, зокрема з геймдизайном? Може, хтось зможе мені, 40-річному геймеру з 30-річним стажем пояснити: навіщо на рівні геймдизайну планувати такий гівняний геймплей?

Людина, яка продумувала гру, - вона справді вважала, що коли в тебе скрізь розкидані, ковбаса, консерви та набої - це типу дуже цікаво і зовсім не псує атмосферу? Нє?

Або коли вся економіка побудована на тому, що ти ВЕСЬ, сука, час будеш як бомж тягати торговцям лут на продаж - це теж цілком норм?

А те, що торговці, потрібні не для того, щоб у них купити набоїв за АДЕКВАТНОЮ ціною, патронів, гранат, аптечок? Бо якщо ти висунешся в зону і тобі їх не вистачить - тобі :censoured: . Такий геймплей ніколи не розглядався як адекватний?
Чому майже в усіх ААА-іграх економіка побудована саме так, як я описую? Навколо того, що ти десь там налутаєшся? Замість нормальних нагород за квести. Замість адекватних коштів за артефакти та монстрів. Де ти сам собі ВСЕ купиш у торговців, у яких буде ВСЕ. Навіть на початку гри буде доступне Дніпро та РПГ, але буде коштувати лям (і  потихеньку дешевшатиме).Де торговцям ваше гівно, яке ви знайшли в підворітті, нафіг не потрібне. Тому що це торговці, а не скупники, і бабло вони роблять на продажу стволів, броніків і набоїв, а не на тому, що гравець раз на тисячу років купе модуль на АРку. йому твої волини, якщо він свої продає? Ціни на набої - просто неадекват. Це якась латка криворукого геймдизайнера, який уже не знав, як своє коряве творіння заштопати, аби воно не дисбалансило з усіх дірок.

Чому б не зробити адекватну концепцію ничок? Де інші сталкери роблять запаси на випадок вилазок, коли їм не вистачає свого, щоб не доводилося повертатися на ті самі «Ростки» чи «Малахіти» для поповнення. І в ничці буде 60 набоїв, 10 гранат, 5 аптечок і 5 батонів. А не одна ковбаса і ТРИ набої. ТРИИИИИ!!

Чому не зробити нормальну систему луту з трупів? Де сам труп ти будеш лутати 30 секунд, але при цьому знайдеш нормальний запас набоїв і аптечок? І тобі с урахуванням тих 30 секунд захочеться лутати їх тільки тоді, коли в тебе дійсно закінчаться припаси, а не КОЖЕН, труп пилососити по три набої, щоб просто вистачило на решту вилазки?

Я, правда, не розумію, і таке скрізь і повсюдно: Відьмак 3, Сайберпанк... Для Відьмака, благо, є оверхаул мод, який приводить геймплей, економіку і все інше до ладу. Для Сайберпанка, на жаль, такого не знайшов.

Ну а загалом - такий геймдизайн - це просто так легше зробити? Чи зумери тупо не куплять гру, томуща складно, і потрібен на кожному куті лут і нотки азарту накшталт «ось за цим кутом точно щось знайду толкове»?Дякую.
Hotspur
Member

Повідомлення

Zill0: 13.12.2025 19:19Чому б не зробити адекватну концепцію ничок? Де інші сталкери роблять запаси на випадок вилазок, коли їм не вистачає свого, щоб не доводилося повертатися на ті самі «Ростки» чи «Малахіти» для поповнення. І в ничці буде 60 набоїв, 10 гранат, 5 аптечок і 5 батонів. А не одна ковбаса і ТРИ набої. ТРИИИИИ сука!!
тут в низ дійсно ідіотія. все інше грається нормально
Zill0
Member

Повідомлення

Hotspur: 13.12.2025 19:24 тут в низ дійсно ідіотія. все інше грається нормально
нички - це останнє, що я особисто хотів би виправити. Економіка - ось де повна срака. Коли ти висунувся на вилазку і через 15 хвилин повертаєшся, бо знайшов дорогий ствол, а тягти його вага не дозволяє - це норм геймплей? А якщо не притягнеш - тобі не вистачить бабла на апгрейд ствола чи костюма, бо ціни на апгрейди виставив той самий геймдизайнер, який вважає норм ціну в 20к купонів за 50 бронебійних набоїв...
Hotspur
Member

Повідомлення

Zill0: 13.12.2025 19:38який вважає норм ціну в 20к купонів за 50 бронебійних набоїв...
я їх взагалі не купував. вони падають нормально як лут з усіх
Барбарис
Member

Повідомлення

Zill0, як? Як у вас не вистачає грошей ні на що в С2? Мільйон була одна з перших ачівок. Свіжий патч почав на майстрі, теж грошей вистачає, але челенджу не так щоб дуже.
Zill0
Member

Повідомлення

Барбарис: 13.12.2025 20:03 Zill0, як? Як у вас не вистачає грошей ні на що в С2? Мільйон була одна з перших ачівок. Свіжий патч почав на майстрі, теж грошей вистачає, але челенджу не так щоб дуже.
я не казав що грошей мені не вистачає, я кажу, що економіка побудована таким чином, що основний дохід ти отримуєш не від артефактів, завдань чи монстрів, а від того, що тягаєш дорогий шмот на продаж, і це дуже псує геймплей.
А якщо раптом вирішиш не займатися цим нав'язаним дебілізмом, тоді так, вистачати не буде.
Hotspur
Member

Повідомлення

Zill0: 13.12.2025 20:43що основний дохід ти отримуєш не від артефактів, завдань чи монстрів, а від того, що тягаєш дорогий шмот на продаж, і це дуже псує геймплей.
це і в перших 3 частинах було
Zill0
Member

Повідомлення

Hotspur: 13.12.2025 20:54 це і в перших 3 частинах було
і шо далі? продовжувати робити лайно?
Grava
Member

Повідомлення

Zill0: 13.12.2025 20:43а від того, що тягаєш дорогий шмот на продаж
і що не так?
Zill0
Member

Повідомлення

Grava: 13.12.2025 21:07 і що не так?
я наче уже привів свої аргументи і доводи "що не так". трохи вище, якщо що
Барбарис
Member

Повідомлення

Zill0, не розумію все рівно. У мене після кожної вилазки вистачало всього навіть без артів. Та й я ніколи не рахував кожну вилазку, стріляю влучно, патронів трачу мало, тому вистачає на все і трофейного.
Геральт
Member

Повідомлення

Zill0
Проходив на релізі, економіка здалась і так надто казуальною. А потім її ніби ще легшою зробили.
Не вмієш менеджити ресурси? Страждай. Це зона, а не гіпемаркет з безлімом на картці.

Набої дорогі, бо вони потрібні всім. А лут дешевий, бо того барахла іржавого по зоні повно. І т.д.

Труп лутати 30сек...це в рдр...за "реалізмом".
Zill0: 13.12.2025 19:38 Коли ти висунувся на вилазку і через 15 хвилин повертаєшся, бо знайшов дорогий ствол, а тягти його вага не дозволяє - це норм геймплей?
А це також питання менеджменту ресурсів. Бо ж на вилазку брав консерв як на місяць в арктиці, набоїв, бинтів, аптечок як з переляку. От місця в рюкзаку катма.
Востаннє редагувалось 15.12.2025 18:23 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
MyPatrick
Junior

Повідомлення

https://blog.playstation.com/2025/12/15 ... on-dec-16/

8 quests that can take hours to complete
7 locations to explore
6 characters with their own backgrounds and stories
A unique weapon
A hub to create

завтра, всі платформи
lewerlin
Member

Повідомлення

Vpupkin: 23.11.2025 21:56і кожен хоче по кіло свинцю.
Табличка ТТХ стволів з датамайну гри.
спойлер
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1662035416
Далі 1.6 поки не оновили, але сама суть, думаю, буде зрозуміла.
alexs_alexs
Member

Повідомлення

Вітаю!
Підкажіть, хто заново проходив сталкера 2 після виходу нових патчів...чи можно зламати вагу, яку можно переносити у рюкзаку? А також зламати гроші? Гроші не так актуально, як саме вага. Дуже напрягало, що постійно рюкзак повний. А я полюбляю все підряд збирати до рюкзаку та пуляти без огляду на кількість патронів у мене.
На початку релізу проходив гру, але не до кінця. Тепер хочу заново пройти...
MAKKACIN
Member

Повідомлення

alexs_alexs
глянь моди по сталкер 2, там таке точно є
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Повідомлення

Такс, хтось розібрався як почати? :gigi: Завантажив збереження до "точки", бігаю собі як тормоз..

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Так, мод з старих версій працює

Відправлено через 11 хвилин 42 секунди:
А, треба просто прийти в горілий ліс та зловити повідомлення)
Hotspur
Member

Повідомлення

prosha_evolist: 17.12.2025 17:36Так, мод з старих версій працює
це добре
Відповісти