Зафіксовано найсерйозніший випадок вигоряння роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

dext: 10.12.2025 17:45І це ж не автоматизований репорт, а за його бажанням, скільки таких "покращень" відбувається офлайн - напевно гуру [замилювання неприємної] статистики підкажуть
і чому це досі не в новинах?!!! я в шоці :eek: :mad:

але шось там походив ще по сусідніх топіках -- малувато випадків якось описано як для такого великого майданчику. не хочуть люди ділитись. або щось тут не чисто :spy:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 10.12.2025 18:59 саме так, для обох сторін, отже немає фактів того, що 12вхпвр горить частіше, про що я власне і пишу вже бозна яку сторінку :dontknow:
факти це 4.0 / 3.3 -> +20%, "нє всьо так адназначна, правди ми нікогда не узнаєм" - маніпуляція та damage control B-)
давайте підтверджуючу докумнетацію, зі своєї сторони я приводив даташити, в яких вказаний однаковий граничний опір для обидвох з'єднань
1) граничний != фактичний
2) за 1хв можна також фактично перевірити, що матеріал не сталь і не може бути нею
- не цікавить відносний опір контакту-мама, цікавить опір цілого з'єднання, по даташиту у обидвох роз'ємів менше 10мОм
- можна також написати "по даташиту у обидвох роз'ємів менше 10кОм" - що також буде правдою, але є нюанс :rotate:
- опір 12pin фізично гірший через перетин та меншу площу контакту з конектором "мама", тож правильно писати "12vhpwr datash*t" :gigi:
- не фіксується, бо різниця в опитуванні в межах похибки, а іншої статистики немає
фіксується, з часом, в т.ч. приховані/повільні прогари, і будуть фіксуватись, просто ви як виявите через рік-два-три про це нікому не розповісте :rotate:

Відправлено через 14 хвилин 49 секунд:
leif: 10.12.2025 19:02 і чому це досі не в новинах?!!! я в шоці :eek: :mad:
Не показали по тілімарофону - неправда? І не покажуть, бо "користувач завжди винний" (с) "адекватний бізнес" (с) але RMA ніхто не відміняв :laugh:
але шось там походив ще по сусідніх топіках -- малувато випадків якось описано як для такого великого майданчику. не хочуть люди ділитись. або щось тут не чисто :spy:
З 25-го листопада як ви мріяли про "ну гдє же прогари" - ще один на додачу https://www.reddit.com/r/buildapc/comme ... _meltdown/
І за дивним збігом - жодного (?) прогару 8pin, скорегуйте якщо знайшли :rotate:

Відправлено через 8 хвилин 19 секунд:
Ще один доказ дефективного дизайну:

https://www.reddit.com/r/buildapc/comme ... n_after_2/
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 10.12.2025 20:16
oversteve: 10.12.2025 18:59 саме так, для обох сторін, отже немає фактів того, що 12вхпвр горить частіше, про що я власне і пишу вже бозна яку сторінку :dontknow:
факти це 4.0 / 3.3 -> +20%, "нє всьо так адназначна, правди ми нікогда не узнаєм" - маніпуляція та damage control B-)
це не факти, а відсоткові результати опитування, і ці значення знаходяться в межах похибки, отже ваше твердження то маніпуляція і фактичного стану речей ми не знаємо :dontknow:
dext: 10.12.2025 20:39
давайте підтверджуючу докумнетацію, зі своєї сторони я приводив даташити, в яких вказаний однаковий граничний опір для обидвох з'єднань
1) граничний != фактичний
2) за 1хв можна також фактично перевірити, що матеріал не сталь і не може бути нею
я не писав, що там сталь і я все ще чекаю на підтверджуючу документацію, що там однаковий матеріал
dext: 10.12.2025 20:16 - можна також написати "по даташиту у обидвох роз'ємів менше 10кОм" - що також буде правдою, але є нюанс :rotate:
- опір 12pin фізично гірший через перетин та меншу площу контакту з конектором "мама", тож правильно писати "12vhpwr datash*t" :gigi:
- так в даташитах і написано, так воно і є, і тут немає нюансу
- крім перетину (а точніше перетинів), є ще довжина контактів і питомий опір матеріалу, вони нікуди не дінуться яку б фігню ви не написали
dext: 10.12.2025 20:39 фіксується, з часом, в т.ч. приховані/повільні прогари, і будуть фіксуватись, просто ви як виявите через рік-два-три про це нікому не розповісте :rotate:
поки немає чітких даних не фіксується :dontknow:
leif
Member

Повідомлення

dext: 10.12.2025 20:39Не показали по тілімарофону - неправда?
судити по собі -- погана звичка :nunu:
dext: 10.12.2025 20:39І не покажуть, бо "користувач завжди винний"
та ви шо таке кажете :laugh: а чому до цього стільки хайпу навколо цього зробили? що змінилось? імперія маркетологи нанесли удар у відповідь? :spy:
dext: 10.12.2025 20:39"адекватний бізнес" (с) але RMA ніхто не відміняв
який жах, слухайте... це ж як з цим свавіллям маркетологів боротись, якщо не розголосом і привселюдним поріцанієм? що робити будемо? так же ж скоро взагалі всі карти з цим роз'ємом клятим будуть. всі без виключення :horror: уявляєте?
dext: 10.12.2025 20:39ще один на додачу https://www.reddit.com/r/buildapc/comme ... _meltdown/
I ordered a new 12vhpwr adapter.

nuff said :laugh:
dext: 10.12.2025 20:39Ще один доказ дефективного дизайну:

ващє класна історія :lol: просто пощастило людині. а чого аж так далеко полізли за прикладами? пів року тому. свіжіше вже нічого не було?
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 10.12.2025 20:53 це не факти, а відсоткові результати опитування, і ці значення знаходяться в межах похибки, отже ваше твердження то маніпуляція і фактичного стану речей ми не знаємо
на жаль для вас: іншої статистики з більш-менш авторитетного джерела немає :rotate:
я не писав, що там сталь і я все ще чекаю на підтверджуючу документацію, що там однаковий матеріал
ніхто не буде писати очевидні речі і робити безглузді
- крім перетину (а точніше перетинів), є ще довжина контактів і питомий опір матеріалу, вони нікуди не дінуться яку б фігню ви не написали
- там вказується інтервал, обмежений зверху, бо 12pin фізично гірший за 8pin, тож цей фокус працює, так
- довжина не важлива, матеріал всюди однаковий
- важливий перетин речей, які є 1) фактично мідними шинами для відводу тепла 2) ділянок, які є джерелом цього тепла - чим 12pin гірший за 8pin by design
це яка зі стадій? :rotate:

Відправлено через 15 хвилин 40 секунд:
leif: 10.12.2025 23:05 судити по собі -- погана звичка :nunu:
не я ж тут кажу "ви всьо вроті/ваші опитування не опитування" лише тому, що результати мені не подобаються
та ви шо таке кажете :laugh: а чому до цього стільки хайпу навколо цього зробили? що змінилось? імперія маркетологи нанесли удар у відповідь? :spy:
бо у двічі менший роз'єм з маркетингових причин запхнули вдвічі більший струм - що є пожежонебезпечним :learn:
який жах, слухайте... це ж як з цим свавіллям маркетологів боротись, якщо не розголосом і привселюдним поріцанієм? що робити будемо? так же ж скоро взагалі всі карти з цим роз'ємом клятим будуть. всі без виключення :horror: уявляєте?
особисто ви - нічого не зробите, бо за цю поробку вже заплатили, далі класичне-психологічне "свідок винуватий" :rotate:
nuff said :laugh:
такі тепер часи: не дихати, перевіряти амперметром, термометром - а воно все одно тихесенько горить.
доречі, пруфом від вас тепер буде макро фото "внутрішнього світу" пінів, розмиті фото збоку/зверху ні-ні :rotate:
ващє класна історія :lol: просто пощастило людині. а чого аж так далеко полізли за прикладами? пів року тому. свіжіше вже нічого не було?
це повертаючись до маніпуляціі "неправильної статистики від GN", які могли "рахувати декілька відмов 8pin як одну", де по-факту маємо зворотню ситуацію, тож +20% прогарів це ще оптимістичний сценарій для 12pin
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 11.12.2025 18:40
oversteve: 10.12.2025 20:53 це не факти, а відсоткові результати опитування, і ці значення знаходяться в межах похибки, отже ваше твердження то маніпуляція і фактичного стану речей ми не знаємо
на жаль для вас: іншої статистики з більш-менш авторитетного джерела немає :rotate:
то ж ви намагаєтесь довести, що 12вхпвр горить значно частіше, відповідно девсти ваші слова не можете :dontknow:
ніхто не буде писати очевидні речі і робити безглузді
тобто знову довести ваші слова не можете, між тим в даташитах матеріали написані, але ви навіть туди подивитися не можете :dontknow:
- там вказується інтервал, обмежений зверху, бо 12pin фізично гірший за 8pin, тож цей фокус працює, так
- довжина не важлива, матеріал всюди однаковий
- важливий перетин речей, які є 1) фактично мідними шинами для відводу тепла 2) ділянок, які є джерелом цього тепла - чим 12pin гірший за 8pin by design
довести, що гірше не можете ні по розрахунках, ні по даташитах і пропонуєте вірити вам на слово, параметри з фізичної формули викидаєте, та й власне там не мідь :dontknow:
це яка зі стадій? :rotate:
якщо ви про стадії горя, то у мене горя немає :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 11.12.2025 19:52 то ж ви намагаєтесь довести, що 12вхпвр горить значно частіше, відповідно девсти ваші слова не можете :dontknow:
Звичайно, бо це довели GN :dontknow:
тобто знову довести ваші слова не можете, між тим в даташитах матеріали написані, але ви навіть туди подивитися не можете :dontknow:
от і добре: доведіть, що матеріали пінів різні :rotate:
довести, що гірше не можете ні по розрахунках, ні по даташитах і пропонуєте вірити вам на слово, параметри з фізичної формули викидаєте, та й власне там не мідь :dontknow:
є фізичні перетини пінів з тих самих даташитів та шкільні курси геометрії + фізики - що саме вам доводити потрібно з цих трьох речей, що потім відображається статистично?
Стадії прийняття неминучого
Стадії прийняття неминучого — це модель, що описує п'ять етапів, які людина проходить, коли стикається з невідворотними і часто болісними змінами або втратою: заперечення, гнів, торг, депресія та прийняття. Важливо розуміти, що ці стадії не завжди проходять лінійно; людина може переходити між ними або повертатися на попередні етапи

Заперечення: Перша реакція — це нездатність усвідомити або прийняти реальність того, що сталося, ігноруючи інформацію чи ситуацію.
нічого не горить, то все наклеп, а ваша статистика не статистика
Гнів: Коли заперечення руйнується, виникає гнів, який може бути спрямований на себе, інших людей, лікарів або на вищі сили.
криворучки не здатні докупити новий БЖ до нової відеокарти
Торг: На цьому етапі людина намагається домовитися, часто з вищими силами, про можливість уникнути неминучого, обіцяючи зміни в своєму житті в обмін на це.
в мене поки не горить, і напевно не згорить
Депресія: Втрата надії та усвідомлення незворотності ситуації призводить до глибокої депресії, апатії та відчуття безсилля.
напевно таки згорить
Прийняття: Це фінальна стадія, на якій людина починає усвідомлювати реальність, що склалася, і вчиться жити з цією реальністю, приймаючи її як неминучий процес.
спалений брухт продається на OLX довірливим дурням без гарантії, купується нова ВК і новий БЖ
:gigi:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 11.12.2025 20:55
oversteve: 11.12.2025 19:52 то ж ви намагаєтесь довести, що 12вхпвр горить значно частіше, відповідно девсти ваші слова не можете :dontknow:
Звичайно, бо це довели GN :dontknow:
не довели, показали опитування з різницею у варіантах в межах похибки :dontknow:
от і добре: доведіть, що матеріали пінів різні :rotate:
то ви, а не я із формули викидаєте опір матеріалу, стверджуючи, що він однаковий відповідно вам і доводити, я ж в свою чергу кажу, що не знаю чи він там однаковий :dontknow:
є фізичні перетини пінів з тих самих даташитів та шкільні курси геометрії + фізики - що саме вам доводити потрібно з цих трьох речей, що потім відображається статистично?
доведіть ваше твердження, що 12вхпір гірше 8пін конкретними розрахунками, або замірами, а не абстрактними твердженнями і неправильними формулами :dontknow:
і статистично не доведено, дані з ГН мають різницю в межах похибки :dontknow:
Стадії прийняття неминучого
Стадії прийняття неминучого — це модель, що описує п'ять етапів, які людина проходить, коли стикається з невідворотними і часто болісними змінами або втратою: заперечення, гнів, торг, депресія та прийняття. Важливо розуміти, що ці стадії не завжди проходять лінійно; людина може переходити між ними або повертатися на попередні етапи

Заперечення: Перша реакція — це нездатність усвідомити або прийняти реальність того, що сталося, ігноруючи інформацію чи ситуацію.
нічого не горить, то все наклеп, а ваша статистика не статистика
Гнів: Коли заперечення руйнується, виникає гнів, який може бути спрямований на себе, інших людей, лікарів або на вищі сили.
криворучки не здатні докупити новий БЖ до нової відеокарти
Торг: На цьому етапі людина намагається домовитися, часто з вищими силами, про можливість уникнути неминучого, обіцяючи зміни в своєму житті в обмін на це.
в мене поки не горить, і напевно не згорить
Депресія: Втрата надії та усвідомлення незворотності ситуації призводить до глибокої депресії, апатії та відчуття безсилля.
напевно таки згорить
Прийняття: Це фінальна стадія, на якій людина починає усвідомлювати реальність, що склалася, і вчиться жити з цією реальністю, приймаючи її як неминучий процес.
спалений брухт продається на OLX довірливим дурням без гарантії, купується нова ВК і новий БЖ
:gigi:
це і є стадії горя, у мене горя немає, 12вхпвр норм працює, і у leif також все ок :dontknow:
leif
Member

Повідомлення

dext: 11.12.2025 18:40не я ж тут кажу "ви всьо вроті/ваші опитування не опитування" лише тому, що результати мені не подобаються
:lol: :laugh:
нічосі заявочка. тобто те, що ви навідріз відмовляєтесь визнати, що за єдиними доступними даними надійність роз'ємів 12пін та 8пін статистично однакова це дещо інше?
dext: 11.12.2025 18:40бо у двічі менший роз'єм з маркетингових причин запхнули вдвічі більший струм - що є пожежонебезпечним
ну, я ж, очевидно, мав на увазі не це, невже не зрозуміли? чому в новинах писали про кожен випадок оплавлення роз'єму 12пін, а тут не написали, про той який ви скинули? непорядок! щось тут не чисто :spy: можливо, десь поруч валізка з доларами від маркетологів? ееех, всєй правди ми нє узнаєм
dext: 11.12.2025 18:40особисто ви - нічого не зробите, бо за цю поробку вже заплатили, далі класичне-психологічне "свідок винуватий"
добре, що ви не заплатили і будете за нас усіх, хто вже пав в нерівному бою з маркетингом, боротись з клятими маркетологами далі.

його боротьба!
dext: 11.12.2025 18:40такі тепер часи: не дихати, перевіряти амперметром, термометром - а воно все одно тихесенько горить.
тільки роз'єм на ринку вже кілька років, а пруфів досі немає, що горить частіше ніж раніше, є тільки хайп і фарм трафіку :laugh: будуть пруфи поговоримо. але їх нема, отакої
dext: 11.12.2025 18:40доречі, пруфом від вас тепер буде макро фото "внутрішнього світу" пінів, розмиті фото збоку/зверху ні-ні
:laugh: :lol:
тобто те, що карта працює без жодних зауважень і майже щоденно жере в ігрових сесіях в розгогі в стелю 600вт це вже недостатній доказ для вас? ахаха, клас. повірте: якщо з моєю картою щось станеться, я повідомлю як є і розпишу детально на форумі весь цей випадок в найменших деталях, а також, як я буду звертатись по гарантії і все все. що б ви там собі не вигадували, корона у мене не спаде від того, що таке станеться і контракту з маркетинговим відділом нвідії не маю, тому мене нічого не стримуватиме. так що триматиму в курсі ;)
dext: 11.12.2025 18:40+20% прогарів це ще оптимістичний сценарій для 12pin
ви, цей во, закиньте може цю стату GN в чат жипіті чи джеміні, і навіть на нинішньому етапі розвиту ці інструменти зможуть вам пояснити доступно, на пальцях: чому +20% це невірна оцінка і пересмикування. спробуйте, дізнаєтесь для себе багато нового. ну, хоча б заради цікавості. як вам ідея? я бачу просто, що з живих людей вас ніхто не переконає, що ви несете тотальну крінжу з цими +20%
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 11.12.2025 21:08 не довели, показали опитування з різницею у варіантах в межах похибки :dontknow:
різниця - 20% :rotate:
то ви, а не я із формули викидаєте опір матеріалу, стверджуючи, що він однаковий відповідно вам і доводити, я ж в свою чергу кажу, що не знаю чи він там однаковий :dontknow:
ви вказуєте, що він є в даташитах - тож і вкажіть будь ласка.
я стверджую, що він всюди однаковий (tc) - що легко довести, тому і не вказується в даташитах
доведіть ваше твердження, що 12вхпір гірше 8пін конкретними розрахунками, або замірами, а не абстрактними твердженнями і неправильними формулами :dontknow:
перетин пінів 12 pin - 0.64mm, перетин пінів 8pin - 1.2mm+, які розрахунки з якого шкілького курсу фізики вам провести?
дані з ГН мають різницю в межах похибки :dontknow:
різниця між 4 та 3.3 більша за 20 (двадцять) відсотків :teacher:
це і є стадії горя, у мене горя немає, 12вхпвр норм працює, і у leif також все ок :dontknow:
ну значить все ще перша стадія, як я вже написав - без макро-фото роз'єму не рахується, бо горить воно тихесенько і чудово

Відправлено через 14 хвилин 53 секунди:
нічосі заявочка. тобто те, що ви навідріз відмовляєтесь визнати, що за єдиними доступними даними надійність роз'ємів 12пін та 8пін статистично однакова це дещо інше?
4 == 3.3? Яка у вас оцінка з математики?
ну, я ж, очевидно, мав на увазі не це, невже не зрозуміли? чому в новинах писали про кожен випадок оплавлення роз'єму 12пін, а тут не написали, про той який ви скинули? непорядок! щось тут не чисто :spy: можливо, десь поруч валізка з доларами від маркетологів? ееех, всєй правди ми нє узнаєм
Що я і казав: "не показалі по тілімарафону - неправда" :rotate:
добре, що ви не заплатили і будете за нас усіх, хто вже пав в нерівному бою з маркетингом, боротись з клятими маркетологами далі.

його боротьба!
ні, я фіксую факти і повторюю вам шкільну програму з фізики/геометрії/математики
тобто те, що карта працює без жодних зауважень
в наведеному прикладі карта також працювала без жодних зауважень, а користувач дізнався про прогар лише при апргейді :teacher:
тож макро-фото роз'єму будь ласка, відповідний телефон маєте :popcorn:
ви, цей во, закиньте може цю стату GN в чат жипіті чи джеміні, і навіть на нинішньому етапі розвиту ці інструменти зможуть вам пояснити доступно, на пальцях: чому +20% це невірна оцінка і пересмикування. спробуйте, дізнаєтесь для себе багато нового. ну, хоча б заради цікавості. як вам ідея? я бачу просто, що з живих людей вас ніхто не переконає, що ви несете тотальну крінжу з цими +20%
4 та 3.3 це вже відносні дані, тож порівнювати їх напряму і можна, і потрібно.
До того ж маємо випадки, коли 12pin горів по декілька разів, тож +20% відмов це ще дуже оптимістичний сценарій для 12pin
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 12.12.2025 23:49
oversteve: 11.12.2025 21:08 не довели, показали опитування з різницею у варіантах в межах похибки :dontknow:
різниця - 20% :rotate:
яка знаходиться в межах похибки :dontknow:
ви вказуєте, що він є в даташитах - тож і вкажіть будь ласка.
я стверджую, що він всюди однаковий (tc) - що легко довести, тому і не вказується в даташитах
стверджуєте, формулу спотворюєте, але довести не можете :dontknow:

перетин пінів 12 pin - 0.64mm, перетин пінів 8pin - 1.2mm+, які розрахунки з якого шкілького курсу фізики вам провести?
толку з того опору в одній точці, роз'єм не однорідний і має певну довжину, порахуйте опір всього з'єднання папа-мама
дані з ГН мають різницю в межах похибки :dontknow:
різниця між 4 та 3.3 більша за 20 (двадцять) відсотків :teacher:
йой най буде, похибка перекриває різницю +-25% між ними, якщо рахувати по дибільному :dontknow:
ну значить все ще перша стадія, як я вже написав - без макро-фото роз'єму не рахується, бо горить воно тихесенько і чудово
сів і заплакав :weep:
dext
Member

Повідомлення

Тож де вказується [різний] матеріал пінів в даташитах? Я його знайти не можу, ви для свого БЖ/ВК напевно маєте, чи не так?
толку з того опору в одній точці, роз'єм не однорідний і має певну довжину, порахуйте опір всього з'єднання папа-мама
Загальний опір не має значення, бо горить завжди найслабша/найтонша ланка, якою є цей роз'єм by design, і буде горіти, тож загальна формула до одного місця
Бо фізично неможливо зменшити розміри, збільшити струм і залишитись на тому ж рівні нагріву :learn:
йой най буде, похибка перекриває різницю +-25% між ними, якщо рахувати по дибільному :dontknow:

сів і заплакав :weep:
Вкладення
iiitmiwgo.jpg
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 13.12.2025 11:04
Тож де вказується [різний] матеріал пінів в даташитах? Я його знайти не можу, ви для свого БЖ/ВК напевно маєте, чи не так?
я вже писав на рахунок цього
спойлер
oversteve: 11.12.2025 21:08 то ви, а не я із формули викидаєте опір матеріалу, стверджуючи, що він однаковий відповідно вам і доводити, я ж в свою чергу кажу, що не знаю чи він там однаковий :dontknow:
можу ще раз написати - я не знаю який там точно по складу матеріал і чи він однаковий, тому питомий опір в формулі залишається як змінна, хочете викинути - доведіть, що він там однаковий :dontknow:
dext: 13.12.2025 11:04
Загальний опір не має значення, бо горить завжди найслабша/найтонша ланка, якою є цей роз'єм by design, і буде горіти, тож загальна формула до одного місця
Бо фізично неможливо зменшити розміри, збільшити струм і залишитись на тому ж рівні нагріву :learn:
не потрібно опір всього шнура рахувати, порахуйте опір "найслабшої/найтоншої" ланки - пін-тато, пін-мама і комутація між ними
leif
Member

Повідомлення

dext: 13.12.2025 00:044 == 3.3? Яка у вас оцінка з математики?
нормальна оцінка, а ще у мене в університеті (КНЕУ) з дисципліни "Статистика" було більше 100 балів зі 100 можливих (true story), навіть не зважаючи на те, що іспит по цьому предмету я здавав після того, як всю ніч грав студ. турнір в покер в общагє, на якому зайняв друге місце :gigi:

а у вас, що там по статистиці? знайомі з предметом? розумієте сутність статистичної похибки?
dext: 13.12.2025 00:04Що я і казав: "не показалі по тілімарафону - неправда"
ні, мова була про інше, ви, на жаль, не зрозуміли
dext: 13.12.2025 00:04ні, я фіксую факти і повторюю вам шкільну програму з фізики/геометрії/математики
мушу сказати, у вас вкрай погано виходить фіксувати факти, а ще гірше виходить їх аналізувати. якийсь заангажований, однобокий погляд. ні про що, коротше
dext: 13.12.2025 00:04в наведеному прикладі карта також працювала без жодних зауважень, а користувач дізнався про прогар лише при апргейді
тож макро-фото роз'єму будь ласка, відповідний телефон маєте
ахаха, ви серйозно думаєте, що я полізу фоткати роз'єм щоб аноніму на форумі щось довести? я вам кажу, що карта працює, з роз'ємом все чудово. а далі думайте, що завгодно, ваше право. може, у мене і 5090 немає, а фотки і тести це все фотошоп :laugh:
dext: 13.12.2025 00:044 та 3.3 це вже відносні дані, тож порівнювати їх напряму і можна, і потрібно.
До того ж маємо випадки, коли 12pin горів по декілька разів, тож +20% відмов це ще дуже оптимістичний сценарій для 12pin
підказками ШІ вирішили не користуватись? чому? розкажіть, мені цікаво
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 13.12.2025 12:26 можу ще раз написати - я не знаю який там точно по складу матеріал і чи він однаковий, тому питомий опір в формулі залишається як змінна, хочете викинути - доведіть, що він там однаковий :dontknow:
вам не потрібно знати, вам потрібно надати посилання на датишит, де ви стверджуєте, що він зазначений і що вам дає право маніпулювати з темою різних матеріалів взагалі (що є маячнею, бо матеріали однакові)
не потрібно опір всього шнура рахувати, порахуйте опір "найслабшої/найтоншої" ланки - пін-тато, пін-мама і комутація між ними
про що і мова, в якого роз'єму він фізично буде гіршим виходячі суто з геометрії 7-го класу і фізико 8-го? питання риторичне B-)

Відправлено через 30 хвилин 37 секунд:
leif: 13.12.2025 22:26 нормальна оцінка
це не відповідь :rotate:
, а ще у мене в університеті (КНЕУ) з дисципліни "Статистика" було більше 100 балів зі 100 можливих (true story), навіть не зважаючи на те, що іспит по цьому предмету я здавав після того, як всю ніч грав студ. турнір в покер в общагє, на якому зайняв друге місце :gigi:

а у вас, що там по статистиці? знайомі з предметом? розумієте сутність статистичної похибки?
залік по відповідним предметам я не здавав, бо отримав його "автоматом" B-)
ні, мова була про інше, ви, на жаль, не зрозуміли
зате ви все зрозуміли, тож от вам і ще про "новини": https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... pter_fried
там далі в коментах є і другий користувач, в якого воно також згоріло, але в "новини" це не потрапило
мушу сказати, у вас вкрай погано виходить фіксувати факти, а ще гірше виходить їх аналізувати. якийсь заангажований, однобокий погляд. ні про що, коротше
Це коли ви пишете "ну і де прогари за 2 тижні", я вам надаю і у відповідь - "ви всьо врьоті" ? :laugh:
ахаха, ви серйозно думаєте, що я полізу фоткати роз'єм щоб аноніму на форумі щось довести? я вам кажу, що карта працює, з роз'ємом все чудово. а далі думайте, що завгодно, ваше право. може, у мене і 5090 немає, а фотки і тести це все фотошоп :laugh:
Звичайно не полізете, бо з мізерним ресурсом та нульовим tolerance - навіть рухів різких навколо цієї поробки робити не будете доки вона працює, тому що я би робив так само :rotate: Але не відміну від вас я не захищаю і не буду захищати цей дефективний дизайн
підказками ШІ вирішили не користуватись? чому? розкажіть, мені цікаво
Уникаю через галюцинації та упередженість
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 13.12.2025 23:51
oversteve: 13.12.2025 12:26 можу ще раз написати - я не знаю який там точно по складу матеріал і чи він однаковий, тому питомий опір в формулі залишається як змінна, хочете викинути - доведіть, що він там однаковий :dontknow:
вам не потрібно знати, вам потрібно надати посилання на датишит, де ви стверджуєте, що він зазначений і що вам дає право маніпулювати з темою різних матеріалів взагалі (що є маячнею, бо матеріали однакові)
то ви маніпулююте і викидаєте опір матеріалу за межі рівняння, але фіг з ним, ловіть
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... isplay=pdf - фосфорна бронза
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... isplay=pdf - латунь
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... isplay=pdf - сплав з високим вмістом міді (х з який саме)
я вже мовчу про те, що деякі там ще можуть бути додатково з луженням або позолотою, яке також на опір комутації впливає
dext: 13.12.2025 23:51
про що і мова, в якого роз'єму він фізично буде гіршим виходячі суто з геометрії 7-го класу і фізико 8-го? питання риторичне B-)
риторичне, бо у вас на нього немає відповіді і ви свою точку зору довести не можете :dontknow:
у обидвох менше 10мОм згідно даташита, ви стверджуєте що 12вхпвр гірше - порахуйте і доведіть, враховуючи геометрію не тільки тата, але й мами (це вам не штурпак зі сталим перерізом), опір комутації, а також імовірно різні матеріали
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 14.12.2025 00:19 то ви маніпулююте і викидаєте опір матеріалу за межі рівняння, але фіг з ним, ловіть
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... isplay=pdf - сплав з високим вмістом міді (х з який саме)
я вже мовчу про те, що деякі там ще можуть бути додатково з луженням або позолотою, яке також на опір комутації впливає
- мова про матеріал/перетин пінів, тому що вони визначають, де буде точка з найслабшою ланкою, через максимальну площу контакту та тепловідвід
- абсолютно всі базові матеріали це виключно або мідь або її сплави, тож заліза там бути не може навіть теоретично
- напилення це для захисту від корозії (гальванічної в першу чергу) / паяння / від зношування, "стандартним" недогогим тут є Tin Copper
- саме через малу площу контакту і великий термічний опір ви отримуєте локальний перегрів
- тож за навіть при використанні найякісніших матеріалів 12pin завжди буде грітись більше суто через фізични розміри

риторичне, бо у вас на нього немає відповіді і ви свою точку зору довести не можете :dontknow:
у обидвох менше 10мОм згідно даташита, ви стверджуєте що 12вхпвр гірше - порахуйте і доведіть, враховуючи геометрію не тільки тата, але й мами (це вам не штурпак зі сталим перерізом), опір комутації, а також імовірно різні матеріали
в мене немає питань, я лиши пояснюю вам закони фізики та довожу чергові факти прогарів, що відповідає наявній статистиці, а не даним з даташитів, чомусь :rotate:
ну і "менше 10мОм" це як "до 100мбіт": у 8pin може легко бути 4мOм там де у 12pin буде 8мОм, але обидва "менше 10мОм" B-)
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 00:54
oversteve: 14.12.2025 00:19 то ви маніпулююте і викидаєте опір матеріалу за межі рівняння, але фіг з ним, ловіть
- мова про матеріал/перетин пінів, тому що вони визначають, де буде точка з найслабшою ланкою, через максимальну площу контакту та тепловідвід
- абсолютно всі базові матеріали це виключно або мідь або її сплави, тож заліза там бути не може навіть теоретично
- напилення це для захисту від корозії (гальванічної в першу чергу) / паяння / від зношування, "стандартним" недогогим тут є Tin Copper
- саме через малу площу контакту і великий термічний опір ви отримуєте локальний перегрів
- тож за навіть при використанні найякісніших матеріалів 12pin завжди буде грітись більше суто через фізични розміри
я вас вже носом тикнув в різні матеріали, а ви далі воду лиєте, у різних сплавів міді зовсім різні характеристики, знову залізо десь відкопали :facepalm:
dext: 14.12.2025 00:54

в мене немає питань, я лиши пояснюю вам закони фізики та довожу чергові факти прогарів, що відповідає наявній статистиці, а не даним з даташитів, чомусь :rotate:
ну і "менше 10мОм" це як "до 100мбіт": у 8pin може легко бути 4мOм там де у 12pin буде 8мОм, але обидва "менше 10мОм" B-)
знову вода і ніяких доведень або цифр :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 14.12.2025 01:10 я вас вже носом тикнув в різні матеріали, а ви далі воду лиєте, у різних сплавів міді зовсім різні характеристики, знову залізо десь відкопали :facepalm:
- залізо/сталь відкопали ви, щоб додати ще одну невідому (вочевидь гіршу для 8pin, кращу для 12pin)
- так і не навели матеріал пінів (про що спочатку і була мова)
- це все сплави міді, які використовуються як в 8pin, так і 12pin, тож в межах однієї лінійки БЖ/ВК використовуються конектори однакової (високої) якості, тож це не є змінною/невідомою
- ваші сподівання, що для 8pin використовується найгірший, а для 12pin найкращий і це якось компенсує кратну різницю у фізичних розмірах - лише ваші сподівання, які статистика прогарів спростовує B-)
залежність опору від перетину це база в електроніці, особливо силовій, я не можу довести умовні "2+2=4" якщо людина не має цієї бази і вірить виключно маркетологам :shuffle:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 02:40
oversteve: 14.12.2025 01:10 я вас вже носом тикнув в різні матеріали, а ви далі воду лиєте, у різних сплавів міді зовсім різні характеристики, знову залізо десь відкопали :facepalm:
- залізо/сталь відкопали ви, щоб додати ще одну невідому (вочевидь гіршу для 8pin, кращу для 12pin)
- так і не навели матеріал пінів (про що спочатку і була мова)
- це все сплави міді, які використовуються як в 8pin, так і 12pin, тож в межах однієї лінійки БЖ/ВК використовуються конектори однакової (високої) якості, тож це не є змінною/невідомою
- ваші сподівання, що для 8pin використовується найгірший, а для 12pin найкращий і це якось компенсує кратну різницю у фізичних розмірах - лише ваші сподівання, які статистика прогарів спростовує B-)
от тільки що робив собі шнурок і заміряв опір терміналів-мам 8-пін 0.9мОм і 12вхпвр 0.4мОм, а ви і далі розказуйте про різницю у розмірах і однакові матеріали :dontknow:
спойлер
Зображення

dext: 14.12.2025 02:40
залежність опору від перетину це база в електроніці, особливо силовій, я не можу довести умовні "2+2=4" якщо людина не має цієї бази і вірить виключно маркетологам :shuffle:
а ще від матеріалу і довжини провідника, у вас формула з багатьма змінними, а ви залишаєте тільки одну і як бачите із прикладу вище вони сильно міняють картину :dontknow:
Відповісти