Clair Obscur: Expedition 33 стала головним тріумфатором The Game Awards 2025

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
mycolaevich
Member

Повідомлення

Bukakanga: 12.12.2025 11:33 А вот заслуженную победу Но Мен Скай в номинации пострелизной поддержки хочется отметить. Давно пора.
Ну так в 2020 вже було.
vsx
Member

Повідомлення

Baldur’s Gate 3 опять взяла награду :lol:
Nutbar
Member

Повідомлення

Більшість номінацій забрала абсолютно заслужено. :up:

Але, наприклад, в номінації "найкращий інді-дебют" гри взагалі не мало бути. По-перше, вона не те щоб прям повністю інді. По-друге, засновники студії не те що не дебютанти, а ветерани індустрії. Здається, розробник мегабонку попросив прибрати гру з цієї номінації, бо раніше робив ігри в інших студіях, хоча саме від Vedinad це була перша гра. З експедицією треба було зробити так само, це було б чесно. Товстосуми відібрали нагороду в реальних інді дебютантів.

Рольова гра мала піти ККД2, ну але вже як самі наголосували.
neonglaу
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.12.2025 09:05 Очікувано, але прикро за КСД2 :-/
А мені ні. Сюжет KCD2 затягнутий, не цікавий. Простирадла нічого не значущих нудних діалогів, які навіть скіпати стає довго і нудно. Але геймплей цікавий. Разом це не дотягує до номінації "гра року". Як на мене Сталкер 2 в рази краще.
В інших номінантів не грав
bigmonstr666
Member

Повідомлення

вони завжди дають всі нагороди найхайповішим іграм, тому шкода що е33 не забрала взагалі всі номінації, і особливо найкраща спортивна гра року)
як на мене, краща рпг це ККД2, все інше посуті всеодно.
IronWithin
Member

Повідомлення

Сподіваюсь фанати ккд2 тепер зрозуміють що їх гра то шедевр виключно для них, хоча що вони там розуміють в іграх ;)
destructX
Member

Повідомлення

Не зрозуміло чому Експедиція взяла інді (хоча тут не зовсім зрозуміле формулювання, дебют інді-розробника чи інді-гри? :idea: ), чому рпг не взяв КСД, та чому екшен не взяв БФ6. До всього іншого питань нема, слава богам не донкі кінг :D
А ще жаль, шо Сталкач не проліз взагалі нікуди :weep:
erkins007
Member

Повідомлення

FirstTDM: 12.12.2025 10:08Немного жаль, что Indiana Jones and the Great Circle без призов
Потому что это ещё более без огонька чем КСД2.
Игра хорошая, с хорошим сюжетом и графикой, но она даже до ксд2 сильно не дотягивает.

Отправлено спустя 3 минуты 38 секунд:
neonglaу: 12.12.2025 13:04Сюжет KCD2 затягнутий, не цікавий. Простирадла нічого не значущих нудних діалогів, які навіть скіпати стає довго і нудно. Але геймплей цікавий. Разом це не дотягує до номінації "гра року"
А никто и не говорит за игра года, дискуссии на тему ксд2 идут в номинации РПГ года. Вот как РПГ геймплейно КСД2 очень хороша.
neonglaу: 12.12.2025 13:04Як на мене Сталкер 2 в рази краще.
И близко не стоял, баг на баге и багом погоняет, это при том что я проходил игру весной, а не на релизе. В сталкере ключевые механики недоработаны напрочь. Для игры в которой ты бежишь 90% времени игрового не должно быть такого что у тебя стамины постоянно не хватает, даже с двумя ягодами.
Игры должны приносить удовольствие, а не превращаться в мучение.
Васильович
Member

Повідомлення

erkins007: 12.12.2025 13:50Игры должны приносить удовольствие, а не превращаться в мучение.
Фанати souls-like, коли почули це :D
спойлер
Зображення
lividum
Member

Повідомлення

Вообще не зашла эта Экспедиция. Нудный и душный геймплей. Эти бои просто вытягивают жизненные силы своей духотой. После победы над боссом нет никакой радости победы. А во время - одна мысль: Когда же оно уже закончится. Между боями тебя ждут нищие по наполнению локации с тут и там разбросанными мобами. Визуальный ряд тоже стремный. Мне пришлось выключить пост процессинг, чтобы глаза не вытекли. Подводная лока просто психоделика. Сюжет - было очень интересно, но победить общую духоту игры он не смог. Очень хорошее аудио могу отметить. В общем не мое определенно.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Жодного актора з ксд2 не номіновано, про кращу «рпг» взагалі мовчу) ну це було очікувано насправді, чому «спліт фікшн» не отримав жодної номінації? «Кращий аудіодизайн бф6» :lol:
kairo
Member

Повідомлення

Васильович: 12.12.2025 14:02Фанати souls-like, коли почули це
В Елдені є кінь. В попередніх іграх Фромів світи поділені на рівні і досить компактні, ще й із купою шорткатів.

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
destructX: 12.12.2025 13:30хоча тут не зовсім зрозуміле формулювання, дебют інді-розробника чи інді-гри?
Проблема в самому визначенні - інді. Імхо, інді, це гра від невеликої команди із обмеженим бюджетом, а не АА із бюджетами в десятки мільйонів доларів.
Vladys77
Member

Повідомлення

А хтось мені весь час в коментах під різними статтями доводив, що виграє KCD2... А я всім писав чому має виграти і виграє Експедиція :) Але не всі вірили.
Все логічно. KCD2 якісна гра і я в неї колись пограю. Але гра 2025 року саме Clair Obscur :super: .
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Vladys77: 12.12.2025 16:28 А хтось мені весь час в коментах під різними статтями доводив, що виграє KCD2... А я всім писав чому має виграти і виграє Експедиція :) Але не всі вірили.
Все логічно. KCD2 якісна гра і я в неї колись пограю. Але гра 2025 року саме Clair Obscur :super: .
Ахах, «колись пограю». То пограй спочатку, а потім оцінку роби? Ось так судячи з усього і номінують ігри B-) та насправді після того як рдр2 програла год оф вару, зрозуміло що це шляпа
Востаннє редагувалось 12.12.2025 16:36 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
Vladys77
Member

Повідомлення

lividum: 12.12.2025 14:04 Вообще не зашла эта Экспедиция. Нудный и душный геймплей. Эти бои просто вытягивают жизненные силы своей духотой. После победы над боссом нет никакой радости победы. А во время - одна мысль: Когда же оно уже закончится. Между боями тебя ждут нищие по наполнению локации с тут и там разбросанными мобами. Визуальный ряд тоже стремный. Мне пришлось выключить пост процессинг, чтобы глаза не вытекли. Подводная лока просто психоделика. Сюжет - было очень интересно, но победить общую духоту игры он не смог. Очень хорошее аудио могу отметить. В общем не мое определенно.
Ну вам мабуть підійдуть недушні souls like з сюжетом - "ти невідомо хто, вбий всіх кого бачиш і багато разів" :lol: І боси так гарні, що краще гру видалити ніж годинами від одного боса бігати.
Васильович
Member

Повідомлення

kairo: 12.12.2025 16:24В Елдені є кінь. В попередніх іграх Фромів світи поділені на рівні і досить компактні, ще й із купою шорткатів.
То я іронізував про "муки-задоволення" від гри, а не конкретно про переміщення ;)
Vladys77
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 12.12.2025 16:30
Vladys77: 12.12.2025 16:28 А хтось мені весь час в коментах під різними статтями доводив, що виграє KCD2... А я всім писав чому має виграти і виграє Експедиція :) Але не всі вірили.
Ахах, «колись пограю». То пограй спочатку, а потім оцінку роби? Ось так судячи з усього і номінують ігри B-)
Я грав в першу частину. Нудно, довго, нецікаво. Не потягнув, кинув. А друга частина це все те ж саме, лише трохи більше. Тому оцінка обґрунтована. І KCD2 не виграла не тому що вона погана, а тому ще це лише покращена версія непоганої гри. Як Death Stranding. Перша частина це прорив, а друга краща за першу в дечому, "але ж це було вже". Тому Death Stranding 2 і KCD2 могли стати іграми 2025 року, якби не було Експедиції 33 :) .

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
Васильович: 12.12.2025 14:02
erkins007: 12.12.2025 13:50Игры должны приносить удовольствие, а не превращаться в мучение.
Фанати souls-like, коли почули це :D
спойлер
Зображення
Добре що я не люблю коли мене мучають. Я включаю чіти :super:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Vladys77: 12.12.2025 16:38
Enjthesilence: 12.12.2025 16:30

Ахах, «колись пограю». То пограй спочатку, а потім оцінку роби? Ось так судячи з усього і номінують ігри B-)
Я грав в першу частину. Нудно, довго, нецікаво. Не потягнув, кинув. А друга частина це все те ж саме, лише трохи більше. Тому оцінка обґрунтована. І KCD2 не виграла не тому що вона погана, а тому ще це лише покращена версія непоганої гри. Як Death Stranding. Перша частина це прорив, а друга краща за першу в дечому, "але ж це було вже". Тому Death Stranding 2 і KCD2 могли стати іграми 2025 року, якби не було Експедиції 33 :) .
Експедиція - це лише нова ip, вона абсолютно нічого нового не привнесла у свій жанр. Та знову таки, я обидві гри пройшов, щоб мати змогу тверезо оцінити їх якість, зрозуміло що це субʼєктивно, але ксд2 > 33, а як рпг - це 100%
erkins007
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 12.12.2025 15:56Кращий аудіодизайн бф6
Аудиодизайн да. Это же не саундтрек.
Enjthesilence: 12.12.2025 15:56Жодного актора з ксд2 не номіновано
Тут без вопросов, актеры в экспедиции играли просто magnifique.
Enjthesilence: 12.12.2025 15:56про кращу «рпг» взагалі мовчу
Вот тут да, именно РПГ составляющая в ксд2 на 11/10 и лучше чем в экспедиции.

Отправлено спустя 39 секунд:
kairo: 12.12.2025 16:24Імхо, інді, це гра від невеликої команди із обмеженим бюджетом, а не АА із бюджетами в десятки мільйонів доларів.
У экспедиции бюджет 10 лямов.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

erkins007: 12.12.2025 16:44
Enjthesilence: 12.12.2025 15:56Кращий аудіодизайн бф6
Аудиодизайн да. Это же не саундтрек.
Enjthesilence: 12.12.2025 15:56Жодного актора з ксд2 не номіновано
Тут без вопросов, актеры в экспедиции играли просто magnifique.
Enjthesilence: 12.12.2025 15:56про кращу «рпг» взагалі мовчу
Вот тут да, именно РПГ составляющая в ксд2 на 11/10 и лучше чем в экспедиции.

Отправлено спустя 39 секунд:
kairo: 12.12.2025 16:24Імхо, інді, це гра від невеликої команди із обмеженим бюджетом, а не АА із бюджетами в десятки мільйонів доларів.
У экспедиции бюджет 10 лямов.
Арк райдер має кращий звук за бф6
Відповісти