Ну так в 2020 вже було.Bukakanga: ↑ 12.12.2025 11:33 А вот заслуженную победу Но Мен Скай в номинации пострелизной поддержки хочется отметить. Давно пора.
Новини
Останні статті і огляди
Clair Obscur: Expedition 33 стала головним тріумфатором The Game Awards 2025
-
mycolaevich
Member
-
vsx
Member
Baldur’s Gate 3 опять взяла награду 
-
Nutbar
Member
Більшість номінацій забрала абсолютно заслужено.
Але, наприклад, в номінації "найкращий інді-дебют" гри взагалі не мало бути. По-перше, вона не те щоб прям повністю інді. По-друге, засновники студії не те що не дебютанти, а ветерани індустрії. Здається, розробник мегабонку попросив прибрати гру з цієї номінації, бо раніше робив ігри в інших студіях, хоча саме від Vedinad це була перша гра. З експедицією треба було зробити так само, це було б чесно. Товстосуми відібрали нагороду в реальних інді дебютантів.
Рольова гра мала піти ККД2, ну але вже як самі наголосували.
Але, наприклад, в номінації "найкращий інді-дебют" гри взагалі не мало бути. По-перше, вона не те щоб прям повністю інді. По-друге, засновники студії не те що не дебютанти, а ветерани індустрії. Здається, розробник мегабонку попросив прибрати гру з цієї номінації, бо раніше робив ігри в інших студіях, хоча саме від Vedinad це була перша гра. З експедицією треба було зробити так само, це було б чесно. Товстосуми відібрали нагороду в реальних інді дебютантів.
Рольова гра мала піти ККД2, ну але вже як самі наголосували.
-
neonglaу
Member
А мені ні. Сюжет KCD2 затягнутий, не цікавий. Простирадла нічого не значущих нудних діалогів, які навіть скіпати стає довго і нудно. Але геймплей цікавий. Разом це не дотягує до номінації "гра року". Як на мене Сталкер 2 в рази краще.
В інших номінантів не грав
-
bigmonstr666
Member
вони завжди дають всі нагороди найхайповішим іграм, тому шкода що е33 не забрала взагалі всі номінації, і особливо найкраща спортивна гра року)
як на мене, краща рпг це ККД2, все інше посуті всеодно.
як на мене, краща рпг це ККД2, все інше посуті всеодно.
-
IronWithin
Member
Сподіваюсь фанати ккд2 тепер зрозуміють що їх гра то шедевр виключно для них, хоча що вони там розуміють в іграх 
-
destructX
Member
Не зрозуміло чому Експедиція взяла інді (хоча тут не зовсім зрозуміле формулювання, дебют інді-розробника чи інді-гри?
), чому рпг не взяв КСД, та чому екшен не взяв БФ6. До всього іншого питань нема, слава богам не донкі кінг 
А ще жаль, шо Сталкач не проліз взагалі нікуди
А ще жаль, шо Сталкач не проліз взагалі нікуди
-
erkins007
Member
Потому что это ещё более без огонька чем КСД2.FirstTDM: ↑ 12.12.2025 10:08Немного жаль, что Indiana Jones and the Great Circle без призов
Игра хорошая, с хорошим сюжетом и графикой, но она даже до ксд2 сильно не дотягивает.
Отправлено спустя 3 минуты 38 секунд:
А никто и не говорит за игра года, дискуссии на тему ксд2 идут в номинации РПГ года. Вот как РПГ геймплейно КСД2 очень хороша.neonglaу: ↑ 12.12.2025 13:04Сюжет KCD2 затягнутий, не цікавий. Простирадла нічого не значущих нудних діалогів, які навіть скіпати стає довго і нудно. Але геймплей цікавий. Разом це не дотягує до номінації "гра року"
И близко не стоял, баг на баге и багом погоняет, это при том что я проходил игру весной, а не на релизе. В сталкере ключевые механики недоработаны напрочь. Для игры в которой ты бежишь 90% времени игрового не должно быть такого что у тебя стамины постоянно не хватает, даже с двумя ягодами.neonglaу: ↑ 12.12.2025 13:04Як на мене Сталкер 2 в рази краще.
Игры должны приносить удовольствие, а не превращаться в мучение.
-
Васильович
Member
Фанати souls-like, коли почули цеerkins007: ↑ 12.12.2025 13:50Игры должны приносить удовольствие, а не превращаться в мучение.
-
lividum
Member
Вообще не зашла эта Экспедиция. Нудный и душный геймплей. Эти бои просто вытягивают жизненные силы своей духотой. После победы над боссом нет никакой радости победы. А во время - одна мысль: Когда же оно уже закончится. Между боями тебя ждут нищие по наполнению локации с тут и там разбросанными мобами. Визуальный ряд тоже стремный. Мне пришлось выключить пост процессинг, чтобы глаза не вытекли. Подводная лока просто психоделика. Сюжет - было очень интересно, но победить общую духоту игры он не смог. Очень хорошее аудио могу отметить. В общем не мое определенно.
-
Enjthesilence
Member
Жодного актора з ксд2 не номіновано, про кращу «рпг» взагалі мовчу) ну це було очікувано насправді, чому «спліт фікшн» не отримав жодної номінації? «Кращий аудіодизайн бф6» 
-
kairo
Member
В Елдені є кінь. В попередніх іграх Фромів світи поділені на рівні і досить компактні, ще й із купою шорткатів.Васильович: ↑ 12.12.2025 14:02Фанати souls-like, коли почули це
Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
Проблема в самому визначенні - інді. Імхо, інді, це гра від невеликої команди із обмеженим бюджетом, а не АА із бюджетами в десятки мільйонів доларів.destructX: ↑ 12.12.2025 13:30хоча тут не зовсім зрозуміле формулювання, дебют інді-розробника чи інді-гри?
-
Vladys77
Member
А хтось мені весь час в коментах під різними статтями доводив, що виграє KCD2... А я всім писав чому має виграти і виграє Експедиція
Але не всі вірили.
Все логічно. KCD2 якісна гра і я в неї колись пограю. Але гра 2025 року саме Clair Obscur
.
Все логічно. KCD2 якісна гра і я в неї колись пограю. Але гра 2025 року саме Clair Obscur
-
Enjthesilence
Member
Ахах, «колись пограю». То пограй спочатку, а потім оцінку роби? Ось так судячи з усього і номінують ігриVladys77: ↑ 12.12.2025 16:28 А хтось мені весь час в коментах під різними статтями доводив, що виграє KCD2... А я всім писав чому має виграти і виграє ЕкспедиціяАле не всі вірили.
Все логічно. KCD2 якісна гра і я в неї колись пограю. Але гра 2025 року саме Clair Obscur.
Востаннє редагувалось 12.12.2025 16:36 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
-
Vladys77
Member
Ну вам мабуть підійдуть недушні souls like з сюжетом - "ти невідомо хто, вбий всіх кого бачиш і багато разів"lividum: ↑ 12.12.2025 14:04 Вообще не зашла эта Экспедиция. Нудный и душный геймплей. Эти бои просто вытягивают жизненные силы своей духотой. После победы над боссом нет никакой радости победы. А во время - одна мысль: Когда же оно уже закончится. Между боями тебя ждут нищие по наполнению локации с тут и там разбросанными мобами. Визуальный ряд тоже стремный. Мне пришлось выключить пост процессинг, чтобы глаза не вытекли. Подводная лока просто психоделика. Сюжет - было очень интересно, но победить общую духоту игры он не смог. Очень хорошее аудио могу отметить. В общем не мое определенно.
-
Васильович
Member
То я іронізував про "муки-задоволення" від гри, а не конкретно про переміщенняkairo: ↑ 12.12.2025 16:24В Елдені є кінь. В попередніх іграх Фромів світи поділені на рівні і досить компактні, ще й із купою шорткатів.
-
Vladys77
Member
Я грав в першу частину. Нудно, довго, нецікаво. Не потягнув, кинув. А друга частина це все те ж саме, лише трохи більше. Тому оцінка обґрунтована. І KCD2 не виграла не тому що вона погана, а тому ще це лише покращена версія непоганої гри. Як Death Stranding. Перша частина це прорив, а друга краща за першу в дечому, "але ж це було вже". Тому Death Stranding 2 і KCD2 могли стати іграми 2025 року, якби не було Експедиції 33Enjthesilence: ↑ 12.12.2025 16:30Ахах, «колись пограю». То пограй спочатку, а потім оцінку роби? Ось так судячи з усього і номінують ігриVladys77: ↑ 12.12.2025 16:28 А хтось мені весь час в коментах під різними статтями доводив, що виграє KCD2... А я всім писав чому має виграти і виграє ЕкспедиціяАле не всі вірили.
Все логічно. KCD2 якісна гра і я в неї колись пограю. Але гра 2025 року саме Clair Obscur.
![]()
Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
Добре що я не люблю коли мене мучають. Я включаю чітиВасильович: ↑ 12.12.2025 14:02Фанати souls-like, коли почули цеerkins007: ↑ 12.12.2025 13:50Игры должны приносить удовольствие, а не превращаться в мучение.![]()
-
Enjthesilence
Member
Експедиція - це лише нова ip, вона абсолютно нічого нового не привнесла у свій жанр. Та знову таки, я обидві гри пройшов, щоб мати змогу тверезо оцінити їх якість, зрозуміло що це субʼєктивно, але ксд2 > 33, а як рпг - це 100%Vladys77: ↑ 12.12.2025 16:38Я грав в першу частину. Нудно, довго, нецікаво. Не потягнув, кинув. А друга частина це все те ж саме, лише трохи більше. Тому оцінка обґрунтована. І KCD2 не виграла не тому що вона погана, а тому ще це лише покращена версія непоганої гри. Як Death Stranding. Перша частина це прорив, а друга краща за першу в дечому, "але ж це було вже". Тому Death Stranding 2 і KCD2 могли стати іграми 2025 року, якби не було Експедиції 33Enjthesilence: ↑ 12.12.2025 16:30
Ахах, «колись пограю». То пограй спочатку, а потім оцінку роби? Ось так судячи з усього і номінують ігри![]()
.
-
erkins007
Member
Аудиодизайн да. Это же не саундтрек.Enjthesilence: ↑ 12.12.2025 15:56Кращий аудіодизайн бф6
Тут без вопросов, актеры в экспедиции играли просто magnifique.Enjthesilence: ↑ 12.12.2025 15:56Жодного актора з ксд2 не номіновано
Вот тут да, именно РПГ составляющая в ксд2 на 11/10 и лучше чем в экспедиции.Enjthesilence: ↑ 12.12.2025 15:56про кращу «рпг» взагалі мовчу
Отправлено спустя 39 секунд:
У экспедиции бюджет 10 лямов.kairo: ↑ 12.12.2025 16:24Імхо, інді, це гра від невеликої команди із обмеженим бюджетом, а не АА із бюджетами в десятки мільйонів доларів.
-
Enjthesilence
Member
Арк райдер має кращий звук за бф6erkins007: ↑ 12.12.2025 16:44Аудиодизайн да. Это же не саундтрек.Enjthesilence: ↑ 12.12.2025 15:56Кращий аудіодизайн бф6
Тут без вопросов, актеры в экспедиции играли просто magnifique.Enjthesilence: ↑ 12.12.2025 15:56Жодного актора з ксд2 не номіновано
Вот тут да, именно РПГ составляющая в ксд2 на 11/10 и лучше чем в экспедиции.Enjthesilence: ↑ 12.12.2025 15:56про кращу «рпг» взагалі мовчу
Отправлено спустя 39 секунд:У экспедиции бюджет 10 лямов.kairo: ↑ 12.12.2025 16:24Імхо, інді, це гра від невеликої команди із обмеженим бюджетом, а не АА із бюджетами в десятки мільйонів доларів.