Новини
Останні статті і огляди
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
StTechnik
Member
Я уже как то переболел гравировками. После керамических кейкапов. Они не гравируются. Ну или никто не берется. И как то нормально живется без кирилицы. Сейчас едет набор новый. Стандартный даблшот ПБТ. Гравируется он отлично, но пока не факт что я буду это делать.
-
leif
Member
нарешті доїхали
фотки з лампою (біле світло, мабуть 4100к) зверху і без неї (розсіяне тепле світло 2700к)
верхнє світло я вмикаю виключно рідко, так що основний вигляд для мене це без нього
зараз будуть фотки в зборі
Відправлено через 22 хвилини 26 секунд:
Навіть стрьомна накладка знизу кейсу спр67 (добре що її не видно при використанні), тепер виглядає покраще: Жахливе лого і шрифт залишились жахливими, але тепер хоч щось, хоч на трієчку)
Відправлено через 24 хвилини 7 секунд:
вигляд всередині, сюди на дно лягає ще один шар фоаму окрім цього тоненького комплектного:
фотки з лампою (біле світло, мабуть 4100к) зверху і без неї (розсіяне тепле світло 2700к)
верхнє світло я вмикаю виключно рідко, так що основний вигляд для мене це без нього
зараз будуть фотки в зборі
Відправлено через 22 хвилини 26 секунд:
Навіть стрьомна накладка знизу кейсу спр67 (добре що її не видно при використанні), тепер виглядає покраще: Жахливе лого і шрифт залишились жахливими, але тепер хоч щось, хоч на трієчку)
Відправлено через 24 хвилини 7 секунд:
вигляд всередині, сюди на дно лягає ще один шар фоаму окрім цього тоненького комплектного:
-
StTechnik
Member
leif
Ну качество обработки прям очень окей. Ждем в сборе. Первый цвет нравится больше.
Ну качество обработки прям очень окей. Ждем в сборе. Первый цвет нравится больше.
-
leif
Member
-
feniks_tm
Member
SA-шки на 65% якось дико-монструозно виглядають))
-
leif
Member
нагадаю, що це за білд взагалі, для тих хто може не слідкував)
бербоун: akko spr67, прімєчатєлєн spring-mount'ом
фоами: PE+PCB+case комплектні і ще один додатковий шар фоаму на дно кейсу
плейт:фр4
стаби: ТХ plate mount
світчі: ttc silent frozen v2 в стоці
кейкапи: Domikey SA WOB, старі і зашайнені вхлам
бербоун: akko spr67, прімєчатєлєн spring-mount'ом
фоами: PE+PCB+case комплектні і ще один додатковий шар фоаму на дно кейсу
плейт:фр4
стаби: ТХ plate mount
світчі: ttc silent frozen v2 в стоці
кейкапи: Domikey SA WOB, старі і зашайнені вхлам
-
StTechnik
Member
leif
Тото я смотрю они высокие как то. И как тебе этот профиль? Это ж класический SA на 16 мм 5ый ряд?SA
-
leif
Member
так, першу клавіатуру поки збирав, дивився уважно на кейс при додатковому освітленні і не маю взагалі жодних зауважень до якості фарбування і на дотик приємне.StTechnik: ↑ 10.12.2025 20:02Ну качество обработки прям очень окей
видно, чувак, коли казав, що "якщо-що ми за свій рахунок перефарбуємо" знав, що перефарбовувати йому нічого не доведеться
Відправлено через 9 хвилин 47 секунд:
такStTechnik: ↑ 10.12.2025 20:14Это ж класический SA на 16 мм 5ый ряд?
- він реально високий (тому підставка це не опція а мастхев з ним)StTechnik: ↑ 10.12.2025 20:14И как тебе этот профиль?
- як на мене, він зручний, з ним приємно друкувати багато. але тут треба спробувати самому, бо кому подобається-кому ні
- звук у цих капів можна охарактеризувати в першу чергу як hollow (за рахунок конструкції), тому ні з чим іншим як з сайлентами я їх не юзаю і не збираюсь
- але сайленти з ними звучать прикольно. пасують вони один одному, як на мене
- це дуже специфічний профіль і зараз би я такий не купив навіть задешево. тому що я не дуже люблю сайленти (а поставити SA я готовий тільки на них) і далеко не фанат того, як SA виглядають, але можу толерувати.
для мене це в першу чергу різноманіття серед засилля черрі профілю на інших бордах, в другу чергу те, що вони пасують до сайлент білдку, в третю -- те що вони мені зручні як профіль для набору тексту.
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
на спр67 ще нормально, імхо, за рахунок його дизу. уявляю якщо їх на кор65+ втулити)feniks_tm: ↑ 10.12.2025 20:04SA-шки на 65% якось дико-монструозно виглядають))
-
StTechnik
Member
Я почему спросил - мы же помним что ко мне едет КАТ... Он пониже SA сильно, но чуть повыше черри. Надеюсь подставка мне не понадобится. Не люблю. Могу в теории стол чуть ниже сделать. А по скульптурности они похожи с SA. Вот мне интересно будет сравнить и звук и ощущения. Сами свичи у меня тихие, вот и посмотрим. Я вообще планирую КАТ сравнить в лоб со стоковыми OSA - они по высоте вообще плюс минус одинаковые примерно.leif: ↑ 10.12.2025 20:25для мене це в першу чергу різноманіття серед засилля черрі профілю на інших бордах, в другу чергу те, що вони пасують до сайлент білдку, в третю -- те що вони мені зручні як профіль для набору тексту.
-
leif
Member
так, тут ключовий момент, що я і перефарбував і зібрав цю клавіатуру в такому сайлент вигляді і з цими капами і в цілому -- не тому, що я планую багато і активно нею користуватись, а просто just for lulz і хобійного інтересу. що можна зібрати і отакий sunflower/wob білд ще й з класичним SA щоб доповнити усю його freaky сутність і навіть зробити його при цьому всьому таким, що ним після решти моїх клавіатур цілком приємно користуватись (по своєму, звісно). нехай, це було можливо тільки за умови використання сайлентів, але тим не меншleif: ↑ 10.12.2025 20:27для мене це в першу чергу різноманіття
з.і.
враховуючи співвідношення вартості церакотінгу до вартості бербоуну, не дуже популярний колір + sa капи я думаю, що можна сміливо припустити, що у всьому світі другої такої немає
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
по ціні церакоту, до речі, фінальна сумма з доставкою туди-сюди за дві клавіатури мені вийшла 6400грн. але через призму того наскільки непогано воно пофарбовано, сприймається це вже не так страшно, як коли я тільки надсилав і вже приблизно розумів скільки це буде коштувати, але ще не уявляв, що я за ці гроші отримаю
-
StTechnik
Member
leif
Вышла очень вполне веселенькой. Смотрится свежО.
Вышла очень вполне веселенькой. Смотрится свежО.
-
leif
Member
От і я так думаю, а отже задум вдався
Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
Щодо звучання сайлентів з SA капами я трохи пізніше пошуккю на ютубі, може є якийсь вдалий запис, щоб доповнити те що я кажу про вдале поєдання
Відправлено через 1 годину 35 секунд:
як я і думав, доведеться окремо засилати ще плейт на церакот. в цілому колір вийшов нормальний, і текстура прикольна, але з білим плейтом не злетить
-
StTechnik
Member
leif
А по мне - так нормально. Цвет обалденный кстати. Сложный, как я и говорил.
Чо за кейкапы?
Відправлено через 5 хвилин 40 секунд:
Похож на OSA
А по мне - так нормально. Цвет обалденный кстати. Сложный, как я и говорил.
Чо за кейкапы?
Відправлено через 5 хвилин 40 секунд:
Похож на OSA
-
leif
Member
https://oblotzky.industries/products/gmk-mtnu-dolchStTechnik: ↑ 10.12.2025 22:11Чо за кейкапы?
не знаю не знаю. ще подумаю, не буду квапитись з рішенням. все таки баксів 50 з доставкою доведеться віддатиStTechnik: ↑ 10.12.2025 22:11А по мне - так нормально.
-
vdemeshko
Member
[смотрит на клавиатуру своего макбука и в недоумении чешит голову]StTechnik: ↑ 08.12.2025 16:51Люди не понимают смысла термина Backlight. Который означает что она не через символы идет.
https://support.apple.com/en-gb/guide/m ... lp2265/mac
а эпол в инструкциях пишет это уже второй десяток лет
Востаннє редагувалось 10.12.2025 23:11 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.
-
StTechnik
Member
vdemeshko
Но на макбук можно и просто так смотреть. У него приятный вид.
Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
По ссылке скорее описан не тип самой подсветки, а то что символ подсвечивается сзади. Некоторая терминология такая
Макбук тут причем? У него как раз (чуть ли не у одного из не многих) все нормально с подсветкой символов. Но она не бэклайт.смотрит на клавиатуру своего макбука
Но на макбук можно и просто так смотреть. У него приятный вид.
Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
По ссылке скорее описан не тип самой подсветки, а то что символ подсвечивается сзади. Некоторая терминология такая
-
vdemeshko
Member
StTechnik
по ссылке перешел точно ?
во всем мире лет 20 как появилась подствека под клавишами впервые в ноутбуках - все понимают это одинаково
https://support.apple.com/en-gb/guide/m ... lp2265/macНо она не бэклайт.
по ссылке перешел точно ?
ты не понимаешь - это другое(с) keyboard backlight это не подсветка которая подсвечивает символы на кнопкахПо ссылке скорее описан не тип самой подсветки, а то что символ подсвечивается сзади. Некоторая терминология такая
Востаннє редагувалось 10.12.2025 23:16 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 2 разів.
-
StTechnik
Member
leif
А. Вспомнил. Этот профиль таки очень похож на OSA и KAT. Просто каждый производитель его называет по своему и вносит мелкие свои фишки.
Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
vdemeshko
А. Вспомнил. Этот профиль таки очень похож на OSA и KAT. Просто каждый производитель его называет по своему и вносит мелкие свои фишки.
Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
vdemeshko
Ну как не странно - тут ты прав. Производители умышленно делают подсветку, которая НЕ подсвечивает символы. Заботится о зрении пользователя так сказать.это не подсветка которая подсвечивает символы на кнопках
-
vdemeshko
Member
StTechnik
backlight это и в африке backlight - но что бы клавиши светились должны быть shine through keycaps
keycaps Karl!
backlight это и в африке backlight - но что бы клавиши светились должны быть shine through keycaps
-
StTechnik
Member
vdemeshko
А производители гады их не ставят. Вот сволочи. И более того - используют южное расположение. Где что бы символы светились - нужен еще и сайд принт. Короче ставят палки в колеса от всей души.но что бы клавиши светились должны быть shine through keycaps