Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

ділюсь спостереженнями далі, бо вчора були лише перші враження, тільки отримав

очведино, що флексу в клаві немає ніякого від слова геть, тобто все зафіксовано жорстко і намертво: ніяких гаскетів, плейт металічний і суцільний, конструкція надійно скручена, ніде не ходить, взагалі ніякого руху, люфту, нічого. але! за рахунок форми пружин і гумових куполів на них, на які ти власне і натискаєш, тайпінг залишаючись жорстким реально не сильно втомлює пальці, а боттом-аут хоч і чіткий, але якось ця енергія натискання цікаво розсіюється за рахунок гумки.

взагалі, в плані комфорту і "ефективності" topre світч вкрай базований. в принципі, позиціонування японцями цього світча як рішення "для професіоналів" мені тепер зрозуміле. я б взагалі сказав, що він максимально розкривається і проявляє всю свою магію саме при довгому і досить швидкому тайпінгу

Відправлено через 5 хвилин 6 секунд:
а ще РГБ підсвітка лупить дійсно ПОТУЖНО і це незважаючи на те, що кейкапи не просвічуються. встановив ріалфорс софт, подивитись що там. ну нормальний софт. можна міняти висоту актуації, але не так як з НЕ чи аналоговими оптичними, а обирати з 3х фіксованих положень:
спойлер
Зображення
юзаю середнє. цілком комфортно.

Відправлено через 21 хвилину 41 секунду:
З.і.

ЛГБТ підсвічуванням я не користуюсь, офк, просто затестив :gigi:
karokum
Member

Повідомлення

Привіт
Є щось нормальне до 50$ в світлому кольорі? :rolleyes:
Чи брати навмання що в око впаде?
leif
Member

Повідомлення

karokum
Аулу ф75 або аналоги
feniks_tm
Member

Повідомлення

karokum: 11.06.2025 16:14 Привіт
Є щось нормальне до 50$ в світлому кольорі? :rolleyes:
Чи брати навмання що в око впаде?
Так і проситься Aula F75 :D А взагалі, ще можете пощупати Mchose JET75 (ближче до 55-65$, залежно від обраного варіанту), якщо цікавить глянути, що таке магнітні перемикачі) Це звісно одразу сходу 75%, що я вважаю оптимальний лейаутом для себе, а от вам треба було б все ж трошки уточнити побільше вимог, крім бюджету і кольору)
karokum
Member

Повідомлення

feniks_tm
а от вам треба було б все ж трошки уточнити побільше вимог, крім бюджету і кольору)
З вимог мабуть єдине щоб не супер гучна була і не менше 75-80% (F ряд окремо)
Це для сестри, в неї зараз якась вінга за 300 гримнів яку я ще для себе купляв років 5 тому :gigi:
А я сам сиджу на хатор з мілкі вей світчами. Поки можливості щось краще помацати не було, та і вона мене влаштовує через м'який та тихий хід
feniks_tm
Member

Повідомлення

karokum: 11.06.2025 16:53 feniks_tm
а от вам треба було б все ж трошки уточнити побільше вимог, крім бюджету і кольору)
З вимог мабуть єдине щоб не супер гучна була і не менше 75-80% (F ряд окремо)
Це для сестри, в неї зараз якась вінга за 300 гримнів яку я ще для себе купляв років 5 тому :gigi:
А я сам сиджу на хатор з мілкі вей світчами. Поки можливості щось краще помацати не було, та і вона мене влаштовує через м'який та тихий хід
Аула певно практичніше у даному випадку, можна поставити бюджетні сайлент свічі типу Outemu Silent Peach V3 і буде геть тихенька. Безпровід також може стати у нагоді, якщо пані хоче більш естетичний сетап.
karokum
Member

Повідомлення

feniks_tm
leif
Мені подобається, замовляю :)
Дякую! :beer:
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 11.06.2025 14:58 ЛГБТ підсвічуванням я не користуюсь, офк, просто затестив :gigi:
Вже на олівці :laugh:
Барбарис
Member

Повідомлення

karokum: 11.06.2025 16:53 гримнів

А який сенс так писати? Рух пальців зекономив?
karokum
Member

Повідомлення

Барбарис: 11.06.2025 18:03
karokum: 11.06.2025 16:53 гримнів

А який сенс так писати? Рух пальців зекономив?
Жартівлива форма через смішну ціну, ніякого підтексту
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 11.06.2025 18:01Вже на олівці
спойлер
Зображення
:rolleyes:

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Барбарис: 11.06.2025 18:03А який сенс так писати? Рух пальців зекономив?
доколупався до людини на рівному місці :laugh:
karokum
Member

Повідомлення

Ще й мінусів наставили :rolleyes:
artko
Member

Повідомлення

leif: 11.06.2025 14:58 ЛГБТ підсвічуванням я не користуюсь, офк, просто затестив :gigi:
rgb кільце на матріксі сумує, що про нього забули :)
valera60
Member

Повідомлення

karokum: 11.06.2025 21:17Ще й мінусів наставили
Не обращайте внимания.
karokum: 11.06.2025 17:06Мені подобається, замовляю
Дякую!
Клавиатура классная. Пользуюсь третий месяц. Всё чётко. Колёсико средненькое и служит как дополнение. И, всё равно, ни разу не пожалел о покупке.
leif
Member

Повідомлення

artko: 11.06.2025 21:26
rgb кільце на матріксі сумує, що про нього забули :)
Оо, це смішна історія, все забуваю вам про неї написати. Хотів в телезі, але ладно, нехай вже буде тут. Кароч, ви не повірите (насправді повірите), але через деякий час на дочірній лед-платці до чорної 1.6мм пцб вигоріли всі світлодіоди крім одного :laugh: при цьому основна плата залишилась повністю робоча і саме її я продовжую юзати в матріксі з вашою базованою кастомною прошивкою :beer: Враховуючи, що на цьому лед-дотері навіть немає контролера то ремонт би мав полягати суто в заміні діодів і я навіть вже майже їх купив але потім мені стало щось облом і я подумав, що все одно я це РГБ кільце вмикаю тільки для фоток, і я забив на це діло наразі.

Але!! Я обов'язково колись заміню ці діоди, і тоді почну вам знову набридати з тим щоб прописати управління оуремо центральним острівцем і кільцем :shuffle:

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
karokum: 11.06.2025 21:17 Ще й мінусів наставили :rolleyes:
У нас тут токсичные середовище, не звертайте уваги :gigi:

Відправлено через 1 годину 8 хвилин 1 секунду:
а, і от ще щодо тактильності топре. у мене нині стандартні 45гр мембрани, тактильність я відчуваю ледве-ледве. деякі кажуть, що це рівень браунів... ну, на мій погляд, порівнювати топре з МХ світчами можна дууже умовно, а якщо таким і займатись, то це рівень трошки перезмащенного брауну, який майже втратив тактильність :laugh: от так, треба внести поправку, що з чим з чим, а з тактильністю мої очікування не виправдались, я думав вона більша в стоці. втім, тут же можна замінити мембрани на щось типу такого і, судячи з відгуків, отримати таким чином ого-го тактильність, пишуть, що дуже відчутна. фактично це така собі "заміна світчів" в топре-світі) що ж, тепер до колекції МХ-світчів додадуться топре мембрани :gigi:
artko
Member

Повідомлення

leif: 11.06.2025 22:49 Оо, це смішна історія, все забуваю вам про неї написати. Хотів в телезі, але ладно, нехай вже буде тут. Кароч, ви не повірите (насправді повірите), але через деякий час на дочірній лед-платці до чорної 1.6мм пцб вигоріли всі світлодіоди крім одного :laugh: при цьому основна плата залишилась повністю робоча і саме її я продовжую юзати в матріксі з вашою базованою кастомною прошивкою :beer: Враховуючи, що на цьому лед-дотері навіть немає контролера то ремонт би мав полягати суто в заміні діодів і я навіть вже майже їх купив але потім мені стало щось облом і я подумав, що все одно я це РГБ кільце вмикаю тільки для фоток, і я забив на це діло наразі.
хм, якесь диво. просто ви трохи помиляєтесь - контролер там є. і він в кожному діоді окремий (так звані адресні діоди). і саме він відповідає за все. як вони примудрилися згоріти - навіть ідей нема (ну єдине може яскравості забагато, а китайці розраховували що буде обмеження в прошивці за максимумом та вони перегрілися...) тому ще питання, які саме діоди купили на заміну :) звичайні RGB туди не підходять.
leif: 11.06.2025 22:49 Але!! Я обов'язково колись заміню ці діоди, і тоді почну вам знову набридати з тим щоб прописати управління оуремо центральним острівцем і кільцем :shuffle:
та не проблема :) щось придумаємо. тим більше стенд для таких експеріментів можна зробити будь з чого, і плата не потрібна
leif
Member

Повідомлення

artko: 12.06.2025 08:03хм, якесь диво.
та ну як диво, до того ж згоріла лед плата з червоною 1.2мм пцб :laugh: але так досі і не ясно чому теж :insane:
artko: 12.06.2025 08:03просто ви трохи помиляєтесь - контролер там є
тобто це не такі діоди, як на лед-платі до червоної пцб, там де ще є оцей додатковий контролер?
спойлер
Зображення
до речі мені з алі приїхало кілька штук таких, ну щоб спробувати воскресити ту вищезгадану лед-плату до червоної пцб, але я теж поки це діло відклав :gigi:
artko: 12.06.2025 08:03тому ще питання, які саме діоди купили на заміну звичайні RGB туди не підходять.
:think: :puzzle: :dontknow:
у мене поки справа до покупки власне діодів не дійшла. для фоток можна використовувати штатну 1.2пцб та робочу лед плату до неї, а для повсякденного життя мені то не критично

viewtopic.php?p=3983432#p3983432

ось тут вже і для фотки навіть не заморочувався з лед'ом, бо перекидувати туди-сюди плати сильно лінь, а на 1.2мм цей білд гірше. хоча лед би там непогано виглядав, як на мене
artko: 12.06.2025 08:03щось придумаємо. тим більше стенд для таких експеріментів можна зробити будь з чого, і плата не потрібна
:beer:
artko
Member

Повідомлення

leif: 12.06.2025 11:33 тобто це не такі діоди, як на лед-платі до червоної пцб, там де ще є оцей додатковий контролер?
так, на червоній контролер є окремий, діоди звичайні. а на чорній - ws2812 адресні. контролер вбудований в кожний діод.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Порадьте клавіатуру максимально тиху. Можливо хтось знає де можна купити Хатор білу з тихими свічами мілкі вей (hator rockfall 2 tkl mecha authentic edition)
leif
Member

Повідомлення

Vlaad13: 13.06.2025 09:10Порадьте клавіатуру максимально тиху.
https://varmilo.com/products/minilo75?s ... bZ_M-sgA8J
на світчах престиж сайлент

а взагалі будь-яку хот свап клавіатуру можна зробити "максимально тихою" інвестувавши у це діло небагато гривень і доклавши буквально трошечки зусиль:

> ставиш сайлент світчі (цього + моду стабів для дуже багатьох вже буде досить)
> знешумлюєш стабілізатори на свій смак
> пхаєш шумку всюди де її ще не напхали на заводі, можеш замінити заводський корпусний фоам на якийсь kilmat
> можеш напхати чогось шумопоглинаючого в пробіл та інші довгі кейкапи
> ....
> профіт, перемога, кайф
Відповісти