Новини
Останні статті і огляди
Вибір роутера
-
Royter
Member
А стоит брать б.у keenetic или лучше его не брать а тока новое?
-
tablestikus
Member
Любиш русняві анальні зонди?Royter: ↑ 07.12.2025 13:37 А стоит брать б.у keenetic или лучше его не брать а тока новое?
-
Royter
Member
Не просто прошивка удобная.tablestikus: ↑ 07.12.2025 15:18Любиш русняві анальні зонди?Royter: ↑ 07.12.2025 13:37 А стоит брать б.у keenetic или лучше его не брать а тока новое?
-
tablestikus
Member

-
strang
Member
openwrt 24.10.2
падает аплинк от провайдера
иду смотреть с локального медиасервера
натыкаюсь на периодические тормоза воспроизведения
...
в процессе разбирательства вижу тормозящий веб интерфейс на роутере и LA больше 1.
что-то пытался найти в логах но с ходу не смог, а глубоко копать было лень и неудобно с тормозящей вебкой
было подозрение что все мои девайсы с пропажей инета начали масово чо-то спрашивать периодически у роутера
потушил 2.4 радиомодуль (на нем висит большинство мелких не сильно важных девайсов) - нагрузка значительно упала
с возвратом провайдера, поднял обратно радио: LA<0.1 проблем нет.
надо разбираться...
...
в процессе разбирательства вижу тормозящий веб интерфейс на роутере и LA больше 1.
что-то пытался найти в логах но с ходу не смог, а глубоко копать было лень и неудобно с тормозящей вебкой
было подозрение что все мои девайсы с пропажей инета начали масово чо-то спрашивать периодически у роутера
потушил 2.4 радиомодуль (на нем висит большинство мелких не сильно важных девайсов) - нагрузка значительно упала
надо разбираться...
-
vdemeshko
Member
это не ты на редит писал недавно? что то очень похожее читал.. там еще на NSS билд советовали перейтиstrang: ↑ 07.12.2025 23:21 openwrt 24.10.2
...
надо разбираться...![]()
Отправлено спустя 2 минуты 56 секунд:
какая прошивка стоит на флинте ? вендорская или опенсурс ? попробуй 4.7.7 если вендорская.... ааа уже нашел да - недоскролил.. это известный баг..Bender911: ↑ 03.12.2025 22:01 Bruno Banani
Особисито в мене Linksys гірше по покриттю. Порівнював з Flin 2 та Xiaomi 3000t. 2к квартира. В дальній кімнаті десь як старий Tp-link ax10.
До речі чомусь приблизно місяць тому Flint 2 почав глючити, десь тиждень ловив фрізи на зустрічах. Враховуючи, що в інету залежить робота, відклав його в коробку, може нові прошивки полікують. На 3000t на снепшоті все моментально полікувалось.
-
strang
Member
угу.vdemeshko: ↑ 09.12.2025 01:00это не ты на редит писал недавно?
такое чувство что это в полтора клика в настройках где-то чиниться но похоже придется самому разбираться.
благо есть второй для експериментов.
Відправлено через 32 хвилини 59 секунд:
ну кмонvdemeshko: ↑ 09.12.2025 01:00какая прошивка стоит на флинте ? вендорская или опенсурс ? попробуй 4.7.7 если вендорская.... ааа уже нашел да - недоскролил.. это известный баг..
я с линксисом вчера пока разбирался начал на флинт 2 посматривать, а там уже и известный баг оказывается есть.
третий флинт я так понял компромис из-за процессора?
скоро начну спрашивать - "посоветуйте роутер"
-
artko
Member
x86 роутер + wi-fi ap окремо
ну і Openwrt 24.10.4 давно наче є. може там полікували?
-
vdemeshko
Member
strang
Известный баг первых прошивок 4.8.х )) в свежей 4.8.3 вроде пофиксили или откат на крайне стабильную 4.7.7 (она буквально двухмесячной давности) - баг вроде интродьюснули в новых дровах медиатек и фикс сделали бэк портом тех что в 4.7.7 (если верно помню обсуждение - там еще есть версия на базе опенсурсных дров)
там не совсем вина производителя роутера скажем так 
Известный баг первых прошивок 4.8.х )) в свежей 4.8.3 вроде пофиксили или откат на крайне стабильную 4.7.7 (она буквально двухмесячной давности) - баг вроде интродьюснули в новых дровах медиатек и фикс сделали бэк портом тех что в 4.7.7 (если верно помню обсуждение - там еще есть версия на базе опенсурсных дров)
Востаннє редагувалось 09.12.2025 10:08 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 3 разів.
-
Bender911
Member
Зараз все ОК з Flint 2. Його знову юзаю десь тиждень.strang: ↑ 09.12.2025 09:24 ну кмон![]()
я с линксисом вчера пока разбирался начал на флинт 2 посматривать, а там уже и известный баг оказывается есть.
третий флинт я так понял компромис из-за процессора?
скоро начну спрашивать - "посоветуйте роутер"![]()
-
Васильович
Member
Мікротік + wi-fi ap окремоartko: ↑ 09.12.2025 09:42x86 роутер + wi-fi ap окремо
*втікає з усіх сил*
-
nam5580
Junior
Тоді вже щось на OpenWRT + точка Ruckus з бімформінгомВасильович: ↑ 09.12.2025 11:48 Мікротік + wi-fi ap окремо
-
DEVES
Member
Презентовали такую вот точку доступа Alta Labs AP6-Pro
Что скажете? Имеет ли смысл использовать в домашних условиях?

Что скажете? Имеет ли смысл использовать в домашних условиях?

-
Chester_pl
Member
шоб не плодити нову тему запитаюсь тут
є от така камера. по сути відеореестратор без корпусу.
чорна плата це модуль вайфай шоб до неї підключатися по вайфай. вона не вміє конектится до мережі - тільки прямий доступ з додатку.
якщо чорну антену відключити все одно працюю и конектиться.
Питання раз - чим це загрожує для плати вайфай, як негативні наслідки чи ефекти можуть бути якщо антени не буде. постійного підключення до камери не буде. умовно те підключення потрібно декілька разів шоб налаштування зробити чи поміняти. підвищене споживання чи якісь перегріви, чи можливий повністю вихід з ладу? якщо така можливість не виключається - то це скоріш можливо чи скоріш не можливо що воно вийде повністю з ладу?
питання два. - якщо антена обов'язково потрібна, то чи можна відрізати оту плату на кінці, чи підрізати кабель шоб залишилось декілька сантиметров.
дякую
є от така камера. по сути відеореестратор без корпусу.
чорна плата це модуль вайфай шоб до неї підключатися по вайфай. вона не вміє конектится до мережі - тільки прямий доступ з додатку.
якщо чорну антену відключити все одно працюю и конектиться.
Питання раз - чим це загрожує для плати вайфай, як негативні наслідки чи ефекти можуть бути якщо антени не буде. постійного підключення до камери не буде. умовно те підключення потрібно декілька разів шоб налаштування зробити чи поміняти. підвищене споживання чи якісь перегріви, чи можливий повністю вихід з ладу? якщо така можливість не виключається - то це скоріш можливо чи скоріш не можливо що воно вийде повністю з ладу?
питання два. - якщо антена обов'язково потрібна, то чи можна відрізати оту плату на кінці, чи підрізати кабель шоб залишилось декілька сантиметров.
дякую
- спойлер
-
Klon
CG graphikos fan
Привіт, а подскажить що зараз на ринку адекватне з характеристиками:
100\1000 провод провайдера
2,4 + 5 (или больше) вай-фай
Ідеально юзб для хлам-диска
100\1000 провод провайдера
2,4 + 5 (или больше) вай-фай
Ідеально юзб для хлам-диска
- спойлер
- Зараз є Кінетик Екста, але щось йому поплохело від відключень світла =
іноді не конектіться до проводу інета (перезагузиш проводом живлення разів 10 і може підключитися, а іноді і не підключається, може щось деграднуло, тк у цей час втикав провід безпосередньо в ноуті = працювало).
Ще кажуть що кінетик переважливий до якості лінії, може провайдер знижує потужність або щось таке.
Ще подивлюсь = можливо викличу майстра провайдера (КС) - зміне кабель, тк він вже років 3 йде по вулиці і 4х жильний белий, як я знаю це не вуличний кабель
-
Shpoker
Member
Я вижу там 2 антенны (верхний левый угол черной платы) + эта штука выглядит как 10долларовая приблуда с алика.Chester_pl: ↑ 11.12.2025 00:42якщо чорну антену відключити все одно працюю и конектиться.
Потому ту что на проводе я б отрубил смело, вместе с проводом, штатным разъемом, а не кусачками
-
Chester_pl
Member
Shpoker
так це модель ставиться на модуль камери і коштує десь так,
так я розумію шо воно відключається питання було чи можна його відключати, ту антену
я правильно вас розумію. отой зігзах зверху зліва то дубляж антени, і можна відключити виносну і не переживати?
так це модель ставиться на модуль камери і коштує десь так,
так я розумію шо воно відключається питання було чи можна його відключати, ту антену
я правильно вас розумію. отой зігзах зверху зліва то дубляж антени, і можна відключити виносну і не переживати?
- ще фото
-
Shpoker
Member
Chester_pl
По поводу дубляж ли - можно мультиметром проверить в режиме прозвонки, должен получить короткое замыкание на центральном проводнике (либо в очень китайском варианте на внешнем), но да, то антенна (99%) и именно потому я бы снимал основную
Под белой штукой на обратной стороне нет ли еще такого зигзага?
А еще можно открыть даташит на реалтековский чип и посмотреть на какие выводы и как должна цепляться антенна, и уже звонить все от него непосредственно
По поводу дубляж ли - можно мультиметром проверить в режиме прозвонки, должен получить короткое замыкание на центральном проводнике (либо в очень китайском варианте на внешнем), но да, то антенна (99%) и именно потому я бы снимал основную
Под белой штукой на обратной стороне нет ли еще такого зигзага?
А еще можно открыть даташит на реалтековский чип и посмотреть на какие выводы и как должна цепляться антенна, и уже звонить все от него непосредственно
Востаннє редагувалось 11.12.2025 14:32 користувачем Shpoker, всього редагувалось 1 раз.
-
Ortyomko
Member
може хто в курсі - на ібеї до 100$ є Ruckus R730. Наче кажуть що це офігенні і стабільні AP.
Чи є сенс у такому в квартирі? Начебто 2,5гбіт і ві-фі 6 навіть є. Тобто по технологіям не мамонт якийсь.
Чи є сенс у такому в квартирі? Начебто 2,5гбіт і ві-фі 6 навіть є. Тобто по технологіям не мамонт якийсь.
-
Scoffer
Member
Ortyomko
1. Офігена і стабільна точка, ну типу рукус, шо тут ще обговорювати, всіх задушить один залишиться
2. Вайвай6 там тільки 80мгц, зато 8*8
3. В сотку не обійдеться, живлення в комплект не входить. Потрібно або знайти БЖ 48В 3.5x1.35mm, я взяв Aruba ADP-50GR, або забезпечити 802.3bt POE, у Ekz0rcyst завелась на Ubiquiti U-PoE++
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Ну і вона реально жере 30+ ват, враховуй це якщо плануєш чіпляти на зарядну станцію.
1. Офігена і стабільна точка, ну типу рукус, шо тут ще обговорювати, всіх задушить один залишиться
2. Вайвай6 там тільки 80мгц, зато 8*8
3. В сотку не обійдеться, живлення в комплект не входить. Потрібно або знайти БЖ 48В 3.5x1.35mm, я взяв Aruba ADP-50GR, або забезпечити 802.3bt POE, у Ekz0rcyst завелась на Ubiquiti U-PoE++
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Ну і вона реально жере 30+ ват, враховуй це якщо плануєш чіпляти на зарядну станцію.