Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

Mainkoon
Де їх замовити?
Да где угодно. Начиная от Али, и заканчивая родными
https://funkeys.com.ua/shop/keycaps/tpr ... light-gray

Во втором случае их можно и загравировать.

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Причем… во втором случае можно оставить темные модификаторы и поменять только Альфы. Будет очень симпатично.
спойлер
IMG_4144.jpeg
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 02.12.2025 20:11Та інші ресурси, просто незручно зі смарта вставляти, а світла поки немає.
дякую. точно, все так. якось я пропустив ту частину, де було про
the company has also already sold the Active Key division, its hygiene peripheral device business

і тому подумав, що ти якусь іншу замітку з цієї теми читав :)

Відправлено через 1 годину 21 хвилину 23 секунди:
фух, нарешті забрав скарб) щось через сезон знижок так довго він їхав. у звичайний час через 4-5 днів після отримання в штатах я вже забираю у Львові, а тут мало не три тижні. ну, не критично, чорна п'ятниця, ясно, що навантаження зростає.
спойлер
Зображення
:pray: :pray: :pray:

а також мав невелику пригоду з акко спр67. я як раз думаю заслати її на церакот, бо цей блакитний просто бісить мене, аж тут після посту Kosdnepr про ТТС фрозен сайленти вирішив взяти її потицяти і виявив, що контролер фрізить трохи (фрозен сайленти фрізять, не дивно, ба-дам-тссс), тобто введення ніби працює, аж потім на пів секунди підвисає рандомно, або ж навпаки вводиться кілька символів одразу. причину я знав, адже чомусь саме пару світчів ТТС (з іншими не мав таких траблів) увійшли в сокети неправильно, оминаючи ліф, типу збоку нього. хто знає той знає, хто не знає -- lucky you)) буває така фігня з ХС сокетами, і вона як раз призводить до того, що контролер починає вимахуватись описаним вище чином. і щось я гнув той ліф пінцетом, гнув голкою, протитав спиртом, вставляв різні світчі, дивився як прижимає піни, і так з ним і сяк -- ніфіга. ззовні виглядає ніби норм, але не працює нормально:
спойлер
Зображення
проблемний сокет на літері Т.

короче врешті решт він мене остаточно дістав і я його випаяв:
спойлер
Зображення
почав знову усіляко його намагатись привести до тями, без додатку у вигляді ПЦБшкі це зробити дещо простіше, як не дивно)

і шо ви думаєте, таки я його подолав, запаяв назад -- все знову працює. перемога :banan: навіть зараз пишу з цієї клавіатури. тепер точно відправлю на церакот і буду користуватись як м'якенькою (бо ця акко, хто не знає, має ультра м'який і оринігальний маунт буквально на пружинах) сайлент клавіатурою. залишилось обрати колір, зараз схиляюсь до отакого, ну, зроз, стопами нео65 кор+ )) але може і щось інше ще оберу в останній момент, типу сірого якогось, у них там є прикольні. або взагалі псіхану і в отакий пофарбую :gigi:
kairo
Member

Повідомлення

Поставив собі нові кейкапи за Аліка на F108 PRO. Хотілось щось в ретростилі. Результатом вдоволений, особливо за 12 баксів.
спойлер
DSCF6580-3.jpg
StTechnik
Member

Повідомлення

kairo: 02.12.2025 23:37Результатом вдоволений, особливо за 12 баксів
Это XDA? Что по толщине?
kairo
Member

Повідомлення

StTechnik: 02.12.2025 23:55
kairo: 02.12.2025 23:37Результатом вдоволений, особливо за 12 баксів
Это XDA? Что по толщине?
Такі
спойлер
Screenshot 2025-12-03 000457.png
По товщині, немає штангенциркуля під рукою, по лінійці приблизно 1.6мм
спойлер
20251203_000826.jpg
З недоліків, якби були на 0,5мм нижчі, було би краще.
Mainkoon
Member

Повідомлення

StTechnik
класно виглядає :nunu: , але це виходить+60% до ціни клави. За красу треба платити.
StTechnik
Member

Повідомлення

Mainkoon: 03.12.2025 09:39 StTechnik
класно виглядає :nunu: , але це виходить+60% до ціни клави. За красу треба платити.
Можно поискать на Алишке наборы в лоу профиле. Их полно там. Они дешевле. В районе 600-700 грн потолок. Но однозначно вид будет получше.

Відправлено через 28 хвилин 18 секунд:
kairo: 03.12.2025 00:11З недоліків, якби були на 0,5мм нижчі, було би краще
Так они по высоте как Черри профиль, только не скульптурные. Ниже это уже только LSA. Тут наоборот KAT едет который повыше и думаешь - будет ли удобно :D
artko
Member

Повідомлення

тим часом кейхрон нарешті оновив свій гіт з прошивками до поточної версії (яка давно вже є в веб-флешері). можливо ще хтось збирає сам, та буде цікаво.
https://github.com/Keychron/qmk_firmware/tree/2025q3/
StTechnik
Member

Повідомлення

artko: 03.12.2025 10:52тим часом
Шо там тот свич? Как я догадываюсь - никак не завелся? Матрица его вообще не видит? )
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Механічні silent світчі Haimu з вусиками по аналогії з dove he. Може кому треба.
В того ж продавця що я замовив outemu, зараз досить дешево (14 дол 90 шт)

https://a.aliexpress.com/_EGVlwZa
Востаннє редагувалось 03.12.2025 11:00 користувачем aaleksandrenko, всього редагувалось 1 раз.
artko
Member

Повідомлення

StTechnik: 03.12.2025 10:56
artko: 03.12.2025 10:52тим часом
Шо там тот свич? Как я догадываюсь - никак не завелся? Матрица его вообще не видит? )
в базі - ні, не завівся (ну, це очікувано). а більш докладно ще не дивився, бо це треба клаву розбирати, класти на стенд під осцилограф, та дивитись що і як. нема зараз часу трохи.
7mindfields
Member

Повідомлення

Для тих, хто шукає щось нижче за cherry/dsa/xda, але не хоче лоупрофайл експірієнсу типу nuphy nsa, і готовий миритися з обмеженною кількістю кольорів - спробуйте berry profile від nuphy
leif
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 03.12.2025 10:57 Механічні silent світчі Haimu з вусиками по аналогії з dove he. Може кому треба.
В того ж продавця що я замовив outemu, зараз досить дешево (14 дол 90 шт)

https://a.aliexpress.com/_EGVlwZa
Забрав, дякую :beer:
feniks_tm
Member

Повідомлення

feniks_tm: 01.12.2025 18:16 Завтра-післязавтра візьмусь за це.
Ну... поставив. Наче і басовіше по звуку стало, але не скажу, що якась кардинальна різниця. По посадці після повної збірки все ж без питань. Деякі свічі можна вирвати з капами, але саме ці капи і стають ну дуже туго. З алюмки навіть якось більше охоче висмикувались. Тайпінг став однозначно м'якше, але і не скажу, що якось помітно додалось флексу. Укорочений шифт як звучав погано, так і звучить :-/ ПідсвітОчка однозначно приємніше працює з фр-кою :laugh: Відкалібрувалось без проблем, магнітні показники гуляють +- в тих межах, що і на люміні. Загалом експеримент можу назвати успішним, хоч і з неоднозначним (в моїх очах) результатом. Треба поганяти декілька днів, освоїтись. Встав я, схоже, явно не з тієї ноги. Поки розкручував, умудрився покоцати кейс :weep:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 03.12.2025 20:18Ну... поставив
Выглядит симпатично. Кейкапы нарядные. :up:
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm: 03.12.2025 20:18Наче і басовіше по звуку стало, але не скажу, що якась кардинальна різниця
це максимум на який можна було розраховувати в цьому білді в тому що стосується звуку)

перепрошую за самоцитування, але
leif: 15.11.2025 23:22вибір матеріалу плейту не так щоб повністю перетворює звучання клавіатури
це навіть якщо говорити про фоамлес білди. в фоамних різниця, звичайно, буде ще меншою, але все одно певний ефект має бути присутній (більший чи менший в залежності від бербоуну-фоамів-світчів-кейкапів-тощо) і чому б ним і не скористатись.
feniks_tm: 03.12.2025 20:18 Тайпінг став однозначно м'якше
і тут плюс :)
feniks_tm: 03.12.2025 20:18не скажу, що якось помітно додалось флексу
так а звідки йому взятись, якщо там жорстка скрутка плейту з пцб + з усіх сторін фоами (не з тієї де кейкапи, офк, але це я образно)?)
feniks_tm: 03.12.2025 20:18Треба поганяти декілька днів, освоїтись.
а найсильніший ефект буде, якщо після цього знову зібрати з алю плейтом.

Відправлено через 41 хвилину 19 секунд:
leif: 30.11.2025 11:39буду розпаювати цей білд
і я його розпаяв сьогодні. відкатив цей борд по перше до плейтлес варіанту, а по друге до гмк 80082 заодно. одному богу відомо скільки перезбірок пережив цей геон, я при всьому бажанні не зможу порахувати у скількох конфігах я його збирав, десятки і десятки різних білдів, не рахуючи такі дрібниці як заміна кейкапів чи стабів :laugh:
спойлер
Зображення
для плейтлесу я вирішив взяти на цей раз божественні мілкійелоупро модифіковані юнікейс ін-хаус:
https://unikeyboards.com/products/modde ... tch-10-pcs
по 7 баксів за 10шт це, канеш, недешево, враховучи, нинішню вартість мілкійелоу на алі :laugh: але модифіковано справді на совість і пружини класні вони беруть. по їхньому рецепту виходить шикарний світч який я тут вже сто разів нахвалював, але не втомлюсь це робити) це з найкращого, що взагалі існує в клавіатурному світі за будь-які гроші і тд. купуйте поки їх так дешево продають на алі, закатуйте в банки, передавайте нащадкам разом з вказівками, як правильно модифікувати. жартую
спойлер
or am I? :laugh:
Відправлено через 9 хвилин 4 секунди:
сьогодні також поспілкувався з цими чуваками щодо церакоту клавіатури:
https://www.cerakote.com.ua/
по ціні akko spr67 зацеракотять за 80 баксів, що, звісно, трохи крутовато (або навіть не трохи) але що мені робити, якщо і викинути шкода і продати не продаси і користуватись не можу через те як сильно не подобається колір кейсу. вже розібрав дошку, завтра, мабуть, таки надішлю. і буде перекрас по ціні самого бербоуну клавіатури :facepalm:

короче, знову раціональні рішення вийшли з чату, чистий хобійний угар :help:
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 03.12.2025 23:43 і викинути шкода і продати не продаси і користуватись не можу через те як сильно не подобається колір кейсу. вже розібрав дошку, завтра, мабуть, таки надішлю. і буде перекрас по ціні самого бербоуну клавіатури :facepalm:

короче, знову раціональні рішення вийшли з чату, чистий хобійний угар :help:
А мені колір подобається, на відміну від самого маунту, я б таки розглянув варіант продажу, хай і дешевше
leif
Member

Повідомлення

7mindfields
Мені теж раніше норм був, але щось смаки кудись дрейфують)

Щодо продажу, то я цей бербоун (з приємною знижкою) купував у Grimm в липні 2024р, і вже тоді у нього поруч продавався старший брат – spr75. Щойно глянув – він досі в продажу по гарній ціні. Не думаю, що у мене хороші шанси при тому, що у мене вже кілька нюансів типу випаяного сокета і тд :D

А стосовно маунту, то я вважаю це фішкою і по суті єдиною сильною стороною цього борду, якби не маунт то ніколи б його не церакотив і не возився з ним. все решта — взагалі не цікаво, а маунт єдине, що вартує уваги навіть мені, кому фулл алю на топмаунті видається найкращим можливим рішенням в принципі :) і цей маунт на пружинах якось пасує до сайлентів. Складно це описати але прикольна фігня. Ще з хайму, які сьогодні на Алі замовив спробую, може ще краще вийде
VladimirV
Member

Повідомлення

Я бачу тут спеців багато, я ж вивчав питання клавіатур аж один день (вчора).
Підскажіть будь-ласка, така клавіатура (безпроводна магнітка) за такий прайс, - це нормальний варіант?
спойлер
Зображення
feniks_tm
Member

Повідомлення

VladimirV
Хороша, можна брати
Відповісти