AMD запланувала презентацію набору технологій FSR Redstone на першу половину грудня

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007: 20.11.2025 22:41 Это лично скрины делал
38 кадрів, Карл. Зато понатикано все, що треба і не треба. В мене хоч 45-50 рідних в тій борді було...на 6700XT, ги
Запись видео даст просадку ФПС, так как я не стример и отдельной карты захвата не имею. Я и скрины делал только для того чтобы так сказать на личном примере показать.
5090 боїться запис зробити, бо просадка буде. Ото я розумію технології і моща :D
А скріншоти не статерили, часом?
Вот чтобы так не написали и делал лично скрины в кибере. Ищите другие тесты, я что нашел то и скинул.
Так скрін без налаштувань то таке собі. Ну не можеш відео, знайти тести. Тільки не той вбогий ексельний геймгпу. А не хочеш, то й так буде. Не вперше і не в останнє ти щось ляпнеш і в кущі.
Бляха муха, ты непробиваемый.
Никто не говорит что DLSS с рендером в 66% будет лучше DLAA(DLSS 100%).
Тебе объясняют что когда в первом случае 65 фпс, а во втором 38 выбор очевиден. Потому что разницу на глаз ты не заметишь.
Так якого тоді милого ви тягнете порівняння апскейлу з ТАА, якщо можна виставити DLAA, FSR100 і що та в ХеSS є.
А вибрі звісно, що очевидний. Йти на компроміси, тобто скручувати якість. Ти скручуєш роздільчу, я - "правильні" тіні. І ти і я граєм з компромісами. Се ля ві.
Але хоча б нарешті визнав, що натив дає кращу якість за апскейл. Це було важко, але визннання проблеми - перший крок до одуження.
Фугасом пробуй :D
pawn
Member

Повідомлення

Грати в нативі зараз це взагалі моветон. Але червоні більшовики буду і дали топити за цей архаізм.
DLSSq краще виглядає за натив, а іноді і за DLAA(наприклад в останньому Horizon ). Менше жор, менше нагрів, більше FPS.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Те що я бачу з DLSS Q проти того що бачить Геральт з FSR N.
Деталізація зашкалює, аж захотілося купити Радерна і 1440р монітор (бо радеон і у 1440 трунатів не дуже тягне) і насолоджуватися святою нативною деталізацією.
спойлер
Зображення
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 20.11.2025 23:0938 кадрів, Карл. Зато понатикано все, що треба і не треба. В мене хоч 45-50 рідних в тій борді було...на 6700XT, ги
Это натив 4к с трассировкой пути. Запустите на 9070хт, может у вас больше выйдет)
Геральт: 20.11.2025 23:09Тільки не той вбогий ексельний геймгпу.
У них тесты соотносятся с реальностью больше чем то что кинули вы. Над вашими ребятами весь инет ржал.
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007: 21.11.2025 00:47 Это натив 4к с трассировкой пути. Запустите на 9070хт, может у вас больше выйдет)
Так я не брав карту під трасування, бо воно нафіг не треба і ніде не застосовується. Що там в 2025 з трасуванням шляху вийшло? Ок, спрощу питання. Що в 2025 вийшло з хардварними зеленими променями?
Та й гра пройдена вічність тому. Двічі.
У них тесты соотносятся с реальностью больше чем то что кинули вы.
В них нема тестів.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Геральт: 21.11.2025 00:53Ок, спрощу питання. Що в 2025 вийшло з хардварними зеленими променями?
Як мінімум усюди є DLSS який у 4к рве твій 1440р натів при майже тій самій продуктивності. Нахіба той 1440р натив взагалі потрібен? Шо з нього толку?
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

И вот я нашел время поиграть в Алана Вейка 2 на богоподобной RX 6900 XT в разгоне. В 4к лок 60 фпс, на любом апскейлере микро статеры имеются постоянно от поворотов камеры, ФПС просаживается с 60 до 57, хотя видеокарта выше 90% не нагружена. Без лока ФПС = 70 и все равно есть микростатеры. Перешёл на 2к с апскейлером на Ultra Q и статеры пропали, нагрузка на видеокарту не выше 80% с локом фпс. Идти что ли доставать с полки обратно 3070 ti, ибо какой толк от 4к со статерами, а мне в алана вейка играть ну точно недели 3 ибо мало времени на поиграть. Охх, зачем я в это ввязался, :rotate: :lol:
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 21.11.2025 00:53Ок, спрощу питання. Що в 2025 вийшло з хардварними зеленими променями?
паук2, дум, борда, колда
Геральт: 20.11.2025 23:09Так скрін без налаштувань то таке собі. Ну не можеш відео
Специально для вас, мастер Гервант. Исключительно за ваш вклад в оборону Вызимы так сказать)
Чтобы вы лично увидели разницу в фпс вдвое, а не в сказочные 15% от клоунов HU.

https://fex.net/uk/s/o8sar3d
Геральт: 21.11.2025 00:53Так я не брав карту під трасування, бо воно нафіг не треба і ніде не застосовується.
Неверно, вы взяли карту которая с лучами справляется пусть и не на уровне зеленых, но куда лучше чем 6000/7000 серия. И лучи используются в куче игр, щас не 2018 год, но как верно заметили основное преимущество это ДЛСС.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

erkins007: 21.11.2025 03:18
Арк рейдерс
Геральт
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 21.11.2025 01:09 ФПС просаживается с 60 до 57
:lol:
хотя видеокарта выше 90% не нагружена. Без лока ФПС = 70 и все равно есть микростатеры. Перешёл на 2к с апскейлером на Ultra Q и статеры пропали, нагрузка на видеокарту не выше 80% с локом фпс. Идти что ли доставать с полки обратно 3070 ti, ибо какой толк от 4к со статерами, а мне в алана вейка играть ну точно недели 3 ибо мало времени на поиграть. Охх, зачем я в это ввязался, :rotate: :lol:
Там мило мильне, а його ще апскейлом хочуть милити. 3070Ti з 8гіг має норм зайти, варто спробувати ;)
А до речі, порівнювали ми якось апскейл в 4к і нативний QHD. Хто вгадає (чур, роздільчу картинки не дивитись) де є що?
спойлер
Зображення
Зображення
erkins007: 21.11.2025 03:18 паук2, дум, борда, колда
Павук - гра 2023 і ще невідомо що там за промені (лінь знову качати), бо з червоної приставки прийшов. Та й дропнув його через 5хв. Дум приймається. Борда - люмен, там без різниці, яку карту брати. Але графіка мультяшна, промені як 5те колесо. Так само як і в рачет. Ну і я пам'ятаю ниття в темі про борду, як там все погано їде. Куди там ще промені? Колда - онлайн, не цікаво, але нехай вже.
Ітого, 2 гри (дум, колда). За 11 місяців. І от я, при виборі карти, мав орієнтуватись на оте одоробло під назвою "промені" в двох іграх за весь рік, одну з яких я грати точно не буду. :insane:
Специально для вас, мастер Гервант. Исключительно за ваш вклад в оборону Вызимы так сказать)
Чтобы вы лично увидели разницу в фпс вдвое, а не в сказочные 15% от клоунов HU.
Ну, можеш, якщо хочеш. 34/56=60. Де там +50% я так і не зрозумів.
BTW, цілих 4кадра запис забрав, який жах
Неверно, вы взяли карту которая с лучами справляется пусть и не на уровне зеленых, но куда лучше чем 6000/7000 серия. И лучи используются в куче игр, щас не 2018 год, но как верно заметили основное преимущество это ДЛСС.
Ти не повіриш, але було кілька критеріїв при виборі карти і в жодному пункті не були пристуні "промені". Та я їх і так переважно виключав що на старій карті, що на цій.
Там простий принцип: жере більше 10-15% швидкодії, або паскудить картинку - лісом.
Ота "куча ігр" - то сміх один. Бо маю статку по всіх іграх, зіграних на 6900, якщо 25% променястих набереться, то вже добре. А на рахунок сьогодення, то можу тобі скинути чи скріни чи відоси з outer worlds2 з/без променів. Там різниці просто нема. Ну, може десь колись, на стопкадрі під лупою і вдасться щось розгледіти, але загалом та опція не вартує, щоб її включати. А є ще експедиція взагалі без RT, а це, на хвилиночку, гра року буде. А ще треба дивитись на час гри, бо є AW2 (припустимо, що я навіть в нього грав би) на 15год. А є старфілд на 100+ год. Ну і бачимо тенденцію пиляти ігри на UE5, а це, як розумієш не про трасування шляху і навіть не про звичайний зелений RT. Переважно це буде софтварний люмен
Коротше, промені useless, апскейл гірше нативу. Все по старому :-/
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Геральт: 21.11.2025 08:53
XXXshadyXXX: 21.11.2025 01:09 ФПС просаживается с 60 до 57
:lol:
Не вырывай слова из контекста, почему статерит на 4к, когда даже видеокарта с локом на 60 фпс не нагружена выше 90%? Когда как на 2к, даже если настройки графики выше поднять и приблизится к 100% загрузке, статеров нет. И да я понимаю, что времена суровые и споймать угарчик с коммента на форуме - это прилив дофамина и окситоцина, но все же. Какого лешего богоподобная RX 6900 XT статерит в 4к с апскейлом и не вывозит 2к натив в 60 фпс?
Геральт
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 21.11.2025 11:39 Не вырывай слова из контекста, почему статерит на 4к, когда даже видеокарта с локом на 60 фпс не нагружена выше 90%? Когда как на 2к, даже если настройки графики выше поднять и приблизится к 100% загрузке, статеров нет. И да я понимаю, что времена суровые и споймать угарчик с коммента на форуме - это прилив дофамина и окситоцина, но все же. Какого лешего богоподобная RX 6900 XT статерит в 4к с апскейлом и не вывозит 2к натив в 60 фпс?
Може проц? Хоча ні, дурня якась. З ростом роздільчої процу тільки легше стає )
В мене богоподібна 6900 не статерила не те, що в AW2 (QHD натив, ультра, але без променів), а навіть в сталкері (QHD натив, високо-епічні, генератор), в якому, за чутками, взагалі содом і гомора з фреймрейтом відбувається. І це не моє суб'єктивне бачення, а софту, який моніторив швидкодію на достатньо довгому проміжку.

В 2к вона cпокійно вивозила AW2, в лісі могло впасти десь до 55, але якщо виключити моніторинг, то того і не зауважиш. В приміщеннях - 70 кадрів десь, точно не пам'ятаю. Гра повільна і гралось цілком комфортно. Ну, принаймні в технічному плані.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Геральт
Ну да, в 2к 55 кадров в лесу в нативе, но мне нужен запас, я не люблю играть когда нет стабильного фремрейта и падения до 55, я их чувствую, а по настройкам графики уже жертвовать нечем, будет картинка хуже. А статерит именно в 4к, я даже проверил 3200x1800 с апскейлом balance и статтеров нет) Именно в 4к. Написал чату гпт, он мне ответил что: "RX 6900 XT в Alan Wake 2 статтерит в 4K, потому что игра на Northlight движке (у AMD есть повышенная задержка компиляции шейдеров) и в таком разрешении даёт огромную нагрузку на пиксельный пайплайн и временные буферы. На RDNA2 это вызывает скачки frame-time — кадры иногда рендерятся не за 16.6 мс, а за 18–20 мс. Поэтому и появляются дропы 60→57 (При поворотах камеры и смене сцен появляются короткие GPU-spikes), даже если средний FPS высокий. Это нормальный GPU-bound stutter именно для 6900 XT в 4K в этой игре. В 1440p нагрузка падает, пайплайн стабилизируется — статтеры полностью исчезают"
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 21.11.2025 08:53Павук - гра 2023 і ще невідомо що там за промені
Паук выходил в январе это года с полной трассировкой с реконструкцией. Че там было на консолях меня мало волнует.
Геральт: 21.11.2025 08:53Ну, можеш, якщо хочеш. 34/56=60. Де там +50% я так і не зрозумів.
То что там не +15% таки хоть дошло?)
Геральт
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 21.11.2025 12:43 я их чувствую, а по настройкам графики уже жертвовать нечем, будет картинка хуже. А статерит именно в 4к, я даже проверил 3200x1800 с апскейлом balance и статтеров нет) Именно в 4к. Написал чату гпт, он мне ответил что: "RX 6900 XT в Alan Wake 2 статтерит в 4K, потому что игра на Northlight движке (у AMD есть повышенная задержка компиляции шейдеров) и в таком разрешении даёт огромную нагрузку на пиксельный пайплайн и временные буферы. На RDNA2 это вызывает скачки frame-time — кадры иногда рендерятся не за 16.6 мс, а за 18–20 мс. Поэтому и появляются дропы 60→57 (При поворотах камеры и смене сцен появляются короткие GPU-spikes), даже если средний FPS высокий. Это нормальный GPU-bound stutter именно для 6900 XT в 4K в этой игре. В 1440p нагрузка падает, пайплайн стабилизируется — статтеры полностью исчезают"
Ну, якщо відчуваєш, то в мене для тебе погані новини. 6900 на зараз то десь рівень 9070, тобто мідла. І навіть якщо врахувати, що AW2 вийшла в 2023 то це все одно ~7800XT, тобто знову ж таки мідл. З процом та сама історія. Ітого, мідлова збірка. В досить вимогливій грі. Для 4K :facepalm:
Для 4K треба топчик. І то, в грі 2020 може 38 кадрів намалювати :-/
ШІ то ще те джерело правди. Там он недавно ШІ 1,2кВт БЖ нарахував, для 9070XT
erkins007: 21.11.2025 12:50 Паук выходил в январе это года с полной трассировкой с реконструкцией. Че там было на консолях меня мало волнует.
А, то для тебе Skyrim Anniversary це гра 2021 року :D Але хай буде, мені не шкода. 3 (три) гри за 2025. Потужно.

То что там не +15% таки хоть дошло?)
Так і не 50% як хтось тут співав. І навіть так до 60 не дотягує. А <60 то ж катастрофа.
Топ карта, гра 2020, апскейл, <60. Оце і є той "розвиток", за який ти так топиш.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Геральт
Ну я могу затестировать с ryzen 5 7600x и 32gb 6000 cl30, думаешь оно как то картину изменит? Мне кажется просто тут 2 фактора: AW2, который максимально сделан под нвидиа карты ибо разрабы не могут до сих пор прикрутить хотя бы fsr3. И rdna2 не вывозит стабильно 4к в тяж играх, хоть даже и показывает 60 ФПС. Я уверен что была бы на месте rx 6900 xt условная 3080 ti, то проблем бы с 4к точно не было бы)))
Геральт
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 21.11.2025 13:52 Геральт
Ну я могу затестировать с ryzen 5 7600x и 32gb 6000 cl30, думаешь оно как то картину изменит? Мне кажется просто тут 2 фактора: AW2, который максимально сделан под нвидиа карты ибо разрабы не могут до сих пор прикрутить хотя бы fsr3. И rdna2 не вывозит стабильно 4к в тяж играх, хоть даже и показывает 60 ФПС. Я уверен что была бы на месте rx 6900 xt условная 3080 ti, то проблем бы с 4к точно не было бы)))
Так власне, що то +/- і є 7600. На 7800X3D хоча б. Я 6900 і на релізі не розглядав для 4к, а ти через 5 років від неї 4К стабільні хочеш.
І що там думати, мало тестів в неті? 49 кадрів на 3090Ті. В 3080Ті ще й куца врам.

Вийшли перші тести продуктивності Alan Wake 2
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 21.11.2025 13:44А, то для тебе Skyrim Anniversary це гра 2021 року
Скайрим выходил на ПК в 11 году. Паук вышел на ПК в 25 году. Зачем спорить с фактами?
Геральт: 21.11.2025 13:443 (три) гри за 2025
Ага, а игры до 25 года все самоуничтожились?)

Геральт: 21.11.2025 13:44Так і не 50% як хтось тут співав. І навіть так до 60 не дотягує. А <60 то ж катастрофа.
Умей признавать свои ошибки. Там разница двойная 30/60 фпс, а не 15% как ты пробовал утверждать. Без записи разница ещё больше и с запасом дотягивает до 65 без генерации и до 120 с ней.
Геральт: 21.11.2025 13:44Топ карта, гра 2020, апскейл, <60. Оце і є той "розвиток", за який ти так топиш.
Да, потому что это трассировка пути. Врубаете обычные лучи и там 120+ без генератора
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Геральт
Ну так "аналог" 3090, 16gb vram, вай нот 4к с апскейлом? :) Просто карта не справляется в 4к даже когда показывает 70 кадров, микростатеры постоянно. Надеюсь это только в AW2...
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007
Павук вийшов в 2023. Оце і є факт. Коли він там на ПК заїхав - справа десята. По твоїй логіці, цусіма то гра 2024. Але ні, це всього лиш 2020. Так само як В3 - 2015, наприклад.
Ігри до 2025 мене цікавили до 2025. Ти можеш звісно затирати до дірок той 2077, але мені не цікаво. Питання було про 2025. Ти навів приклад аж 3 забавок (це вже з павуком). Це абсолютно не та кількість на яку варто орієнтуватись.
Нема там різниці в 2х, прожени вбудований тест на обох налаштуваннях і побачиш. Заодно і запису не треба буде.
І що з того, що трасування шляху? Під нього зелені карти і заточені, ніби як. Але, упс, 38 кадрів.

XXXshadyXXX
Так 3090 також не вивозить, тому і нот. А з апскейлом то вже не 4k, як би секта не намагалась переконати в протилежному.
Відповісти