kairo: ↑
19.11.2025 00:18
Це одна із причин, яка стримує мене від придбання OLED. Дивився на днях огляд Hardware Unboxed на Asus ROG Strix OLED XG32UCWG за 51000 грн. Й там проблема з VRR, яка "вирішується" костилем із обмеженням VRR.
Крім того, традиційна проблема HDR на Вінді, коли білий пересвічується.
Ну мерехтіння vrr це точно не та проблема через яку треба пропускати покупку олед монітора.
Я особисто це бачив лише в декількох іграх(наприклад контурні карти від парадоксів) і екранах загрузки, а я дуже чутливий до якості картинки і будь які косяки одразу бачу, но навіть для мене це не є сильною проблемою.
Vrr можна відключити на конкретній грі і в майбутньому він буде завжди відключатись при запуску гри(принаймі так можливо на nvidia) і вмикатись при виході.
Можна взагалі його відключити, на високогерцових моніторах його вплив замітити важко.
На рахунок hdr, єдине що мені не подобається в hdr на моніторах, що його майже ніде не можна налаштовувати. А так то нічого незвичного про нього сказати не можу, все залежить від реалізації в грі, десь краще залишити sdr, десь краще включити hdr, потрібно тестувати і порівнювати.