Valve відродила ігровий комп’ютер Steam Machine та представила оновлений Steam Controller

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vi
Member

Повідомлення

alexeygalas: 13.11.2025 11:29 По калькулятору це 3.9Л корпус. Беремо Jonsbo NV10 (4.5л ну трошечки більше), ставимо туди 9700X/9600X або i5T, щоб було ще тихіше, low profile RTX 5060 і граємо по людськи ))
К сожалению, на выходе получится всего-лишь компактный ПК, тогда как коробку от вентелей ждали для максимально приближенного к консольному, опыта. Запуск и выключение девайса с геймпада, полноценный режим ожидания с запущенной игрой - вот этого обычный компьютер не даст.
tornadox
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.11.2025 11:31 Нінтенда живе в звоєму особливому всесвіті зі своїми особливими ексклюзивними ігрулями. Це погане порівняння.
для екзів нінтендо не потрібен DLSS але саме в кастомну обрізану версію були вкладені гроші та час, так само як на портування CyberPunk 2077 який є одним з головним маркетингових трендів навіть для епл в рекламі нових макбуків.
stnl79: 13.11.2025 11:46 Валв робить хорошу справу , воно трохи обмежує апетити розробників ігр.
особливо на фоні Microsoft Recall та Microsoft Copilot Gaming які мають на меті перетворити кожен ПК в середовище для навчання їхнього ШІ. В розвинутих країнах ціна цього добра закладена в вартість лептопа чи пк в розмірі $70-140.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Vi: 13.11.2025 11:55полноценный режим ожидания с запущенной игрой
Це згоден. Але так як це буде їх ось на базі дістра лінукс - ми жертвуємо повною сумісністю з усіма старими іграми через емуляцію
Vi: 13.11.2025 11:55Запуск и выключение девайса с геймпада
Вимикання, навігація - давно вже існує Launchbox, а відтепер ще й в xbox gaming bar є gaming mode.
Вмикання - теж робиться через wake on bluetooth або якщо 2.4g usb свисток - можна будити через нього. Лише пінкод доведеться вводити всетаки
yurius_r
Member

Повідомлення

-seraphim-: 13.11.2025 03:00з якого дива там FSR4 з'явиться, типу ентузіасти прикрутять?
Я думаю Valve не купляла б стільки чіпів в AMD, якби такої домовленості не було. Це чисто мої припущення, але AMD з Valve точно для Linux FSR4 для як мінімум RDNA3 зроблять. А враховуючі що в SteamDeck RDNA2, то й в RDNA2 також
Kyro
Member

Повідомлення

Базовый игровой комп на подобном железе стоит около 800 у.е.
Если осилят продавать по 650 уже выгодно будет брать.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Vi: 13.11.2025 11:55приближенного к консольному, опыта
Так і не всі ПК ігри навіть навігацію в меню мають із геймпадом. В якісь, щоб попасти в ігровий процес, всеодно доведеться взяємодіяти пультом-клавіатурою.
tornadox
Member

Повідомлення

Vi: 13.11.2025 11:55Запуск и выключение девайса с геймпада, полноценный режим ожидания с запущенной игрой - вот этого обычный компьютер не даст.
є цікавий огляд однієї зі стім машин яка офіційно ніколи не виходила і там на базі майже звичайної mini-itx мат. плати це організовано сторонньою платою геймпад контролером.

alexeygalas: 13.11.2025 12:01 Це згоден. Але так як це буде їх ось на базі дістра лінукс - ми жертвуємо повною сумісністю з усіма старими іграми через емуляцію
наскільки старими? Якщо там відсутній DRM Securom чи щоь схоже то зазвичай сумісність значно краща. На прикладі GTA4 це добре видно.
alexeygalas: 13.11.2025 12:01Вимикання, навігація - давно вже існує Launchbox, а відтепер ще й в xbox gaming bar є gaming mode.
Вмикання - теж робиться через wake on bluetooth або якщо 2.4g usb свисток - можна будити через нього. Лише пінкод доведеться вводити всетаки
Xbox Gaming Mode до Steam Big Picture ще далеко, дуже він не зручний.
Стосовно другого пункту, в мене є свисток і блютус, але я не уявляю як зробити щоб воно будилося. На консолях геймпад являє собою "пін-код", на ПК такого не бачив.
7mindfields
Member

Повідомлення

alexeygalas: 13.11.2025 11:29 По калькулятору це 3.9Л корпус. Беремо Jonsbo NV10 (4.5л ну трошечки більше), ставимо туди 9700X/9600X або i5T, щоб було ще тихіше, low profile RTX 5060 і граємо по людськи ))
Так-так, а потім починається квест, знайти нормальний бж flex-atx, замінити жорсткі кабелі на бж, бо місця в корпусі немає взагалі, вибрати притомне низькопрофільне охолодження
серед обмеженної кількості варіантів, вибрати низькопрофільні планки рам і все це ще зібрати в маленьку коробочку чи взяти готове рішення, яке ще й естетично має кращий вигляд
alexeygalas
Member

Повідомлення

7mindfields: 13.11.2025 12:28Так-так, а потім починається квест
Так є таке. Але особисто мені таке цікаво, я вже багато різних літражів збирав. Але більшості звичайно то не буде цікаво. Тому все вирішить фінальний цінник
tornadox
Member

Повідомлення

7mindfields: 13.11.2025 12:28Так-так, а потім починається квест, знайти нормальний бж flex-atx, замінити жорсткі кабелі на бж, бо місця в корпусі немає взагалі, вибрати притомне низькопрофільне охолодження
серед обмеженної кількості варіантів, вибрати низькопрофільні планки рам і все це ще зібрати в маленьку коробочку чи взяти готове рішення, яке ще й естетично має кращий вигляд
для цікавості знайшов на реддіті хто зібрав такий ігровий міні пк
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... nsbo_nv10/
Зображення
CPU: 5800X3D GPU: ASUS 4060LP RAM: 32GB DDR4 Fury RGB SSD: 4TB PSU: Modified Apevia 500W Flex PSU w/ Noctua 80mm Fan
По цінам виходить ~$1475 - $1875 - дуже бюджетненько :lol:
7mindfields
Member

Повідомлення

tornadox: 13.11.2025 12:39
7mindfields: 13.11.2025 12:28Так-так, а потім починається квест, знайти нормальний бж flex-atx, замінити жорсткі кабелі на бж, бо місця в корпусі немає взагалі, вибрати притомне низькопрофільне охолодження
для цікавості знайшов на реддіті хто зібрав такий ігровий міні пк
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... nsbo_nv10/
Зображення
CPU: 5800X3D GPU: ASUS 4060LP RAM: 32GB DDR4 Fury RGB SSD: 4TB PSU: Modified Apevia 500W Flex PSU w/ Noctua 80mm Fan
По цінам виходить ~$1475 - $1875 - дуже бюджетненько :lol:
За компактність треба доплачувати :D
alexeygalas: 13.11.2025 12:35
7mindfields: 13.11.2025 12:28Так-так, а потім починається квест
Так є таке. Але особисто мені таке цікаво, я вже багато різних літражів збирав. Але більшості звичайно то не буде цікаво. Тому все вирішить фінальний цінник
Мені також, не виправдовую анонсовані спеки, але коли в тебе є можливість придбати готове рішення, ще й з можливістю придбати за баланс стіму (який не можна нормально вивести без втрат частини коштів), то це трохи інше
alexeygalas
Member

Повідомлення

tornadox
Ну тут думаю можна зменшити трохи. Бо він тут добряче шиканув. Strix B550-i, 4tb ssd та kingston fury rgb - це дорогувате залізо
tornadox
Member

Повідомлення

alexeygalas: 13.11.2025 12:35 Так є таке. Але особисто мені таке цікаво, я вже багато різних літражів збирав. Але більшості звичайно то не буде цікаво. Тому все вирішить фінальний цінник
воно класно виглядає, але мої потуги зібрати щось в відносно маленькому корпусі (Cooler Master MasterBox Lite 3.1) з 65 ватним процом і 200 ватною вк закінчилися перегрівом системи і поверненням до звичайного великого корпусу.
l-m
Member

Повідомлення

alexeygalas: 13.11.2025 12:01 Але так як це буде їх ось на базі дістра лінукс - ми жертвуємо повною сумісністю з усіма старими іграми через емуляцію
Через DXVK старі ігри працюють зараз краще ніж в "нативному" режимі, дійшло до того, що навіть під віндою його часто рекомендують для розв'язання проблем.
Востаннє редагувалось 13.11.2025 13:00 користувачем l-m, всього редагувалось 1 раз.
tornadox
Member

Повідомлення

7mindfields: 13.11.2025 12:48Мені також, не виправдовую анонсовані спеки, але коли в тебе є можливість придбати готове рішення, ще й з можливістю придбати за баланс стіму (який не можна нормально вивести без втрат частини коштів), то це трохи інше
з плюсів валв налаштовує добре систему охолодження, як вже писали, тримати турбіну біля телевізора зовсім не хочеться.
alexeygalas
Member

Повідомлення

l-m
Ті, які не отримали патчів під сучсні ос - згоден. Сам користуюсь dxvk та dxVoodoo. А такох direct-x control panel applet, який дозволяє вимкнути апаратний DirectDraw 2D рушій, який в вінді випиляли давно. А в софтварі він працює у старих іграх.

Відправлено через 18 хвилин 51 секунду:
Вже навіть змінні панелі підвезли
спойлер
...із FSR :D
so-gabe-newell-created-thinkcube-v0-007anfbzzz0g1 copy.jpg
1234waltz
Member

Повідомлення

stnl79: 13.11.2025 11:46 Більших сектантів ніж сектанти нінтендо я не зустрічав.
Чогож, сектанти русофіла Гейба, наприклад. Абсолютно неадекватні на твітері, реддіті та різних чанах, токсичні, лізуть в треди консольщиків, поливають лайном інщі стори, засирають власну стім-платформу ревью-бомбінгом на 90% складаючимся з неадеквату та срачами на форумах.
tornadox
Member

Повідомлення

-seraphim-: 13.11.2025 03:00 з якого дива там FSR4 з'явиться, типу ентузіасти прикрутять?
https://twistedvoxel.com/amd-fsr-4-comi ... 5-q1-2026/
AMD FSR 4 Allegedly Coming To PS5 Pro & RDNA3/3.5 GPUs By Q1 2026
waryag
Member

Повідомлення

Vi: 12.11.2025 23:53В каком месте он "принципиально другой", если устройства с большим скрипом хватит для уже выпущенных более-менее свежих проектов в 1080р, а запас на будущее у него отсутствует вообще в принципе, как такой?
Давно на статистику стима по видяхам и мониторам смотрел? Для огромного количества юзеров это будет хороший апгрейд.
Scoffer: 13.11.2025 00:15В 800р на екранчику 7"
Сабжева коробка на нормальному моніторі має всі шанси в іграх виглядати гірше того самого дека, котрого б взагалі-то вже і оновити час. 4 роки скоро стукне.
Ти б ще згадав 90ті з елт моніками, де 600р вистачить всім.
Більшість стіму сидить далеко не на 1440р-4к. І навпаки, володарі дорогих хайрез моніків навряд чи будуть зацікавлені у стім машинах, принаймні для геймінгу.
1234waltz
Member

Повідомлення

tornadox: 13.11.2025 13:34
-seraphim-: 13.11.2025 03:00 з якого дива там FSR4 з'явиться, типу ентузіасти прикрутять?
https://twistedvoxel.com/amd-fsr-4-comi ... 5-q1-2026/
AMD FSR 4 Allegedly Coming To PS5 Pro & RDNA3/3.5 GPUs By Q1 2026
Головне це віра на межі релігійної. От Махмуд написав у вересні що буде колись, значить буде. А те що за цей час АМД офіційно спочатку заявила про повний дроп РДНА 2 та 3 по впровадженню нових функцій та патчів для ігор, а потім в'яло і розмито сказала, що нас не так поняли - це не авторитетне посилання. Так що головне це віра.
Доречі, найсмішніше, що махмуди-інсайдери взагалі вирішили, що ФСР 4 для непідтримуючих її дискреток якось пов'язана в ПС5 Про це найсмішніше. Бо на ПС5 Про в розробці нова версія PSSR, яка є форком ФСР 4, і враховує кастомні особливості чипа, який з ПКшним РДНА 3 має багато відмінностей.
Відповісти