Sony запропонує 27-дюймовий ігровий WQHD-монітор для PlayStation 5 і ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Покупать ips в конце 2025 года?
Фу
Вроде ж плойка продается как горячие пирожки, нафига этот аборт маркетологов?

жадность - она и в Японии жадность!
_Andrik_
Member

Vpupkin: 12.11.2025 19:16
Gold_Star: 12.11.2025 17:33Без спору, але тут є нюанс - у порівнянні з мініледами на оледі 1000 ніт повного екрану поки що анріал, максимум буде від 250 до 500 ніт в залежності від моделі монітору чи телевізора.
А нахіба 1000ніт на все табло?
У мене від 1300 на окремих ділянках очі офігівають, якщо на все табло жахнути то боляче буде, от нахіба кому такий стрес?
Я це намагаюсь пізнати вже пару годин, але хлопець на своїй хвилі :insane:
Gold_Star
Member

Vpupkin: 12.11.2025 19:16А нахіба 1000ніт на все табло?
У мене від 1300 на окремих ділянках очі офігівають, якщо на все табло жахнути то боляче буде, от нахіба кому такий стрес?
Для телевізора, очевидно
Твої 1300 ніт при 10% хайлайтів погоди не роблять, коли решту яскравості коливається десь біля 400 ніт, а то й менше, тому для монітору такі понти не потрібні
Vpupkin: 12.11.2025 19:12600ніт на оледі буде набагато крутіший хдр ніж у 1000тін на мініледі з 500-1000 зон підсвітки.
Не буде

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
_Andrik_: 12.11.2025 19:22Я це намагаюсь пізнати вже пару годин, але хлопець на своїй хвилі
Хм, то у вас HDR на мініледах не справжній, то вже занадто яскравий, визначтесь з позицією нарешті :)
Vpupkin
Member

Ну ок, світіння 8 мільйонів окремих пікселів це туфта на фоні плям розміром з кулак, як ота іпса плямиста буде малювати окремі яскраві дрібнички?

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
Gold_Star: 12.11.2025 19:24Хм, то у вас HDR на мініледах не справжній, то вже занадто яскравий, визначтесь з позицією нарешті
Мінілед у будь-якому разі малює хдр через попу.
Gold_Star
Member

Vpupkin: 12.11.2025 19:27Ну ок, світіння 8 мільйонів окремих пікселів це туфта на фоні плям розміром з кулак, як ота іпса плямиста буде малювати окремі яскраві дрібнички?
Ну з цим вже не настільки все погано

В підсумку це все підводиться до бюджету, який витрачається на монітор. При ціні оледу від 600$ і мініледу від 300$ кожене обере своє по можливостям свого гаманця :)
_Andrik_
Member

Gold_Star
Sony запропонує 27-дюймовий ігровий WQHD-монітор для PlayStation 5 і ПК IPS , міні леди це ви самі вплели . До тогож надавши ваші ксяомі , які в чорному програють оледу .
Просте питання, що саме ви намагаєтесь довести ? На фоні того що я вважаю монітор з новини фуфлом, яке соні намагається втюхати .
Gold_Star
Member

_Andrik_: 12.11.2025 19:37Просте питання, що саме ви намагаєтесь довести ? На фоні того що я вважаю монітор з новини фуфлом, яке соні намагається втюхати .
Я вам нічого не доводжу, до прикладу ваше твердження про "несправжній хдр на іпс" являється повністю хибним
Про саме цей монітор Соні я вже теж сказав - ніхто не знає його начинку, як воно буде насправді показувати, уже після його релізу можна буде робити висновки :)
_Andrik_
Member

Gold_Star: 12.11.2025 19:42
_Andrik_: 12.11.2025 19:37Просте питання, що саме ви намагаєтесь довести ? На фоні того що я вважаю монітор з новини фуфлом, яке соні намагається втюхати .
Я вам нічого не доводжу, до прикладу ваше твердження про "несправжній хдр на іпс" являється повністю хибним
Про саме цей монітор Соні я вже теж сказав - ніхто не знає його начинку, як воно буде насправді показувати, уже після його релізу можна буде робити висновки :)
ІПС не спроможне конкурувати в якості відображення з OLED , крапка .
Gold_Star
Member

_Andrik_: 12.11.2025 19:57ІПС не спроможне конкурувати в якості відображення з OLED , крапка .
Ага, тому на IPS графічні дизайнери досі працюють :)
Vpupkin
Member

Gold_Star: 12.11.2025 19:42до прикладу ваше твердження про "несправжній хдр на іпс" являється повністю хибним
Вже є ips що підсвічує кожен піксель окремо?
Gold_Star
Member

Vpupkin: 12.11.2025 20:00Вже є ips що підсвічує кожен піксель окремо?
Хм... мікролед?
Vpupkin
Member

Gold_Star: 12.11.2025 20:01Хм... мікролед?
А розміри які?
Монітори вже роблять?
_Andrik_
Member

Gold_Star: 12.11.2025 19:59
_Andrik_: 12.11.2025 19:57ІПС не спроможне конкурувати в якості відображення з OLED , крапка .
Ага, тому на IPS графічні дизайнери досі працюють :)
А до чого проф використання до суто ігрового? Ваші дизайнери не працюють на 240 герцових іпс матрицях , з док станцією для зарядки геймпадів. Тепле з м'яким .
Ще раз , я вважаю монітор від соні в темі яку обговоюємо фуфлом . Не фуфлом він би вважався б якби хоч десь було сказано про МініЛед чи Олед , бо насправді ПС5 дуже гарно здатна відтворювати картинку на вище згаданих моніках.
Sanьka
Member

Ektalion: 12.11.2025 16:28А японська мова only?
Так я ж пишу "тим хто не шарить"
99% населення не читає оверклокерс ))
Якийсь батько купуючи консоль дитині не буде курити мануали, побачить ПС5 нову по хорошій ціні і купить, а по факту буде як з приставкаии 90х, всі вчили японську по картинкам, що не знали - довигадували :gigi:
kairo
Member

Vpupkin: 12.11.2025 19:12600ніт на оледі буде набагато крутіший хдр ніж у 1000тін на мініледі з 500-1000 зон підсвітки.
Мене HDR600 часто сліпило, бо Вінда та деякі ігри не вміють нормально перевести SDR в HDR і пересвічують білі області, що вже говорити про 1000 ніт.

Взагалі, на цей час реалізація HDR на Він паршива.

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
Gold_Star: 12.11.2025 19:59Ага, тому на IPS графічні дизайнери досі працюють
Вигорання. Там Фотошоп по 10 годин на день відкритий.
Gold_Star
Member

_Andrik_: 12.11.2025 20:11А до чого проф використання до суто ігрового? Ваші дизайнери не працюють на 240 герцових іпс матрицях , з док станцією для зарядки геймпадів. Тепле з м'яким .
Ще раз , я вважаю монітор від соні в темі яку обговоюємо фуфлом . Не фуфлом він би вважався б якби хоч десь було сказано про МініЛед чи Олед , бо насправді ПС5 дуже гарно здатна відтворювати картинку на вище згаданих моніках.
ПС5 не вміє виводити 240 Гц
Наші дизайнери малюють для геймерів контент, який потім споживають на своїх ігрових моніках
Взагалі, у Соні є лінійка моніторів INZONE - серед них ви знайдете і 240 Гц IPS, i OLED, але й ціна там відповідна :)
_Andrik_
Member

Gold_Star: 12.11.2025 21:09
_Andrik_: 12.11.2025 20:11А до чого проф використання до суто ігрового? Ваші дизайнери не працюють на 240 герцових іпс матрицях , з док станцією для зарядки геймпадів. Тепле з м'яким .
Наші дизайнери малюють для геймерів контент, який потім споживають на своїх ігрових моніках
Взагалі, у Соні є лінійка моніторів INZONE - серед них ви знайдете і 240 Гц IPS, i OLED, але й ціна там відповідна :)
До чого це , якщо річ про обговрюваний монітор, Перечитайте врешті новину
Наші дизайнери малюють для геймерів контент
На 240 герцових моніках?
Gold_Star
Member

_Andrik_: 12.11.2025 21:21До чого це , якщо річ про обговрюваний монітор, Перечитайте врешті новину
Я ж вам толкую, що контент для геймерів створюється саме на професійних IPS моніторах, а ви почали про 240 Гц і іншу лабуду))
Я чомусь не думаю що в сабжі буде настільки простенька матриця, для якої виробник би заявляв автоматичний тонмаппінг в HDR (не всі оледи цю фішку мають)
xtbtch
Member

_Andrik_: 12.11.2025 18:26
Gold_Star: 12.11.2025 18:07 _Andrik_
Та навіть той же сяомі мінілед 27і, можете подивитись детальний огляд
З нового можна звернути увагу на MSI MAG 274UPDF E16M, це вже QD-Miniled IPS

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:

Багато чого залежить від налаштувань, в кожного HDR показує по-різному, хоча може бути повний треш по кольоровій палітрі і контраст кліппінгу :)
Дякую за моделі , але в прямому порівняні ці всі ксяомі не дають то що олед .
Українська доріжка присутня
спойлер
Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
Gold_Star
Для цікавості, для чого вам максимальна яскравість всього екрану 1000 ? Зазвичай 250 - 400 цілком достатньо. Ще раз ,ВСЬОГО ЕКРАНУ? Щоб що ?
не смеши, у мини лед яркость намного лучше
_Andrik_
Member

xtbtch: 12.11.2025 21:31
_Andrik_: 12.11.2025 18:26
Дякую за моделі , але в прямому порівняні ці всі ксяомі не дають то що олед .
Українська доріжка присутня
спойлер
Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
Gold_Star
Для цікавості, для чого вам максимальна яскравість всього екрану 1000 ? Зазвичай 250 - 400 цілком достатньо. Ще раз ,ВСЬОГО ЕКРАНУ? Щоб що ?
не смеши, у мини лед яркость намного лучше
Як яскравість може бути кращою ?
Воно або яскравіше або ні , смішно :yes:
Ответить