27 дюймів, хмм , а то думав що консолі для теліка в більшості випадків. Ще й ІПС з типо HDR
Новини
Останні статті і огляди
Sony запропонує 27-дюймовий ігровий WQHD-монітор для PlayStation 5 і ПК
-
_Andrik_
Member
Пропоную обговорити Sony запропонує 27-дюймовий ігровий WQHD-монітор для PlayStation 5 і ПК
27 дюймів, хмм , а то думав що консолі для теліка в більшості випадків. Ще й ІПС з типо HDR
, ще не зустрічав ІПС з добре працючим ХДР . Може щось упустив і вже це запрацювало 
-
vmsolver
Member
1080Р и 4К? Зачем вам эти крайности, откройте для себя идеал - 1440р для PS5, - так могла бы звучать эта реклама 
-
Gold_Star
Member
Що таке добре працюючий хдр?_Andrik_: ↑ 12.11.2025 13:56Ще й ІПС з типо HDR , ще не зустрічав ІПС з добре працючим ХДР
-
dead_rat
Member
Це коли обіцяні яскравість і контраст у зображенні монітора, а не лише рекламних слоганах.Gold_Star: ↑ 12.11.2025 14:12Що таке добре працюючий хдр?_Andrik_: ↑ 12.11.2025 13:56Ще й ІПС з типо HDR , ще не зустрічав ІПС з добре працючим ХДР
-
Gold_Star
Member
А це якось стосується типу матриці? Поламаний EOTF може бути й на оледах до прикладуdead_rat: ↑ 12.11.2025 14:23Це коли обіцяні яскравість і контраст у зображенні монітора, а не лише рекламних слоганах.
-
dead_rat
Member
Звичайно стосується, бо є обмеження технологій вище яких принципово не стрибнеш:Gold_Star: ↑ 12.11.2025 14:32А це якось стосується типу матриці? Поламаний EOTF може бути й на оледах до прикладуdead_rat: ↑ 12.11.2025 14:23Це коли обіцяні яскравість і контраст у зображенні монітора, а не лише рекламних слоганах.
У 6-бітній TN не може бути нормальних кольорів
У іпс практично неможливо досягти контрасту більше 1000:1 та глибокого чорного кольору
І так далі.
Реальні колір/яскравість/контраст до вимог хдр досягаються лише на хороших олед
-
kairo
Member
Хіба PS5 виводить в 1440р, я щось пропустив?
-
waryag
Member
На цей монік точно виводить )kairo: ↑ 12.11.2025 15:36Хіба PS5 виводить в 1440р, я щось пропустив?
-
Gold_Star
Member
Тобто ви не в курсі як працює HDR, зрозумілоdead_rat: ↑ 12.11.2025 15:08Звичайно стосується, бо є обмеження технологій вище яких принципово не стрибнеш:
У 6-бітній TN не може бути нормальних кольорів
У іпс практично неможливо досягти контрасту більше 1000:1 та глибокого чорного кольору
І так далі.
Реальні колір/яскравість/контраст до вимог хдр досягаються лише на хороших олед
Олед не врятує 1500 чи більше пікових ніт в HDR, якщо крива EOTF в прошивці монітору/телевізору не співпадає з інформацією про тонмаппінг з метаданних. В підсумку маємо дещо крашнуті деталі в темних участках і навпаки пересвіт на хайлайтах з максимальною яскравістю. Додайте ще до цього рівень чорного на QD-OLED в 3 ніти в приміщенні з освітленням 1000 люкс, і таким чином отримуємо контрастність 500:1. Не вражає, правда?
При цьому всьому, чи заважає IPS відповідати наступним вимогам для стандарту HDR10 - 10 біт (або 8+FRC), DCI-P3 ≥98%, яскравість понад 1000 кд в 100% білого? Зовсім ні. Про контрастність говорити нічого - професійні IPS монітори вже давно мають статичну контрастність 2000:1 та більше
-
Polyaan
Member
Хе хе, я помню на первых версиях PS 5 была гордая надпись 8К.
Ахаа
Ахаа
-
dead_rat
Member
Gold_Star
Хороша маніпуляція, друже.
Почнемо з простого.
Ще й докопався до якоїсь конкретної qd oled моделі від МСІ, яка по тесту виглядає прямо дуже погано в порівнянні з іншими моніторами. Я ж не казав, що на олед не буває поганих моніторів.
Хороша маніпуляція, друже.
Почнемо з простого.
Тобто це рівень освітлення в яскравий день. І при цьому контраст залишився аж 500:1, коли під сонцем на мобілці ще спробуй щось роздивитися.1000 lux is equivalent to the brightness of a typical overcast day
Ще й докопався до якоїсь конкретної qd oled моделі від МСІ, яка по тесту виглядає прямо дуже погано в порівнянні з іншими моніторами. Я ж не казав, що на олед не буває поганих моніторів.
-
kairo
Member
Не знаю, як там на інших ІПС панелях, але на моєму Dell G3223Q реалізація ХДР просто жахлива. Сюди ще треба додати традиційно вбогу роботу Віндоуз із ХДР.
-
dead_rat
Member
Але не одночасно, правда ж?Gold_Star: ↑ 12.11.2025 15:44 яскравість понад 1000 кд в 100% білого?
професійні IPS монітори вже давно мають статичну контрастність 2000:1 та більше
-
Denverson
Junior
Аж 120Гц ого, оце так новина, тільки зважаючи скільки він буде коштувати, краще вже придбати нормальний на 240Гц, а на ті шо лишаться щось придбати необхідне. У 2025 коли і 4К и 240Гц давно є, вихвалятися 120Гц OMG
-
Gold_Star
Member
Це не стосується МСІ, а результат наявності антиблікового шару у всіх QD-OLED. У WOLED з цим буде трішки краще, оскільки там використовується поляризатор, але по яскравості (принаймні до Tandem OLED) він не дотягує до QD-OLED, тому плюс-мінус результат буде той же в однакових умовахdead_rat: ↑ 12.11.2025 15:53Ще й докопався до якоїсь конкретної qd oled моделі від МСІ
Отправлено спустя 2 минуты 34 секунды:
Не одночасно, з іншої сторони і на оледах мало хто працює при піковій яскравості в 1000 і більше нітdead_rat: ↑ 12.11.2025 15:58Але не одночасно, правда ж?
-
dead_rat
Member
Gold_Star
Хдр це ж для кіно та ігр, очевидно що хто його для цього купив - той буде юзати. І він захоче мати і яскравість і контраст одночасно.
Я не розумію до чого ти докопався?
На іпс при великій яскравості чорний буде світло сірим(ну може просто сірим)
Хдр це ж для кіно та ігр, очевидно що хто його для цього купив - той буде юзати. І він захоче мати і яскравість і контраст одночасно.
-
Gold_Star
Member
Ми не знаємо нічого про реалізацію HDR в сабжі як і про рівень чорного у його конкретній матриці, а враховуючи що це все ж Соні - можна навіть розраховувати на мінімальну калібровкуdead_rat: ↑ 12.11.2025 16:04Хдр це ж для кіно та ігр, очевидно що хто його для цього купив - той буде юзати. І він захоче мати і яскравість і контраст одночасно.
-
Prescott
Member
Максимально странный монитор.
-
Sanьka
Member
Ніхто не звернув увагу на дешеву ПС5
Також перекупи не зможуть втриматись щоб не продати її по повній ціні тим хто не шарить
Зараз всі захочуть приставку "тільки під свій ринок" з -25% ціни.Тим часом Sony також представила новий варіант PlayStation 5 Digital Edition для домашнього ринку, чиєю особливістю стала на 25% менша ціна. В Японії пристрій буде доступний приблизно за 355 дол. США. На ігровій консолі буде доступна тільки японська мова, до того ж підтримуються тільки місцеві акаунти PlayStation Network.
Також перекупи не зможуть втриматись щоб не продати її по повній ціні тим хто не шарить
-
Ektalion
Member
А японська мова only?Sanьka: ↑ 12.11.2025 16:18 Зараз всі захочуть приставку "тільки під свій ринок" з -25% ціни
Також перекупи не зможуть втриматись щоб не продати її по повній ціні тим хто не шарить![]()