Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Ostin
Member

Повідомлення

Junior1985
В такому бюджеті краще вже купіть Asus Xonar DGX з лоху. Я сам не проти свистків, але в ціні 10-15 доларів брав би звуковуху к комп. Маю думку, що загалом якість звуку буде співставною, а користуватись зручніше.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Junior1985: 06.11.2025 02:14З підсилювачем чи можна без? На Алі без підсилювача 220 грн з перехідником...
Якы варіанти розглядав? Накидай варіантів. Я там више кидав з ОЛХ.
Z440_User: 06.11.2025 09:20 на OLX той Xonar DGX на слот PCIe висить за 650грн
Це питання ритаричне, що буде ліпше. Потрібен досвід. У любому разі навушники/колонки перемикати треба вручну.
Junior1985
Junior

Повідомлення

Ще не дуже і розглядав. Але дійсно було б зручніше таке https://a.aliexpress.com/_EveyHqY.

Всім дякую за варіанти. Спробую замовити а потім вже по місцю планку докуплю. Лише не знаю як підєднати ло моєї МП :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

Junior1985: 06.11.2025 14:11Спробую замовити а потім вже по місцю планку докуплю. Лише не знаю як підєднати ло моєї МП
Як, у USB порт, він з'явиться, як звичайний аудіодевайс. Буде не зрозуміло питай. Накрайняк свій підключу, подивлюсь що там у налаштуваннях.
Я його купував колись чисто зараду цікавості, чи може та піндюрка щось грати.
От тут він повинен з'явитися, як типовий аудіодевайс
Зображення
Розповісиш потім
Востаннє редагувалось 06.11.2025 15:08 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
StTechnik
Member

Повідомлення

Ну шо...
FiiO K15. Жду в понедельник. Может раньше.
Блин, правда черный. Хотел серебристый, но они закончились. :weep:
Но черный тоже норм. На звук это не влияет.
MSiAventador Видишь, я прислушался :D :beer:
Junior1985
Junior

Повідомлення

у USB порт, він з'явиться, як звичайний аудіодевайс.
Мав на увазі планку з юсб, на мп куди втикнуть. Ну потім розберуся. Спочатку придбати потрібно.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Junior1985: 06.11.2025 15:24Мав на увазі планку з юсб, на мп куди втикнуть
По доці сюди
Зображення
MSiAventador
Member

Повідомлення

StTechnik: 06.11.2025 15:04 Ну шо...
Блин, правда черный. Хотел серебристый, но они закончились. :weep:
Но черный тоже норм. На звук это не влияет.
MSiAventador Видишь, я прислушался :D :beer:
Лайк. Я теж спочатку думав про сріблястий, але він у мене під телевізором - ловив би відблиски екрану.

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
Огляд ЦАП/підсилювача FiiO K15 – all for music
https://portativ.ua/ua/blog/ogljad-cap- ... 1fqB_W5Xrv

Зображення
:gigi:
StTechnik
Member

Повідомлення

MSiAventador: 06.11.2025 19:33Огляд ЦАП/підсилювача FiiO K15 – all for music
https://portativ.ua/ua/blog/ogljad-cap- ... 1fqB_W5Xrv
Смотрел его сегодня как раз. Ну в целом я почему то думаю, что вопрос свой я закрою даже больше чем планировал. Апарат достойный и даже избыточный. Он больше тянет не как "звуковая карта к ПК", а полноценный компонент медиа системы квартиры. Тут тебе и сеть, и всякие входы - выходы, и вай фай и БТ и все прочее. Комбайн. Приедет, послушаю, поделюсь своим поверхностным впечатлением. Сравню как раз с тем что у меня сейчас.
И тут же блин такое дело. Балансный выход 4.4... Придется китайских братьев попросить сделать кабель под мои HD490Pro - вроде видел на Алишке не самого плохого качества.
Hotspur
Member

Повідомлення

StTechnik: 06.11.2025 15:04Ну шо...
о, вітаю. гарний цап
StTechnik
Member

Повідомлення

Да сегодня какой то день нервный был по работе и прочим делам. А ни что так не успокаивает нервы и не переключает мысли, как спонтанные покупки чего то приятного. :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 06.11.2025 19:59Да сегодня какой то день нервный был по работе и прочим делам
спойлер
Зображення
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay серйозний підхід :rotate: :super:
feson
Member

Повідомлення

Z440_User: 06.11.2025 09:20 П.П.С. Може є самодєлкіни в темі, може хтось кине файною схемкою вушного підсилювача для планарів? Без цапу та іншого, суто підсилювач який по аналогу з preamp`у видасть звук на вуха. Є думки заповнити вільне місце в корпусі preamp`a SO-9100 :rotate:
Канешна є......https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 1802BQtZBb
На вихідні каскади ставити по 4 шт на канал BD139 та BD140. Можна без радіаторів. Гріється мало - але дає теплий звук....... :super:

Отправлено спустя 2 минуты 43 секунды:
Це якійсь АВ класс...я досі в шоці від такої схемотехніки....для мене воно незрозуміло.... :rotate:
Z440_User
Member

Повідомлення

feson: 07.11.2025 01:19
Z440_User: 06.11.2025 09:20 П.П.С. Може є самодєлкіни в темі, може хтось кине файною схемкою вушного підсилювача для планарів? Без цапу та іншого, суто підсилювач який по аналогу з preamp`у видасть звук на вуха. Є думки заповнити вільне місце в корпусі preamp`a SO-9100 :rotate:
Канешна є......https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 1802BQtZBb
На вихідні каскади ставити по 4 шт на канал BD139 та BD140. Можна без радіаторів. Гріється мало - але дає теплий звук....... :super:

Отправлено спустя 2 минуты 43 секунды:
Це якійсь АВ класс...я досі в шоці від такої схемотехніки....для мене воно незрозуміло.... :rotate:
Щось в опису пишуть що то PreAMP, я його буду ставити в УМ замість резистивного ділителя і брати на нього сигнал який з преампу подається в УМ та виводити сигнал на штатне гніздо під вуха на УМі.
Востаннє редагувалось 07.11.2025 09:21 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
feson
Member

Повідомлення

До цього усілка використовував клона lehmann black cube. Клас А.
Той грівся як не в себе -80-90С.
Був тепловий шум транзисторів з за цього. Цей шум дуже легко бло почути на вкладишах. Дуже легко ловив всякі перешкоди (моб тел. та ін)

Акуфаза (у китайському виконанні) - не гріється транзюки теплі (40С). Нема ніякого шуму на чутливих вкладишах. Нема перешкод.

Хто любить циферки - виміри RMAA кращі ніж у lehmann black cube.
Елементна база - треш...ніяких позолочених транзисторів та WIMA.......

Пишуть що це класс А - але це неправда....це АБ клас але в звуку в різних навушниках я різниці не чую.....хоча може це я не чую....а хтось почує..... :lol:

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
На вході оушку канешна поміняв на оригінал LM4562 від TI.............китайське оу не використовую для себе..... :rolleyes:

Отправлено спустя 6 минут 52 секунды:
Z440_User: 07.11.2025 09:17 Щось в опису пишуть що то PreAMP, я його буду ставити в УМ замість резистивного ділителя і брати на нього сигнал який з преампу подається в УМ та виводити сигнал на штатне гніздо під вуха на УМі.
На заборі теж багато чого пишуть. Але люди роблять.....дивись https://www.diyaudio.com/community/thre ... 050/page-5

Отправлено спустя 5 минут 27 секунд:
Я для нього хтів платки заказати - щоб BD140 139 красиво стали на радіатори (які по суті непотрібні бо чуть теплі) але ціна виконання 600грн за дві штуки.
Якщо є бажання можемо замовити 2 штуки і тоді буде по 300 грн плата з кожного.

Отправлено спустя 1 минуту 27 секунд:
Якщо купити плату з аліка то BD140 139 стоять як цаплі на шпичках бо піновка різна та треба перехрещувати ноги.... :weep:

Отправлено спустя 1 минуту 29 секунд:
Коротше якщо захочеш - пиши мені в приват. Я в долі з кимось напополам заказати платки на виробництві.....щоб були не цаплі - а феншуй.... :super:

Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
Платкі готові та опробувані з того ж дийаудио......

Отправлено спустя 7 минут 21 секунду:
Гучність регулювати - на вхід плати ставиш крутілку ALPS......

Отправлено спустя 1 минуту 30 секунд:
Якщо використовувати як попередній підсилювач то крутілку можна поставити поза акуфази.

Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
І в мене рік вже стоять BD435 та 436 - що було під рукою....хоча вони по характеристикам значно програють 139 140....
Z440_User
Member

Повідомлення

feson, я поки що прицілююсь, бо вуха є, але я ними майже не користуюсь, не люблю звук в голові, мені більше колоночний звук подобається. Але коли іноді доводиться ховатися в навушники.
Треба спочатку подумати де його сюди впихнути:
спойлер
unnamed.jpg
Відправлено через 8 хвилин 14 секунд:
feson: 07.11.2025 09:50
Гучність регулювати - на вхід плати ставиш крутілку ALPS......

Отправлено спустя 1 минуту 30 секунд:
Якщо використовувати як попередній підсилювач то крутілку можна поставити поза акуфази.
У мене преамп Optonica SO-9100 до якого по аналогу підключено 2 програвача вінілу+касетник+катушковий+фронтальний аналоговий вихід ПК.
Преамп Optonica SO-9100 підключено до мощніка Optonica SX-9100 в якому є вихід на навушники, але він по класиці - резистивний дєлітель з вихідного каскаду.
Ото в мощніку і хочу приколхозити платку для вух і брати сигнал для неї з входу УМ та вивід на штатне гніздо вух.

Відправлено через 1 годину 22 хвилини 9 секунд:
feson, а що про такий KIT можна сказати?
https://www.aliexpress.com/item/4001098044185.html
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 07.11.2025 11:24по аналогу підключено 2 програвача вінілу+касетник+катушковий+фронтальний аналоговий вихід ПК
Cерйозний сетап, і як це все використовується? Наприклив два програвача вінілу, невжеж касети та бобіни ще у колекції?
Hotspur
Member

Повідомлення

Z440_User: 07.11.2025 11:24У мене преамп Optonica SO-9100 до якого по аналогу підключено 2 програвача вінілу+касетник+катушковий+фронтальний аналоговий вихід ПК.
складна система
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 07.11.2025 14:33
Z440_User: 07.11.2025 11:24по аналогу підключено 2 програвача вінілу+касетник+катушковий+фронтальний аналоговий вихід ПК
Cерйозний сетап, і як це все використовується? Наприклив два програвача вінілу, невжеж касети та бобіни ще у колекції?
А як його ще можна використовувати? Слухається, коли фоном, коли розвалившись на дивані. Іноді щось пишеться або цифрується. Іграшки граються, кіно дивиться.
спойлер
Це все надбання еволюційного шляху до свого звуку впродовж 1998-2016рр. Поки що це в якомусь плані кінцева зупинка як по якості, так і по готовності витрачати фінанси.
Збирання на помийці радянського хламу "на запчастини" підростаючи на шляху до 0-класу апаратури -> назбирав комплект Естонія 010 -> далі з'явився повний усь Otonica 7100 за копійки з барахолки в неробочому стані -> далі в 2016р. вдало купив топовий комплект з УП+УМ 9100 лінійки за 100-150$ неробочі під відновлення (виявилося були попалені запобіжники в блоках живлення).

Вініли:
Є колекція десь під 1000 платівок Джаз-Блюз-Оркестрова-Рок-Метал випуску 1950-2025рр.
Електроніка ЕП-060 - рідкісний апарат, одеського заводу прецензійних резисторів, з'явився десь на початку 2000х, прикольний апарат з гарною геометрією.
Естонія ЕП-010 - з'явилася в другій половині 2000х в комплекті з УП+УМ+АС Естонія 35АС-021, тюнера не було, і слава богу. Гарний, прикольний, стильний апарат. Її прообраз Optonica RP-7100 зараз на OLX 20к грн і різниці від мого повністю робочого апарату майже немає. Топова Optonica RP-9100 = вагон грошей та хрін знайдеш, але ото вже буде апгрейд і так би мовити до комплекту к наявним УП+УМ. То ж поки що стоїть Естонія ЕП-010, тим паче косметика в ідеалі.
По характеру вертушки зовсім різні і я не можу визначитися яку продати. Є ще Електроніка ЕП-017, лежить запакована, була перед появою ЕП-060.
Голови для них: ГЗМ-005, Shure M97xE, Goldring E4, Audio-Technica VM540ML. Це поки що єдине що оновлюється в сетапі.

Касети:
Є колекція десь під 100шт, майже всі самописні з вінілів, котушок, CD, Hi-Res.
Vilma-102, підібрана в пакеті біля мусорного баку в 1998р. Нова, була в заводській коробці з документами, акуратно сунута в великий пакет та стояла біля мусорного баку. Обслужена, відрегульована та радує по сьогодні шикарним звуком та записом на будь яку стрічку. Всі касети писані на ній, навіть в першій половині 2000х на замовлення касети писав. Сьогодні лише собі і коли є бажання та час.
Optonica RT-7100 - купив заради типу комплекту під наявний в той час усь Optonica 7100 та Естонія ЕП-010. Під сьогоднішній комплект 9100 треба деку RT-9100, але то рідкість рідкісна за вагон грошей, я на це не готовий. Очікував що буде краще за Вільму і поміняю апарат = в стійці стоять обидва :-/
П.С. Вільма краще пише та грає за оптоніку 7100.

Котушки:
Колекція десь під 200-300шт. Майже всі самописні з вінілів, котушок, CD, Hi-Res. Декілька "перлин" колекції писалися на замовлення студійними апаратами, наприклад концерт Joe Cocker`а в Дортмунді мені писали з мастер-стрічки на Studer A810 (10k$ за магнітофон на eBay сьогодні), була можливість в свій час отримати такі плюшки.
Ілєть-110, забирав з гаражу на запчастини в 1996-1997році, відновив в 1999р. Наче як би і змінив на щось краще, але він мені подобається, з радянського по зовнішності лише кацапський Олімп-005, а з імпортного що буде саме відчутним апгрейдом, а не косметичним = 500+$. Коротше, він мене влаштовує поки що, тут я в балансі естетичного задоволення, звукового та фінансового.

Якось так. Саме цікаве, в вінілово-касетно-котушковій фонотеці немає повторів.
Hotspur: 07.11.2025 14:35 складна система
Немає нічого складного, у відповідні "дірочки" втикнуто кабелі, а на морді кнопочками вибирається пристрій який хочеться послухати.

П.С. Ще й грає через АС Fisher STE-1150.

П.П.С. ПК з Audigy 2ZS виводиться фронт на комплект Optonica 9100 + STE-1150, тил виводиться на Optonica 7100 + Estonia 35AC-021, картинка по HDMI на тєлік.
Паралельно з цим, в сусідній кімнаті можна окремо зі звуком по HDMI на вбудований звук монітору щось інше. Дуже часто малий у себе в кімнаті в щось грає, а я в цей час можу або кіно дивитися з оточуючим звуком, або слухати щось хоч з ПК, хоч з аналогу :rotate:
Відповісти