Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Ostin
Member
Junior1985
В такому бюджеті краще вже купіть Asus Xonar DGX з лоху. Я сам не проти свистків, але в ціні 10-15 доларів брав би звуковуху к комп. Маю думку, що загалом якість звуку буде співставною, а користуватись зручніше.
В такому бюджеті краще вже купіть Asus Xonar DGX з лоху. Я сам не проти свистків, але в ціні 10-15 доларів брав би звуковуху к комп. Маю думку, що загалом якість звуку буде співставною, а користуватись зручніше.
-
Radio Bay
Member
Якы варіанти розглядав? Накидай варіантів. Я там више кидав з ОЛХ.Junior1985: ↑ 06.11.2025 02:14З підсилювачем чи можна без? На Алі без підсилювача 220 грн з перехідником...
Це питання ритаричне, що буде ліпше. Потрібен досвід. У любому разі навушники/колонки перемикати треба вручну.Z440_User: ↑ 06.11.2025 09:20 на OLX той Xonar DGX на слот PCIe висить за 650грн
-
Junior1985
Junior
Ще не дуже і розглядав. Але дійсно було б зручніше таке https://a.aliexpress.com/_EveyHqY.
Всім дякую за варіанти. Спробую замовити а потім вже по місцю планку докуплю. Лише не знаю як підєднати ло моєї МП
Всім дякую за варіанти. Спробую замовити а потім вже по місцю планку докуплю. Лише не знаю як підєднати ло моєї МП
-
Radio Bay
Member
Як, у USB порт, він з'явиться, як звичайний аудіодевайс. Буде не зрозуміло питай. Накрайняк свій підключу, подивлюсь що там у налаштуваннях.Junior1985: ↑ 06.11.2025 14:11Спробую замовити а потім вже по місцю планку докуплю. Лише не знаю як підєднати ло моєї МП
Я його купував колись чисто зараду цікавості, чи може та піндюрка щось грати.
- От тут він повинен з'явитися, як типовий аудіодевайс

Востаннє редагувалось 06.11.2025 15:08 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
-
StTechnik
Member
Ну шо...
FiiO K15. Жду в понедельник. Может раньше.
Блин, правда черный. Хотел серебристый, но они закончились.
Но черный тоже норм. На звук это не влияет.
MSiAventador Видишь, я прислушался

Блин, правда черный. Хотел серебристый, но они закончились.
MSiAventador Видишь, я прислушался
-
Junior1985
Junior
Мав на увазі планку з юсб, на мп куди втикнуть. Ну потім розберуся. Спочатку придбати потрібно.у USB порт, він з'явиться, як звичайний аудіодевайс.
-
Radio Bay
Member
Junior1985: ↑ 06.11.2025 15:24Мав на увазі планку з юсб, на мп куди втикнуть
- По доці сюди
-
-
MSiAventador
Member
Лайк. Я теж спочатку думав про сріблястий, але він у мене під телевізором - ловив би відблиски екрану.StTechnik: ↑ 06.11.2025 15:04 Ну шо...
Блин, правда черный. Хотел серебристый, но они закончились.![]()
MSiAventador Видишь, я прислушался![]()
![]()
Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
Огляд ЦАП/підсилювача FiiO K15 – all for music
https://portativ.ua/ua/blog/ogljad-cap- ... 1fqB_W5Xrv

-
StTechnik
Member
Смотрел его сегодня как раз. Ну в целом я почему то думаю, что вопрос свой я закрою даже больше чем планировал. Апарат достойный и даже избыточный. Он больше тянет не как "звуковая карта к ПК", а полноценный компонент медиа системы квартиры. Тут тебе и сеть, и всякие входы - выходы, и вай фай и БТ и все прочее. Комбайн. Приедет, послушаю, поделюсь своим поверхностным впечатлением. Сравню как раз с тем что у меня сейчас.MSiAventador: ↑ 06.11.2025 19:33Огляд ЦАП/підсилювача FiiO K15 – all for music
https://portativ.ua/ua/blog/ogljad-cap- ... 1fqB_W5Xrv
И тут же блин такое дело. Балансный выход 4.4... Придется китайских братьев попросить сделать кабель под мои HD490Pro - вроде видел на Алишке не самого плохого качества.
-
Hotspur
Member
о, вітаю. гарний цап
-
StTechnik
Member
Да сегодня какой то день нервный был по работе и прочим делам. А ни что так не успокаивает нервы и не переключает мысли, как спонтанные покупки чего то приятного.Hotspur: ↑ 06.11.2025 19:51о, вітаю.
-
Radio Bay
Member
StTechnik: ↑ 06.11.2025 19:59Да сегодня какой то день нервный был по работе и прочим делам
- спойлер
-
-
Hotspur
Member
Radio Bay серйозний підхід

-
feson
Member
Канешна є......https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 1802BQtZBbZ440_User: ↑ 06.11.2025 09:20 П.П.С. Може є самодєлкіни в темі, може хтось кине файною схемкою вушного підсилювача для планарів? Без цапу та іншого, суто підсилювач який по аналогу з preamp`у видасть звук на вуха. Є думки заповнити вільне місце в корпусі preamp`a SO-9100![]()
На вихідні каскади ставити по 4 шт на канал BD139 та BD140. Можна без радіаторів. Гріється мало - але дає теплий звук.......
Отправлено спустя 2 минуты 43 секунды:
Це якійсь АВ класс...я досі в шоці від такої схемотехніки....для мене воно незрозуміло....
-
Z440_User
Member
Щось в опису пишуть що то PreAMP, я його буду ставити в УМ замість резистивного ділителя і брати на нього сигнал який з преампу подається в УМ та виводити сигнал на штатне гніздо під вуха на УМі.feson: ↑ 07.11.2025 01:19Канешна є......https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 1802BQtZBbZ440_User: ↑ 06.11.2025 09:20 П.П.С. Може є самодєлкіни в темі, може хтось кине файною схемкою вушного підсилювача для планарів? Без цапу та іншого, суто підсилювач який по аналогу з preamp`у видасть звук на вуха. Є думки заповнити вільне місце в корпусі preamp`a SO-9100![]()
На вихідні каскади ставити по 4 шт на канал BD139 та BD140. Можна без радіаторів. Гріється мало - але дає теплий звук.......
Отправлено спустя 2 минуты 43 секунды:
Це якійсь АВ класс...я досі в шоці від такої схемотехніки....для мене воно незрозуміло....![]()
Востаннє редагувалось 07.11.2025 09:21 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
-
feson
Member
До цього усілка використовував клона lehmann black cube. Клас А.
Той грівся як не в себе -80-90С.
Був тепловий шум транзисторів з за цього. Цей шум дуже легко бло почути на вкладишах. Дуже легко ловив всякі перешкоди (моб тел. та ін)
Акуфаза (у китайському виконанні) - не гріється транзюки теплі (40С). Нема ніякого шуму на чутливих вкладишах. Нема перешкод.
Хто любить циферки - виміри RMAA кращі ніж у lehmann black cube.
Елементна база - треш...ніяких позолочених транзисторів та WIMA.......
Пишуть що це класс А - але це неправда....це АБ клас але в звуку в різних навушниках я різниці не чую.....хоча може це я не чую....а хтось почує.....
Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
На вході оушку канешна поміняв на оригінал LM4562 від TI.............китайське оу не використовую для себе.....
Отправлено спустя 6 минут 52 секунды:
Отправлено спустя 5 минут 27 секунд:
Я для нього хтів платки заказати - щоб BD140 139 красиво стали на радіатори (які по суті непотрібні бо чуть теплі) але ціна виконання 600грн за дві штуки.
Якщо є бажання можемо замовити 2 штуки і тоді буде по 300 грн плата з кожного.
Отправлено спустя 1 минуту 27 секунд:
Якщо купити плату з аліка то BD140 139 стоять як цаплі на шпичках бо піновка різна та треба перехрещувати ноги....
Отправлено спустя 1 минуту 29 секунд:
Коротше якщо захочеш - пиши мені в приват. Я в долі з кимось напополам заказати платки на виробництві.....щоб були не цаплі - а феншуй....
Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
Платкі готові та опробувані з того ж дийаудио......
Отправлено спустя 7 минут 21 секунду:
Гучність регулювати - на вхід плати ставиш крутілку ALPS......
Отправлено спустя 1 минуту 30 секунд:
Якщо використовувати як попередній підсилювач то крутілку можна поставити поза акуфази.
Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
І в мене рік вже стоять BD435 та 436 - що було під рукою....хоча вони по характеристикам значно програють 139 140....
Той грівся як не в себе -80-90С.
Був тепловий шум транзисторів з за цього. Цей шум дуже легко бло почути на вкладишах. Дуже легко ловив всякі перешкоди (моб тел. та ін)
Акуфаза (у китайському виконанні) - не гріється транзюки теплі (40С). Нема ніякого шуму на чутливих вкладишах. Нема перешкод.
Хто любить циферки - виміри RMAA кращі ніж у lehmann black cube.
Елементна база - треш...ніяких позолочених транзисторів та WIMA.......
Пишуть що це класс А - але це неправда....це АБ клас але в звуку в різних навушниках я різниці не чую.....хоча може це я не чую....а хтось почує.....
Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
На вході оушку канешна поміняв на оригінал LM4562 від TI.............китайське оу не використовую для себе.....
Отправлено спустя 6 минут 52 секунды:
На заборі теж багато чого пишуть. Але люди роблять.....дивись https://www.diyaudio.com/community/thre ... 050/page-5Z440_User: ↑ 07.11.2025 09:17 Щось в опису пишуть що то PreAMP, я його буду ставити в УМ замість резистивного ділителя і брати на нього сигнал який з преампу подається в УМ та виводити сигнал на штатне гніздо під вуха на УМі.
Отправлено спустя 5 минут 27 секунд:
Я для нього хтів платки заказати - щоб BD140 139 красиво стали на радіатори (які по суті непотрібні бо чуть теплі) але ціна виконання 600грн за дві штуки.
Якщо є бажання можемо замовити 2 штуки і тоді буде по 300 грн плата з кожного.
Отправлено спустя 1 минуту 27 секунд:
Якщо купити плату з аліка то BD140 139 стоять як цаплі на шпичках бо піновка різна та треба перехрещувати ноги....
Отправлено спустя 1 минуту 29 секунд:
Коротше якщо захочеш - пиши мені в приват. Я в долі з кимось напополам заказати платки на виробництві.....щоб були не цаплі - а феншуй....
Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
Платкі готові та опробувані з того ж дийаудио......
Отправлено спустя 7 минут 21 секунду:
Якщо використовувати як попередній підсилювач то крутілку можна поставити поза акуфази.
Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
І в мене рік вже стоять BD435 та 436 - що було під рукою....хоча вони по характеристикам значно програють 139 140....
-
Z440_User
Member
feson, я поки що прицілююсь, бо вуха є, але я ними майже не користуюсь, не люблю звук в голові, мені більше колоночний звук подобається. Але коли іноді доводиться ховатися в навушники.
Треба спочатку подумати де його сюди впихнути:
Преамп Optonica SO-9100 підключено до мощніка Optonica SX-9100 в якому є вихід на навушники, але він по класиці - резистивний дєлітель з вихідного каскаду.
Ото в мощніку і хочу приколхозити платку для вух і брати сигнал для неї з входу УМ та вивід на штатне гніздо вух.
Відправлено через 1 годину 22 хвилини 9 секунд:
feson, а що про такий KIT можна сказати?
https://www.aliexpress.com/item/4001098044185.html
Треба спочатку подумати де його сюди впихнути:
- спойлер
У мене преамп Optonica SO-9100 до якого по аналогу підключено 2 програвача вінілу+касетник+катушковий+фронтальний аналоговий вихід ПК.feson: ↑ 07.11.2025 09:50
Преамп Optonica SO-9100 підключено до мощніка Optonica SX-9100 в якому є вихід на навушники, але він по класиці - резистивний дєлітель з вихідного каскаду.
Ото в мощніку і хочу приколхозити платку для вух і брати сигнал для неї з входу УМ та вивід на штатне гніздо вух.
Відправлено через 1 годину 22 хвилини 9 секунд:
feson, а що про такий KIT можна сказати?
https://www.aliexpress.com/item/4001098044185.html
-
Radio Bay
Member
Cерйозний сетап, і як це все використовується? Наприклив два програвача вінілу, невжеж касети та бобіни ще у колекції?Z440_User: ↑ 07.11.2025 11:24по аналогу підключено 2 програвача вінілу+касетник+катушковий+фронтальний аналоговий вихід ПК
-
Hotspur
Member
складна системаZ440_User: ↑ 07.11.2025 11:24У мене преамп Optonica SO-9100 до якого по аналогу підключено 2 програвача вінілу+касетник+катушковий+фронтальний аналоговий вихід ПК.
-
Z440_User
Member
А як його ще можна використовувати? Слухається, коли фоном, коли розвалившись на дивані. Іноді щось пишеться або цифрується. Іграшки граються, кіно дивиться.Radio Bay: ↑ 07.11.2025 14:33Cерйозний сетап, і як це все використовується? Наприклив два програвача вінілу, невжеж касети та бобіни ще у колекції?Z440_User: ↑ 07.11.2025 11:24по аналогу підключено 2 програвача вінілу+касетник+катушковий+фронтальний аналоговий вихід ПК
- спойлер
-
Це все надбання еволюційного шляху до свого звуку впродовж 1998-2016рр. Поки що це в якомусь плані кінцева зупинка як по якості, так і по готовності витрачати фінанси.
Збирання на помийці радянського хламу "на запчастини" підростаючи на шляху до 0-класу апаратури -> назбирав комплект Естонія 010 -> далі з'явився повний усь Otonica 7100 за копійки з барахолки в неробочому стані -> далі в 2016р. вдало купив топовий комплект з УП+УМ 9100 лінійки за 100-150$ неробочі під відновлення (виявилося були попалені запобіжники в блоках живлення).
Вініли:
Є колекція десь під 1000 платівок Джаз-Блюз-Оркестрова-Рок-Метал випуску 1950-2025рр.
Електроніка ЕП-060 - рідкісний апарат, одеського заводу прецензійних резисторів, з'явився десь на початку 2000х, прикольний апарат з гарною геометрією.
Естонія ЕП-010 - з'явилася в другій половині 2000х в комплекті з УП+УМ+АС Естонія 35АС-021, тюнера не було, і слава богу. Гарний, прикольний, стильний апарат. Її прообраз Optonica RP-7100 зараз на OLX 20к грн і різниці від мого повністю робочого апарату майже немає. Топова Optonica RP-9100 = вагон грошей та хрін знайдеш, але ото вже буде апгрейд і так би мовити до комплекту к наявним УП+УМ. То ж поки що стоїть Естонія ЕП-010, тим паче косметика в ідеалі.
По характеру вертушки зовсім різні і я не можу визначитися яку продати. Є ще Електроніка ЕП-017, лежить запакована, була перед появою ЕП-060.
Голови для них: ГЗМ-005, Shure M97xE, Goldring E4, Audio-Technica VM540ML. Це поки що єдине що оновлюється в сетапі.
Касети:
Є колекція десь під 100шт, майже всі самописні з вінілів, котушок, CD, Hi-Res.
Vilma-102, підібрана в пакеті біля мусорного баку в 1998р. Нова, була в заводській коробці з документами, акуратно сунута в великий пакет та стояла біля мусорного баку. Обслужена, відрегульована та радує по сьогодні шикарним звуком та записом на будь яку стрічку. Всі касети писані на ній, навіть в першій половині 2000х на замовлення касети писав. Сьогодні лише собі і коли є бажання та час.
Optonica RT-7100 - купив заради типу комплекту під наявний в той час усь Optonica 7100 та Естонія ЕП-010. Під сьогоднішній комплект 9100 треба деку RT-9100, але то рідкість рідкісна за вагон грошей, я на це не готовий. Очікував що буде краще за Вільму і поміняю апарат = в стійці стоять обидва
П.С. Вільма краще пише та грає за оптоніку 7100.
Котушки:
Колекція десь під 200-300шт. Майже всі самописні з вінілів, котушок, CD, Hi-Res. Декілька "перлин" колекції писалися на замовлення студійними апаратами, наприклад концерт Joe Cocker`а в Дортмунді мені писали з мастер-стрічки на Studer A810 (10k$ за магнітофон на eBay сьогодні), була можливість в свій час отримати такі плюшки.
Ілєть-110, забирав з гаражу на запчастини в 1996-1997році, відновив в 1999р. Наче як би і змінив на щось краще, але він мені подобається, з радянського по зовнішності лише кацапський Олімп-005, а з імпортного що буде саме відчутним апгрейдом, а не косметичним = 500+$. Коротше, він мене влаштовує поки що, тут я в балансі естетичного задоволення, звукового та фінансового.
Якось так. Саме цікаве, в вінілово-касетно-котушковій фонотеці немає повторів.
Немає нічого складного, у відповідні "дірочки" втикнуто кабелі, а на морді кнопочками вибирається пристрій який хочеться послухати.Hotspur: ↑ 07.11.2025 14:35 складна система
П.С. Ще й грає через АС Fisher STE-1150.
П.П.С. ПК з Audigy 2ZS виводиться фронт на комплект Optonica 9100 + STE-1150, тил виводиться на Optonica 7100 + Estonia 35AC-021, картинка по HDMI на тєлік.
Паралельно з цим, в сусідній кімнаті можна окремо зі звуком по HDMI на вбудований звук монітору щось інше. Дуже часто малий у себе в кімнаті в щось грає, а я в цей час можу або кіно дивитися з оточуючим звуком, або слухати щось хоч з ПК, хоч з аналогу