потому что маркетологи,а не инженеры разрабатывали этот разьем
Новини
Останні статті і огляди
Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення 12V-2x6 на відеокарті Radeon RX 9070 XT
-
skripan
Junior
Пропоную обговорити Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення 12V-2x6 на відеокарті Radeon RX 9070 XT
-
Геральт
Member
Багато виробників пропонують відеокарти AMD із двома або трьома 8‑контактними роз’ємами старого стандарту. 
-
deserteagle777
Member
Пропоную обговорити Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення 12V-2x6 на відеокарті Radeon RX 9070 XT
Хороший план разъём , надёжный как швейцарские часы
Хороший план разъём , надёжный как швейцарские часы
-
lom_ua
Member
Краще використовувати модульний кабель без перехідників.
Кого цікавить, звертайтесь - можу зробити.
-
Enjthesilence
Member
Хаунг палить червоні карти, люди!
-
Donate
Member
Ёщё б лучше если это всё было включено в итак недорогие картыlom_ua: ↑ 03.11.2025 14:27 Краще використовувати модульний кабель без перехідників.
-
lom_ua
Member
Donate, не вийде - в різних БЖ різна розпіновка.
-
Геральт
Member
А воно допоможе за відсустності блока 3.1? І як організована гарантія?lom_ua: ↑ 03.11.2025 14:27 Краще використовувати модульний кабель без перехідників.
-
erazel
Member
Ну але все ж не зрозуміло чому саме роблять винуватим саме перехідник? Він ж по суті йде від виробника карти, нема резону виробнику самому собі створювати проблеми. Ну і не зрозуміло чому воно взагалі отак перегрівається? на фото ж не один провідник оплавився, а весь ряд. Дивина.
-
Donate
Member
Я про то что бы покупая дорогую карту просто вставить и забыть. А не думать что там что то будет подгорать или где искать правильный шнурlom_ua: ↑ 03.11.2025 14:33 Donate, не вийде - в різних БЖ різна розпіновка.
-
lom_ua
Member
Менше з'єднань, плюс я пропаюю всі з'єднання.Геральт: ↑ 03.11.2025 14:35А воно допоможе за відсустності блока 3.1? І як організована гарантія?lom_ua: ↑ 03.11.2025 14:27 Краще використовувати модульний кабель без перехідників.
Кабель на гарантію карти ніяк не впливає.
-
Геральт
Member
Е ні, мені інші специ пояснювали, що тільки обтискання. Бо пайка може навернутись при вигині.lom_ua: ↑ 03.11.2025 14:37 Менше з'єднань, плюс я пропаюю всі з'єднання.
Кабель на гарантію карти ніяк не впливає.
Малось на увазі, у разі проблем. Бо ж вендор може звинуватити у використанні кастомного перехідника.
-
Voozy
Member
не много людей говорят об этом, но 9070хт жрёт как свол0чь. по мощности 5070ти, по жору - больше 5080.
для скептиков:
для скептиков:
-
Ararat
Member
Бо при підключені напряму, як бачиш, проблем нема.erazel: ↑ 03.11.2025 14:35 Ну але все ж не зрозуміло чому саме роблять винуватим саме перехідник? Він ж по суті йде від виробника карти, нема резону виробнику самому собі створювати проблеми. Ну і не зрозуміло чому воно взагалі отак перегрівається? на фото ж не один провідник оплавився, а весь ряд. Дивина.
Відправлено через 9 хвилин 15 секунд:
Йой. Я чомусь думав, що після пекельних пічок 7ххх, вони якраз жор і виправляли у 9ххх серії.Voozy: ↑ 03.11.2025 14:46 не много людей говорят об этом, но 9070хт жрёт как свол0чь. по мощности 5070ти, по жору - больше 5080.
для скептиков:
-
yuriy_dd
Member
а хтось закидає що АРМ проци не підтримують зовнішні ВК
от якраз тому і не підтримують

от якраз тому і не підтримують
-
Enjthesilence
Member
так і є, енергоефективність - не найсильніша сторона цієї картиVoozy: ↑ 03.11.2025 14:46 не много людей говорят об этом, но 9070хт жрёт как свол0чь. по мощности 5070ти, по жору - больше 5080.
для скептиков:
- Вкладення
-
-
unique-neon
Member
Підтверджую, дефолтний паверліміт 310, туди вона і стукає постійно при фул лоадіVoozy: ↑ 03.11.2025 14:46по мощности 5070ти, по жору - больше 5080
-
erazel
Member
Ну я ще схиляюсь до думки про великі числа. скільки людей з АТХ3.1 а скільки з блоками старого стандарту. Теорія ймовірності і все таке.Ararat: ↑ 03.11.2025 14:56 Бо при підключені напряму, як бачиш, проблем нема.
-
erkins007
Member
Скупой платит дважды. Очередной умник решил сэкономить 200$ на нормальный БП. Ну тут хотябы не с 5090, так что хоть как-то логику понять можно.Як і в багатьох подібних випадках з відеокартами NVIDIA, тут було підключення через перехідник. Тобто у користувача не було блока живлення стандарту ATX 3.1
А вот когда 5090 покупают за 3к$ и пихают в старый БП это уже за гранью тупости
-
oversteve
Member
в цьому випадку (і в іншому з такою ж нітрою) проблема виникла в перехіднику - якщо подивитися, то там прогар на всіх пінах, тобто скорше за все пайка проводів до блоку пінів всередині перехідника трималаяться на соплях, великий опір і відповідно нагрівerazel: ↑ 03.11.2025 14:35 Ну але все ж не зрозуміло чому саме роблять винуватим саме перехідник? Він ж по суті йде від виробника карти, нема резону виробнику самому собі створювати проблеми. Ну і не зрозуміло чому воно взагалі отак перегрівається? на фото ж не один провідник оплавився, а весь ряд. Дивина.
на рахунок того, чого відвалилося - як на мене проблема в дизайні от тієї виїмки і товщині кабелів в перехіднику, мало місця для вигину, можливо треба було пробувати гнути проводи під 90 градусів ближче до ж0пи, щоб знати наватаження на сам роз'єм
- спойлер