Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення 12V-2x6 на відеокарті Radeon RX 9070 XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
skripan
Junior

Повідомлення

Пропоную обговорити Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення 12V-2x6 на відеокарті Radeon RX 9070 XT

потому что маркетологи,а не инженеры разрабатывали этот разьем ;)
Геральт
Member

Повідомлення

Багато виробників пропонують відеокарти AMD із двома або трьома 8‑контактними роз’ємами старого стандарту. :learn:
deserteagle777
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення 12V-2x6 на відеокарті Radeon RX 9070 XT

Хороший план разъём , надёжный как швейцарские часы :laugh:
lom_ua
Member

Повідомлення

Краще використовувати модульний кабель без перехідників.
Кого цікавить, звертайтесь - можу зробити.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Хаунг палить червоні карти, люди!
Donate
Member

Повідомлення

lom_ua: 03.11.2025 14:27 Краще використовувати модульний кабель без перехідників.
Ёщё б лучше если это всё было включено в итак недорогие карты :insane:
lom_ua
Member

Повідомлення

Donate, не вийде - в різних БЖ різна розпіновка.
Геральт
Member

Повідомлення

lom_ua: 03.11.2025 14:27 Краще використовувати модульний кабель без перехідників.
А воно допоможе за відсустності блока 3.1? І як організована гарантія?
erazel
Member

Повідомлення

Ну але все ж не зрозуміло чому саме роблять винуватим саме перехідник? Він ж по суті йде від виробника карти, нема резону виробнику самому собі створювати проблеми. Ну і не зрозуміло чому воно взагалі отак перегрівається? на фото ж не один провідник оплавився, а весь ряд. Дивина.
Donate
Member

Повідомлення

lom_ua: 03.11.2025 14:33 Donate, не вийде - в різних БЖ різна розпіновка.
Я про то что бы покупая дорогую карту просто вставить и забыть. А не думать что там что то будет подгорать или где искать правильный шнур :rotate:
lom_ua
Member

Повідомлення

Геральт: 03.11.2025 14:35
А воно допоможе за відсустності блока 3.1? І як організована гарантія?
Менше з'єднань, плюс я пропаюю всі з'єднання.
Кабель на гарантію карти ніяк не впливає.
Геральт
Member

Повідомлення

lom_ua: 03.11.2025 14:37 Менше з'єднань, плюс я пропаюю всі з'єднання.
Кабель на гарантію карти ніяк не впливає.
Е ні, мені інші специ пояснювали, що тільки обтискання. Бо пайка може навернутись при вигині.
Малось на увазі, у разі проблем. Бо ж вендор може звинуватити у використанні кастомного перехідника.
Voozy
Member

Повідомлення

не много людей говорят об этом, но 9070хт жрёт как свол0чь. по мощности 5070ти, по жору - больше 5080.
для скептиков:
Ararat
Member

Повідомлення

erazel: 03.11.2025 14:35 Ну але все ж не зрозуміло чому саме роблять винуватим саме перехідник? Він ж по суті йде від виробника карти, нема резону виробнику самому собі створювати проблеми. Ну і не зрозуміло чому воно взагалі отак перегрівається? на фото ж не один провідник оплавився, а весь ряд. Дивина.
Бо при підключені напряму, як бачиш, проблем нема.

Відправлено через 9 хвилин 15 секунд:
Voozy: 03.11.2025 14:46 не много людей говорят об этом, но 9070хт жрёт как свол0чь. по мощности 5070ти, по жору - больше 5080.
для скептиков:
Йой. Я чомусь думав, що після пекельних пічок 7ххх, вони якраз жор і виправляли у 9ххх серії.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

а хтось закидає що АРМ проци не підтримують зовнішні ВК

от якраз тому і не підтримують :lol: :lol:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Voozy: 03.11.2025 14:46 не много людей говорят об этом, но 9070хт жрёт как свол0чь. по мощности 5070ти, по жору - больше 5080.
для скептиков:
так і є, енергоефективність - не найсильніша сторона цієї карти
Вкладення
33221.png
unique-neon
Member

Повідомлення

Voozy: 03.11.2025 14:46по мощности 5070ти, по жору - больше 5080
Підтверджую, дефолтний паверліміт 310, туди вона і стукає постійно при фул лоаді
erazel
Member

Повідомлення

Ararat: 03.11.2025 14:56 Бо при підключені напряму, як бачиш, проблем нема.
Ну я ще схиляюсь до думки про великі числа. скільки людей з АТХ3.1 а скільки з блоками старого стандарту. Теорія ймовірності і все таке.
erkins007
Member

Повідомлення

Як і в багатьох подібних випадках з відеокартами NVIDIA, тут було підключення через перехідник. Тобто у користувача не було блока живлення стандарту ATX 3.1
Скупой платит дважды. Очередной умник решил сэкономить 200$ на нормальный БП. Ну тут хотябы не с 5090, так что хоть как-то логику понять можно.
А вот когда 5090 покупают за 3к$ и пихают в старый БП это уже за гранью тупости
oversteve
Member

Повідомлення

erazel: 03.11.2025 14:35 Ну але все ж не зрозуміло чому саме роблять винуватим саме перехідник? Він ж по суті йде від виробника карти, нема резону виробнику самому собі створювати проблеми. Ну і не зрозуміло чому воно взагалі отак перегрівається? на фото ж не один провідник оплавився, а весь ряд. Дивина.
в цьому випадку (і в іншому з такою ж нітрою) проблема виникла в перехіднику - якщо подивитися, то там прогар на всіх пінах, тобто скорше за все пайка проводів до блоку пінів всередині перехідника трималаяться на соплях, великий опір і відповідно нагрів
на рахунок того, чого відвалилося - як на мене проблема в дизайні от тієї виїмки і товщині кабелів в перехіднику, мало місця для вигину, можливо треба було пробувати гнути проводи під 90 градусів ближче до ж0пи, щоб знати наватаження на сам роз'єм
спойлер
Зображення
Відповісти