Згадки топового графічного процесора Intel Battlemage виявлено у файлах драйвера

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
vsx
Member

Повідомлення

Згадки топового графічного процесора Intel Battlemage виявлено у файлах драйвера

Топовый это конкурент 5060? Для 5050 от синих уже есть неплохая альтернатива, правда продается не очень :-/
Я, если что, не злорадствую, пусть у интела хоть что-то получится, конкуренция на рынке карт крайне важна
Georgin
Member

Повідомлення

vsx
Продається не дуже, тому що люди мислять дуже обмежено :)
Саме тому прямо зараз на цьому форумі бариги досі пхають задрочені майнінгами та життям 1660 Super \ Ti на 6Gb за 5000-5500 грн.
І хтось це купує при тому, що за 6000 грн. можна придбати Arc A750 8Gb, за 7000-7500 грн. - B570 10Gb, а за 8000+ грн. - B580 12GB :)

Це відбувається щє й тому, що постійно у темах про карти Intel вилазять якісь деграданти і розповідають "офигительньіе истории" про жахливі драйвери і купу проблем - але забувають додати, що 99% проблем вже виправлено.

P.S. Тут от якраз в тему свіжесеньке дослідження прогресу драйвера:
спойлер
Востаннє редагувалось 01.11.2025 20:49 користувачем Georgin, всього редагувалось 1 раз.
vsx
Member

Повідомлення

Georgin
У самого карты от интел не было, поэтому пользовательского опыта нет. Насчет драйверов, недавно на такой ролик наткнулся. Там чувак решил сделать обзоры драйверов для всех актуальных карт на рынке, рассказывает про разные нюансы.

PS судя по минусам народу не понравилось сравнение с 5050 видимо. А с какой из актуальной линейки ее можно сравнить, может объясните мне отсталому?
Georgin
Member

Повідомлення

vsx
Блін, я сам його опублікував на декілька секунд пізніше за Вас :) Так, це гарне дослідження, нехай люди подивляться.
Її - маєте на увазі оцю потенційну карту? Хто зна, вийде - і побачимо, наскільки вони допрацювали технічні нюанси. Зараз гадати немає сенсу.
RTX 5050 це B570, але трохи меньше пам'яті. Нова карта точно буде потужніша за B570, але наскільки - це інше питання.

Думаю, люди зреагували на "правда продается не очень" :) Не кажучі про те, що 5050 - це 8Gb і для нових карт за 230+ баксів у 2025 році це вже не дуже.
Scoffer
Member

Повідомлення

Georgin: 01.11.2025 20:25Це відбувається щє й тому, що постійно у темах про карти Intel вилазять якісь деграданти і розповідають "офигительньіе истории" про жахливі драйвери і купу проблем - але забувають додати, що 99% проблем вже виправлено.
Це мені нагадує таких же самих персонажів, котрі розповідають що нові китайські машини - лайно, і за ці гроші краще взяти 18 раз перепроданого, тричі битого, і двічі топленого американця, котрого навіть мексиканці в ремонт брати поцурались :laugh:
tablestikus
Member

Повідомлення

З квітня цього року сиджу з В580 - нічого погано не скажу про неї, окрім багофічі щодо того що частоти пам'яті не скида і через це в простої жере багатенько. Ну і все ж вона не дуже для 4К якщо грати. Але ціна в 14к була дуже смачна на неї як купляв.
XAMCTBO
Member

Повідомлення

Georgin: 01.11.2025 20:25 за 8000+ грн. - B580 12GB :)
Немає їх за таку ціну, на лох юа від 10к, а це вже теріторія 6700xt 6750xt.
Та і погляньте на відгуки покупців цього подєлія від Sparkle, на розетці. Якщо вам не довподоби якась людина, то можна сміливо їй радити до придбання.
1234waltz
Member

Повідомлення

Маю B570, для 1080р геймінгу окейно, дрова апдейтяться по два рази на місяць, з проблемами поки в жодній грі не стикався. Репутацію для Арк погану зробила перша А серія, а точніше її драйвера в перший рік, дійсно продукт для бета тестерів та мазохістів. Arc Battlemage вийшла вже без цих дитячих хвороб і з непоганим рейтрейсінг та npu блоком.
XAMCTBO
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.11.2025 21:09
Georgin: 01.11.2025 20:25Це відбувається щє й тому, що постійно у темах про карти Intel вилазять якісь деграданти і розповідають "офигительньіе истории" про жахливі драйвери і купу проблем - але забувають додати, що 99% проблем вже виправлено.
Це мені нагадує таких же самих персонажів, котрі розповідають що нові китайські машини - лайно, і за ці гроші краще взяти 18 раз перепроданого, тричі битого, і двічі топленого американця, котрого навіть мексиканці в ремонт брати поцурались :laugh:
Погане порівняння, враховуючи, що більшість нових автівок, байдуже якого виробника, ще та кака.
Але у китайців дійсно окремий котел, їх одразу треба перебирати, ходовка зазвичай копія ''чогось'' і міняти треба на нормальні аналоги, а не китайські оригінали. Є така електричка, донфенг МНВ, на яку по приїзду в Україну клеють хондовську імблему і вона стає на облік як хонда. Виробник комплектує її частково пустотілими сайлентблоками, і на любому горбочку її пробиває. Власники одразу їх міняють, не маючи і 500км пробігу.
Також усіх китайців стосується ''рестайл'' усіх моделей кожного року - спробуй знайти кузовщ ну, головні пристрої та інші речі, якщо їх змінюють кожного року. Після ДТП вони дуже на довго перетворюються на нерухомість. Люди шукають запчастини по пів року- рік, щоб оживити свіжу кілько річну автівку.
Scoffer
Member

Повідомлення

XAMCTBO: 01.11.2025 21:43Виробник комплектує її частково пустотілими сайлентблоками, і на любому горбочку її пробиває.
Це не баг, а фіча. В китаї рівні дороги, як не дивно, і вони роблять під себе м'яку підвіску на абсолютно всіх машинах, включно з євробрендовими під місцевий ринок, приблизно як в старих американцях 60х-70х, там такі ж самі баржі. І знову ж таки ніякої проблеми, не подобається м'яка - 99% що є болт-он підходяща будь-якої жорсткості. Зрештою, не всім подобається на тапчані їздити.
XAMCTBO: 01.11.2025 21:43спробуй знайти кузовщ ну, головні пристрої та інші речі, якщо їх змінюють кожного року. Після ДТП вони дуже на довго перетворюються на нерухомість
Це міфи з розряду "на паркані написано". Я свого часу їздив на склад за бампером і бачив що там є в наявності. А там було ВСЕ від пласмасок до чверті кузова. І це враховуючи що моєї машини завезли штук 200 на всю країну, дуже обмежена партія. От вже точно краще ніж з битими американцями, нові запчастини до котрих до нас в принципі ніколи не завозили, а з євро-версій з великою ймовірністю не встануть без напильника.

Відправлено через 9 хвилин 42 секунди:
Мені дилер навіть пропонував пригнати з китаю комлект оновлення під рестайл, там були фари, дзеркала і шось там ще, забув вже. Решітка радіатора, здається, але це не точно. А ви кажете запчастин немає :laugh: А от що робитимете зі своїми американцями питання відкрите. Чекатимете поки хтось кудись вмажеться не тою стороною і відправиться на шрот?)
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.11.2025 21:09що нові китайські машини - лайно, і за ці гроші краще взяти 18 раз перепроданого, тричі битого, і двічі топленого американця
Якщо мова не йде про відносно нові китайські електрички, то звісно краще взяти американського битка ніж "нове" китайське лайно.

Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
Scoffer: 01.11.2025 22:01Це міфи з розряду "на паркані написано".
В мене два моїх товарища купили собі китайців з салону, ЗАЗ Форза та Джилі(не пам'ятаю модель). Це таке лайно, що можна годинами розповідати. Люди, які вірять в хороші китайьскі авто, в них реально мізків немає.
Востаннє редагувалось 01.11.2025 22:30 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
Alex646
Member

Повідомлення

А як там зі старими іграми у інтел? Ще чув, шо для інтел обов'язково треба Resizable Bar вмикати, бо без нього серйозне падіння продуктивності.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
Хочеш брати неліквід - бери, ти той ще гурман. Американці не сильно цураються потриманих автівок, і їздять на них що називається "по саме неможу". Те що потрапляє до нас - відбірне гівнище, котре не зайшло навіть мексиканцям. А це показник.
kairo: 01.11.2025 22:30Люди, які вірять в хороші китайьскі авто, в них реально мізків немає.
У мене вже 13й рік китайське авто в наявності, хоча останні 5 я на ньому мало їжджу, але таки їжджу. Розповідати мені один буде, ага :laugh: Окрім бампера, котрий мені коцнули ворота в шторм і розхідників, я там нічого не замінював від слова зовсім. Все працює. А бампер виявилось тупо однаково по ціні новий купити або запаяти на сервісі. Вибір був очевидний.
Востаннє редагувалось 01.11.2025 22:35 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.11.2025 22:31Хоче брати неліквід - бери, ти той ще гурман.
В нас в сім'ї друге авто - Форд Ф'южн, був битий бампер та крило. Авто вже три роки їздить без проблем. Топова комплектація. У вас взагалі є досвід із автомобілями, чи ви суто теоретично потриндіти?))
Ektalion
Member

Повідомлення

kairo: 01.11.2025 22:30 Якщо мова не йде про відносно нові китайські електрички, то звісно краще взяти американського битка ніж "нове" китайське лайно.
Чомусь то твоє китайске лайно зараз витісняє Теслу і европейски електрокари ;)
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
У мене дві автівки, chery e5 i volvo xc60. Обидві нові з салону. Вольва звісно поприкольніше буде, але не на стільки, наскільки дорожче. Так от поїздивши на китайці, я вважаю що брати битки коли є нові китайці в тій же ціновій категорії - тупість максимального левела. Може ти і б/в битий айфон замість нової сяомі береш чисто заради бренду?)))

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
Ektalion: 01.11.2025 22:36Чомусь то твоє китайске лайно зараз витісняє Теслу і европейски електрокари
Не допомогають навіть загороджувальні мита в 40% :D
kairo
Member

Повідомлення

Ektalion: 01.11.2025 22:36Чомусь то твоє китайске лайно зараз витісняє Теслу і европейски електрокари
По-перше, чому воно моє? По-друге, китайські електрички дешевші за рахунок субсидій комуняк, тільки не зрозуміло, чому ти цьому радієш? Їдь в рашку, будеш разом із кацапнею радіти.

Відправлено через 6 хвилин 34 секунди:
Scoffer: 01.11.2025 22:43У мене дві автівки, chery e5 i volvo xc60. Обидві нові з салону. Вольва звісно поприкольніш
ЛОЛ, порівнювати всрате китайське лайно із Вольвою, яка має десятиліття європейського інжинірингу за плечима. Це треба бути зовсім на голову пальнутим. І якщо що, я в курсі, що їх викупили китайці.

На думку Скоффера, о це(з пальоним значком від Ройс Ройса), набагато краще за Форд Ф'южн.
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
ABS коли помер? В мого знайомого на Черрі через рік, а на Форзі за два з копійками.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
На автівці окрім бампера і розхідників НІЧОГО не мінялось. Всі детальки заводські. Стоїть в сирому гаражі всі 13 років бо сухий гараж я купив сильно пізніше якраз вже під вольву, наїздив за цей час порядку 80к. Заводиться з-пів оберту. Нічо ніде не погнило. Абс працює, ага. Навіть фари прозорі кришталь. Розповідати мені вони будуть в якому стані МОЯ машина. :lol: :lol: :lol: І як світ таких носить...
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.11.2025 23:07На автівці окрім бампера і розхідників НІЧОГО не мінялось. Всі детальки заводські.
спойлер
Зображення
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
Це твої особисті проблеми. Так і скажи, що тобі релігія не дозволяє взяти нове, більше подобається доношувати те що вже викинули на смітник :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
kairo: 01.11.2025 22:56набагато краще за Форд Ф'южн.
За форд фьюжн зі звалища - на порядок краще. Розповідає так наче в салоні його взяв :lol: А шо, це ж форд, форд з помийки, але форд же! :laugh:
Відповісти