Огляд магнітної клавіатури Wooting 80HE

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kassatka
Member

Повідомлення

mult: 28.10.2025 09:39 Home рідко потрібна щоб відкрити-закрити налаштування reshade в грі.
Ins щоб ввімкнути-вимкнути reshade.

Як геймер з 25-річним стажем уявлення не маю, що таке reshade. :shuffle:
denic2409
Junior

Повідомлення

leif: 25.10.2025 12:08
а вони є. якби ви взяли механічну клавіатуру, за ті гроші за які зібрали свій вутінг, ви б офігіли від різниці, це я вам гарантую зі 100% впевненістю
mult: 25.10.2025 12:04Навпаки одні плюси, це як для звичайного користувача.
так а для вас які плюси то?
Так а можно всё-таки сказать, какие именно недостатки есть у магнитки? А то я 11 лет пользовался механикой, tesoro durandal ultimate esport edition, и месяц назад перешёл на магнитку steelseries apex pro gen 3. Никаких минусов в упор не вижу. Тоже не пользуюсь специфическими примочками типа rapid trigger или snap tap, взял исключительно из-за надёжности - на магнитке в принципе невозможно двойное срабатывание, тогда как моя Тесоро последние пару лет время от времени начинала троить из-за дребезга контактов. Взял бы оптику, если бы она была хоть у кого-нибудь в 100% исполнении. Самое близкое что нашёл - разрисованная bloody at 98. Было бы мне лет 15, может и взял бы
leif
Member

Повідомлення

denic2409: 01.11.2025 04:39Так а можно всё-таки сказать, какие именно недостатки есть у магнитки?
конструкція магнітного перемикача і вимоги до його встановлення не дозволяють отримати відчуття, звук і можливості кастомізації того ж рівня, що і борди на класичних світчах, останні пропонують набагато більше. і чим вище клас клавіатури, тим сильніше буде відчуватись відрив перших від других.
denic2409: 01.11.2025 04:39 А то я 11 лет пользовался механикой, tesoro durandal ultimate esport edition, и месяц назад перешёл на магнитку steelseries apex pro gen 3. Никаких минусов в упор не вижу.
продовжуючи, знову ж таки, скажу очевидну і банальну істину, яку чомусь нерідко випускають з поля зору: "механіка" від "механіки" серйозно відрізняється і, якщо під механікою мати зазначену вами клавіатуру чи якусь згадану в топіку дакі, чи ще щось бюджетне/просте/старе, то дійсно можна і не зрозуміти про що йде мова, а то і магнітна клавіатура буде здаватись кращим вибором (якщо перейти з якоїсь массмаркетної недорогої "механіки" 2020 року чи просто невдалої/поганої клавіатури на топову массмаркетну магнітну клавіатуру кінця 2025го).

я ж мав на увазі мінуси у порівнянні з механічними клавіатурами повище рівнем ніж тезоро чи дакі, при чому вище не обов'язково по ціні у порівнянні з сабжевим вутінгом, а в першу чергу по можливостях і властивостях, адже не обов'язково купувати jane v2 для того щоб прєісполнітся -- існують клавітури, скажімо, від нео та ткд, які дозволяють за доволі помірну суму отримати ну дуже непоганий клавіатурний експерієнс, якщо все зробити правильно і грамотно. так, це не пребілди і не всі мають бажання цим займатись, але це вже трохи інше питання.
спойлер
втім є і пребілди типу ЕVO і тд, тут як подивитись і на що орієнтуватись.
умовно кажучи, в бюджетному і середньобюджетному сегменті можна отримати умовно пристойні магнітні клавіатури по звуку і відчуттях. для невибагливого юзера. але за ті ж гроші, або приблизно за ті ж гроші можна зібрати клавіатуру на механічних світчах, яка буде значно приємніша і по звуку і по відчуттях + даруватиме значно ширші можшливості для кастомізації та експериментів.

в більш високому ціновому сегменті, і просто серед затятих клавіатурних ентузіастів (навіть на бюджеті), навіть не існує ніякої конкуренції, цей ринок на 99% за механічними світчами і поява НЕ-клавіатур за останні роки не призвела ні до якої переорієнтації на цей тип перемикачів.

треба сказати, звичайно, що все це питання стоїть значною мірою в розрізі суб'єктивному: особистих вподобань, пріорітетів і сценаріїв використання. великий відсоток юзерів не бажає мати кілька клавіатур, а хоче користуватись лише однією і для іграшок і для решти завдань, тому вони купують саме магнітні клавіатури, враховуючи переваги в гамінгу, від яких вони не бажають відмовлятись за жодних обставин. ще когось турбує той факт, що механчіні світчі потрібно час від часу чистити від пилу та бруду, інакше починаються подвійні введення та інші негаразди, ще хтось просто не париться, як там клавіатура звучить і відчувається, бо йому на це в принципі байдуже, головне щоб не дратувало, і такий юзер не розуміє, що це за переваги такі у механіки, які я перелічив. переваги об'єктивно існують, але суб'єктивно їх може бути непомічено, або не пріорітизовано.

тому це все не універсальна історія, і кожен знайде щось своє відповідно до визначених побажань при виборі.

якщо буде цікаво, що в цьому всьому розкладі роблю особисто я, то користуюсь найпростішою магнітною клавіатурою, а саме акко фан60 в алюмінієвому корпусі, в яку я напхав величеньку кількість фоамів (шумки) і встановив сайлент-світчі haimu dove HE, виключно для іграшок. і то іграшок не всіх, а лише тих, де від можливостей НЕ-світчів відчувається профіт (звісно з використанням всіх основних НЕ-фішок). погравши -- я цю клавіатуру одразу ж відкладаю (як геймпад) і користують механічними клавіатурамим для всього іншого. ніяких змін у цьому сценарії для себе я на горизонті не вбачаю, а там подивимось.
denic2409
Junior

Повідомлення

Ну это что-то уж совсем на клавиатурно-задротском. Мне действительно пофиг на звук и тактильную отдачу. Для этого у меня есть джойстик от PS5 - там из звук из встроенного динамика в некоторых играх прикольно сделан и тактильная отдача на мой вкус гораздо лучше любых клавиатур. В сравнении с механикой на линейных черри мне наоборот в первые пару недель даже показалось, что новая Steelseries гораздо приятнее старой Tesoro, а сейчас я опять не чувствую разницы, как-то привык - разве что подставка приятнее, здесь она из софт-тача, до сих пор не перестаёт радовать. Так что для меня все эти минусы чисто субъективные, главное что нет и скорее всего никогда не будет проблем с дребезгом, из-за которого некоторые буквы печатались до тех пор, пока повторно не нажмёшь на клавишу. Подозреваю, то же самое происходит и с клавиатурными задротами - за пару недель/месяцев человек привыкает к клавиатуре и перестаёт чувствовать разницу со старой клавиатурой и покупает новую, и так по кругу.
leif
Member

Повідомлення

denic2409: 01.11.2025 18:26Мне действительно пофиг на звук и тактильную отдачу.
бачиш, для таких юзерів клавіатура на магнітних світчах - оптимальний варіант
denic2409: 01.11.2025 18:26тактильная отдача на мой вкус гораздо лучше любых клавиатур
:laugh: :lol:
denic2409: 01.11.2025 18:26Подозреваю, то же самое происходит и с клавиатурными задротами - за пару недель/месяцев человек привыкает к клавиатуре и перестаёт чувствовать разницу со старой клавиатурой и покупает новую, и так по кругу.
ага, клавіатурне задротсво воно і полягає у покупці нових клавіатур, коли набридне попередня, ти все правильно зрозумів. задроти :yes:
Oxygen2002
Junior

Повідомлення

Inqizitor2022: 25.10.2025 21:11Имеется в виду, что у вутинга можно переключать макросы нажатием клавиши, то есть чем глубже нажим тем другой макрос или функция. Грубо говоря, нажимаем кнопку - удар, макрос, подсечка и это все по мере нажатия одной кнопки. Это революция.
Це як вставки в двері в ески мерса ) МОжна вставити гранітні плити ) І казати що ось так можна, а насправді цим все і закінчується. Моржа ходу клавіши настільки мала, що це дуже унікальний момент в революції. Тому це скорше ексклюзив який мав би ставити на цьому акцент ))) Якась демонстрація, бо реально в певних моментах це цікаво. А так... А ще треба врахувати що додатки чи софт має працювати з цим, а як макрос від сили натискання то це точно треба бути якимось той во що б постійно не кричати - та що за на ) коли перетиснув )

Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
kairo: 25.10.2025 20:57То були герконові клавіатури, там ніякого регулювання точки спрацювання не було.
Але вони мали дві позиції і тому було два варіанта. Так геркон та хола це різна ситуація , але якщо врахувати ступень натискання то ці два варіанта можуть бути більш такими як в цій клаві, хіба хід клавіші дуже довгий )
Відповісти