YouTube запустить масштабування відео на основі ШІ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити YouTube запустить масштабування відео на основі ШІ

Також буде можливість відмовитися від нового покращення.
Дякую, все інше не цікавить :)
Wanek Petrowsky
Junior

Повідомлення

Геральт: 30.10.2025 12:00 Пропоную обговорити YouTube запустить масштабування відео на основі ШІ

Також буде можливість відмовитися від нового покращення.
Дякую, все інше не цікавить :)
Ше цікавить як відмовитись від клятого автотранслейта і озвучок
avebael
Member

Повідомлення

офігенна новина для власників 4к тв... поки не купив, не думав що досі повно контенту в 720 виходить
Геральт
Member

Повідомлення

Wanek Petrowsky: 30.10.2025 12:30 Ше цікавить як відмовитись від клятого автотранслейта і озвучок
В налаштуваннях профілю. "мова відео-оригінал", чи якось так.
Mozdev
Member

Повідомлення

О і сюди "мило" апскейлер запхають, хоча "офігенна новина для власників 4к", добре хоч це не примусово( але це може змінитися з часом).
1234waltz
Member

Повідомлення

Вже уявив собі ці прекрасні покращення, де апскейлери домальовуватимумть галюциновані деталі.
спойлер
Зображення
CADR
Member

Повідомлення

Апскейлеры заполоняют.
dead_rat
Member

Повідомлення

Ну це хоч якесь використання того АІ, апскейлери давно існують і тут я навіть згоден, що нейронна мережа може мати якийсь сенс
Enjthesilence
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.10.2025 12:44 Ну це хоч якесь використання того АІ, апскейлери давно існують і тут я навіть згоден, що нейронна мережа може мати якийсь сенс
в nvidia app є "супер резолюшн" для відео-контенту. досить непогано працює, правда не завжди і не на всіх плеєрах, там де норм відпрацьовує - дійсно непогана фіча.
Вкладення
332.png
avuremybe
Member

Повідомлення

Геральт: 30.10.2025 12:00Також буде можливість відмовитися від нового покращення.
Дякую, все інше не цікавить
інфа 100 шо цю можливість виріжуть після бета-тесту
Lekrs
Member

Повідомлення

Не даремно ші розвивають
Scoffer
Member

Повідомлення

Тут і я згоден що апскейлери - нормальне використання аі. Транслятори в відриві від нав'язування цієї трансляції також.
Afit
Member

Повідомлення

Я пробував вмикать покращене відео під час перегляду. В деяких відео прибирає оцю молочну плівку і відео здаються дійсно більш контрастнішими й приємнішими. Але то до того часу поки ти не дивився на обличчя людей в відео :facepalm: Наче в замилиній масці з тік току. Не зайшло. Хоч би примусово це не почали пхати, або з нав'язливою опцією вимикання під кожним конкретним відео
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Wanek Petrowsky: 30.10.2025 12:30Ше цікавить як відмовитись від клятого автотранслейта і озвучок
Налаштування - Мова - Оригінальна.
Аж цілих 2 секунди на це треба витратити. Капець як страшно.

Я, звісно, вже багато різних неадекватних хейтерів ШІ бачив.
Але хейтити надзвичайно затребувану функцію, корисну для 8 000 000 000 людей (восьми мать його мільярдів людей!), які володіють лише однією (ну максимум двома-трьома) мовою з існуючих на планеті 7000 мов (семи мать його тисяч мов!) - це прям клініка.
dead_rat
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Настане час, і на Нетфліксі субтитри таки співпадуть зі словами.
Може не на моєму віці, але настане.
спойлер
Бо на німецькій це дупа.
На словах: Hallo, в титрах Guten Tag
Wanek Petrowsky
Junior

Повідомлення

fantomrulezz: 30.10.2025 15:42
Wanek Petrowsky: 30.10.2025 12:30Ше цікавить як відмовитись від клятого автотранслейта і озвучок
Налаштування - Мова - Оригінальна.
Аж цілих 2 секунди на це треба витратити. Капець як страшно.

Я, звісно, вже багато різних неадекватних хейтерів ШІ бачив.
Але хейтити надзвичайно затребувану функцію, корисну для 8 000 000 000 людей (восьми мать його мільярдів людей!), які володіють лише однією (ну максимум двома-трьома) мовою з існуючих на планеті 7000 мов (семи мать його тисяч мов!) - це прям клініка.
Нема такого в налаштуваннях. Чи ти про вибір озвучки кожного разу в самому плеєрі? Я не проти такої можливості, але за бажанням а не коли тобі пхають під ніс. Якби все так легко вимикалось за 2 секунди то який дурень створював би для цього розширення?:
A small extension to disable YouTube video titles/audio/descriptions autotranslation.

YouTube title translation is helpful for beginners, but once you know the language well enough to understand original titles, it quickly becomes frustrating. Even worse, there's no proper way to disable this — unless you change your YouTube country, which messes up your recommendations and trends.

This extension fixes the problem. Over 100,000 (motherfu**ers) users trust it to restore YouTube the way it was meant to be.

Клініка це коли вважаєш шо 8 (мать їх) лярдів людей розділяють твої погляди.
цікаво було б послухати твоє виправдання прихованим дізлайкам на ютубі і чому це корисно для 8.254 612 345 000 (мать їх) людей
Востаннє редагувалось 30.10.2025 16:23 користувачем Wanek Petrowsky, всього редагувалось 1 раз.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.10.2025 15:54Настане час, і на Нетфліксі субтитри таки співпадуть зі словами.
Може не на моєму віці, але настане.
Ніхто і не обіцяв поки що якість рівня літературного перекладу професійного перекладача.
Камон, люди!

Вам нагадати, як швидко навчаються нейромережі?
Всього лише 3 роки тому чат гпт ніс повну ахінею на майже будь-який запит, а зараз через нього йде 5% пошукового трафіку і більше половини не йде далі вікна чат боту.

Ютуб автопереклад вже зараз в онлайні дає переклад, достатній для розуміння сенсу тексту у контексті. Чим вже доводить свою користь для величезної кількості утилітарних відео типу "як замінити прокладку на крані".
Далі буде краще.
Через кілька років автотранслейти зроблять непотрібною цілу професію сурдоперекладача.
Через десяток років вивчення іноземних мов стане непотрібним для 99% людей на планеті окрім вузьких спеціалістів типу літературних перекладачів.

Отправлено спустя 3 минуты 45 секунд:
Wanek Petrowsky: 30.10.2025 16:10цікаво було б послухати твоє виправдання прихованим дізлайкам
Ні, мені нецікаво вислуховувати коментарі і дизлайки людей, які не розуміють "навіщо потрібні ці автомобілі", бо вони не зрозуміли як засовувати в бензобак сіно і куди діваються з під воза кизяки.
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 30.10.2025 16:19Через кілька років автотранслейти зроблять непотрібною цілу професію сурдоперекладача.
Дуже сумнівно. Гугла в гуглотранслейті юзає нейронку мінімум 10 років, задовго до початку ллм істерії, а вона досі пургу несе.

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
Та і не тільки гугла. DeepL Translator з самого початку чисто на нейронці працює, теж далеко не перший рік. Якість перекладу +/- як у гугли.

Ну і класичне:
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 30.10.2025 16:28 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Polybius
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 30.10.2025 16:19Ніхто і не обіцяв
Питання не у самій функції, а у тому що воно увімкнено по дефолту і це неможливо вимкнути глобально для усього ака, бо тикати кожен раз для кожного відео - кумарить.
Мені не потрібно перекладати укр чи рус відоси на роботизовану англ, тіки тому що в мене для акка встановлена англійська. Точнісінько так я хочу чути оригінал англ, замість перекладів на шось інше.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: 30.10.2025 16:25DeepL Translator з самого початку чисто на нейронці працює, теж далеко не перший рік. Якість перекладу +/- як у гугли.

Ну і класичне:
У нас якийсь різний DeepL?
Зображення
Ну і знов таки - це діалектизм, ніхто не обіцяв одразу ідеальний переклад суржиків і сленгу всіх типів.
Чим більше будуть люди користуватись автоперекладом - тим краще нейромережа навчиться і буде краще перекладати такі специфічні випадки.
Polybius: 30.10.2025 16:27Питання не у самій функції, а у тому що воно увімкнено по дефолту і це неможливо вимкнути глобально для усього ака, бо тикати кожен раз для кожного відео - кумарить.
Мені не потрібно перекладати укр чи рус відоси на роботизовану англ, тіки тому що в мене для акка встановлена англійська. Точнісінько так я хочу чути оригінал англ, замість перекладів на шось інше.
Воно наче запам'ятовує налаштування для мов.
Я один раз обрав "оригінал" для англійської мови - мені ніколи автоматом англійську більше не перекладало.
Українська і російська - завжди в оригіналі пропонується.
А от іспанську, хінді і всілякі інші, які я взагалі не розумію - перекладає.

Якщо у вас специфічний юзеркейс, де рідна мова відрізняється від обраної системної - існують плагіни для гнучкого налаштування, які мови перекладати, а які - ні.

Взагалі, інтерфейс для самої функції допилять. Це не якась велика проблема. Яке це взагалі має відношення до самої суті функції автоперекладу і оцього дурного "нінужон нам ваш інтернет автопереклад взагалі"?
Перші автомобілі були повільніші за гужеві вози, а бензин треба було купувати в аптеках. Все, відмовляємось від сучасних автомобілей?
Щоб користуватись інтернетом в 90-х, треба було картки купувати, а пердячий діалап модем торохтів на всю хату, щоб півгодини вантажити картинку 200x300 пікселів. Все, не треба нам ні комп, ні смартфон, ні інтернет, повертаємось в 19 сторіччя?
Відповісти