Выбор материнской платы для платформы AMD

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Ответить
Автор
neadekvato nachalnego

Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD

Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ

Так же рекомендуются к прочтению:

процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось ukrtel 08.08.2013 19:31, всего редактировалось 4 раза.
AndP
Member

Искажения, задержка звука, как при воспроизведении, так и на микрофоне. Прерывание звука. Платы принимали по гарантии. Вылечить не получалось. Соответственно - возврат денег (если повезет).

Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
Забей в поисковик, что-то типа "Проблемы со звуком Realtek ALC4080"
Yurius
Member

AndP: 28.10.2025 03:34Забей в поисковик, что-то типа "Проблемы со звуком Realtek ALC4080"
почитав,це жесть :idea:
МОНАХ
Member

AndP: 28.10.2025 03:34 ... "Проблемы со звуком Realtek ALC4080"
► Маю відмітити, що в себе не спостерігаю жодних проблем відколи зібрав нову систему і сиджу зараз на ній з початку вересня. Аудіо у мене задіяне десь 95% всього часу - як не музика, то підкасти завжди звучать безперервним потоком. Використовую як тилові так і фронтальні конекти, правда - виключно L-out ("оптику" в "тилу" не юзав ще)... За мікрофон точно не скажу - в приземлених задачах, ніби, теж без проблем, по крайній мірі голос передає і записує нормально...
► "Материнка" - червнева, ПЗ-обв'язка (UEFI, драйвера, кодеки...) - першої половини вересня, 11-"вінда" - з літніми оновленнями...
Yurius
Member

Все ж таки купив Asus Rog B850m-G за 10200 грн, 2000-2500 переплати перед самими простими варіантами вважаю виправданими.

Кому потрібна повнорозмірна АТХ Asrock B850 Pro RS Wifi, в ідеалі і на гарантії розетки , пишіть в приватні, за 7700 віддам.
LiquidStorm
Member

AndP: 28.10.2025 03:34 Проблемы со звуком
Більша частина проблем зі звуком не має джерелом кодек, але обв'язку, гуглиться по 'ground loop'
TypStar
Member

Yurius: 28.10.2025 10:20 Все ж таки купив Asus Rog B850m-G за 10200 грн, 2000-2500 переплати перед самими простими варіантами вважаю виправданими.
я так зрозумів що в цій мамці Realtek ALC1220P і він не проблемний?
sensey
Member

TypStar: 29.10.2025 20:00
Yurius: 28.10.2025 10:20 Все ж таки купив Asus Rog B850m-G за 10200 грн, 2000-2500 переплати перед самими простими варіантами вважаю виправданими.
Не поганий кодек, живучий. Виносить тільки, тоді коли прилітає явно більше 5В.
Yurius
Member

Ні ,тут ALC4080 + SV3H712
TypStar
Member

Yurius: 29.10.2025 21:39

спойлер
Изображение
Yurius
Member

TypStar: 30.10.2025 10:32
Yurius: 29.10.2025 21:39

спойлер
Изображение
Хм...я отут дивився

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =110556017
МОНАХ
Member

acm_fan: 09.09.2025 15:24
МОНАХ: 09.09.2025 14:57далі буде (напевно)
:popcorn:
:D Так от:
МОНАХ: 28.09.2025 22:54 ► Що цікаво, без розгону "оперативки" - секунд 20-25 від "кнопки" до "робочого столу", а от якщо хоча би увімкнеш ЕХРО - :gigi: ... У мене секунд 50 займало... доки не увімкнув "Memory Context Restore" - :laugh: стало ваккурат рівно 40 секунд то все займати.
► "Внєзапно", що називаться, "відкрив собі Америку" :gigi: : якщо в налаштуваннях підсистеми РСІе/РСІ опцію "USB4/M.2_2 Switch" руками змінити з "Auto" на "M.2_2 x4" або на USB4, то не зважаючи на вищеописаний ехро/розгон "оперативки" і взагалі без зміни раніше виконаних налаштувань - час виходу на "Робочий стіл" з моменту натискання кнопки на системнику знову складає 25-26сек..
:) Ні те, ні інше на даний момент часу мені геть не вперлося, то ж перемкнувся на М.2, але піду далі "курити Реддіт" - може ще щось, з неочевидного, десь треба вимкнути або переназначити...

:laugh: "Чувак! Ти гоніш чи звідки!", - відчуваю зараз напише мені acm_fan. Та ж я вчуся, блін, ну!.. :D
daesz
Member

Я вже декілька раз себе лапав на тому, що дані з цього спредшіту не співпадають із реальними :(
Yurius
Member

daesz: 31.10.2025 18:50
Я вже декілька раз себе лапав на тому, що дані з цього спредшіту не співпадають із реальними :(
Є таке....доречі піов качати софт та останній біос на ту Asus rog B850-G ,а там ось така приписка навпроти біоса:

"Before running the USB BIOS Flashback tool, please rename the BIOS file (A5673.CAP) using BIOSRenamer."

що це за милиці?

з.і. наче розібрався ,той біосренеймер качається разом з біос файлом,але чому вони одразу його не називають як треба? :D
daesz
Member

Yurius: 31.10.2025 19:03що це за милиці?
Це стандартно у асуса. На В650М таф також треба було перейменовувати (але там в архіві з прошивкою йшов бат'ник, який це робив за вас в один дабл клік :D ).
Yurius: 31.10.2025 19:03але чому вони одразу його не називають як треба?
Також це питання цікавить :lol:
Yurius
Member

daesz: 31.10.2025 19:31(але там в архіві з прошивкою йшов бат'ник, який це робив за вас в один дабл клік ).
тут також він є,але чому це роблю я ,а не тайванець з асуса :D
daesz
Member

Yurius: 31.10.2025 19:33
daesz: 31.10.2025 19:31(але там в архіві з прошивкою йшов бат'ник, який це робив за вас в один дабл клік ).
тут також він є,але чому це роблю я ,а не тайванець з асуса :D
Я десь пів року користувався (мб трохи менше) тим тафом і в мене кожного разу при оновленні біосу в голову приходила думка - чому вони зразу нормально не назвуть той біос, а якісь костилі у вигляді бат'ників совають, це ж явно більше часу займає написати бат'ник ніж мануально перейменувати біос разок.
Yurius
Member

daesz: 31.10.2025 19:36Я десь пів року користувався (мб трохи менше) тим тафом і в мене кожного разу при оновленні біосу в голову приходила думка - чому вони зразу нормально не назвуть той біос, а якісь костилі у вигляді бат'ників совають, це ж явно більше часу займає написати бат'ник ніж мануально перейменувати біос разок.
Маю теорію :D :

Вони пишуть що його треба перейменовувати для прошивки через юсб біос флешбек ,а якщо по класиці через вхід в біос то не треба, можливо для кожного з 2 варіантів треба свою назва (що не робить асус розумніше :D ), сам ще не шив.
daesz
Member

Yurius: 31.10.2025 19:43його треба перейменовувати для прошивки через юсб біос флешбек ,а якщо по класиці через вхід в біос то не треба
Можливо так, але тоді зустрічне питання - а чому не назвати його зразу так, як потрібно для флешбеку? При звичайному/мануальному вході в біос - він побачить файл на флешці в не залежності від того яка в нього назва, значення матиме тільки розширення :D
Yurius
Member

daesz
логіку тут шукати мабуть не треба :gigi:
acm_fan
HWBOT OC Team

МОНАХ: 31.10.2025 17:41Чувак! Ти гоніш

Реальный фидбек всегда полезен. В том числе и про отдельные модели, и про настройки вообще. Кастомеров X870(E) тут мало (я про форум вообще, даже не про темотред).
Ответить