Підкажіть чи вистачить Кіловатного Інвертора для майбутнього ПК такої конфігурації

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
TurandotCG
Junior

Повідомлення

Добрий день

Я працюю з 3д та збираюся робити апгрейд на i9 13900K та rtx 3090

Зараз обираю між двома типами інверторів на 1400 ватт та на 1000 ватт. Якщо комп був вже в мене то яб його нагрузив (і проц і карту по повній) та поміряв на виході. Але його нема ще а інвертор потрібно вже заказати.

Різниця у вартості інверторів - 10 000 грн тож не дуже хотілося би переплачувати до того ж у кіловатнику батарея не на 100АГ а 150АГ чи щось таке.

Племінник каже що кіловатного вистачить за глаза.
Але Ші каже що моя конфігурація споживатиме 800 а при нагрузці за 1000 ватт.

Аргументи за кіловатник - 3д софт , навіть Vray чи Karma не нагружає і проц і карту одночасно на 100%
Аргументи проти - це поки що софт не нагружає + окрім проца і карти ще є монітор ітп.

Питання чи є тут людина з такою зборкою або дуже близьким аналогом яка могла б нагрузити комп по максимуму та сказати яка потужність або людина яка на цьому знається бо це вже робила.

Теоретиці тут немає місця тому я не покладаюся на відповідь ШІ та вирішив звернутися до цього форуму бо тут можуть будт люди які на практиці можут показники віміряти.

Дякую.
Shpoker
Member

Повідомлення

TurandotCG: 27.10.2025 16:50Але Ші каже що моя конфігурація споживатиме 800 а при нагрузці за 1000 ватт.
это маразм
без нагрузки этот ящик будет жрать ватт 50 а не 800
а в нагрузке

3090 ну пусть 450Вт в нагрузке, на больше - провода отгорят)
13900к - ну 300 в пике, прямо совсем если его жарить не ясно чем, плюя на все его паверлимиты
и еще остального по мелочи ватт на 50 внутри системника
мониторы - возьму стандартную ипс 24" как у себя на столе - 20Вт это если яркость выкрутить на макс (про всякие оледы - ничего не знаю)

Короче я не знаю как тут можно переплюнуть киловатт, даже с потерями на блоке питания
другой вопрос, что если взять именно БП с хорошим запасом, то он может свинью подложить в виде пускового тока
SaxOFFoN
Member

Повідомлення

TurandotCG
Вам треба обирати якісніший інвертор в першу чергу, а на циферки дивитись в другу. Так як невідомо які реальні характеристики того що ви розглядаєте, як вони працюють при навантаженнях типу вашого і т.п.
Бо на практиці, особливо якщо говорити про недорогі вироби, то далеко не все відповідає заявленим характеристикам, нерідко може шуміти як вертоліт при високих навантаженнях, та і банально в одного виробника й однієї лінійки моделі умовно на 1200W та 2000W можуть мати доволі відмінну начинку й якість роботи при одних і тих самих навантаженнях може відчутно відрізнятись.

Дещо збентежило що
до того ж у кіловатнику батарея не на 100АГ а 150АГ чи щось таке
схоже якісь страшні речі обираєте)

Коротше вам потрібно зосередитись на інверторі, а не на пк.
TurandotCG
Junior

Повідомлення

Shpoker: 27.10.2025 17:07
TurandotCG: 27.10.2025 16:50Але Ші каже що моя конфігурація споживатиме 800 а при нагрузці за 1000 ватт.
это маразм
без нагрузки этот ящик будет жрать ватт 50 а не 800
а в нагрузке

3090 ну пусть 450Вт в нагрузке, на больше - провода отгорят)
13900к - ну 300 в пике, прямо совсем если его жарить не ясно чем, плюя на все его паверлимиты
и еще остального по мелочи ватт на 50 внутри системника
мониторы - возьму стандартную ипс 24" как у себя на столе - 20Вт это если яркость выкрутить на макс (про всякие оледы - ничего не знаю)

Короче я не знаю как тут можно переплюнуть киловатт, даже с потерями на блоке питания
другой вопрос, что если взять именно БП с хорошим запасом, то он может свинью подложить в виде пускового тока
Тоесть если БП киловатник то инвертор надо вроде такого :

https://logicpower.ua/ibp-s-pravilnoy-s ... 50vt-black

Вопрос о том запас в 50 ватт покроет риск компенсации пускового пика ?
Shpoker
Member

Повідомлення

TurandotCG: 27.10.2025 18:37Вопрос о том запас в 50 ватт покроет риск компенсации пускового пика ?
тут вопросы к блоку питания больше, сколько он жрет на старте, но вообще...
всё от лоджик павер что у меня было - это лютый подвал с экономией на всём и косокривой сборкой. я бы скептически относился к тому что на нем написано 1050Вт
+ в мануале ничего не сказано о перегрузках и я гарантирую что с литиевыми батареями конкретно то что по ссылке будет работать через пень-колоду.
AndP
Member

Повідомлення

TurandotCG
9900х + 3060Ti + два монитора 28" при рендере (Corona) "кушает" порядка 450 Вт
waryag
Member

Повідомлення

TurandotCG
1 Пишете про інвертор, даєте посилання на ДБЖ...
2 Формальні вати без прив'язки до конкретних моделей говорять ні про що.
3 На форумі є тема "Виживальщики", там у людей багато досвіду з ДБЖ та інверторами.
4. Перелічене залізо гарно реагує на андервольт.
YumaX
Member

Повідомлення

waryag
Це і є інвертор з функцією ДБЖ!

TurandotCG
Цього ДБЖ вистачить, до нього ще треба АКБ, якщо будете брати залізо фосфат, то обов'язково бмс в ньому має бути на 100А мінімум! 1500VA вказує на те, що він здатен короткочасно витримати навантаження 1,5кВт!
waryag
Member

Повідомлення

YumaX: 28.10.2025 08:281500VA вказує на те, що він здатен короткочасно витримати навантаження 1,5кВт!
Ні. То повна потужність - сукупність активної і реактивної. Щоб не плутатись, їх і вимірюють у ВА, Вт, ВАР.
Що там з запасом - бог його знає, активна - кіловат з гаком.
YumaX
Member

Повідомлення

waryag
Це вказують для пристроїв які мають підвищений пусковий струм, компресор, насос, наприклад, якщо умовний насос з номіналом 1 кВт має пускову потужність 1,5 кВт, це значить, що такий ДБЖ його запустить, якщо АКБ видасть потрібний струм!
tablestikus
Member

Повідомлення

Що заважає купити за 10-20 баксів ваттметр, через нього підключити системник і через пару тижнів подивитися максимум споживання?
denizen
Member

Повідомлення

треба брати інвертор з 2,3 або 4х запасом потужності, якщо хочете комфортної роботи
Alexsandr
Member

Повідомлення

Смотреть еще что за интверторы, а то может быть там 500вт, а 1000 пиковая.
TurandotCG
Junior

Повідомлення

YumaX: 28.10.2025 08:28 waryag
Це і є інвертор з функцією ДБЖ!

TurandotCG
Цього ДБЖ вистачить, до нього ще треба АКБ, якщо будете брати залізо фосфат, то обов'язково бмс в ньому має бути на 100А мінімум! 1500VA вказує на те, що він здатен короткочасно витримати навантаження 1,5кВт!
Вибачте але у головному моєму пості я мав на увазі не той інвертор що вказав у комменті до відповіді. Взагалі спочатну я мав на увазі цю збірку , саме її менї порадили придбати :

https://hard.rozetka.com.ua/svc-xl-1200 ... 508332074/

Але я вважаю що цього може бути замало та дивлюся на оце (але на 10 000 грн дорожче) :

https://logicpower.ua/ibp-s-pravilnoy-s ... soidoy-24v
https://secur.ua/jelektropitanie/akumul ... 24100lf-bx

Тож мені цікаво чи збірка вказаного ПК зможе працювати на цьому комплекті бо ціна дуже приемна зважаючи на те що у неї навіть ампергодин більше ніж у другої

Дякую

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
tablestikus: 28.10.2025 10:57 Що заважає купити за 10-20 баксів ваттметр, через нього підключити системник і через пару тижнів подивитися максимум споживання?
я ж написав що зазначеного ПК ще нема і я купую інвертор для поточного більш слабкого ПК з розрахунком на те що згодом куплю зазначену збірку

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
SaxOFFoN: 27.10.2025 17:46 TurandotCG
Вам треба обирати якісніший інвертор в першу чергу, а на циферки дивитись в другу. Так як невідомо які реальні характеристики того що ви розглядаєте, як вони працюють при навантаженнях типу вашого і т.п.
Бо на практиці, особливо якщо говорити про недорогі вироби, то далеко не все відповідає заявленим характеристикам, нерідко може шуміти як вертоліт при високих навантаженнях, та і банально в одного виробника й однієї лінійки моделі умовно на 1200W та 2000W можуть мати доволі відмінну начинку й якість роботи при одних і тих самих навантаженнях може відчутно відрізнятись.

Дещо збентежило що
до того ж у кіловатнику батарея не на 100АГ а 150АГ чи щось таке
схоже якісь страшні речі обираєте)

Коротше вам потрібно зосередитись на інверторі, а не на пк.
Чому страшні речі ? Це найзвичайніші показники .

Я і зосереджуюся на інверторі ) тому і питаю якій брати

https://hard.rozetka.com.ua/ua/svc-xl-1 ... 508332074/

чи

https://logicpower.ua/ibp-s-pravilnoy-s ... soidoy-24v
WakeMe
Member

Повідомлення

TurandotCG
Це все шляпа для ПК, треба брати гібридний сонячний інвертор, який взимку за 2 години світла встигне акуми залити. А в цих на 20А ти далеко не поїдеш.
DDt
Member

Повідомлення

WakeMe
не, ну чего
может ему надо доработать на ПК 10-15 мин и выключить, в посте не указано сколько надо работать от АКБ, за короткое время он не успеет сильно разрядить АКБ
YumaX
Member

Повідомлення

WakeMe: 28.10.2025 13:55TurandotCG
Це все шляпа для ПК, треба брати гібридний сонячний інвертор, який взимку за 2 години світла встигне акуми залити. А в цих на 20А ти далеко не поїдеш.
Ну не завжди є необхідність і можливість підключити панелі, ще й щоб взимку норм струм був, подивився в свого гібридного Маст, там по замовчуванню теж 20А стоїть від мережі але є можливість виставити макс 30А, що не сильно рятує ситуацію!

TurandotCG
Обидва будуть працювати, в першого є можливість вказати тип батарей, в мене є конструктивно схожий на другий меншої потужності, брав для насоса опалення + звичайний EFB акум для авто до нього, підключив і забув поки не поставив гібридного інвертора, а цей стоїть на роутері досі, я не знайшов інфи по напрузі заряду для 24В версії, якщо там 28,8В то можна брати!
Cirax
Member

Повідомлення

YumaX: 28.10.2025 19:36
WakeMe: 28.10.2025 13:55TurandotCG
Ну не завжди є необхідність і можливість підключити панелі, ще й щоб взимку норм струм був, подивився в свого гібридного Маст, там по замовчуванню теж 20А стоїть від мережі але є можливість виставити макс 30А, що не сильно рятує ситуацію!

TurandotCG
Обидва будуть працювати, в першого є можливість вказати тип батарей, в мене є конструктивно схожий на другий меншої потужності, брав для насоса опалення + звичайний EFB акум для авто до нього, підключив і забув поки не поставив гібридного інвертора, а цей стоїть на роутері досі, я не знайшов інфи по напрузі заряду для 24В версії, якщо там 28,8В то можна брати!
ТОгда нужно покупать типа такого:
Deye SUN-6K-SG05LP1-EU WiFi
SergN
Member

Повідомлення

TurandotCG: 28.10.2025 13:38Але я вважаю що цього може бути замало та дивлюся на оце (але на 10 000 грн дорожче) :
... і входиш ледь не в бюджет павер-станцій, котрі All-in-One.
А так, вже правильно згадали і про андервольт ще не купленої системи, і про те, що можна навіть 1кВт. З іншого боку, коли енергозбереження важливе, то можна і про інший конфіг, що кращий в цій дисципліні, задуматися.
Але приєднаюсь до поради відразу думати про час повної зарядки, бо можна викинути купу грошей і зібрати рішення, яке не рятує при відключеннях (ну тобто рятує лише одноразово). Якщо підготуватися до навіть не самих несприятливих моментів зими з відключеннями, то варто розглядати рішення, яке зможе зарядити батарейку не більше, ніж за 2 години.
AndP
Member

Повідомлення

SergN: 28.10.2025 22:23 то варто розглядати рішення, яке зможе зарядити батарейку не більше, ніж за 2 години.
вопрос в догонку: как лучше заряжать батарею LiFePO4? маленьким током - долго или большим, но быстро?
Відповісти