Новини
Останні статті і огляди
Підкажіть чи вистачить Кіловатного Інвертора для майбутнього ПК такої конфігурації
-
TurandotCG
Junior
Добрий день
Я працюю з 3д та збираюся робити апгрейд на i9 13900K та rtx 3090
Зараз обираю між двома типами інверторів на 1400 ватт та на 1000 ватт. Якщо комп був вже в мене то яб його нагрузив (і проц і карту по повній) та поміряв на виході. Але його нема ще а інвертор потрібно вже заказати.
Різниця у вартості інверторів - 10 000 грн тож не дуже хотілося би переплачувати до того ж у кіловатнику батарея не на 100АГ а 150АГ чи щось таке.
Племінник каже що кіловатного вистачить за глаза.
Але Ші каже що моя конфігурація споживатиме 800 а при нагрузці за 1000 ватт.
Аргументи за кіловатник - 3д софт , навіть Vray чи Karma не нагружає і проц і карту одночасно на 100%
Аргументи проти - це поки що софт не нагружає + окрім проца і карти ще є монітор ітп.
Питання чи є тут людина з такою зборкою або дуже близьким аналогом яка могла б нагрузити комп по максимуму та сказати яка потужність або людина яка на цьому знається бо це вже робила.
Теоретиці тут немає місця тому я не покладаюся на відповідь ШІ та вирішив звернутися до цього форуму бо тут можуть будт люди які на практиці можут показники віміряти.
Дякую.
Я працюю з 3д та збираюся робити апгрейд на i9 13900K та rtx 3090
Зараз обираю між двома типами інверторів на 1400 ватт та на 1000 ватт. Якщо комп був вже в мене то яб його нагрузив (і проц і карту по повній) та поміряв на виході. Але його нема ще а інвертор потрібно вже заказати.
Різниця у вартості інверторів - 10 000 грн тож не дуже хотілося би переплачувати до того ж у кіловатнику батарея не на 100АГ а 150АГ чи щось таке.
Племінник каже що кіловатного вистачить за глаза.
Але Ші каже що моя конфігурація споживатиме 800 а при нагрузці за 1000 ватт.
Аргументи за кіловатник - 3д софт , навіть Vray чи Karma не нагружає і проц і карту одночасно на 100%
Аргументи проти - це поки що софт не нагружає + окрім проца і карти ще є монітор ітп.
Питання чи є тут людина з такою зборкою або дуже близьким аналогом яка могла б нагрузити комп по максимуму та сказати яка потужність або людина яка на цьому знається бо це вже робила.
Теоретиці тут немає місця тому я не покладаюся на відповідь ШІ та вирішив звернутися до цього форуму бо тут можуть будт люди які на практиці можут показники віміряти.
Дякую.
-
Shpoker
Member
это маразмTurandotCG: ↑ 27.10.2025 16:50Але Ші каже що моя конфігурація споживатиме 800 а при нагрузці за 1000 ватт.
без нагрузки этот ящик будет жрать ватт 50 а не 800
а в нагрузке
3090 ну пусть 450Вт в нагрузке, на больше - провода отгорят)
13900к - ну 300 в пике, прямо совсем если его жарить не ясно чем, плюя на все его паверлимиты
и еще остального по мелочи ватт на 50 внутри системника
мониторы - возьму стандартную ипс 24" как у себя на столе - 20Вт это если яркость выкрутить на макс (про всякие оледы - ничего не знаю)
Короче я не знаю как тут можно переплюнуть киловатт, даже с потерями на блоке питания
другой вопрос, что если взять именно БП с хорошим запасом, то он может свинью подложить в виде пускового тока
-
SaxOFFoN
Member
TurandotCG
Вам треба обирати якісніший інвертор в першу чергу, а на циферки дивитись в другу. Так як невідомо які реальні характеристики того що ви розглядаєте, як вони працюють при навантаженнях типу вашого і т.п.
Бо на практиці, особливо якщо говорити про недорогі вироби, то далеко не все відповідає заявленим характеристикам, нерідко може шуміти як вертоліт при високих навантаженнях, та і банально в одного виробника й однієї лінійки моделі умовно на 1200W та 2000W можуть мати доволі відмінну начинку й якість роботи при одних і тих самих навантаженнях може відчутно відрізнятись.
Дещо збентежило що
Коротше вам потрібно зосередитись на інверторі, а не на пк.
Вам треба обирати якісніший інвертор в першу чергу, а на циферки дивитись в другу. Так як невідомо які реальні характеристики того що ви розглядаєте, як вони працюють при навантаженнях типу вашого і т.п.
Бо на практиці, особливо якщо говорити про недорогі вироби, то далеко не все відповідає заявленим характеристикам, нерідко може шуміти як вертоліт при високих навантаженнях, та і банально в одного виробника й однієї лінійки моделі умовно на 1200W та 2000W можуть мати доволі відмінну начинку й якість роботи при одних і тих самих навантаженнях може відчутно відрізнятись.
Дещо збентежило що
схоже якісь страшні речі обираєте)до того ж у кіловатнику батарея не на 100АГ а 150АГ чи щось таке
-
TurandotCG
Junior
Тоесть если БП киловатник то инвертор надо вроде такого :Shpoker: ↑ 27.10.2025 17:07это маразмTurandotCG: ↑ 27.10.2025 16:50Але Ші каже що моя конфігурація споживатиме 800 а при нагрузці за 1000 ватт.
без нагрузки этот ящик будет жрать ватт 50 а не 800
а в нагрузке
3090 ну пусть 450Вт в нагрузке, на больше - провода отгорят)
13900к - ну 300 в пике, прямо совсем если его жарить не ясно чем, плюя на все его паверлимиты
и еще остального по мелочи ватт на 50 внутри системника
мониторы - возьму стандартную ипс 24" как у себя на столе - 20Вт это если яркость выкрутить на макс (про всякие оледы - ничего не знаю)
Короче я не знаю как тут можно переплюнуть киловатт, даже с потерями на блоке питания
другой вопрос, что если взять именно БП с хорошим запасом, то он может свинью подложить в виде пускового тока
https://logicpower.ua/ibp-s-pravilnoy-s ... 50vt-black
Вопрос о том запас в 50 ватт покроет риск компенсации пускового пика ?
-
Shpoker
Member
тут вопросы к блоку питания больше, сколько он жрет на старте, но вообще...TurandotCG: ↑ 27.10.2025 18:37Вопрос о том запас в 50 ватт покроет риск компенсации пускового пика ?
всё от лоджик павер что у меня было - это лютый подвал с экономией на всём и косокривой сборкой. я бы скептически относился к тому что на нем написано 1050Вт
+ в мануале ничего не сказано о перегрузках и я гарантирую что с литиевыми батареями конкретно то что по ссылке будет работать через пень-колоду.
-
AndP
Member
TurandotCG
9900х + 3060Ti + два монитора 28" при рендере (Corona) "кушает" порядка 450 Вт
9900х + 3060Ti + два монитора 28" при рендере (Corona) "кушает" порядка 450 Вт
-
waryag
Member
TurandotCG
1 Пишете про інвертор, даєте посилання на ДБЖ...
2 Формальні вати без прив'язки до конкретних моделей говорять ні про що.
3 На форумі є тема "Виживальщики", там у людей багато досвіду з ДБЖ та інверторами.
4. Перелічене залізо гарно реагує на андервольт.
1 Пишете про інвертор, даєте посилання на ДБЖ...
2 Формальні вати без прив'язки до конкретних моделей говорять ні про що.
3 На форумі є тема "Виживальщики", там у людей багато досвіду з ДБЖ та інверторами.
4. Перелічене залізо гарно реагує на андервольт.
-
YumaX
Member
waryag
Це і є інвертор з функцією ДБЖ!
TurandotCG
Цього ДБЖ вистачить, до нього ще треба АКБ, якщо будете брати залізо фосфат, то обов'язково бмс в ньому має бути на 100А мінімум! 1500VA вказує на те, що він здатен короткочасно витримати навантаження 1,5кВт!
TurandotCG
Цього ДБЖ вистачить, до нього ще треба АКБ, якщо будете брати залізо фосфат, то обов'язково бмс в ньому має бути на 100А мінімум! 1500VA вказує на те, що він здатен короткочасно витримати навантаження 1,5кВт!
-
waryag
Member
Ні. То повна потужність - сукупність активної і реактивної. Щоб не плутатись, їх і вимірюють у ВА, Вт, ВАР.YumaX: ↑ 28.10.2025 08:281500VA вказує на те, що він здатен короткочасно витримати навантаження 1,5кВт!
Що там з запасом - бог його знає, активна - кіловат з гаком.
-
YumaX
Member
waryag
Це вказують для пристроїв які мають підвищений пусковий струм, компресор, насос, наприклад, якщо умовний насос з номіналом 1 кВт має пускову потужність 1,5 кВт, це значить, що такий ДБЖ його запустить, якщо АКБ видасть потрібний струм!
Це вказують для пристроїв які мають підвищений пусковий струм, компресор, насос, наприклад, якщо умовний насос з номіналом 1 кВт має пускову потужність 1,5 кВт, це значить, що такий ДБЖ його запустить, якщо АКБ видасть потрібний струм!
-
tablestikus
Member
Що заважає купити за 10-20 баксів ваттметр, через нього підключити системник і через пару тижнів подивитися максимум споживання?
-
denizen
Member
треба брати інвертор з 2,3 або 4х запасом потужності, якщо хочете комфортної роботи
-
Alexsandr
Member
Смотреть еще что за интверторы, а то может быть там 500вт, а 1000 пиковая.
-
TurandotCG
Junior
Вибачте але у головному моєму пості я мав на увазі не той інвертор що вказав у комменті до відповіді. Взагалі спочатну я мав на увазі цю збірку , саме її менї порадили придбати :YumaX: ↑ 28.10.2025 08:28 waryag
TurandotCG
https://hard.rozetka.com.ua/svc-xl-1200 ... 508332074/
Але я вважаю що цього може бути замало та дивлюся на оце (але на 10 000 грн дорожче) :
https://logicpower.ua/ibp-s-pravilnoy-s ... soidoy-24v
https://secur.ua/jelektropitanie/akumul ... 24100lf-bx
Тож мені цікаво чи збірка вказаного ПК зможе працювати на цьому комплекті бо ціна дуже приемна зважаючи на те що у неї навіть ампергодин більше ніж у другої
Дякую
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
я ж написав що зазначеного ПК ще нема і я купую інвертор для поточного більш слабкого ПК з розрахунком на те що згодом куплю зазначену збіркуtablestikus: ↑ 28.10.2025 10:57 Що заважає купити за 10-20 баксів ваттметр, через нього підключити системник і через пару тижнів подивитися максимум споживання?
Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Чому страшні речі ? Це найзвичайніші показники .SaxOFFoN: ↑ 27.10.2025 17:46 TurandotCG
Дещо збентежило щосхоже якісь страшні речі обираєте)до того ж у кіловатнику батарея не на 100АГ а 150АГ чи щось таке
Я і зосереджуюся на інверторі ) тому і питаю якій брати
https://hard.rozetka.com.ua/ua/svc-xl-1 ... 508332074/
чи
https://logicpower.ua/ibp-s-pravilnoy-s ... soidoy-24v
-
WakeMe
Member
TurandotCG
Це все шляпа для ПК, треба брати гібридний сонячний інвертор, який взимку за 2 години світла встигне акуми залити. А в цих на 20А ти далеко не поїдеш.
Це все шляпа для ПК, треба брати гібридний сонячний інвертор, який взимку за 2 години світла встигне акуми залити. А в цих на 20А ти далеко не поїдеш.
-
DDt
Member
WakeMe
не, ну чего
может ему надо доработать на ПК 10-15 мин и выключить, в посте не указано сколько надо работать от АКБ, за короткое время он не успеет сильно разрядить АКБ
не, ну чего
может ему надо доработать на ПК 10-15 мин и выключить, в посте не указано сколько надо работать от АКБ, за короткое время он не успеет сильно разрядить АКБ
-
YumaX
Member
Ну не завжди є необхідність і можливість підключити панелі, ще й щоб взимку норм струм був, подивився в свого гібридного Маст, там по замовчуванню теж 20А стоїть від мережі але є можливість виставити макс 30А, що не сильно рятує ситуацію!WakeMe: ↑ 28.10.2025 13:55TurandotCG
TurandotCG
Обидва будуть працювати, в першого є можливість вказати тип батарей, в мене є конструктивно схожий на другий меншої потужності, брав для насоса опалення + звичайний EFB акум для авто до нього, підключив і забув поки не поставив гібридного інвертора, а цей стоїть на роутері досі, я не знайшов інфи по напрузі заряду для 24В версії, якщо там 28,8В то можна брати!
-
Cirax
Member
ТОгда нужно покупать типа такого:YumaX: ↑ 28.10.2025 19:36Ну не завжди є необхідність і можливість підключити панелі, ще й щоб взимку норм струм був, подивився в свого гібридного Маст, там по замовчуванню теж 20А стоїть від мережі але є можливість виставити макс 30А, що не сильно рятує ситуацію!WakeMe: ↑ 28.10.2025 13:55TurandotCG
TurandotCG
Обидва будуть працювати, в першого є можливість вказати тип батарей, в мене є конструктивно схожий на другий меншої потужності, брав для насоса опалення + звичайний EFB акум для авто до нього, підключив і забув поки не поставив гібридного інвертора, а цей стоїть на роутері досі, я не знайшов інфи по напрузі заряду для 24В версії, якщо там 28,8В то можна брати!
Deye SUN-6K-SG05LP1-EU WiFi
-
SergN
Member
... і входиш ледь не в бюджет павер-станцій, котрі All-in-One.TurandotCG: ↑ 28.10.2025 13:38Але я вважаю що цього може бути замало та дивлюся на оце (але на 10 000 грн дорожче) :
А так, вже правильно згадали і про андервольт ще не купленої системи, і про те, що можна навіть 1кВт. З іншого боку, коли енергозбереження важливе, то можна і про інший конфіг, що кращий в цій дисципліні, задуматися.
Але приєднаюсь до поради відразу думати про час повної зарядки, бо можна викинути купу грошей і зібрати рішення, яке не рятує при відключеннях (ну тобто рятує лише одноразово). Якщо підготуватися до навіть не самих несприятливих моментів зими з відключеннями, то варто розглядати рішення, яке зможе зарядити батарейку не більше, ніж за 2 години.
-
AndP
Member
вопрос в догонку: как лучше заряжать батарею LiFePO4? маленьким током - долго или большим, но быстро?SergN: ↑ 28.10.2025 22:23 то варто розглядати рішення, яке зможе зарядити батарейку не більше, ніж за 2 години.