абсолютно точноTimedemo: ↑ 28.10.2025 19:09ніколи на надійтесь на БМС. обов"язково або запобіжник, або автомат.
Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Hotspur
Member
-
Timedemo
Member
автомат спрацьовує швидше, особисто перевірив, при різких КЗ, автомат вибиває швидше.gloomy: ↑ 28.10.2025 19:03 Я так розумію, плавкий має спрацювати швидше за автомат, вірно? І якщо треба відключати батарею невеликої напруги (в моєму випадку 24 вольт) від інвертора, можна використати вимикач замість автомата, бо дуга має бути невелика.
Hotspur
дякую за посилання. Про нкон зовсім не подумав.
-
gloomy
Junior
Зрозумів. А автомат використовуєте однополюсний чи двополюсний?
-
Timedemo
Member
можна однополюсний. тут вже від задачи залежить.gloomy: ↑ 28.10.2025 19:25 Зрозумів. А автомат використовуєте однополюсний чи двополюсний?
-
Hotspur
Member
двополюсний не треба. при постійному струмі сильна дуга може бути погано. Або однополюсний або 2 однополюсних окремо на + і - в РІЗНИХ МІСЦЯХgloomy: ↑ 28.10.2025 19:25 Зрозумів. А автомат використовуєте однополюсний чи двополюсний?
Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
а шо ти вже коротивTimedemo: ↑ 28.10.2025 19:11автомат спрацьовує швидше, особисто перевірив, при різких КЗ, автомат вибиває швидше.
-
gloomy
Junior
Ок, дякую!
-
Timedemo
Member
яж якось показував як згоріла бмс. і потім я робив декільки випробовуваннь, з автоматами і запобіжниками, та спалив спецом ще одну бмс.Hotspur: ↑ 28.10.2025 19:31двополюсний не треба. при постійному струмі сильна дуга може бути погано. Або однополюсний або 2 однополюсних окремо на + і - в РІЗНИХ МІСЦЯХgloomy: ↑ 28.10.2025 19:25 Зрозумів. А автомат використовуєте однополюсний чи двополюсний?
Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:а шо ти вже коротивTimedemo: ↑ 28.10.2025 19:11автомат спрацьовує швидше, особисто перевірив, при різких КЗ, автомат вибиває швидше.![]()
![]()
-
geka3250
Member
gloomy
автомат або запобіжник обов'язково. У випадку jkbms рекомендую зменшувати значення параметру scp delay, по інформації з форумів підвищує шанси на виживання при КЗ.
автомат або запобіжник обов'язково. У випадку jkbms рекомендую зменшувати значення параметру scp delay, по інформації з форумів підвищує шанси на виживання при КЗ.
-
Hotspur
Member
не все пам'ятаю простоTimedemo: ↑ 28.10.2025 19:35яж якось показував як згоріла бмс. і потім я робив декільки випробовуваннь, з автоматами і запобіжниками, та спалив спецом ще одну бмс.
-
_VlaD_
Member
Опа. Це цікаво, бо я не в темі. Можна посилання чи пояснення?Timedemo: ↑ 28.10.2025 19:35яж якось показував як згоріла бмс. і потім я робив декільки випробовуваннь, з автоматами і запобіжниками, та спалив спецом ще одну бмс.
У мене особисто є досвід коротіння "білої" БМС. В обох випадках БМС пішла у захист. В першому випадку я розплавлену мідь з пальців зішкрібав, у другому - батько мені дзвонив і казав що там щось само. В обох випадках після подачі струму BMS відновилась та запрацювала.
От захист від КЗ у вашій БМС був, наприклад? Чі як ото все сталось? Може бути якесь просте логічне пояснення. Або брак.
-
geka3250
Member
_VlaD_
тут маємо справу з великими акб, котрі на КЗ можуть дати багато кілоампер. Просто від'єднати такий струм без пошкоджень - важка задача. Думаю причина згорання - це час спрацювання захисту, коли він спрацює, то мосфетів може вже не бути. Ну і час закриття мосфету. Затвор має ємність, отже закриття буде не миттєвим. У цей проміжок часу транзистор працює в лінійному режимі і буде розсіювати дуже велику потужність.
тут маємо справу з великими акб, котрі на КЗ можуть дати багато кілоампер. Просто від'єднати такий струм без пошкоджень - важка задача. Думаю причина згорання - це час спрацювання захисту, коли він спрацює, то мосфетів може вже не бути. Ну і час закриття мосфету. Затвор має ємність, отже закриття буде не миттєвим. У цей проміжок часу транзистор працює в лінійному режимі і буде розсіювати дуже велику потужність.
-
Cirax
Member
Чтобы при максимальном токе заряда - 100% что-то выбило, унеся с собой плату инвертора.gloomy: ↑ 28.10.2025 18:34 dimus8210
чому саме під гібрид плавкий+автомат, там є якісь тонкощі?
запобіжники фірмові чи ноунейм?
Не вырубайте автоматы при токе заряда под 100А, выгорает на..й.
-
Hotspur
Member
звичайноCirax: ↑ 28.10.2025 20:49Чтобы при максимальном токе заряда - 100% что-то выбило, унеся с собой плату инвертора.
-
Cirax
Member
Поэтому у меня 2 отдельных кабеля идёт прямо от инвертора, к разным АКБ.Hotspur: ↑ 28.10.2025 21:04звичайноCirax: ↑ 28.10.2025 20:49Чтобы при максимальном токе заряда - 100% что-то выбило, унеся с собой плату инвертора.
Две одновременно врят выбьет.
-
murzik
Member
вимикач навантаження? чи вимикач - той що для освітлення?gloomy: ↑ 28.10.2025 19:03використати вимикач замість автомата,
я надивився відео на ютубі як ці китайські DC автомати горять і собі не поставив ... плюс я довбйоп і дуже важко вибрати дроти.
а от плавкий запобіжник можна було б поставити ..
Востаннє редагувалось 28.10.2025 21:12 користувачем murzik, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotspur
Member
так. але ти хоть плавкі поставив ? бо просто на БМС сидіти це таке собіCirax: ↑ 28.10.2025 21:06Поэтому у меня 2 отдельных кабеля идёт прямо от инвертора, к разным АКБ.
Две одновременно врят выбьет.
Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
під токи 100 А треба якийсь промисловий контактор з рубильникомmurzik: ↑ 28.10.2025 21:07вимикач навантаження? чи вимикач - той що для освітлення?
Відправлено через 30 секунд:
постав плавкий запобіжник типу того що вище кидавmurzik: ↑ 28.10.2025 21:07а от плавкий запобіжник можна було б поставити ..
-
murzik
Member
Hotspur
а в інверторі хіба запобіжників не має?
яка мета автоматів, запобіжників? якщо в КЗ уйде інвертор - врятує акум.
якщо в КЗ уйде БМС - то автомати і запобіжники участі приймати не будуть в цьому шоу
а в інверторі хіба запобіжників не має?
яка мета автоматів, запобіжників? якщо в КЗ уйде інвертор - врятує акум.
якщо в КЗ уйде БМС - то автомати і запобіжники участі приймати не будуть в цьому шоу
Востаннє редагувалось 28.10.2025 21:18 користувачем murzik, всього редагувалось 1 раз.
-
oversteve
Member
ось такий запобіжникgloomy: ↑ 28.10.2025 18:13 Який захист ваших акумуляторних збірок ви використовуєте? Тільки розраховуєте на те, що допоможе БМС чи додатково ще автомат/плавкий запобіжник?
Я зараз тільки БМС, але хочу додатково ставити запобіжник, але точно не знаю який і якого типу.
https://www.eti.ua/produktsiya-ua/004110084
і корпус до нього
https://epicentrk.ua/ua/shop/mplc-trima ... gJ01PD_BwE
-
murzik
Member
оце серйозний підхідoversteve: ↑ 28.10.2025 21:18ось такий запобіжникgloomy: ↑ 28.10.2025 18:13 Який захист ваших акумуляторних збірок ви використовуєте? Тільки розраховуєте на те, що допоможе БМС чи додатково ще автомат/плавкий запобіжник?
Я зараз тільки БМС, але хочу додатково ставити запобіжник, але точно не знаю який і якого типу.
і корпус до нього
https://epicentrk.ua/ua/shop/mplc-trima ... gJ01PD_BwE
-
oversteve
Member
і це здається самий дешевий із брендовихmurzik: ↑ 28.10.2025 21:20оце серйозний підхідoversteve: ↑ 28.10.2025 21:18
ось такий запобіжник
і корпус до нього
https://epicentrk.ua/ua/shop/mplc-trima ... gJ01PD_BwE![]()