Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення на MSI GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ektalion
Member

Повідомлення

erkins007: 21.10.2025 01:08 Не нужна не покупайте. Никто не заставляет вас покупать. Мне не нужен спорткар например, достаточно гибрида, но это не значит что спорткары не нужны.
Якщо тебе влаштовує пічка 600вт біля твого фейса, а ще процесор теж виділяє тепло.... То насолоджуйся, я не заважаю.

Порівняння зі спорткаром... :facepalm:
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Ektalion: 21.10.2025 11:51
erkins007: 21.10.2025 01:08 Не нужна не покупайте. Никто не заставляет вас покупать. Мне не нужен спорткар например, достаточно гибрида, но это не значит что спорткары не нужны.
Якщо тебе влаштовує пічка 600вт біля твого фейса, а ще процесор теж виділяє тепло.... То насолоджуйся, я не заважаю.

это не про устраивает или не устраивает разговор. Существует ли еще гпу способный выдать аналогичную производительность 5090? В данный момент она безальтернативна в плане перформанса, но очень дорогой ценой: размеры, тепловыделение, цена, риски. Мне ради карты пришлось заменить Full Tower корпус, на литерали шкаф что бы она за пару часов работы не перегревала всю систему :facepalm:
спойлер
photo_2025-10-21_12-05-59.jpg
kairo
Member

Повідомлення

MessiaH: 21.10.2025 06:46Это лето было жарким, кондей даже когда не включал карта переносила абсолютно спокойно. Все карты уже много лет настраиваю вертушки в ручном режиме
Карта зрозуміло, що перенесе, в них досить потужна СО. Я писав про власний температурний комфорт. Влітку так чи інакше треба кондей вмикати.

Відправлено через 4 хвилини 45 секунд:
Shaolin_Style: 21.10.2025 12:00Мне ради карты пришлось заменить Full Tower корпус, на литерали шкаф что бы она за пару часов работы не перегревала всю систему
Моя 4090 в звичайному фултавері навіть при 600 Вт нічого не перегріває. Коли там стояв 13600КФ, то він довбився в сотку і без карти, зараз стоїть 9800Х3Д, маю 60 градусів під повним ігровим навантаженням. Оперативка в розгоні - 50 градусів.
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

kairo: 21.10.2025 12:50
Shaolin_Style: 21.10.2025 12:00Мне ради карты пришлось заменить Full Tower корпус, на литерали шкаф что бы она за пару часов работы не перегревала всю систему
Моя 4090 в звичайному фултавері навіть при 600 Вт нічого не перегріває. Коли там стояв 13600КФ, то він довбився в сотку і без карти, зараз стоїть 9800Х3Д, маю 60 градусів під повним ігровим навантаженням. Оперативка в розгоні - 50 градусів.
когда была 4090 все было ок, с появлением 5090 начались проблемы с перегревом радиатора сжо процессора при длительных сессиях запущенного 3д (плюс приколы с нестабильностью 14900к при анлимитном CPU паверлимите). Решением проблемы доволен, на морду навесил 8 вентиляторов, еще 2 на выдув, система стала супер холодной.
kairo
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 21.10.2025 13:15когда была 4090 все было ок, с появлением 5090 начались проблемы с перегревом радиатора сжо процессора при длительных сессиях запущенного 3д (плюс приколы с нестабильностью 14900к при анлимитном CPU паверлимите). Решением проблемы доволен, на морду навесил 8 вентиляторов, еще 2 на выдув, система стала супер холодной.
Тут в першу чергу проблема із 14900К, який з заводу працює на межі своїх можливостей(чи скоріше - за межами). В мене СРО також затягує гаряче повітря з карти, ніяких проблем немає:
спойлер
20250626_025657.jpg
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 21.10.2025 07:29Де можна почитати про заборону, або хоча б "не рекомендацію" використання комплетного перехідника?
Там же где и про то что не стоит совать в розетку пальцы, а в спорткар лить 92 бензин - в мире здравого смысла. Или вы из тех людей, которые будут сушить кота в микроволновке если на ней нет предупреждения?

Отправлено спустя 2 минуты 52 секунды:
Ektalion: 21.10.2025 11:51Якщо тебе влаштовує пічка 600вт біля твого фейса, а ще процесор теж виділяє тепло.... То насолоджуйся, я не заважаю.
Не возле фейса, а сильно в стороне. И да устраивает. Зимой даже лучше, летом в любой случае кондиционер работать будет хоть для 600 ват, хоть для 300. Но опять таки никто вас не заставляет такое покупать. Если вам нужно минимальное тепловыделение есть минипк с тдп в 35 ват.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 21.10.2025 12:00
Ektalion: 21.10.2025 11:51

это не про устраивает или не устраивает разговор. Существует ли еще гпу способный выдать аналогичную производительность 5090? В данный момент она безальтернативна в плане перформанса, но очень дорогой ценой: размеры, тепловыделение, цена, риски. Мне ради карты пришлось заменить Full Tower корпус, на литерали шкаф что бы она за пару часов работы не перегревала всю систему :facepalm:
спойлер
photo_2025-10-21_12-05-59.jpg
ви дійсно сперечаєтесь з тіпом, якого не влаштовує тепло від гпу, наче це щось неймовірне, а кондиціонер просто не існує? по секрету кажу: не купив він ту карту не через її тдп
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007: 21.10.2025 13:40
Геральт: 21.10.2025 07:29Де можна почитати про заборону, або хоча б "не рекомендацію" використання комплетного перехідника?
Там же где и про то что не стоит совать в розетку пальцы, а в спорткар лить 92 бензин - в мире здравого смысла. Или вы из тех людей, которые будут сушить кота в микроволновке если на ней нет предупреждения?
Так і запишемо. Використання комплектного перехідника можна прирівнювати до ідіотизму. А вендорів, які той перехідник кладуть в коробку...ні, не ідіотами. А дослідниками (?) бовдурів. Не знаю, як відреагує на твої чудернацькі приклади oversteve, але я б особисто мабуть в такого вендора карту не брав )

Про розетку - в ТБ, як мінімум. Може і в правилах експлуатації електроустановок щось є, лінь гуглити.
Навіть в звичайному авто пальне регламентоване, що там про спорткар казати.
Кіт в мікрохвильовці - ЗУ "Про захист тварин від жорстокого поводження"
В аналогії і то не зміг.
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 21.10.2025 14:33Так і запишемо. Використання комплектного перехідника можна прирівнювати до ідіотизму
Да, использовать старый блок питания и переходники к карте которая стоит 3к$ и ест 600 ват это идиотизм.
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007
Ого, який ти гнучкий :D
Вже і блок старий і вати і вартість карти з'явились.

Ну, але пізно, вже записав: підключаєш комплектним перехідником - дурень. А вендор, який поклав перехідник - дослідник дурнів. Так ще й не в курсі, скільки його (вендора) карта жере. :rotate:
xIIImaL
Member

Повідомлення

Ektalion: 21.10.2025 11:51 Якщо тебе влаштовує пічка 600вт біля твого фейса, а ще процесор теж виділяє тепло.... То насолоджуйся, я не заважаю.

Ну , в 6 батлфилде за пару часов игры 9950х3д+5090 прогревают сейчас комнату 30 квадратов на +3-4 градуса :gigi: Вполне устраивает , можно секономить на отоплении
kairo
Member

Повідомлення

Геральт
Є здоровий глузд, якщо переважна більшість погорілих карт із перехідником, є сенс оновити БЖ під відеокарту ціною в 3К.
MessiaH
Member

Повідомлення

erkins007: 21.10.2025 15:01Да, использовать старый блок питания и переходники к карте которая стоит 3к$ и ест 600 ват это идиотизм
Я юзал старый бп на 1,3квт через 4 косы, бп было 10 лет. Всё норм, скорее всего брак переходников или карт
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 21.10.2025 15:35Ну, але пізно, вже записав: підключаєш комплектним перехідником - дурень
Именно так
MessiaH
Member

Повідомлення

kairo: 21.10.2025 12:50Моя 4090 в звичайному фултавері навіть при 600 Вт нічого не перегріває.
Зачем перешивать карту на 450 ватт прошивкой на 600??? Риск только угробить, и какой профит от увеличенного паверлимита?
kairo
Member

Повідомлення

MessiaH: 21.10.2025 16:32Зачем перешивать карту на 450 ватт прошивкой на 600??? Риск только угробить, и какой профит от увеличенного паверлимита?
В мене по дефолту карта підтримує 600 Вт. Можна отримати додаткових 4% продуктивності. Але я рідко ставлю профіль на 600 Вт в Афтербьорнері, зазвичай граю із 0,925в андервольтом, щоб карта споживала в районі 350 Вт.
Ektalion
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 21.10.2025 13:57 ви дійсно сперечаєтесь з тіпом, якого не влаштовує тепло від гпу, наче це щось неймовірне, а кондиціонер просто не існує? по секрету кажу: не купив він ту карту не через її тдп
Добре, що ти не лікар
спойлер
Якщо ви сидите з нагрівачем і кондиціонером одночасно

Повітря може бути сухим (через нагрівання й осушення кондиціонером).

Температурні коливання (коли кондиціонер вмикається/вимикається) створюють нестабільний мікроклімат.

Це не критично, але довге перебування (годинами щодня) у такому середовищі може сприяти хронічним запаленням носоглотки або м’язовому напруженню.

Неправильне використання (дує прямо на тіло, надто холодно, сухе повітря, різкі перепади) може створити умови, за яких організм ослаблюється і підхоплює інфекцію.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Ektalion: 21.10.2025 18:31
Enjthesilence: 21.10.2025 13:57 ви дійсно сперечаєтесь з тіпом, якого не влаштовує тепло від гпу, наче це щось неймовірне, а кондиціонер просто не існує? по секрету кажу: не купив він ту карту не через її тдп
Добре, що ти не лікар
спойлер
Якщо ви сидите з нагрівачем і кондиціонером одночасно

Повітря може бути сухим (через нагрівання й осушення кондиціонером).

Температурні коливання (коли кондиціонер вмикається/вимикається) створюють нестабільний мікроклімат.

Це не критично, але довге перебування (годинами щодня) у такому середовищі може сприяти хронічним запаленням носоглотки або м’язовому напруженню.

Неправильне використання (дує прямо на тіло, надто холодно, сухе повітря, різкі перепади) може створити умови, за яких організм ослаблюється і підхоплює інфекцію.
- зволожувач повітря ще не винайшли, розумію. рекомендую ознайомитись, особливо в опалювальний сезон.
- нормальний сучасний кондиціонер підтримує постійну температуру без жодних коливань і вішати його саме над робочим місцем - необов'язково, а ще здивую, там є лопасті, які вміють регулювати напрямок потоку повітря.
- і як я за 15 років користування різними кондиціонерами ще не помер від тієї жахливої хвороби. займайся спортом, нормально харчуйся, вживай вітаміни, якщо такі проблеми від звичайного кондиціонера.
я знаю про мікроклімат в квартирі і ці жахастики за кондєй чую не в перше, але не думав, що почую це як аргумент не купляти залізку в пк від людини на ос.юа
Ektalion
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 21.10.2025 18:40 - зволожувач повітря ще не винайшли, розумію. рекомендую ознайомитись, особливо в опалювальний сезон.
- нормальний сучасний кондиціонер підтримує постійну температуру без жодних коливань і вішати його саме над робочим місцем - необов'язково, а ще здивую, там є лопасті, які вміють регулювати напрямок потоку повітря.
- і як я за 15 років користування різними кондиціонерами ще не помер від тієї жахливої хвороби. займайся спортом, нормально харчуйся, вживай вітаміни, якщо такі проблеми від звичайного кондиціонера.
Кондиціонер давно куплений хоч і не 15 років, але він брався для комфортного сну літом. Мова про те, що буде різний потік повітря в кімнаті, що в свою чергу стане стрестестом для організму. Включиш наступним літом дуйку і кондер в одній кімнаті одночасно, а потім розкажеш нам про експеременти на собі. Правда цікаво.

Де ви такі беретесь.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Ektalion: 21.10.2025 18:49
Enjthesilence: 21.10.2025 18:40 - зволожувач повітря ще не винайшли, розумію. рекомендую ознайомитись, особливо в опалювальний сезон.
Кондиціонер давно куплений хоч і не 15 років, але він брався для комфортного сну літом. Мова про те, що буде різний потік повітря в кімнаті, що в свою чергу стане стрестестом для організму. Включиш наступним літом дуйку і кондер в одній кімнаті одночасно, а потім розкажеш нам про експеременти на собі. Правда цікаво.
яку дуйку? ти то дійсно порівнюєш 600вт в піку, яку дає карта в закритому корпусі з обігрівачем? досить вже може, ну це ж не серйозно
Відповісти