А других новостей сейчас нет, или мы каждый случай выгорания на реддите будем обсасывать?
Предлагаю клепать новость на каждую линейку. Сегодня гейминг трио, завтра давайте об асус таф напишем
Юлия Якубеня уронила отварную сосиску.Lucik: ↑ 20.10.2025 10:02 Предлагаю обсудить Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення на MSI GeForce RTX 5090
А других новостей сейчас нет, или мы каждый случай выгорания на реддите будем обсасывать?
Предлагаю клепать новость на каждую линейку. Сегодня гейминг трио, завтра давайте об асус таф напишем
У меня 5090 от палит геймрок с шитой прошивкой от геймрок ОС, работает в стоке, не вижу смысла от разгона. Играю в 4к и не так много игр, где карта реально 600 ватт ест, хотя такие игры есть. Но чаще потребление лежит в район 480-550 ваттleif: ↑ 20.10.2025 10:15Практично весь час налаштування виставлені так, щоб карта вижирала ПЛ, тобто 600вт, а інколи по моніторингу буває і більше
не догружаєте. чому б карта не жерла 600вт, якщо саме це її ліміт і вона має впиратись виключно в нього. якщо її нічого не обмежує типу інших компонентів системи або встановленого вручну ліміту фпс, карта має видавати максимум фпс впираючись в ліміт 600втMessiaH: ↑ 20.10.2025 10:29Но чаще потребление лежит в район 480-550 ватт
ні не має. в одних іграх при 99% моя карта споживає 250вт в інших під 350втleif: ↑ 20.10.2025 10:39не догружаєте. чому б карта не жерла 600вт, якщо саме це її ліміт і вона має впиратись виключно в нього. якщо її нічого не обмежує типу інших компонентів системи або встановленого вручну ліміту фпс, карта має видавати максимум фпс впираючись в ліміт 600втMessiaH: ↑ 20.10.2025 10:29Но чаще потребление лежит в район 480-550 ватт
99% це ще не означає, що все що можна завантажено, я дивлюсь завантаження карти саме по ПЛ. якщо налаштуваннями самої гри, звісно, її можна довантажити. в більшості випадків можна. ось наприклад зараз граю в рдр2, не проходив в свій час, теж треба трохи покрутити налаштування і 600 стабільно кушаєEnjthesilence: ↑ 20.10.2025 10:48ні не має. в одних іграх при 99% моя карта споживає 250вт в інших під 350вт
не зовсім так, може бути, що сама карта вже по вищій частоті не вигрібає, щоб всі 600Вт зжертиleif: ↑ 20.10.2025 10:55 99% це ще не означає, що все що можна завантажено, я дивлюсь завантаження карти саме по ПЛ
можливо і так. але повторюсь, навіть в досить дрєвнєму ДХ11-му овервотчі може, що вже говорити про більш сучасні іграшки. може в якихось зовсім старих коли затик в сам рушій чи щось таке не скушає 600вт, але це ж не про сценарії в яких цю карту юзаютьoversteve: ↑ 20.10.2025 11:15не зовсім так, може бути, що сама карта вже по вищій частоті не вигрібає, щоб всі 600Вт зжерти
нє, ну при бажанні можна зробити, щоб карта жарила на всі 600 постійно навернувши напругу ядра, але зміст, якщо скажемо вона те саме зможе вигрібати при меншій напрузі і меншому споживанні?leif: ↑ 20.10.2025 11:18можливо і так. але повторюсь, навіть в досить дрєвнєму ДХ11-му овервотчі може, що вже говорити про більш сучасні іграшки. може в якихось зовсім старих коли затик в сам рушій чи щось таке не скушає 600вт, але це ж не про сценарії в яких цю карту юзаютьoversteve: ↑ 20.10.2025 11:15не зовсім так, може бути, що сама карта вже по вищій частоті не вигрібає, щоб всі 600Вт зжерти
для того щоб таке стверджувати (що вона зможе так само при меншому споживанні) -- треба потестувати. я з самого спочатку після покупки робив адревольт 5090, аналогічно тому як я робив його для попередньої своєї карти 3080ті, так от виявилось що за час що минув, алго бусту самої карти суттєво порозумнішали, і андервольт так чи інакше зжирає трохи продуктивності. тобто так як раніше, коли андервольт давав ту ж саму або навіть вище продуктивність вже тут не виходить. саме тому я відмовився від андервольту, поставив в АБ +3000мгц на пам'ять та +255мгц на ядро, і так отримав максимальну продуктивність в межах ПЛ, тому що чому б і ні, якщо кулер дозволяє це зробити без анінайменшого дискомфорту по шуму. отримати таку ж продуктивність з андервольтом не вийде, я перевірив. який тоді сенс? електроенергію економити? якось переживуoversteve: ↑ 20.10.2025 11:29нє, ну при бажанні можна зробити, щоб карта жарила на всі 600 постійно навернувши напругу ядра, але зміст, якщо скажемо вона те саме зможе вигрібати при меншій напрузі і меншому споживанні?
Не обязательно, всё от игры зависит, причём потребление скакало у меня и на 4090. Даже при фиксации загрузки чипа на 99% потребление в играх может отличаться. С чем связано не знаю, могу только предположить, что зависит от того все блоки карты юзает или нет.leif: ↑ 20.10.2025 10:39не догружаєте. чому б карта не жерла 600вт, якщо саме це її ліміт і вона має впиратись виключно в нього. якщо її нічого не обмежує типу інших компонентів системи або встановленого вручну ліміту фпс, карта має видавати максимум фпс впираючись в ліміт 600вт
Если карта у тебя не загружается на 99%, то в большинстве случаев это вина цпу. В dl2 с лучами и генератором кадров у меня точно не помню, но в районе 550-570 ватт и карта на 99% загружена. DL Beast загрузка 99%, но потребление варьируется от 525 до 600 ваттvandroiy: ↑ 20.10.2025 11:10 Dying Light 2 для прикладу з DLSS override Preset K
4K, все на Ultra з Ultra променями, DLSS Performance - 400-500W, завантаження карти 65-75%
4K, все на Ultra з Ultra променями, DLSS Quality - 450-550W, завантаження карти 75-85%
4K, все на Ultra з Ultra променями, DLAA override - стабільно 600W, завантаження карти 99%
З іншими іграми приблизно так само.
тобто в OW на дх11 ртх5090 юзає всі блоки? ну, окMessiaH: ↑ 20.10.2025 11:55зависит от того все блоки карты юзает или нет
Не сделаешь, андервольт режет выхлоп даже при том, что частоты чипа могут быть выше. Чипу чтобы выдать свой потолок производительности нужно питание, а андервольтом фактически садится карта на голодный паёк, но при этом с неё много требуется. Особо опасно когда делается андервольт, но карта в какой-то игре продолжает жрать свой паверлимитoversteve: ↑ 20.10.2025 11:29але зміст, якщо скажемо вона те саме зможе вигрібати при меншій напрузі і меншому споживанні?