Vlasov_s
1200$ по курсу - 49 601.76
я б почав ось так : https://hotline.ua/ua/buymatrix/7f8d5ce38b71c1479ff8/
Перш за все - проц у нас з барахолки (новий), можна й самому з Китаю замовини, буде -50$ (а той й дешевше). Можна взяти простіший проц (7500f) - буде ще дешевше, але враховуючи, що гратимете в РТС - ядра зайвими не будуть.
4070с/7800хт нову не знайти, а залишки із тих що є в магазинах - продають дорожче за 5070. Змісту 0, тому 5070. Паліт має із всіх них найкраще охолодження. Наступним (з не дорогих моделей) буде якийсь умовний zotac solid, ну або asus dual. Як варіант можете розглянути 9070 від амд. В мене двоякі враження від 7000 серії амд - якщо гратимете виключно ААА проекти, то амд можливо буде кращим "bang for the buck".
Материнку також можна трохи кращу (в плані конекторів, всяких лгбт і тд), наприклад, https://hotline.ua/ua/computer-materins ... 0m-pro-rs/ або https://hotline.ua/ua/computer-materins ... 0m-pro-rs/ але +1-2к зверху. Чи вартує воно переплати - вирішувати вам.
Якщо адекватна переплата варта, щоб не лізти і забути надовше, я - за.
Цікава річ, коли я у минулому збирав свій той старий ПК, то palit/zotac були полустрьомними варіантами, всі обирали asus/msi/gigabyte. Свою стару hd7950hd з 900mhz стабільно тримав на розгоні у 1200mhz, правда, вже пару разів запікав у духовці, првцює досі).
Щось таке сьогодні можливе?)
І ще одне: гарний , але старий БП чесних 650вт потягне сучасний конфін?)
А, і ще одне: може мало грошей заклав, і прям треба не жлобитись і купити за умовних 1500$? Не проблема, якщо це виправдано у на довгострок у співвідношенні ціна/якість/fps
Точно знаю, що з роками першою зливатись у нових іграх буде відеокарта, тому хочу щось максимально довготривале, або середняк на 2-3 роки, потім ще раз нова на 2-3 без зміни інших залізок.
Vlasov_s
для умовного 7500ф/7600/7700 - hdv/m.2 з головою, переплата має зміст тільки якщо потрібно кращий набір конекторів/вайфай/тощо. У випадку з новими ВК - b850m pro rs також має рсіе5.0, різниця в продуктивності між ним та рсіе4.0 буде в межах декількох процентів, але якщо, припустимо, ВК будете міняти раніше ніж через 5-7 років, то в довгостроковій перспективі переклата за b850m більше ніж оправдана.
З тих часів - популярні бренди по типу asus/msi/gigabyte кладуть більшу націнку на свої ВК саме через розкрученість брендів у порівнянні з іншими, при тому якась якісна перевага в схожому сегменті в них не те щоб була. Той же гігабайт почав класти в свої ВК рідкий термокомпаунд який витікає, наприклад. Єдине до чого можна придертись в паліта - це 2 роки гарантії замість 3, але він тому й дешевший. Зотак ніби нормальний бренд (хоча мені в моїй 4070с не дуже кульки подобаються (шарикопідшипник), в них у різних моделях різні типи підшипників, тому потрібно буде шукати інформацію що стоїть в конкретній моделі, в 4070 не супер, наприклад, була втулка; гідродинамічні в ВК, здається, не кладе ніхто).
На рахунок БЖ - все залежить від моделі та в якому стані він зараз. Якщо напруги все ще в межах допустимих норм (ну й візуально огляну конденсатори чи не повздувались), то думаю, що потягне.
Vlasov_s: ↑
Бюджет: бажано 1000$, якщо прям логічно і правильно, то до 1200$, враховуючі, що коробка, БП Seasonic 650w, кулери є, монітор також буде на окремий додатковий бюджет.
Упор на відеокарту високого рівня з максимальним поєднанням $/fps та на довгострок по запасу потужності.
Так як ви плануєте закупитись на 11.11 на Алі, то ось вам орієнтування:
1. Процесор Ryzen 7700 буде коштувати десь в районі 150$(~6.300₴).
2. Охолодження процесора Thermalright PA120 SE буде коштувати десь в районі 35$(~1.400₴).
3. SSD M2 MVMe можна взяти умовний Lexar NQ790 2Tb буде коштувати десь в районі 100$(~4100).
Блока живлення від Seasonic 650W від старої системи повинно вистачити.
Всього виходить орієнтовно ~47100₴. Якщо ще й з БЖ новим(умовної [~3500₴]Vinga VPS-750GV3 вистачить) - то якраз ~50k₴ (~1200$).
Vlasov_s: ↑
17.10.2025 01:00
А, і ще одне: може мало грошей заклав, і прям треба не жлобитись і купити за умовних 1500$?
Дивлячись для чого заклали та в що на системі запускаєте.
спойлер
Якщо це які онлайн проекти з поганим оптимізоном, то при збільшенні бюджету умовно можна взяти трохи іншу мамку та проц взяти вже R7800X3D(по акції 11.11 на Алі ймовірно буде ~280$(~11.5k₴).
Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Подивився обзори вроді в платі та що за 4к
В нових стоять інші тразістори і дросіля і гріється на 30-40град дужче
Volf54321 А що тут вибирати: Expo, нижчі таймінги, трохи нижча ціна, більший термін гарантії
А взагалі потрібно дивитись в сторону Lexar 32GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz Ares за 4299 грн
(а різницю додати на хороший кулер або SSD більшого об'єму)
Валерий: ↑
17.10.2025 16:40Volf54321 А що тут вибирати: Expo, нижчі таймінги, трохи нижча ціна, більший термін гарантії
А взагалі потрібно дивитись в сторону Lexar 32GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz Ares за 4299 грн
(а різницю додати на хороший кулер або SSD більшого об'єму)
Самий норм магаз там екс юа ну там 4900 + доставка 200-300 грн з наложкою
В неї таймінги цл 32(
Бо тут казали нада цл 30
Чи взагалі які можна таймінги щоб робило стабільно
І щоб не більше чим на 10-15%просіла проізводітельность пк з 7500ф