Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 16.10.2025 20:50навіщо мені буфер?
Драм збільшує швидкість доступу до інформації яка зберігається в його кеші в декілька раз. Це особливо релевантно для роботи та ігор. Драмлесс ссд - це хіба під файлопомийку з фільмами/музикою брати.
Vlaad13: 16.10.2025 20:57кс 3000 на 2 тб можна зловити на qlc і все приїхали
Випадок хоч з одних kc3k на qlc приведете? Ох ці фантазери :D
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 16.10.2025 21:00
Vlaad13: 16.10.2025 20:50навіщо мені буфер?
Драм збільшує швидкість доступу до інформації яка зберігається в його кеші в декілька раз. Це особливо релевантно для роботи та ігор. Драмлесс ссд - це хіба під файлопомийку з фільмами/музикою брати.
Vlaad13: 16.10.2025 20:57кс 3000 на 2 тб можна зловити на qlc і все приїхали
Випадок хоч з одних kc3k на qlc приведете? Ох ці фантазери :D
мені для ігр той буфер не потрібен
на рахунок qlc може і брехня але щось не хочеться перевіряти на власному досвіді
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 16.10.2025 21:06мені для ігр той буфер не потрібен
на рахунок qlc може і брехня але щось не хочеться перевіряти на власному досвіді
Ясно :lol:
Тож повернемось до фактів, раз :
daesz: 16.10.2025 16:44Kioxia G2 все ще поза конкуренцією в лоу/мід.
Два :
daesz: 16.10.2025 19:51SN7100 [...] барахло
Vlaad13
Member

Повідомлення

вона норм але це ніякий не лоу
ну може мідл
між цією кіоксією вд та кс звичайний геймер різниці не побачтить
в мене доречі у племінника ця кіоксія норм ссд - просто захотів щось інще затестити
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13
шанс нарватись на qlc в kc3k десь такий же самий як і з qlc в 990 pro :rotate:

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Vlaad13: 16.10.2025 21:15просто захотів щось інще затестити
і з цим немає нічого поганого, але як вже написав вище
daesz: 16.10.2025 20:54За +300грн можна було купити кс3к з драмом
який точно кращий.
Filabatya
Member

Повідомлення

daesz
на ваших графіках температури тільки 7100 без радіатора, рета або з раджіатором або і вентитором на ньому, в прстої це найхолоднійший ссд 4псай експрес відповідно він не може бути гарячіший під навантаженням ніж хайнікс р44 чи кс3000. ви переоцінюєте драм кеш, 7100 бере 100мб чи 50мб з операхи для цього, в ноут юзі ніхто файли по 100гб часто не кидає тобто він буде в айдлі постійно.
Востаннє редагувалось 16.10.2025 21:24 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Filabatya
wd
Зображення

солідайм
Зображення

980про
Зображення

кс3к
Зображення

Напевно, використовують якийсь рентгенівський тепломір, що аж наклейки видно :lol:

Відправлено через 5 хвилин 29 секунд:
Filabatya: 16.10.2025 21:187100 бере 100мб чи 50мб
А в терабайтника 1ГБ драм кешу
Зображення
А в двохтерабайтника - 2 ГБ
Зображення
Filabatya
Member

Повідомлення

я правильно розумію це фото після тесту коли з них зняли радіатор або на них дув вентилятор, а 7100 просто жарили?
daesz
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.10.2025 21:18в ноут юзі ніхто файли по 100гб часто не кидає тобто він буде в айдлі постійно
Драм використовується для побудови метадати на носію (для простого розуміння - "карта" щоб контролер на вашому ссд знав куди йому повертати в данжі, щоб знайти кімнату із потрібними мобами), а не для кидання 100гб файлів.

Відправлено через 49 секунд:
Filabatya: 16.10.2025 21:28я правильно розумію це фото після тесту коли з них зняли радіатор або на них дув вентилятор, а 7100 просто жарили?
We recorded a thermal image of the running SSD as it was completing the write test.
Відправлено через 42 секунди:
Чому людям так важко змиритись із тим, що товар XYZ (який їм так подобається) просто барахло. Риторичне запитання.
Filabatya
Member

Повідомлення

bare drive no fan only on 7100
це топове барахло :lol:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.10.2025 21:28 я правильно розумію це фото після тесту коли з них зняли радіатор або на них дув вентилятор, а 7100 просто жарили?
та немає там таких температур
як вони добилися такого результату для мене велика загадка :-P :dontknow:
Filabatya
Member

Повідомлення

та прсто вони добилися всі 3 пічки були або з раідатором і кулером або з кулером, а ваш був без ніфіга
відповідно фото після тесту в цих жеж умовах
Влад яка в вас температура в простої і де він стоїть ноут пк з радіатором чи без?
Востаннє редагувалось 16.10.2025 21:37 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 16.10.2025 21:31
Чому людям так важко змиритись із тим, що товар XYZ (який їм так подобається) просто барахло. Риторичне запитання.
що ви тоді скаджете про ссд на qlc? :laugh:
daesz
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.10.2025 21:31це топове барахло
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Ні це просто барахло, не топове.
Радіатора не було в жодному з тестів.
Filabatya
Member

Повідомлення

bare drive, відповідно решта з радіаторами?
я не вірю в таку велику дельту без радіаторів
daesz
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.10.2025 21:40bare drive, відповідно решта з радіаторами?
З чого ви це взяли? Де це написано? В новіших тестах це просто зазначають, в старіших тестах це не вказували. Радіатора не було ні в нових, ні в старих. В старих тестах проводили 2 заміри окремо - із вентилятором та без нього. В нових тестять тільки без вентилятору. Термофото носіїв були виконані ПІД ЧАС роботи (слово completing (в тривалому часі, із закінченням ing) натякає).
Це от ваша особиста проблема. На щастя - зв'язку із реальністю вона немає.
Vlaad13: 16.10.2025 21:34що ви тоді скаджете про ссд на qlc?
Для мене вони не існують :gigi:
спойлер
Зображення
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 16.10.2025 21:43
Filabatya: 16.10.2025 21:40bare drive, відповідно решта з радіаторами?
З чого ви це взяли? Де це написано? В новіших тестах це просто зазначають, в старіших тестах це не вказували. Радіатора не було ні в нових, ні в старих. В старих тестах проводили 2 заміри окремо - із вентилятором та без нього. В нових тестять тільки без вентилятору.
Це от ваша особиста проблема. На щастя - зв'язку із реальністю вона немає.
Я до речі пана Мелофона запрошував до себе додому послухати як працює відяха :laugh:
Вас також запрошую, приїжджайте з градусником будемо разом міряти температуру на ссд :D
Filabatya
Member

Повідомлення

daesz
Results from this test setup are not comparable to our older SSD benches because we're using a different case and an AIO watercooling unit, so there's very little airflow inside the case.
от і відповідь
ну не може така різниця бути, при тому що вд самий новий контролер має
це як порівнювати 3 і 4 пісіайекспрес по температурам
Востаннє редагувалось 16.10.2025 21:57 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

Filabatya
Різниця в тому, що в перших трьох замірах - був "башенний" кулер на проці, який десь там рухав повітря по корпусу, в той час як вд тестився в корпусі із водянкою, яка також десь там рухала трохи повітря. От і відповідь.

А ще там є ВД із нр-10 (найкращий ссд кулер який на даний момент існує ну хоча ні - є нр-10 про із пропелером)
спойлер
Зображення
Зображення
Та з прямим обдувом 80мм пропелера + радік від мамки
I put a big 80 mm fan in front of the drive with the stock heatsink
спойлер
Зображення
Зображення
Стільки всього, щоб добитись вищих температур ніж в трьох вже згаданих сісіді(с). В ноуті, доречі, всі ці умови будуть виконуватись :lol:
Filabatya: 16.10.2025 21:53це як порівнювати 3 і 4 пісіайекспрес по температурам
Навіщо порівнювати їх температури по інтерфейсу рсіе?
Ось рсіе3.0 https://www.techpowerup.com/review/sams ... -gb/7.html
А ось інший рсіе3.0 https://www.techpowerup.com/review/kiox ... -tb/7.html
Та й новіший контролер - це не значить холодніший ссд (трохи підредагував, бо вже сам дурницю ляпнув).

Трохи порискав, от msi m471 на контролері phison e16, гранична температура на контролері (з фото тепловізора) - 106*С.
https://www.techpowerup.com/review/msi- ... -tb/7.html
А ось msi m480 pro на контролері phison e18 (дорожчий та новіший), гранична температура на контролері 109*С.
https://www.techpowerup.com/review/msi- ... -tb/8.html
Vlaad13: 16.10.2025 21:49Вас також запрошую, приїжджайте з градусником будемо разом міряти температуру на ссд
Маєте тепловізор?
От вам з огляду мсі з цього посту :
We recorded a thermal image of the running SSD as it was completing the write test. The surface temperature of the heatsink reached 109°C, while the drive's own thermal sensors reported just 77°C—a huge difference.
Те що там показує датчик - це хіба лохів в ельдорадо розводити :D
Vlasov_s
Member

Повідомлення

Доброго часу.

Планую зібрати ігровий ПК взамін старого системника на ще i5 2310 sandy bridge+ Radeon 7950HD, років 12 йому). Хочу так, щоб років 5-7 не лізти і грати на 2К , іноді на 4к теліку. На ТБ вистачить 60 fps, на моніторі можна і 120.

Бюджет: бажано 1000$, якщо прям логічно і правильно, то до 1200$, враховуючі, що коробка, БП Seasonic 650w, кулери є, монітор також буде на окремий додатковий бюджет.

Упор на відеокарту високого рівня з максимальним поєднанням $/fps та на довгострок по запасу потужності.
Це не вникав у тему, але поки малюється шось типу:
Rx7800(xt)/4070(super), бажано з потенціалом під розгон і якісним охладом
Якийсь ryzen, що не душить відяху у умовній "Total war"
32gb ddr5
2/4gb ssd
Матплата під це все норм якості, але без фанатизу.

Порадьте, будь ласка, шо саме за моделі комплектуючих краще ставити, та яку відяху та проц обрати як найбільш адекватний варіант, бо з фінансами маю меньше проблем, чим з кількістю часу для поглибленого вивчення теми

Замовляти, імовірно, буду у нас десь на чорну п'ятницю, і щось 11.11 на алі.

Дякую
Відповісти