Напевно тому, що більшість новинних сайтів з "топ #назва_товару#" не робить власних оглядів. І тим більше - невміють правильно аналізувати сторінку з "висновками" у тих, хто їх робить.
Я от недавно читав огляди на декілька різних моделей моніторів, і серед інших у g pro 27i в розділі "офіс" серед недоліків відсутність юсб хаба (рофл).
- спойлер

Я після того перевірив декілька інших моделей в яких цей хаб також відсутній, але оцінки вищі - і у жодного з них в недоліках цього не було. Це називається "хочеш
приє прилюбитись - знайдеш до чого", але новинні сайти з їхніми топами просто підуть, глянуть на оцінки/висновки і зроблять свій топ на основі цього, не аналізуючи дані взагалі. Напевно тому варто порівнювати товари у потрібних вам параметрах фейс2фейс, радше ніж читати всякі поради "ефективних" журналістів зі всяких ign (в тому числі). Ну й для мене, як для власника десктопу - енергоефективність це десь останній параметр який має значення, чи він там споживає 2.5 Вт, чи 3.5 Вт - це десь 1.5 копійки (буквально) різниці в платіжці за місяць