не для ігр згоден, не для роботи? оце вже відверта дурість і чепухаNekros: ↑ 15.10.2025 19:45ЮрійДД казав що Єпл не для ігр але швидше за 5090, і зараз скаже що хто у здравому глузді буде серйозно працювати за крошечними 15”, а те що 32ггб мало навіть для тих хто дизайнить у фотошопі промовчитьMqM: ↑ 15.10.2025 19:36 « Щоправда, доступний обсяг ОЗП залишився без змін: 16, 24 або 32 ГБ залежно від конфігурації пристрою»
Це ж треба, щоб сьогодніщній продуктивний мінімум для 3d графіки став максимумом для Епл. Без підтримки 64 гіг виглядає не солідно![]()
Виходить що це пристрій не для ігор та не для роботи і залишається лише, наче, довга робота від батареї якщо дивитись ютуб![]()
Новини
Останні статті і огляди
Apple представила однокристальну систему M5 з потужнішим iGPU та швидшою пам’яттю
-
lostsoulforever
Member
-
tablestikus
Member
Я на макбук про з м1 про граю в деякі ігри)lostsoulforever: ↑ 16.10.2025 10:53не для ігр згоден, не для роботи? оце вже відверта дурість і чепухаNekros: ↑ 15.10.2025 19:45
ЮрійДД казав що Єпл не для ігр але швидше за 5090, і зараз скаже що хто у здравому глузді буде серйозно працювати за крошечними 15”, а те що 32ггб мало навіть для тих хто дизайнить у фотошопі промовчить![]()
Виходить що це пристрій не для ігор та не для роботи і залишається лише, наче, довга робота від батареї якщо дивитись ютуб![]()
-
lostsoulforever
Member
ну це не значить, що не можна грати ні в що взагалі, чому ж всі так у крайнощі переходятьtablestikus: ↑ 16.10.2025 10:56Я на макбук про з м1 про граю в деякі ігри)lostsoulforever: ↑ 16.10.2025 10:53
не для ігр згоден, не для роботи? оце вже відверта дурість і чепуха
але це не ігрова станція і ігри на макбукі це далеко не найперший пріоритет і задача.
в мене м3 про і пк і я ніколи в житті не подумаю коли хочу пограти сісти за мак)) як би тут деякі люди не казали що воно потужніше за 5090
-
МОНАХ
Member
► То у мене вже "дитяча травма" на всілякі "енергоефективні ядра"alexeygalas: ↑ 16.10.2025 10:38 Є таке. Pcores кікають лише при сильних багатопотокових навантаженнях...
- спойлер
- (пора до психіатра на прийом
), бо поки останні пару років прикидував для себе та готувався до повної заміни домашньої "машини" (на чому її збирати), розглядаючи звичний/знайомий, але "енергоефективний" Інтел проти не дуже знайомого, але повноцінного АМД... то, без жартів, вже починало око сіпатися від слова "енергоефективний".
- спойлер
- - в мобільних девайсах; минулого року на основній роботі якось нарешті добився, щоб прикупили ноут, але не тільки для конференцій, але й щоб відеозйомку якось можна було нехитро поредагувати та пережати (бо всі "стаціонарники" там - може й місцями трохи кращі за банальний "офісник", але всі на "встройках", а тягати матеріал додому для опрацювання - мені не настільки багато платять за такі заморочки...). Максимум, що вдалося вижати, це - асусофський туф на базі AMD R7-7435HS з "дискреткою" 4050 на 6Гб... О воно жарить на всі ядра!!!
Роботу, звісно, робить швидко, але ж ЯКОЮ температурою!!! Не встиг новий проект в Прем'єрі створити, а температура вже нормально-так за 80°C! Причому відеокарта - не гаряча, пече якраз "проц"; я вже "поандервольтив" все і кругом, де тільки асусовські "біоси"-"армори" дозволяли, бо мені не "швидко та продуктивно", а - "хай довго аби виконало"... На максимальних оборотах системи охолодження, якось добився температур не вище 83°C при постійній довготривалій роботі на 100% завантаження - ...
і на всяк випадок ставлю ноут на дві товсті книжки для кращого забору повітря, бо повітря з вихідних повітредувів - часом таке враження, як з носика закипаючого чайника.
► От в таких випадках згадуєш, що хай би воно було менш ефективно, але холодніше...
-
1234waltz
Member
Не знаю як конкретно у ваші моделі реалізован охлад, але в багатьох моделях багатьох виробників грішать тим, що формально 2-вентиляторний охлад об'єднаний. Або як на деяких моделях Абсєр обидва вентилятори з радіаторним блоком стоять поряд. Або теплові трубки пересікаються. Або елементи на платі дуже "кучно" розпаяні. Тож грішити 100% на проц тут не дуже гарна ідея, особливо у випадку відеомонтажу, коли дискретка юзається в хвіст та гриву.МОНАХ: ↑ 16.10.2025 11:30 Максимум, що вдалося вижати, це - асусофський туф на базі AMD R7-7435HS з "дискреткою" 4050 на 6Гб... О воно жарить на всі ядра!!!Роботу, звісно, робить швидко, але ж ЯКОЮ температурою!!!
-
Earanak
Member
У нас в студии регулярно работают с EXR-32Битными многослойными рендерами. Открываешь один такой файл в 6к разрешении и уже ~30гб будет занято процессом Фотошопа. Благо у нас почти все пересели на 192-256гб и это уже не проблема )) И да, после Camera Raw формат конвертируется в 16-Бит, и теряет в весе в ОЗУ, но, затем снова растет из-за кучи слоев пост-обработки. В общем, даже когда с 4-5 ракурсами работаешь, увидеть 80-90гб занятой памяти Фотошопом - дело не редкое. На 32ГБ можно жить в Фотошопе, там ведь есть файл-подкачки, который неплохо работает на быстрых SSD, но... Ну такое ))MqM: ↑ 15.10.2025 23:18Це що вже зараз витворяють в Фотошопі що 32 гіга мало?)
-
alexeygalas
Member
От в ньому і проблема. TUF=низька якість збірки. До вибору інструменту потрібно підходити тонко.МОНАХ: ↑ 16.10.2025 11:30асусофський туф
- спойлер
- Я дружину з системника на 265K перевів на лептоп на 255H (з*явилась необхідність у мобільності). Він майже бездоганний. Зберусь і напишу на оверах огляд на нього з моментами, про які ніде ніхто не говорить, але які важливі і можуть вплинути на вибір. Можна у мене в профілі глянути. А 10л системник перетворив на 3.5л запасний на випадок, якщо лептоп зламається і потрібно буде його відправляти в ремонт. Насправді, без сарказму, мобільні арроу дуже енергоеффективні в робочих задачах. А свій старий "ігровий лептоп" замінив на ось цю пушинку. Так цей взагалі мене вразив усім. Але це не ТАФ ))
-
yurius_r
Member
tablestikus
Та ви прямо куркуль. Я на Intel HD Graphics в складі i5-6300u граю в деякі ігри
Я на макбук про з м1 про граю в деякі ігри)
Та ви прямо куркуль. Я на Intel HD Graphics в складі i5-6300u граю в деякі ігри
-
МОНАХ
Member
► Як остаточно переїду на новий "комп" - планую під Фотошоп-файл-підкачки цілий 128Гб-тний ссд-ешнік завалящий кинутиEaranak: ↑ 16.10.2025 11:55 ...там ведь есть файл-подкачки, который неплохо работает на быстрых SSD, но... Ну такое ))
► alexeygalas, та я - згоден
- спойлер
- (он скільки нервів попсував нашому ком'юніті, поки збирав собі новий "комп" і пробував себе переконати, що те, що я собі надумав - справді мені потрібно
), але ж тут проблема була в тому, щоб взагалі якось сподвигнути виділити кошти на новий "комп" і за ціну до 50 "штук" гривень можна було б однозначно кращу і збалансованішу (в т.ч. і по температурі) збірку організувати, ніж взагалі "ноут" брати. Я особисто ні на що особливо не міг вплинути так як не штатний працівник, але хоч переконав, що це має бути 6-8-ядерник, з дискретною відеокартою (хоча б якоюсь, але щоб вона БУЛА!) і мінімум 16Гб "оперативи"... Придбали
; вирішили, щоб не брати "ноут" окремо ще під іншу мобільну роботу, то - "ось-вам!", "два-в-одному". На початках, поки не знайшов, як знизити температури - кожен рендер запускав як останній...
- спойлер
► Так - ось він на "офіційці". "Охлад" - самі бачите як організовано...1234waltz: ↑ 16.10.2025 11:40 Не знаю як конкретно у ваші моделі реалізован охлад...
► "Армор" моніторить не більше 60-65% навантаження (максимум, зазвичай - взагалі близько 50%) на відеокарту і до 100% "проца" перманентно: рендер по ПЗ - на відеокарті. Якого біса "в-хвіст-та-в-гриву" саме "проц" - я ще не докопався... Чесно кажучи і залазити глибоко не дуже хочу, бо мені ще на майбутню "RTX 6070Ti/Super" грошей підзібрати потрібно, а не виплачувати їх за цей Туф1234waltz: ↑ 16.10.2025 11:40 Тож грішити 100% на проц тут не дуже гарна ідея, особливо у випадку відеомонтажу, коли дискретка юзається в хвіст та гриву.
. Температури "збив", працює - та й туф-із-ним.
-
Nick_888
Member
Ти дурачок?:)yurius_r: ↑ 16.10.2025 00:13 Nick_888Тобто після розкриття потенціалу буде 12fps?Гра ще не оновилась до Metal 4, там у роботі з RT чимало змін і покращень.![]()
Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
О так, чіп, який ставиться безвентиляторний Air має запускати гру зі швидкістю 120 кадрів в 4к з на ультрах з рейтресингом, без апскейла і фрейм генерації, бо ж ПеКа бояри тільки так і грають? (ні)erkins007: ↑ 16.10.2025 04:34О, тогда может даже 10 будет. Вообще шикарно.Nick_888: ↑ 15.10.2025 21:38
Гра ще не оновилась до Metal 4, там у роботі з RT чимало змін і покращень.
-
erkins007
Member
Если утверждается что он "лучше 5090" то да.Nick_888: ↑ 16.10.2025 15:35О так, чіп, який ставиться безвентиляторний Air має запускати гру зі швидкістю 120 кадрів в 4к з на ультрах з рейтресингом,
-
Extra
Member
Раджу встановити оцю чудову прогу: https://github.com/seerge/g-helper. Для мене повністю замінила Armory Crate. Має багато налаштувань, в т.ч. коригування обох кривихМОНАХ: ↑ 16.10.2025 11:30 Максимум, що вдалося вижати, це - асусофський туф на базі AMD R7-7435HS з "дискреткою" 4050 на 6Гб... О воно жарить на всі ядра!!!Роботу, звісно, робить швидко, але ж ЯКОЮ температурою!!! Не встиг новий проект в Прем'єрі створити, а температура вже нормально-так за 80°C! Причому відеокарта - не гаряча, пече якраз "проц"; я вже "поандервольтив" все і кругом, де тільки асусовські "біоси"-"армори" дозволяли, бо мені не "швидко та продуктивно", а - "хай довго аби виконало"... На максимальних оборотах системи охолодження, якось добився температур не вище 83°C при постійній довготривалій роботі на 100% завантаження - ...
і на всяк випадок ставлю ноут на дві товсті книжки для кращого забору повітря, бо повітря з вихідних повітредувів - часом таке враження, як з носика закипаючого чайника.
обертань кулерів та обмеження по температурі (ріже швидкодію проца, звісно, але її й так більш ніж достатньо).
Востаннє редагувалось 16.10.2025 16:09 користувачем Extra, всього редагувалось 1 раз.
-
1234waltz
Member
designed to offer ~155W of sustained combined CPU+GPU power.МОНАХ: ↑ 16.10.2025 13:54 ► "Армор" моніторить не більше 60-65% навантаження (максимум, зазвичай - взагалі близько 50%) на відеокарту і до 100% "проца" перманентно: рендер по ПЗ - на відеокарті. Якого біса "в-хвіст-та-в-гриву" саме "проц" - я ще не докопався... Чесно кажучи і залазити глибоко не дуже хочу, бо мені ще на майбутню "RTX 6070Ti/Super" грошей підзібрати потрібно, а не виплачувати їх за цей Туф. Температури "збив", працює - та й туф-із-ним.[/spoiler]
Потужність графіки 2420MHz* at 140W (2370MHz Boost Clock+50MHz OC, 115W+25W Dynamic Boost)
AMD Ryzen™ 7 7435HS AMD Configurable TDP (cTDP) 35-54W
Нажаль 60-65% навантаження на відеокарту відбирає майже 65% потужності системи охолодження, проц долблячись в сотку при навантаженні на дискретку на 60% вже в паспортні можливості системи впирається. Наскільки можна зрозуміти по цифрам, дінамік буст відправляє CPU в повний нокаут, забираючи весь ресурс системи охолодження.
Перша сторінка гугла каже, що Асус затюнили проц в максимальний розгін, що погіршує ситуацію. І багато хто вимикає турбобуст на проц, щоб знизити його апетити. Ви саме так температури збивали?
-
daesz
Member
Ніхто ж не сперечається (ну окрім епла і мб якихось Юрчиків1234waltz: ↑ 16.10.2025 09:20Щось рівня статей де порівнюють шнур за 140 баксів від Яблоків та ноунейм підвальний за пару баксів з Тему. Беремо задачу, яка вимагає 16 GB RAM або більше і ніяк не виходить 8gb-ram-m3-macbook бути like-16-gb-pc, просто від того, що стиснення в оперативній пам'яті для такого типу задач нічого не дає, а своп перетворює роботу на ад.
https://www.pcgamer.com/sorry-apple-tur ... after-all/
-
Nick_888
Member
А хто при здоровому розумі про це заявляє? Юра? Ну він некомптентний, і плюс каже за умовний M4 Max, і то в окремих задачах, а не в іграх безпосередньо.erkins007: ↑ 16.10.2025 15:49Если утверждается что он "лучше 5090" то да.Nick_888: ↑ 16.10.2025 15:35О так, чіп, який ставиться безвентиляторний Air має запускати гру зі швидкістю 120 кадрів в 4к з на ультрах з рейтресингом,
-
yurius_r
Member
Nick_888
Розумничок, скільки ти вважаєш буде приріст оптимізації з переходом на новий Metal? x10?Ти дурачок?:)
-
DEVES
Member
Базовый или Max или Pro или Ulrta? Какой конкретно и в какой конфигурации ядра/гпу?erkins007: ↑ 16.10.2025 15:49Если утверждается что он "лучше 5090" то да.Nick_888: ↑ 16.10.2025 15:35О так, чіп, який ставиться безвентиляторний Air має запускати гру зі швидкістю 120 кадрів в 4к з на ультрах з рейтресингом,
-
tablestikus
Member
Ну до повноцінної ігрової платформи ще дуже далеко, але деякі кроки вони роблять, то чому б і ні.lostsoulforever: ↑ 16.10.2025 11:29ну це не значить, що не можна грати ні в що взагалі, чому ж всі так у крайнощі переходять
але це не ігрова станція і ігри на макбукі це далеко не найперший пріоритет і задача.
в мене м3 про і пк і я ніколи в житті не подумаю коли хочу пограти сісти за мак)) як би тут деякі люди не казали що воно потужніше за 5090
-
Nekros
Member
Щось дуже кволі кроки вони роблять, і з такою швидкістю ніколи не зроблятьtablestikus: ↑ 16.10.2025 21:04 Ну до повноцінної ігрової платформи ще дуже далеко, але деякі кроки вони роблять, то чому б і ні.
Макбуки завжди позиціонувались як гарний та продуктивний девайс, років 20 мабуть, і тільки зараз вони почали там щось ворушитись в сторону геймінгу.
Одна з багатших компаній у світі не може зробити єксклюзивні ігрові тайтли як робить нінтендо до своїх ємейзінг пристроїв?
Наш ГПУ самий кращий мобільний ГПУ у світі, айфон вміє в супер дупер круту графіку, але ігр нема
-
tablestikus
Member
Скоріш за все проблема в тому, що по сучасним трендам основний потік доходу - мобільний геймінг, а от з ним в еплів все гараз і мільйони грають на айфонах та айпадах.Nekros: ↑ 17.10.2025 00:07Щось дуже кволі кроки вони роблять, і з такою швидкістю ніколи не зроблятьtablestikus: ↑ 16.10.2025 21:04 Ну до повноцінної ігрової платформи ще дуже далеко, але деякі кроки вони роблять, то чому б і ні.![]()
Макбуки завжди позиціонувались як гарний та продуктивний девайс, років 20 мабуть, і тільки зараз вони почали там щось ворушитись в сторону геймінгу.
Одна з багатших компаній у світі не може зробити єксклюзивні ігрові тайтли як робить нінтендо до своїх ємейзінг пристроїв?
Наш ГПУ самий кращий мобільний ГПУ у світі, айфон вміє в супер дупер круту графіку, але ігр нема![]()