Microsoft завершила підтримку Windows 10

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
proos
Member

Повідомлення

У меня одного винда предложила ещё на год бесплатно обновляться? Спросило не желаете ли оформить подписку на обновления на год, я и согласился.
AK_47
Member

Повідомлення

Посижу еще год на 10ке :laugh:
AlienFighter
Member

Повідомлення

Klon
Боже, аж 7Гб жере :laugh: Інформація для довідки: ноути з 32Гб та 64Гб давно продаються. В поточному 2025 році вийшли нові моделі з 128Гб оперативної пам'яті. Реклами як у ксяомі, у віндовс не має. Віджет новин та погоди вимикається у налаштуваннях одним кліком миші.
stoned
Member

Повідомлення

Klon: 14.10.2025 15:33новини, погода , кокпілоти, хбокси
Все це лайно, в тому числі ейдж з геймбаром, зноситься штатним winget'ом за кілька хвилин. ;)
Єдине в чому велика проблема 11 - потрібен добрий вечір шліфовки реестра.
Щоб скажімо з пуску викорчувати рекомендоване, повернути адекватне контексте меню, викорчувати непотрібні теки з провідника, повернути іконки швидких налаштувань до тями, бо індуси в 24H2 їх навіщось намертво залочили.
Востаннє редагувалось 14.10.2025 16:05 користувачем stoned, всього редагувалось 1 раз.
Afit
Member

Повідомлення

stoned: 14.10.2025 15:59
Klon: 14.10.2025 15:33новини, погода , кокпілоти, хбокси
Все це лайно, в тому числі ейдж з геймбаром, зноситься штатним winget'ом за кілька хвилин. ;)
А що з EDGE не так? :dontknow: Особливо коли він перейшов на двіжок хрома, для мене він взагалі залишився одним браузером в системі. Які переваги гугл хром перед ним?
AlienFighter
Member

Повідомлення

stoned
Саме так, якщо очі муляють ті, чи інші компоненти віндовс, все можна легко видалити, навіть ніяких сторонніх програм не треба.
Dremjke
Member

Повідомлення

Afit: 14.10.2025 16:01Які переваги гугл хром перед ним?
Нативна інтеграція с гуглосервісами. Це дуже зручно, коли працюєш з цими сервісами + різні гугло-профілі.
SaShaDelas
Junior

Повідомлення

Georgin: 14.10.2025 14:31 Sailor Popeye
Перевстановити саму ОС - не проблема і робиться це дуже швидко, але потрібно щє налаштувати купу додаткового робочого софту, повмикати купу дозволів, повідключати тонни сміття у реєстрі.
Можна звісно заморочитись і все це автоматизувати - але на мене завжди наповзає великий лінь і каже "ти ж перевстановлюєш ОС не частіше ніж раз на рік - нафіг автоматизацію" :)

P.S. Позавчора подивився, які там обнови прийшли на Win_11 IoT Enterprise - прийшов Cumulative Update for Windows 11 Version 24H2 for x64-based Systems (KB5065426) (26100.6584)
Встановив - відразу отримав статтери у Tiny Tina's Wonderlands. Відкотив - статтери зникли. Що там за вічні проблеми сумісності - навіть не знаю. Можливо, якби і дрова на відео оновив з 32.0.101.8132 на останні - проблеми б зникли,
але експериментувати бажання не було.
Було б класно якби автор зробив ту автоматизацію на рівні викл сміття в реестрах і +- чистку:))) а то теж великий лінь....Хоча треба бо я так розумію що перевстановивши вінду можна відразу на 11 перейти безплатно......напевно но не точно
AlienFighter
Member

Повідомлення

Afit
Думаю, діє чисто психологічно, типу від майків, значить - поганий. А те, що там в середині, той самий chromium, мало кого цікавить.
stoned
Member

Повідомлення

Afit: 14.10.2025 16:01А що з EDGE не так?
Спамить тасками в планувальнику, галку в ейджі знімаєш, таск видаляєш - перезавантаження і вони єхидно повертаються назад.
Й здавалося б, біс з ним якби просто спамило, кожен раз коли воно запускає таск пошуку оновлень - поверх вікон вивалюється попап командний рядок.
Перший раз коли побачив ледь з крісла не впав.
:laugh:
Востаннє редагувалось 14.10.2025 16:19 користувачем stoned, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Member

Повідомлення

AlienFighter: 14.10.2025 16:09 stoned
Саме так, якщо очі муляють ті, чи інші компоненти віндовс, все можна легко видалити, навіть ніяких сторонніх програм не треба.
Зможете без гуглу/записок підказати як видалити кортану?
AlienFighter
Member

Повідомлення

Геральт
Він 10. Пуск - Налаштування - Програми - Cortana - Видалити.
Copilot там же поряд.
Dremjke
Member

Повідомлення

proos: 14.10.2025 15:41У меня одного винда предложила ещё на год бесплатно обновляться? Спросило не желаете ли оформить подписку на обновления на год, я и согласился.
Завдяки програмі Extended Security Updates (ESU) комп’ютери з Windows 10 ще можуть отримувати критичні виправлення безпеки. Для європейської економічної зони можна оформити безплатний пакет ESU на рік.
Аціо
Member

Повідомлення

Я так розумію форум неосвідчений у питанні ПЗ, багато шкідливих і навіть небезпечних функцій в 11 не видалити без пошкодження системи, і це стосується не тільки Еджа, так для неосвідчених є окозамилювання типу на вимкнення чи видалення, але це брехня воно продовжує крутитись приховано. І якщо ви дійсно розумієтесь як 100% його видалити та видаляєте, система капут мідним тазом.
Коротше 11 - брехня, глюки, спалені масиви даних, подарунок вашої діяльності зловмисникам і багато інших речей, це сама та ОСь що радощі наносить та добро спричиняє.
МОНАХ
Member

Повідомлення

bes: 14.10.2025 14:15 Так это наоборот преимущество. Ос стало наконец то стабильной и никакие обновления ей не навредит
► О, так! :laugh: Я ще досі пам'ятаю, як встановлював "вісімку" вже одразу з вимкненим шнурком Інтернету і першим ділом по гайду вимикав оновлення в двох місцях (реєстр і служби), бо чисто через налаштування так щоб залізобетонно - не можна було... і то з часом оновлення якось "просочувалися чорним ходом". Мусив сидіти на "Сімці" до талого, поки з "десяткою" в плані блокування оновлень нормально не розібрався з часом (так, щоб залізобетонно).

► ...Я починав з ХР-шки, "Вісту" - пролетів, на "Сімку" перейшов з ХР десь в кінці 2013-го. "Вісімку" попробував більше для приколу - пролетів з матюками, "Десятку" поступово освоював десь до 2017-18 років, коли вже остаточно перейшов лише на неї... Довший час у мене паралельно (не рахуючи того чи іншого дистра Лінукса) в буті були і "Сімка", і "Десятка". Як і багато хто, з виходом "Одинадцятих вікон" не дуже зрозумів різницю з "Десяткою", а отже, як наслідок" уже років зо два - відколи злетіла остання "Десятка" (через оновлення - останню "Десятку" спєцом не обрубував - хотів подивитися, скільки протримається з оновленням без крашів: 4 місяці протрималась...), сиджу на "Одинадцятій" без будь-яких жалів по "Десятці" (крім, хіба, одного - "Панель завдань" та "Старт" мені потрібно вертикально до лівого боку монітора кріпити, а "з коробки" так не вийде, доводиться дозаморочуватись) - перші релізи злітали періодично, крашились, навіть не зважаючи на вимкнені оновлення, але - терпимо...

► Морально - я, напевно, ще... або краще сказати вже назавжди застряг ще в ХР-шці, задизайненій під "Вісту" і частково "Сімку", а решта майкрософтських ОС-ок - уже приходили і відходили для мене щоразу як банально-поточна ОС, в яких я, по мірі своєї криворукості залазив в "кишки" і по мірі можливості міняючи елементи візуалу. Тож, з одного боку, плакати через закриття чергових "вікон" не збираюся, а з іншого боку - все більша кількість моніторингу в черговій новій ОС і інтеграція її з різними онлайн-сервісами та ШІ надзвичайно напрягає.
Востаннє редагувалось 14.10.2025 16:53 користувачем МОНАХ, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Member

Повідомлення

unique-neon
Member

Повідомлення

Dremjke: 14.10.2025 16:09
Afit: 14.10.2025 16:01Які переваги гугл хром перед ним?
Нативна інтеграція с гуглосервісами. Це дуже зручно, коли працюєш з цими сервісами + різні гугло-профілі.
Я останні місяці зацікавився приватністю. І google виявляється володіє тоною інфи про своїх користувачів. Ну якби рекламний бізнес. Він знає що шукають в інтернеті, вміст емейлів. Андроїд - всі локації/маршрути (гугломапи, вайфай точки мимо яких просто проходив), де і за скільки купувалось, можна навіть здогадуватись що по цінах в онлайн магазині, вміст всіх фотографій. З ким спілкуєшся, з ким буваєш, що друкуєш на їхній gbroad'і ....

Такі от зручності
taras_cs
Member

Повідомлення

unique-neon: 14.10.2025 16:52Я останні місяці зацікавився приватністю. І google виявляється володіє тоною інфи про своїх користувачів. Ну якби рекламний бізнес. Він знає що шукають в інтернеті, вміст емейлів. Андроїд - всі локації/маршрути (гугломапи, вайфай точки мимо яких просто проходив), де і за скільки купувалось, можна навіть здогадуватись що по цінах в онлайн магазині, вміст всіх фотографій. З ким спілкуєшся, з ким буваєш, що друкуєш на їхній gbroad'і ....

Такі от зручності
Зображення

https://mezha.media/2021/11/26/vyrobnyk ... hu-danykh/

Але це і причина, чому телевізори дешевшають.
Наприклад, я купив собі ТВ LG OLED 65" у 2020 році - зараз за та самі гроші (без поправки на інфляцію, тобто навіть дешевше) можна купити LG OLED 83" того ж самого класу "С", але 144 Hz, замість 120 Hz та ще з багатьма перевагами, наприклад, збільшеною яскравістю, нижчим інпут лагом в іграх, ширшою підтримкою різних форматів та саундбарів.

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Ось порівняння side-by-side
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... 0619/88602
Draqoon
Member

Повідомлення

Коли вже віндовсгейм, а то перейду на лінукс стім ос :gigi:
medremo
Junior

Повідомлення

apachx: 14.10.2025 15:11 В налаштуваннях Windows Update натискаєте одну кнопочку - отримуєте оновлення системи безпеки ще деякий час. У мене зараз так:
Зображення

Підкажи будь ласка де і що натиснути щоб продовжити оновлення windows 10.
Буду вдячний)
Відповісти