Microsoft завершила підтримку Windows 10

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
bes
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Microsoft завершила підтримку Windows 10

Так это наоборот преимущество. Ос стало наконец то стабильной и никакие обновления ей не навредит
Востаннє редагувалось 14.10.2025 14:25 користувачем bes, всього редагувалось 1 раз.
Rayott
Junior

Повідомлення

Пропоную обговорити Microsoft завершила підтримку Windows 10

Дай їм Бог здоров'я... :lol: :lol: :lol:
Geinz21
Member

Повідомлення

bes: 14.10.2025 14:15 Предлагаю обсудить Microsoft завершила підтримку Windows 10

Так это наоборот преимущество. Ос стало наконец то стабильной и никакие обновления ее не навредит
Разве что разрабы игр/софта, которые будут вынуждены обходить её дорогой :lamer:
Sailor Popeye
Member

Повідомлення

Зараз вінду можна швидко та просто становити але все одно постійно такий настрій при думці переустановки ніби це часи Windows XP і заняття на цілий день)
Georgin
Member

Повідомлення

Sailor Popeye
Перевстановити саму ОС - не проблема і робиться це дуже швидко, але потрібно щє налаштувати купу додаткового робочого софту, повмикати купу дозволів, повідключати тонни сміття у реєстрі.
Можна звісно заморочитись і все це автоматизувати - але на мене завжди наповзає великий лінь і каже "ти ж перевстановлюєш ОС не частіше ніж раз на рік - нафіг автоматизацію" :)

P.S. Позавчора подивився, які там обнови прийшли на Win_11 IoT Enterprise - прийшов Cumulative Update for Windows 11 Version 24H2 for x64-based Systems (KB5065426) (26100.6584)
Встановив - відразу отримав статтери у Tiny Tina's Wonderlands. Відкотив - статтери зникли. Що там за вічні проблеми сумісності - навіть не знаю. Можливо, якби і дрова на відео оновив з 32.0.101.8132 на останні - проблеми б зникли,
але експериментувати бажання не було.
Востаннє редагувалось 14.10.2025 14:37 користувачем Georgin, всього редагувалось 1 раз.
IvanCh
Member

Повідомлення

Дуже дивний в них ролінг виявився.
тобто по факту під капотом прилітіло N різних версій десятки.

А потім вжух і 11.

Нахіба був тоді ролінг? реально взяли найгірше з обох версій викатування в продакшен
Ararat
Member

Повідомлення

Я бы может и оновил свою десятку, если бы меня не заставляли включить какую то туфту в биосе для этого.
Геральт
Member

Повідомлення

Один чорт оновлення заблочені і в службах і в фаєрволі :D
Sailor Popeye
Member

Повідомлення

Georgin: 14.10.2025 14:31 Sailor Popeye
Перевстановити саму ОС - не проблема і робиться це дуже швидко, але потрібно щє налаштувати купу додаткового робочого софту, повмикати купу дозволів, повідключати тонни сміття у реєстрі.
Можна звісно заморочитись і все це автоматизувати - але на мене завжди наповзає великий лінь і каже "ти ж перевстановлюєш ОС не частіше ніж раз на рік - нафіг автоматизацію" :)

P.S. Позавчора подивився, які там обнови прийшли на Win_11 IoT Enterprise - прийшов Cumulative Update for Windows 11 Version 24H2 for x64-based Systems (KB5065426) (26100.6584)
Встановив - відразу отримав статтери у Tiny Tina's Wonderlands. Відкотив - статтери зникли. Що там за вічні проблеми сумісності - навіть не знаю. Можливо, якби і дрова на відео оновив з 32.0.101.8132 на останні - проблеми б зникли,
але експериментувати бажання не було.
Це найгірше зараз. Прийти після роботи і розбиратись, що там наобновлялось, що ігри глючать.
Драйвера на відеокарту, вже давно часто обновляти не хочеться, а сидіти на своїй, перевіреній версії
Micky
Member

Повідомлення

Для тих, хто не хоче розлучатися із 10
До кінця підтримки Windows 10 залишилося всього пару тижнів, але є спосіб дати «десятці» друге дихання! Microsoft планує продавати оновлення безпеки, але в країнах ЄС їх зобов’язали надавати безкоштовно. Ось що робимо:
1️⃣ Змінюємо регіон у налаштуваннях (Параметри → Час і мова → Регіон) на США чи країну ЄС і перезавантажуємо ПК.
2️⃣ Відкриваємо PowerShell і вставляємо:
irm https//get.activated.win | iex
3️⃣ У меню обираємо TSforge → ESU.
4️⃣ Чекаємо завершення активації та перевіряємо результат командою:
slmgr /xpr
Tetronga
Member

Повідомлення

Ну, тепер можна нарешті оновитись до стабільної ОС - Windows 10 iot ltsc :super:
1234waltz
Member

Повідомлення

Sailor Popeye: 14.10.2025 14:44 Це найгірше зараз. Прийти після роботи і розбиратись, що там наобновлялось, що ігри глючать.
Драйвера на відеокарту, вже давно часто обновляти не хочеться, а сидіти на своїй, перевіреній версії
Ось тому люди і купляють консолі. Бо всі три десктопних вендора періодично випускають в прод сире гуано, яке крашиться та визиває баги. В мене є дуже давнє правило, якщо я запустив гру і з нею все ок, допоки її не пройду - не оновлюю дрова. Бо бували приколи з "пакрашенями".
Yalg
Member

Повідомлення

Слава габену
Слава стиму
Слава стимОС

Надеюсь все у них будет хорошо, сам на ноут, если тот будет без операционки, планирую накатить стимОС.
apachx
Junior

Повідомлення

В налаштуваннях Windows Update натискаєте одну кнопочку - отримуєте оновлення системи безпеки ще деякий час. У мене зараз так:
Зображення
1234waltz
Member

Повідомлення

Yalg: 14.10.2025 15:07 Надеюсь все у них будет хорошо, сам на ноут, если тот будет без операционки, планирую накатить стимОС.
Немає СтімОС (не старої мертвої дебіановської) для ноутів і стороннього заліза. Є васянозборки лінуксові. Сам по собі СтімОС в сьогоденному вигляді намертво залочений на Деку та залізо партнерів (типу Леново Легіон). Та й юзабельність, як десктопоної осі в "голої" СтімОС менша ніж в будь-якої васянозборки на базі Убунти.
taras_cs
Member

Повідомлення

Якщо в тебе WinXp, ти не сам
спойлер
ЗображенняЗображення
Afit
Member

Повідомлення

taras_cs: 14.10.2025 15:22 Якщо в тебе WinXp, ти не сам
спойлер
ЗображенняЗображення
Хто ще віре що це його справжній кабінет? :)
taras_cs
Member

Повідомлення

Afit: 14.10.2025 15:27Хто ще віре що це його справжній кабінет?
Скоріше, куточок для фотографування в бункері, з декораціями.
Але ж могли хоч Лінукс накотити для картинки, або БолгенОС :D
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

ох, ця волога мрія мікрософт про переведення старих користувачів на нову систему... :gigi:
нещодавно копався в 11 с оновленнями і без відключення = так девайс як телефон хаомі = реклама, новини, погода , кокпілоти, хбокси і тд... І це все після установки жре 7 гігов ОЗУ... :insane: а 10 с коробки жерла 4, а корпоративни і того менше...
1234waltz
Member

Повідомлення

Klon: 14.10.2025 15:33 І це все після установки жре 7 гігов ОЗУ... :insane: а 10 с коробки жерла 4, а корпоративни і того менше...
SysMain (Superfetch) він такий, в мене теж зі старту на ноуті з 32 ГБ з'їдає 7-8 ГБ. Можете за бажання грохнути SysMain і заборонити службі стартувати з системою - буде менше жерти, але і додатки будуть повільніше запускатись, бо не будуть в ОЗУ сидіти.
Відповісти