Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

VolandInferno
О, прикольно! :super:
Я б собі 8700G може скальпанув. З АПУ то має бути набагато простіше і безпечніше. І більше профіту по температурі.
unique-neon
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Саме з 8700G багато простіше зняти кришку з допомогою рибальської волосіні чи зубної нитки, принаймні на відео так виглядає, кришка не припаяна. Раніше того не знав, сидів з ножами
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

unique-neon
Ага, я подивився, і справді наче так. Треба "ніжки" кришки ниткою віддерти, а сам кристал на термопасті, має легко піти. Може треба буде нагріти трохи.
Може якось спробую, якщо буде завзяття оверклокерські рекорди ставити :yes:
VolandInferno
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 08.10.2025 12:45VolandInferno
О, прикольно!
Я б собі 8700G може скальпанув. З АПУ то має бути набагато простіше і безпечніше. І більше профіту по температурі.
Ну хто не ризикує, той...не купляє новий процесор)

Тільки трохи розчаровує, що доведеться сидіти певний час на або PTM7950 або DOW5550, бо ЖМ поки не варіант :-/ Ну шо ж подєлаєш. Потестуємо)
unique-neon
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Але останню ніжку-дві я мабуть би не зривав ниткою, щоб кришка не вдарила по smd чи кристалу ))
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
До речі як працюють Google Chrome, Microsoft Edge, Spotify та інші програми з апаратним прискоренням на 8700G? Я в себе на 7800X3D повідключав бо працює з глюками: в хромі глюки зі строкою пошуку та кольором курсору миші на YouTube, а в Spotify з часом буваює вікно не перемальовувалось і треба було клацати на заголовок вікна щоб змінити розміри і виконалось перемалювання. На старому i7-4770 таких проблем з апаратним прискоренням не було, все працювало як треба. Тож довелось повідключати, тепер все як на Intel.
Востаннє редагувалось 08.10.2025 22:21 користувачем Nikolay Yeryomenko, всього редагувалось 1 раз.
kairo
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 08.10.2025 21:52Я в себе на 7800X3D подвідключав бо працює з глюками: в хромі глюки зі строкою пошуку та кольором курсору миші на YouTube, а в Spotify з часом буваює вікно не перемальовувалось і треба було клацати на заголовок вікна щоб змінити розміри і виконалось перемалювання.
Не бачив подібного на 7800X3D та 9800X3D. Це на інтегрованій відяшці? Бо я на дискретці.
VolandInferno
Member

Повідомлення

А може хтось знає як в домашніх умовах провести процедуру нікелювання чи хромування? :D
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

kairo: 08.10.2025 21:55Не бачив подібного на 7800X3D та 9800X3D. Це на інтегрованій відяшці? Бо я на дискретці.
Так на інтегрованій відяшці.
unique-neon
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko
Щодо курсора, якщо він не видимий, це не баг а фіча древня проблема радеонів. Фіксається зміною курсора, або темною темою.

Постійно юзаю в нет топі аналог 8700g - без проблем у браузерах. 7800х3d колись інтеграшку юзав, теж все гуд було.
kairo
Member

Повідомлення

VolandInferno: 08.10.2025 22:00А може хтось знає як в домашніх умовах провести процедуру нікелювання чи хромування?
Будеш кастомну воду ставити? Наче є послуга нікелювання чи хромування в інеті.
VolandInferno
Member

Повідомлення

kairo: 08.10.2025 22:42Будеш кастомну воду ставити? Наче є послуга нікелювання чи хромування в інеті.
Як раз навпаки, хотів би пʼятку своєї недоводи хромувати, що б одразу ЖМ намазати і не паритись. Якби я зараз будував кастом, то там наче як рідкість водоблоки без покриття.

Кастом в мене поки на етапі проєктування, так би мовити :) Думаю чи можливо все вмістити в мій корпус і як його там розмістити. В процесі короче кажучи)
kairo
Member

Повідомлення

VolandInferno: 08.10.2025 22:50Як раз навпаки, хотів би пʼятку своєї недоводи хромувати, що б одразу ЖМ намазати і не паритись.
А як з встановленням стандартної п'ятки на дірект дай?
VolandInferno
Member

Повідомлення

kairo: 08.10.2025 22:57А як з встановленням стандартної п'ятки на дірект дай?
Через ось таку приблуду, разом з делідером замовив.
Ну а сам direct die frame ось такий - https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... 1802IaqraN

Дербауєра direct die frame не ризикнув замовляти, бо є лотерея - повезе-не повезе. Може встати, а може не встати із-за клею на SMD, а саме як він "розлився" по самим компонентам. Там долі мм рішають. Були випадки, що ставили рамку неуважно і клей просто продавлював процесор під рамкою під тиском.

Почитав забугорні форуми, народ за допомогою праски робить делід за 10 хвилин... :insane:
kairo
Member

Повідомлення

VolandInferno: 08.10.2025 23:01
kairo: 08.10.2025 22:57А як з встановленням стандартної п'ятки на дірект дай?
Через ось таку приблуду, разом з делідером замовив.
Ну а сам direct die frame ось такий - https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... 1802IaqraN

Дербауєра direct die frame не ризикнув замовляти, бо є лотерея - повезе-не повезе. Може встати, а може не встати із-за клею на SMD, а саме як він "розлився" по самим компонентам.

Почитав забугорні форуми, народ за допомогою праски робить делід за 10 хвилин... :insane:
Та наче делідять і в більшості випадків все добре. Тут найбільші питання, як і де кришку якісно гальванізувати, щоб тонко нанесли та не покрутило її. Ну і РМ нанести, щоб не витік.
VolandInferno
Member

Повідомлення

kairo: 08.10.2025 23:07Тут найбільші питання, як і де кришку якісно гальванізувати, щоб тонко нанесли та не покрутило її. Ну і РМ нанести, щоб не витік.
Так я не під кришку хочу, я мав на увазі мідний пʼятак моєї AIO. А сам водоблок AIO напряму на скальпований проц.
Типу така була задумка))
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 08.10.2025 21:52 Piter Cantrope
До речі як працюють Google Chrome, Microsoft Edge, Spotify та інші програми
Ну в мене в Хромі є баг з кольором курсору в полях. Наприклад, якщо навести курсор тут на форумі коли коментуєш, то він стає невидимий. Це вже бородатий баг, який вони ніяк не можуть пофіксити. В лінуксі те ж саме. Я тому почав користуватись курсором іншого кольору.
Ще в мене був колись баг з перемотуванням файлів великих розмірів в VLC, це наче теж була радеонівська проблема, але здається пофіксили. Дивився недавно кіно 30гб, перемотував, проблем не було.
Spotify не користуюсь.
Інших проблем в Хромі не помічав, але не здивуюсь, якщо вони є. Радеони далеко не безгрішні.
kairo
Member

Повідомлення

VolandInferno: 08.10.2025 23:10Так я не під кришку хочу, я мав на увазі мідний пʼятак моєї AIO. А сам водоблок AIO напряму на скальпований проц.
Я про це і писав. Нанести нікель/хром на п'ятку якісно та нанести РМ, так, щоб він потім не витік.
VolandInferno
Member

Повідомлення

kairo: 08.10.2025 23:19Я про це і писав. Нанести нікель/хром на п'ятку якісно та нанести РМ, так, щоб він потім не витік.
А, ну да, саме так. Сиджу, тепер, міркую)
VolandInferno
Member

Повідомлення

Вирішив робити скальп, зібрався і блекаут. Сигнал напевно.
Відповісти